Internet'in Yeni Arama Motoruna 5.000.000$ Türk Sermayesi

0
FZ
Google, Yahoo, ve MSN gibi arama motorlarına çok yakında rakip çıkmaya hazırlanan hakia'nın yatırımcı listesine K.V.K. İletişim ve MV Grubu eklendi. Murat Vargı, teknoloji yatırımları dünyasından önemli isimlerin yer aldığı hakia yönetim kuruluna katıldı.

Murat Vargı hakia hakkında "Ulaşılabilen bilginin hızla arttığı dünyada, bu bilgiyi organize etmek, ulaşılabilir ve kullanılabilir hale getirmek daha da önem kazanmaktadır. Semantik algoritmalarla bu sürece kendine has bir yaklaşım getiren hakia.com’un internet ortamındaki aramaları çok geliştireceğine inanıyorum. MV Grubu ve KVK olarak bu heyecanlı girişimin bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz." dedi.

Devamı: http://www.tubiderbd.com

Görüşler

0
bio
Sadece yatirimcisi degil, CEO'su da Turkiye'den:

"hakia teknolojisi ilk nesil arama motorlarının (Google, Yahoo gibi) kullandığı indeklesme teknolojisini geride bırakıp, kurucusu Dr. Riza Can Berkan’ın icat ettiği MAQ (Mapping of Anticipated Queries) altyapısının üzerine kurulmuştur."

Ayrica:

http://www.hakia.com/corporate.html

Basin bultenine bakarak konusmak yanlis ama, "ilk nesil" denen arama motorlarindan ask.com (eski adiyla askjeeves.com) da ortaya ayni semantik arama iddiasiyla cikmamis miydi?

0
pirx
çok güzel de logosuyla adıyla "neden nokia?" diyen sadece ben miyim?
0
DemensMagnet
Hakia'nın nedense Google ile yarışabileceğini zannetmiyorum. Google'ın yaratıcılığı onu her zaman 1. sırada tutacaktır gibi geliyor bana. Ama Hakia'nın ise diğer arama motorlarından daha çok kullanılıcağını da düşünüyorum. Bu arada semantik aramanın faydasını görebilen var mı? Yani somut sonuçlar?
0
turkix
hakia ilk duyduğumdan beri 1 aylık sürelerle periyodik olarak sürekli deniyorum.. Daha iyi olduğunu görmek umuduyla.. Ama malesef hala çok kötü, çok alakasız sonuçlar veriyor. Neler anlattılar da $5M yatırım çekebildiler acaba? Keşke Google gibi ellerindeki scientific paper'ların bir kısmını bizle paylaşsalar da anlasak. Sonuçta patent aldıktan sonra sorun çıkmaz. Ama görülen o ki artık yatırım ABD'den gelmiyo; Türkiye'ye yönelmişler...

Ayrıca Google'la yarışmıyor; yarışamaz zaten. hakia satın alınmaya oynuyor bence. Özellikle de Microsoft tarafından.. Yoksa .net üzerine kurulu bir arama motoru bu devirde kim yapar!
0
sefalet
Zamanında haber yapmıştım bu arama motorunu.Bir fikir vermesi bakımından hatırlatayım.

http://www.fazlamesai.net/index.php?a=article&sid=3470
0
basturk
Ticari veya kitle kaygısı ile bile olsa, Google bile Türkçe seçenek koyarken, Hakia'da böyle bir şey olmaması düşündürücü.Neden?Çok mu zor?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Kürtçe Yazılıma Soruşturma

FZ

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, bilgisayarlarında kullanmak üzere Kürtçe yazılım sistemi hazırlatan Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş hakkında soruşturma başlattı.

Edinilen bilgiye göre, savcılık, Sur Belediye Başkanı Demirbaş tarafından bir süre önce kamuoyuna tanıtılan ve bazı basın yayın organlarında yer alan haberin ardından "Ubuntu" adı verilen ilk Kürtçe yazılım sistemiyle ilgili olarak soruşturma başlattı.

Gazete okurken sinirlenmeyenimiz var mı?

maat

Başlığa bakarak sadece geçirmekte olduğumuz şu günler ve buna paralel olarak verilen haberlerin içeriğini kastettiğimi düşünmeyin lütfen. Her geçen gün daha da özensizce hazırlanan haberler beni deli eden.

Wiki tabanlı Türkçe gezi sitesi

anonim

Wikitravel'ı andıran Türkçe bir gezi sitesi açıldı. e-Gezi.net adresindeki site Mediawiki yazılımını kullanıyor. İçeriğini Attribution-ShareAlike lisansı ile isteyen herkesin kullanmasına izin veren site Türkçe wiki sitelerindeki son durak.

İTÜ´de Kayıt Rezilliği

FZ

Türkiye´nin en köklü, büyük, mühendislik ve bilim öğretim kurumlarından biri olan İTÜ´nün bir mezunu olarak bu satırları yazarken utanıyorum. Akşam Kanal D televizyonunda dumura uğratıcı görüntülere şu sözler eşlik ediyordu:

"Bu gördükleriniz ne sokak çocuğu ne de evsiz insanlar, bunlar ders kaydı yapmak isteyen İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencileri. Derslerine kayıt yapabilmek için ta bir gece öncesinden okula gelen öğrenciler, ateş yakarak ısınmaya çalışıyorlar. Bazıları şanslı çünkü hazırlıklı gelmişler yanlarında çadırları da var..."

Milyonlarca dolar harcanmış teknolojilerin uygulaması sonucunda insanların gelip dayandıkları rezillik bu. Gerçekten içim sızlıyor. Bu üniversitede okuyan insanlar bunu hak etmiyor, hiçbir üniversitedeki hiçbir Türk öğrencisi bunu hatk etmiyor! Ben, kendi adıma İTÜ rektörü olan hanımefendiye üsturuplu bir e-posta yazmayı ve protestomu iletmeyi düşünüyorum, siz de tepkinizi bu şekilde ve daha yaratıcı şekillerde dile getirebilirsiniz.

Kaynaklar:
- http://www.istanbul-teknik.com/default.asp?sayfa=1&yazi=36508
- Kanal D Ana Haber
- javascript:play('/anahaber/2004.01.17/universite.asf') *

* : Bu satırı tarayıcının adres çubuğuna yazmak sureti ile doğrudan ilgili görüntülere erişebilirsiniz.

Türkiye'de 1000 Kişiye 54 Bilgisayar Düşüyor

FZ

Dünya Bankası'nın 2008 Küresel Ekonomik Beklentiler Raporuna göre Türkiye'de 1000 kişiye 54 bilgisayar düşüyor. Türkiye bilgisayarlaşma bakımından birçok ülkenin gerisinde kalıyor. Moğolistan'da 1000 kişiye 133 bilgisayar düşerken, ABD'de 1000 kişiye düşen bilgisayar sayısı 762 ye ulaşıyor.

Kaynak: TÜBİDER Bilişim Dünyası