Internet'in Yeni Arama Motoruna 5.000.000$ Türk Sermayesi

0
FZ
Google, Yahoo, ve MSN gibi arama motorlarına çok yakında rakip çıkmaya hazırlanan hakia'nın yatırımcı listesine K.V.K. İletişim ve MV Grubu eklendi. Murat Vargı, teknoloji yatırımları dünyasından önemli isimlerin yer aldığı hakia yönetim kuruluna katıldı.

Murat Vargı hakia hakkında "Ulaşılabilen bilginin hızla arttığı dünyada, bu bilgiyi organize etmek, ulaşılabilir ve kullanılabilir hale getirmek daha da önem kazanmaktadır. Semantik algoritmalarla bu sürece kendine has bir yaklaşım getiren hakia.com’un internet ortamındaki aramaları çok geliştireceğine inanıyorum. MV Grubu ve KVK olarak bu heyecanlı girişimin bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz." dedi.

Devamı: http://www.tubiderbd.com

Görüşler

0
bio
Sadece yatirimcisi degil, CEO'su da Turkiye'den:

"hakia teknolojisi ilk nesil arama motorlarının (Google, Yahoo gibi) kullandığı indeklesme teknolojisini geride bırakıp, kurucusu Dr. Riza Can Berkan’ın icat ettiği MAQ (Mapping of Anticipated Queries) altyapısının üzerine kurulmuştur."

Ayrica:

http://www.hakia.com/corporate.html

Basin bultenine bakarak konusmak yanlis ama, "ilk nesil" denen arama motorlarindan ask.com (eski adiyla askjeeves.com) da ortaya ayni semantik arama iddiasiyla cikmamis miydi?

0
pirx
çok güzel de logosuyla adıyla "neden nokia?" diyen sadece ben miyim?
0
DemensMagnet
Hakia'nın nedense Google ile yarışabileceğini zannetmiyorum. Google'ın yaratıcılığı onu her zaman 1. sırada tutacaktır gibi geliyor bana. Ama Hakia'nın ise diğer arama motorlarından daha çok kullanılıcağını da düşünüyorum. Bu arada semantik aramanın faydasını görebilen var mı? Yani somut sonuçlar?
0
turkix
hakia ilk duyduğumdan beri 1 aylık sürelerle periyodik olarak sürekli deniyorum.. Daha iyi olduğunu görmek umuduyla.. Ama malesef hala çok kötü, çok alakasız sonuçlar veriyor. Neler anlattılar da $5M yatırım çekebildiler acaba? Keşke Google gibi ellerindeki scientific paper'ların bir kısmını bizle paylaşsalar da anlasak. Sonuçta patent aldıktan sonra sorun çıkmaz. Ama görülen o ki artık yatırım ABD'den gelmiyo; Türkiye'ye yönelmişler...

Ayrıca Google'la yarışmıyor; yarışamaz zaten. hakia satın alınmaya oynuyor bence. Özellikle de Microsoft tarafından.. Yoksa .net üzerine kurulu bir arama motoru bu devirde kim yapar!
0
sefalet
Zamanında haber yapmıştım bu arama motorunu.Bir fikir vermesi bakımından hatırlatayım.

http://www.fazlamesai.net/index.php?a=article&sid=3470
0
basturk
Ticari veya kitle kaygısı ile bile olsa, Google bile Türkçe seçenek koyarken, Hakia'da böyle bir şey olmaması düşündürücü.Neden?Çok mu zor?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Kızların Chat Kurşunları ve Dumurun Ötesinde Bir Vaka!

FZ

Haber şöyle başlıyor: Sedat Şahin'in çete operasyonunda gözaltına alınan İbrahim Paksen'in 17 yaşındaki kızı S.A.P, Internette chat yaparken küfürleştiği iki kızı, dün gece 01.30 sıralarında Kadıköy Mc Donalds’ın önüne çağırıp, tabancayla bacaklarından vurdu.

Wiki tabanlı Türkçe gezi sitesi

anonim

Wikitravel'ı andıran Türkçe bir gezi sitesi açıldı. e-Gezi.net adresindeki site Mediawiki yazılımını kullanıyor. İçeriğini Attribution-ShareAlike lisansı ile isteyen herkesin kullanmasına izin veren site Türkçe wiki sitelerindeki son durak.

Dijital Ayrımın Önüne Geçebilmek...

FZ

Bilgisayarsız bir hayatı düşünmek zor ancak ABD gibi bir ülkede bile halen teknolojiye erişip onun nimetlerinden faydalanabilenlerle buna sahip olamayanlar arasında büyük bir boşluk var. Annie E. Casey Vakfı tarafından son zamanlarda yapılan bir araştırmaya göre düşük gelirli bölgelerdeki ailelerin %84'ünün çocukları bilgisayar sahibi değil. Bundan ötürü bilgiye erişim ve diğerleri ile kolayca iletişim sonucunda edinecekleri bilgisayar becerileri ve bunların getireceği fırsatlardan mahrum kalıyorlar.

Teknoloji hızla yaygınlaşsa da kütüphaneler ve okullardaki bilgisayarların sayısı bu açığı kapatmak için yeterli değil. Yapılan çalışmalara göre kendi evinde bilgisayara ve Internet'e erişebilen bir çocuğun kendine güveni artıyor, yeni beceriler kazanıyor ve öğrenme konusunda proaktif yaklaşım geliştirmesi, keşfetmeyi öğrenmesi mümkün olabiliyor.

Yukarıdaki sözler yabancı bir siteden çevrildi. ABD'deki durumun çok iyi olmadığına bir işaret. Böyle bir durumda, Türkiye gibi gelir dağılımı çok daha dengesiz bir ülkenin durumunun da bu bakımdan pek parlak olmadığı su götürmez. Biz ne yapabiliriz bilgisayarı ve Internet erişimi olmayan çocuklarımız, gençlerimiz için? Bu konuda çalışan organizasyonlar kimlerdir ve şimdiye dek ne tür çalışmalar yapılmıştır? Çocukların evlerinden Internet'e erişmeleri ve ufuklarının genişlemesi için, bu ülkenin en sağlam hazinesi olan genç beyin çokluğundan faydalanması için ne tür adımlar atılabilir somut olarak?

Turkcell´in Yeni Reklam Kampanyası ve Shubuo´su

MultiServis

Geçen gün Turkcell´in yeni ürünü olan Shubuo hakkında bir şikayet sitesinde güzel bir yazıya rastladım. Günlerce ekranlarda büyük merak uyandırarak yayınlanan reklamların sonunda hep beraber Shubuo´nun ne olduğunu öğrendik. Reklamlar sonucunda karşılaştığım manzara bana Segway hüsranını hatırlattı.

Türkiye'ye Çin Usulu İnternet Sansürü

towsonu2003

Hürriyet'teki bir habere göre, "başta çocuk pornosu olmak üzere yasalara ve ahlaka aykırı görüntülerin internet üzerinden indirilmesi ve dolaştırılmasının önlenmesi için "perdeleme" geliyor. AKP Milletvekili Gülseren Topuz, bu tür görüntülerin internet üzerinden indirilip yayılmasını tamamen engellemeye dönük olarak yasa teklifi hazırladı."

Aynı haberde, AKP Milletvekili Gülseren Topuz'un ağzından şu sözlere yer veriliyor: