MSN'de 3. Hotmail'da 6. Yazılım Geliştirmede Kaçıncı?

0
anonim
Microsoft, Antalya Kemer'de düzenlediği basın toplantısında Türkiye'de 14.4 milyon MSN Messenger kullanıcısı, 10.2 milyon Hotmail kullanıcısı olduğunu belirtmiş. Bu değerlerle Türkiye, MSN Messenger'da dünya üçüncüsü, Hotmail kullanımında ise dünya altıncısıymış.

Toplantıda Microsoft tarafından Türkiye bilişim pazarı konusunda açıklanan veriler ise oldukça ilgi çekici. Türkiye bilişiminin 4.4 milyar dolarlık Pazar pastası incelendiğinde Türkiye pazarının yarıdan fazlasının (2,36 milyar dolar, %54) donanıma ayrıldığı görülüyor. Yazılıma ayrılan pay ise yüzde 14 civarında (617 milyon dolar) kalıyor. Pastanın kalan kısmı ise (1,4 milyar dolar, %32) servisleri kapsıyor. Teknoloji kullanımında gelişmiş ülkelerle karşılaştırıldığında Türkiye’nin hala donanım konusundaki açıklarını kapatmaya çalıştığını ve yazılım ve hizmetlere gereken payın verilemediği ortaya çıkıyor.
Türkiye’de 2006 yılı içerisinde 1.75 milyon adet olarak gerçekleşen PC satışlarının 2006’da 2,4 milyon, 2007’de ise 3 milyon adete ulaşması bekleniyor. Bu rakamlarla birlikte 2006 yılı sonunda Türkiye’de kullanılan PC sayısının 5,5 milyonu aşması gündeme gelecek. 2007 için tahmin edilen PC sayısı ise 6,7 milyon.

İnternet kullanıcı sayıları, MSN ve Hotmail kullanım oranları gibi verilere baktığımızda Türkiye’nin internet kullanımında basamakları hızla çıktığını görüyoruz. Ancak madalyonun öteki yüzünde bu gelişmeyi gölgeleyecek rakamlar da mevcut. Türkiye 70 milyonun üzerindeki nüfusuyla yılda 25 bin civarında bir sunucu satışı gerçekleştiriyor. 38 milyon nüfuslu Polonya’da bu rakam 42 bin olarak gerçekleşirken, 44 milyon nüfuslu G. Afrika Cumhuriyeti’nde 44 bin sunucu satılıyor. Türkiye’den iki kat fazla nüfusu sahip Rusya pazarında ise sunucu satış rakamları Türkiye’yi beşe katlayarak 118 bine ulaşıyor. 10 milyon nüfuslu Doğu Avrupa ülkesi Macaristan bile 70 milyon nüfuslu Türkiye ile aynı satış rakamlarını yakalıyor.

Kaynak: Ntvmsnbc

Görüşler

0
muratdicle
Maalesef Türkiye'de yazılım geliştirmede arpa boyu kadar ilerleyemeceğimizi geçtiğimiz günlerde öğrendim. Yazdığım ürün (Musonya JustFilter) için bana teklif edilen ücret: 0,10 YTL (10 Y.Kuruş). Evet bu fiyat işine gelirse deniliyor. 50.000 adet alacaz, gazetede promasyn olarakvereceğiz, kutusunu CD'sini biz yapacaz diyorlar. Ben programı AR-GE hariç, 8 ay gibi bir sürede yazdım, gerisini siz düşünün artık.
Ben artık diyorum ki, Türklerden değil, Türkiye'den ADAM çıkmaz..!
0
Tarık
Yazılımınızın piyasada çok fazla alternatifi mevcutsa yada insanların taleplerini karşılayacak yeterlikte değilse normal bir durum. Fakat bu sizi kesinlikle yıldırmamalı. Türkiye'den tabiki adamlar çıkıyor fakat farklı kollarda görünmez işler yapıyorlar. Bence ilk defa sizin düşünebildiğiniz programlar varsa onlar üzerinde yoğunlaşın. 8 ayda değilde 2 senede dahi bitecekse bile yeni fikirler her zaman merak uyandırır ve değer bir iş yaptıysanız illaki bir şeyler kazanabilirsiniz. Aslında herşeyde olduğu gibi iş eninde sonunda reklam gücüne dayanıyor.
0
towsonu2003
Yazdiginiz programa verilen ucret beni pek sasirtmadi, eger
programi dogru a
href="http://www.newfreedownloads.com/Windows-Utilities/System-Utilities/Musonya-JustFilter-Advanced.html">bulduysam...
yazdiginiz programin sorunu bana kalirsa, ucretsiz alternatifinin cok
fazla olmasi ve hedef aldiginiz toplulukta (turkiye) filtrelemenin pek
onemsenmiyor olmasi... ayrica biraz da pahali ($29??)...
bence onerileri yerinde. 50,000 x .10 = 5000 YTL. Ve bir
gazete bunu ucretsiz verdiginde sizin de reklaminiz yapilmis olacak.
Hic duyulmamis bir program icin fena egil bence. yani kisa vadee 5000
YTL kazanmis, uzun vadede de programi yukleyenleri kendinize baglama
sansina sahip olacaksiniz... alternatifi bu kadar bolken, ve
gosterilecek ilgi (hele de _sizin_ istediginiz fiyata bakildiginda) az
olacagina gore, bence iyi bir teklif...
baska bir a
href="http://www.fazlamesai.net/?a=article&sid=4172#25821">fm
okuyucusunun da dedigi gibi, bu sizi yildirmamali. ozgun bir
yazilimla turkiyede de (rahatca olmasa da) yazilimdan para
kazanilabilir... Not: FM'in linke izin vermedigini yeni ogrendim, > lari o yuzden acik biraktim...
0
FZ
Not: FM'in linke izin vermedigini yeni ogrendim, > lari o yuzden acik biraktim...

Sistem link koymaya izin veriyor ne var ki varsayılan formatlama seçeneğine bakarsanız (hani şu yazı kutusunun altında, Önizleme ve Tamam düğmelerinin yanında Metin Biçimli yazıyor ve aşağı çektiniz mi HTML biçimli oluyor ya, işte o) Metin Biçimli seçili olduğu için bunu HTML biçimli yapmazsanız görünmüyor.
0
towsonu2003
az once dikkatimi cekti, programiniz burdaki linke gore http://www.newfreedownloads.com/Screenshot-Musonya-JustFilter-Advanced.html "kendimi sansli hissediyorum" dugmesi kullaniyor. google buna ne diyor? herhangi birsey dediler mi?
0
muratdicle
Musonya JustFilter (www.musonya.com) için verilen fiyat gazete olayı göz önüne alınınca bedavadan reklama bile giriyor. Tabi sadece bu firmanın dediği değil, çok ciddi bir firmanın bile 15.000 adet ücretsiz verin, bir deneyelim o zaman bakarız bile demesi ilginç. Buna göre gaze olayındaki adamlar daha insaflılar :) Programın fiyatı 29 YTL, PADFile ile gönderme yaptığımdan fiyatı aceleyle öyle belirlemişim.

Ayrıca sizlerinde dediğiniz gibi programın alternatifleri çok, ama ben bunun dışında, programa ek özellikler ile ettim ve programı anne-babaların görüpte satın alabileceği yerlerde satılmasını ön gördüm. Nedense internetten bu tip uygulamaları almak ya da ücretsizini indirme oranı çok düşük. Neyse herkes kendi önünden yediği sürece buna da şükür diyorum.

İlginiz için teşekkürler.

Not: Kendimi şanslı hissediyorum, olayı; evet google ilham verdi, basınca bendeki listedeye göre rastgele bir siteye yönlendiriyor. İleride belki reklam falan alırım diyede düşündüm.

Saygılar..
0
towsonu2003
Microsoft servislerinin Turkiye'de yaygin olmasina neden sasiriyoruz?
Bir kere, bir cok turk devlet e-sitesi microsoft'un browser'indan baska
browser'la goruntulenemiyor vs vs.
ama asil sorun, bilgisayara yeni baslayanlarin MS urunleriyle
baslamalari...
bilgisayari daha yeni ogrenen arkadasiniz messenger yukleyip
hotmail'de hesap actiginda yapacak birseyiniz kalmiyor. "git gaim
yukle" mi diyeceksiniz? ya da, gmail'den ya da yahoo'dan attiginiz
email ona ulasmayinca "gmail kullan artik" mi diyeceksiniz? ben dedim,
ise yaramiyor... sonucta iletisimin kopmamasini istiyorsaniz gidip
hotmail'den hesap aciyorsunuz... siz gaim kullansaniz da degisen bir
sey olmuyor!
hotmail ve msn bi kenara, turkiyede bu islerde gelisme gormek
bence cok zor... pardus'la kac kisi ugrasiyor?? turkiye bazli arama
motorlari ne kadar kullaniliyor? kullanilsa bile ne cikar, turkiye
bazli arayacak bir sey yok ki... turkiyeden programcilar tarafindan
yazilmis browser var mi? bilgisayar saticilarimiz kacak Windows
yuklemeyi, yasal Linux yuklemeye yegliyorlar. vs vs
hadi bunu da bir kenara birakalim... bir ulkenin egitimi
dincilere kaldiginda ve egitim deyince akla ilk gelen de "aman yeni
imam hatip aciyorlar" endisesi olunca, o ulkede teknolojinin gelismesi
neredeyse olanaksizdir bence...
0
FZ
yukle" mi diyeceksiniz? ya da, gmail'den ya da yahoo'dan attiginiz email ona ulasmayinca "gmail kullan artik" mi diyeceksiniz? ben dedim,

Evet! :) Ya da daha mantıklı bir web tabanlı e-posta servisi önereceğiz. Sorun hallolacak.

ise yaramiyor... sonucta iletisimin kopmamasini istiyorsaniz gidip hotmail'den hesap aciyorsunuz... siz gaim kullansaniz da degisen bir sey olmuyor!

İşe yarıyor. Benimle iletişiminin kopmasını istemeyen insanlar benim bilgisayar deneyimimi ve uzmanlığımı da göz önüne alarak genellikle benim sözümü dinliyorlar.

hotmail ve msn bi kenara, turkiyede bu islerde gelisme gormek bence cok zor... pardus'la kac kisi ugrasiyor??

Bu tek ölcü mü?

turkiye bazli arama motorlari ne kadar kullaniliyor? kullanilsa bile ne cikar, turkiye bazli arayacak bir sey yok ki... turkiyeden

Türkiye "bazlı" arama motoru ne var ciddiye alabileceğimiz? programcilar tarafindan yazilmis browser var mi?

Kriterimiz bu mudur? Web tarayıcı yazmak?
0
loker

İnternet kullanıcı sayıları, MSN ve Hotmail kullanım oranları gibi verilere baktığımızda Türkiye’nin internet kullanımında basamakları hızla çıktığını görüyoruz. Ancak madalyonun öteki yüzünde bu gelişmeyi gölgeleyecek rakamlar da mevcut. Türkiye 70 milyonun üzerindeki nüfusuyla yılda 25 bin civarında bir sunucu satışı gerçekleştiriyor.
Ntvmsnbc.com M$'in basın açıklamasını aynen alarak tablonun karamsar yönü diye sunucu satışı karşılaştırması yapmış... M$'in düttürük sunucuları yerine özgür sunucular tercih ediyor ya da korsan kullanıyor olduğumuzdan satışlar düşük olmasın ;-)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bilişim Çalışanları Anketi

wetware

Bilişim çalışanlarının genel profilini çıkarmak ve sorunlarını tespit etmek amacıyla EMO BM MEDAK (http://bilmuh.org/) tarafından bir anket düzenlendi. Anket, yalnızca Bilgisayar Mühendislerini değil, bu sektöre emek veren tüm çalışanları kapsıyor. Daha sağlıklı veriler elde edilebilmesi için, anket sürecinin en geniş katılımla gerçekleştirilmesi gerekiyor. Ankete ulaşmak için tıklayınız.

Anket sonuçları, anketin tamamlanmasından sonra kamuoyu ile paylaşılacak.

Milliyet'e göre telif hakkı ne demek?

mrtksn

Milliyet'teki haberleri okurken sağ tıkladığınızda fotoğraf ve metinlerin kopyalanamayacağına dair uyarı ile karşılaşırsınız. Bunun sebebinin telif hakları olduğunu tahmin etmek güç değil; peki Milliyet'in benim fotoğrafımı izin almaksızın kendininmiş gibi kullanması ve bir haberlerine yaptığım yorumun metnini resmin bana olduğunu belli etmeyecek şekilde değiştirmesi telif haklarına nekadar uygun?

MEB İhbar Hattı Kurdu

nehuse

Meb bir ihbar hattı kurarak "İnternette; özellikle cinsellik, şiddet, kumar, ideolojik propaganda, bomba yapımı vb. konularda sizinle sohbet etmek isteyen yetişkin olduğunu anladığınız kişileri" bize ihbar edin diyor. İnternetin bilinçli kullanımı ve İnternet Güvenliği Projesi kapsamında yapılan bu hattın sizce faydası olur mu?

TBD: İnternet Suçun Sebebi Değil Aracıdır

fsniper

Türkiye Bilişim Derneği, "İnternet suçun sebebi değil aracıdır" başlığı ile sitesinde bir basın açıklaması yayınladı.

Konu ile yorum yapmayıp tartışmaları foruma ve yorumlara bırakıyorum.

Eczaneler Microsoft'a Emanet

ErdemDemir

Sağlıkta Dönüşüm Programı çerçevesinde bütün sigorta kurumları "Genel Sağlık Sigortası" altında birleşecek. Ve bu yolda yeni bir adım olarak yeni yılın başından itibaren SSK, bugünden itibaren de Bağkur provizyon sistemleri kapatıldı ve artık bu kurumlardan gelen reçetelerin provizyonları da Emekli Sandığı sistemi üzerinden alınmaya başlandı.