Internet'in Yeni Arama Motoruna 5.000.000$ Türk Sermayesi

0
FZ
Google, Yahoo, ve MSN gibi arama motorlarına çok yakında rakip çıkmaya hazırlanan hakia'nın yatırımcı listesine K.V.K. İletişim ve MV Grubu eklendi. Murat Vargı, teknoloji yatırımları dünyasından önemli isimlerin yer aldığı hakia yönetim kuruluna katıldı.

Murat Vargı hakia hakkında "Ulaşılabilen bilginin hızla arttığı dünyada, bu bilgiyi organize etmek, ulaşılabilir ve kullanılabilir hale getirmek daha da önem kazanmaktadır. Semantik algoritmalarla bu sürece kendine has bir yaklaşım getiren hakia.com’un internet ortamındaki aramaları çok geliştireceğine inanıyorum. MV Grubu ve KVK olarak bu heyecanlı girişimin bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz." dedi.

Devamı: http://www.tubiderbd.com

Görüşler

0
bio
Sadece yatirimcisi degil, CEO'su da Turkiye'den:

"hakia teknolojisi ilk nesil arama motorlarının (Google, Yahoo gibi) kullandığı indeklesme teknolojisini geride bırakıp, kurucusu Dr. Riza Can Berkan’ın icat ettiği MAQ (Mapping of Anticipated Queries) altyapısının üzerine kurulmuştur."

Ayrica:

http://www.hakia.com/corporate.html

Basin bultenine bakarak konusmak yanlis ama, "ilk nesil" denen arama motorlarindan ask.com (eski adiyla askjeeves.com) da ortaya ayni semantik arama iddiasiyla cikmamis miydi?

0
pirx
çok güzel de logosuyla adıyla "neden nokia?" diyen sadece ben miyim?
0
DemensMagnet
Hakia'nın nedense Google ile yarışabileceğini zannetmiyorum. Google'ın yaratıcılığı onu her zaman 1. sırada tutacaktır gibi geliyor bana. Ama Hakia'nın ise diğer arama motorlarından daha çok kullanılıcağını da düşünüyorum. Bu arada semantik aramanın faydasını görebilen var mı? Yani somut sonuçlar?
0
turkix
hakia ilk duyduğumdan beri 1 aylık sürelerle periyodik olarak sürekli deniyorum.. Daha iyi olduğunu görmek umuduyla.. Ama malesef hala çok kötü, çok alakasız sonuçlar veriyor. Neler anlattılar da $5M yatırım çekebildiler acaba? Keşke Google gibi ellerindeki scientific paper'ların bir kısmını bizle paylaşsalar da anlasak. Sonuçta patent aldıktan sonra sorun çıkmaz. Ama görülen o ki artık yatırım ABD'den gelmiyo; Türkiye'ye yönelmişler...

Ayrıca Google'la yarışmıyor; yarışamaz zaten. hakia satın alınmaya oynuyor bence. Özellikle de Microsoft tarafından.. Yoksa .net üzerine kurulu bir arama motoru bu devirde kim yapar!
0
sefalet
Zamanında haber yapmıştım bu arama motorunu.Bir fikir vermesi bakımından hatırlatayım.

http://www.fazlamesai.net/index.php?a=article&sid=3470
0
basturk
Ticari veya kitle kaygısı ile bile olsa, Google bile Türkçe seçenek koyarken, Hakia'da böyle bir şey olmaması düşündürücü.Neden?Çok mu zor?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Avrupa'dan 'Memleket Manzaraları'

feran

Bu da Avrupa'dan "memleket manzaraları"nın nasıl göründüğü...

http://forums.ft.com

FRP intihar ettiriyor mu?

SHiBuMi

Bugünkü (pazar) Milliyette sorumlu gazetecilerimiz FRP konusuna da el atmışlar ve FRPnin genç, saf beyinleri nasıl intihara sürüklediğini belgeleriyle (!) ortaya koymuşlar. Geçenlerde Kanal D ana haber bülteninde Yüzüklerin Efendisi sonunda kağıt oyunu(!) da oldu başlığını duyunca zaten işin çoktan suyunun çıktığını düşünmüştüm ama bu kadarına da pes yani.

Politikacı-ölçer: Politikacılar Aldıkları Parayı Ne Kadar Hak Ediyorlar?

FZ

Güzel ve faydalı bir veri görselleştirme örneği ile karşılaştım dün.

Aşağıdaki grafik çeşitli ülkelerin parlamenterlerinin performanslarını ölçüyor. Grafiği oluşturmak için GSMH ile İyi Yönetişim İndeksi kullanılmış (demokrasi indeksi, BM insani gelişim ve yolsuzluk indeksinin bir karışımı). Kısaca bir ülke merkezdeki sarı artı sembolünden ne kadar uzaksa o ülkenin parlamenterleri o kadar çok para kazanıyor ve ülkenin çizgisinin saatin tersi yönünde yaptığı açı ne kadar büyükse o ülkedeki yönetim o kadar kötü.

Politikacılar Kaç Para Alıyor ve Ne Kadar İyi Yönetiyor?

VCD, DVD ve CD’ler ''Sertifika'' ile Çoğaltılacak

FZ

Fikri mülkiyet haklarının korunması ve etkin bir şekilde takibinin sağlanması amacıyla, fikir ve sanat eserlerinin tespit edilmesi ve çoğaltılmasına ilişkin materyalleri üreten veya ithal eden veya bu materyallerin dolum, çoğaltım ve satışını yapan veya herhangi bir şekilde yayanlar Kültür Bakanlığı tarafından sertifikalandırılacak. Yönetmelik kapsamına bilgisayar sektöründeki VCD, DVD, CD üreticileri, dolumcuları ve satıcıları da giriyor.

Fazlamesai.net'e soralım : Ne olacak bu YouTube'un hali?

iozeren

Hızını alamayıp üst üste YouTube kapattıran, bu sefer de kapatma varken üstüne bir kapatma daha vererek YouTube'un kapatma kuvvetini artıran memleketimin yargısı !

Fazlamesai okuyucularına sorsak bu yasalar nasıl işliyor ?