Internet'in Yeni Arama Motoruna 5.000.000$ Türk Sermayesi

0
FZ
Google, Yahoo, ve MSN gibi arama motorlarına çok yakında rakip çıkmaya hazırlanan hakia'nın yatırımcı listesine K.V.K. İletişim ve MV Grubu eklendi. Murat Vargı, teknoloji yatırımları dünyasından önemli isimlerin yer aldığı hakia yönetim kuruluna katıldı.

Murat Vargı hakia hakkında "Ulaşılabilen bilginin hızla arttığı dünyada, bu bilgiyi organize etmek, ulaşılabilir ve kullanılabilir hale getirmek daha da önem kazanmaktadır. Semantik algoritmalarla bu sürece kendine has bir yaklaşım getiren hakia.com’un internet ortamındaki aramaları çok geliştireceğine inanıyorum. MV Grubu ve KVK olarak bu heyecanlı girişimin bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz." dedi.

Devamı: http://www.tubiderbd.com

Görüşler

0
bio
Sadece yatirimcisi degil, CEO'su da Turkiye'den:

"hakia teknolojisi ilk nesil arama motorlarının (Google, Yahoo gibi) kullandığı indeklesme teknolojisini geride bırakıp, kurucusu Dr. Riza Can Berkan’ın icat ettiği MAQ (Mapping of Anticipated Queries) altyapısının üzerine kurulmuştur."

Ayrica:

http://www.hakia.com/corporate.html

Basin bultenine bakarak konusmak yanlis ama, "ilk nesil" denen arama motorlarindan ask.com (eski adiyla askjeeves.com) da ortaya ayni semantik arama iddiasiyla cikmamis miydi?

0
pirx
çok güzel de logosuyla adıyla "neden nokia?" diyen sadece ben miyim?
0
DemensMagnet
Hakia'nın nedense Google ile yarışabileceğini zannetmiyorum. Google'ın yaratıcılığı onu her zaman 1. sırada tutacaktır gibi geliyor bana. Ama Hakia'nın ise diğer arama motorlarından daha çok kullanılıcağını da düşünüyorum. Bu arada semantik aramanın faydasını görebilen var mı? Yani somut sonuçlar?
0
turkix
hakia ilk duyduğumdan beri 1 aylık sürelerle periyodik olarak sürekli deniyorum.. Daha iyi olduğunu görmek umuduyla.. Ama malesef hala çok kötü, çok alakasız sonuçlar veriyor. Neler anlattılar da $5M yatırım çekebildiler acaba? Keşke Google gibi ellerindeki scientific paper'ların bir kısmını bizle paylaşsalar da anlasak. Sonuçta patent aldıktan sonra sorun çıkmaz. Ama görülen o ki artık yatırım ABD'den gelmiyo; Türkiye'ye yönelmişler...

Ayrıca Google'la yarışmıyor; yarışamaz zaten. hakia satın alınmaya oynuyor bence. Özellikle de Microsoft tarafından.. Yoksa .net üzerine kurulu bir arama motoru bu devirde kim yapar!
0
sefalet
Zamanında haber yapmıştım bu arama motorunu.Bir fikir vermesi bakımından hatırlatayım.

http://www.fazlamesai.net/index.php?a=article&sid=3470
0
basturk
Ticari veya kitle kaygısı ile bile olsa, Google bile Türkçe seçenek koyarken, Hakia'da böyle bir şey olmaması düşündürücü.Neden?Çok mu zor?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Sadun'un Dönüşü

auselen

'Return of the Jedi' tadında bir başlıkla bildirmek isterim ki, Sadun Özkaya yeniden yakalandı. Kendisi kim miydi?

Avrupa'dan 'Memleket Manzaraları'

feran

Bu da Avrupa'dan "memleket manzaraları"nın nasıl göründüğü...

http://forums.ft.com

Türkiye'nin Bilişim Karnesi: Yine Sınıfta Kaldık

FZ

3 milyar dolarlık bir pazar yaratan Türk bilişim sektörünün ağırlığı donanım satışı üstüne. Yazılımın payı hâlâ çok küçük. Türk firmaların yazılım ihracatıysa 80 milyon doları geçmiyor. Örneğin Hindistan'da bu rakam 15 milyar dolar; 2008 yılı hedefiyse 50 milyar dolar.

Araştırma şirketi Gartner'ın DataQuest raporuna göre Türkiye 1000 kişi başına toplam PC sayısı sıralamasında 44. sırayla en dipteki ülkelerden biri.

Türklerin yüzde 77'si bilgisayar, yüzde 82.5'iyse internet kullanmamamış.

Milliyet'e göre telif hakkı ne demek?

mrtksn

Milliyet'teki haberleri okurken sağ tıkladığınızda fotoğraf ve metinlerin kopyalanamayacağına dair uyarı ile karşılaşırsınız. Bunun sebebinin telif hakları olduğunu tahmin etmek güç değil; peki Milliyet'in benim fotoğrafımı izin almaksızın kendininmiş gibi kullanması ve bir haberlerine yaptığım yorumun metnini resmin bana olduğunu belli etmeyecek şekilde değiştirmesi telif haklarına nekadar uygun?

MEB : Squid ile Internet hızınızı katlayın (!)

anonim

MEB Meslek liseleri müfredatında ciddi değişiklikler yaptı. Yeni müfredatta açık kaynak yazılımlarında bulunduğunu bu adreste açıkca görebiliyoruz.

Fakat o kadar vahimdir ki, sözde özgür yazılımı müfredatı kapsamına alan MEB işletim sistemleri kurulumu dökümanında sadece 1 sayfa özgür yazılımdan bahsediyor.

Durum bundan da vahim. Dökümanda aynen şu satırlar geçiyor: