Türk Telekom ve Firefox

0
St
Limitli ADSL kullanıcıları birkaç gün öncesine kadar ADSL kota sayfalarını Mozilla Firefox ile ziyaret edemezken, artık bu mükemmel site biz Firefox kullanıcıları için de işlevsel hale getirildi.
Yalnız dikkatimizden kaçmayan nokta Türk Telekom'un açıklaması oldu:

UYARI: Şu anda FIREFOX 1.5 tarayıcısı kullanıyorsunuz. FIREFOX 1.5 taracısıyındaki bir hatadan dolayı sayfa görüntüleme problemi yaşanmıştır. Gerekli inceleme yapıldıktan sonra, sayfa FIREFOX 1.5 tarayıcısına uyumlu hale getirilmiştir.

Türk Telekom'un basit bir html sayfasını bile yapamayıp, suçu Firefox'a atması bu ülkede işlerin nasıl yürüdüğünü göstermeye yetiyor sanırım. (Not: Eğer böylesine basit bir sayfada, gerçekten Firefox'tan kaynaklanan bir görüntüleme sorunu, standartlara uymama durumu varsa ilgililer lütfen bildirsinler. Sorunla bizzat ilgileneceğimi buradan ilan ediyorum)

Görüşler

0
eoy
Bu yeni bir haber mi?
Aynı ibare orada uzun süredir duruyor ve hafızam beni yanıltmıyorsa limitli 256 kullanıcısı olarak ben, firefox ile ne kadar internet kullandığımı görebiliyordum. Yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum ?
0
setcom_2000
Bu haber fazlamesai'de daha önce de yayınlandı. Yeni bir haber değil ve arap-ingiliz (türk) telekom bunu firefox 1.5 ilk çıktığında düzeltti ve o uyarıyı koydu. Ben aylardır firefox ile kota bilgilerime bakabiliyorum. Sayfanın tek can sıkıcı noktası aylardır aynı uyarı iletisini onaylamanızın gerekmesi.
0
kadavra009
arkadaşlar bu konu yeni degilki daha önceden lapis forumda da tartışılmış ve hatta o sayfayı hazırlayan beyfendi de tartışmaya katılmış firefox un 1.5 öncesi sürümlerdeki bir bug dan dolayı öle bir uyarı oldugunu açıklamıştı sizlere link vermek için forumu inceledim ancak ya benim beceriksizligimden yada konunun silinmiş olmasından bulamadım...
0
karaltan
buraya yakışmamış bu haber. ayrıca yazım hatalarına da dikkat! "FIREFOX 1.5 taracısıyındaki bir" tarayıcı olacaktı.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Yerli Otomobil Etox Yollarda

anonim

Daha önce fazlamesai'de de duyurusu yapılan ve yorumları alınan Etox marka spor arabanın 2.'sinin yollarda olduğu geçenlerde haberlerde yer aldı: Cumhuriyet, Superonline, Hurriyet

TDK Tartışma Grupları

anonim

TDK Türkçe ile ilgili tartışmaların yapılması için bir tartışma grupları sayfası hazırlamış. Forum kodu kendileri tarafından geliştiriliyor gibi görünüyor ve tabii ki tipik olarak Firefox'la çalışmıyor.

Özgür Ansiklopedi Vikipedi

dfisek

Vikipedi açık kaynaklı olan ve dünyanın her yerinden gönüllü olarak katılımcıların yazdıkları ile oluşturdukları Wikipedia ansiklopedisi projesinin Türkçe kolunun geliştirilmesi için gönüllü katılımcılara ihtiyaç duyuluyor.

Türkçe kolu yöneticilerinden Ahmet Özgür Erdemli'nin açık mektubu aşağıda :

Sağlık Bakanlığı Sitesi Ele Geçirildi

murat09

M$ teknolojisi ve güvenliği (!) ile donatılmış T.C. Sağlık Bakanlığı sitesi 28 Aralık 2003 günü Brezilya'lı olduğu sanılan bir grupça bir süreliğine ele geçirildi. Site halen kapalı, değiştirilmiş haline ise buradan bakabilirsiniz.

Editörün notu: Site şu anda normal görüntüsüne ve işleyişine kavuşmuş durumda.

İTÜ´de Kayıt Rezilliği

FZ

Türkiye´nin en köklü, büyük, mühendislik ve bilim öğretim kurumlarından biri olan İTÜ´nün bir mezunu olarak bu satırları yazarken utanıyorum. Akşam Kanal D televizyonunda dumura uğratıcı görüntülere şu sözler eşlik ediyordu:

"Bu gördükleriniz ne sokak çocuğu ne de evsiz insanlar, bunlar ders kaydı yapmak isteyen İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencileri. Derslerine kayıt yapabilmek için ta bir gece öncesinden okula gelen öğrenciler, ateş yakarak ısınmaya çalışıyorlar. Bazıları şanslı çünkü hazırlıklı gelmişler yanlarında çadırları da var..."

Milyonlarca dolar harcanmış teknolojilerin uygulaması sonucunda insanların gelip dayandıkları rezillik bu. Gerçekten içim sızlıyor. Bu üniversitede okuyan insanlar bunu hak etmiyor, hiçbir üniversitedeki hiçbir Türk öğrencisi bunu hatk etmiyor! Ben, kendi adıma İTÜ rektörü olan hanımefendiye üsturuplu bir e-posta yazmayı ve protestomu iletmeyi düşünüyorum, siz de tepkinizi bu şekilde ve daha yaratıcı şekillerde dile getirebilirsiniz.

Kaynaklar:
- http://www.istanbul-teknik.com/default.asp?sayfa=1&yazi=36508
- Kanal D Ana Haber
- javascript:play('/anahaber/2004.01.17/universite.asf') *

* : Bu satırı tarayıcının adres çubuğuna yazmak sureti ile doğrudan ilgili görüntülere erişebilirsiniz.