Becer Şu İşi!

0
FZ
Vahşi BT (Bilişim Teknolojileri) sektöründe iş arayanların karşılaşabileceği abuk sabuk durumları gözler önüne sermek isteyen güzide bir arkadaşımızın yaptığı Becer Şu İşi! isimli web sitesi bir yandan güldürürken bir yandan da düşündürüyor :-P
Daha önce "Çok iyi seviyede ASP, VBScript, JavaScript, SQL, C++, Java, Assembler, Tcl/Tk, UML, Photoshop, Dreamweaver, Flash, CISCO bilen programcı (!) aranıyor. En az 2 yabancı dil bilmesi, askerliğini yapmış ve 30 yaşının altında olması tercih sebebidir." şeklindeki müthiş iş ilanları ile karşılaşmış olanların gülümseyerek takip edecekleri sitelerden biri olmaya aday ;-)

Görüşler

0
o_ozardic
iyi bi de masterını yapmis falan demememisler :D
0
redial
Bun abenzer bir ilani belki kufreder rahatrlarim dusuncesiyle aramis, karsimdaki zavalliyi gorunce kufretmekten vazgecip sormustum, -bu kadar seyi neye dayanarak istiyorsnuz, elinizde bu dunya disi varliktan hic var mi?- seklinde;
bilgisayarlara bakan bir cocuk varmis, bir gun patronla maas zammi yuzunden birbirlerine girmisler, eleman mesainin ortasinda cekmis gitmis, bunlar da hemen cocugun cv sini bulup orda ne varsa aynisini yazmislar :)

zaten, yukaridaki kadar isi yapan adama -bizim bilgisayarci- seklinde hitap eden birine ne soyleyebilirsiniz ki?

FZ nin deyimi ile derin bir tefekkure dalmaktan baska ne var?
0
FZ
Bir e-ticaret olayı için doktorasını yapmış, SQL üzerinde 15 yıl deneyimli, Solaris ve MS sertifikalı, 29 yaşından gün almamış, askerliğini yapmış eleman arıyoruz. Sorumluluk sahibi, az laf çok iş yapabilecek biri (yani çöplük haline dönmüş projeyi haftasonları da çalışarak ve bize soru sormayarak kendi kendine ayağa kaldıracak biri). Ücret makuldur (yani biz gayet makul olduğunu düşünüyoruz ve önemli olan da bu zaten) :-P :-P :-P
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Wiki tabanlı Türkçe gezi sitesi

anonim

Wikitravel'ı andıran Türkçe bir gezi sitesi açıldı. e-Gezi.net adresindeki site Mediawiki yazılımını kullanıyor. İçeriğini Attribution-ShareAlike lisansı ile isteyen herkesin kullanmasına izin veren site Türkçe wiki sitelerindeki son durak.

Politikacı-ölçer: Politikacılar Aldıkları Parayı Ne Kadar Hak Ediyorlar?

FZ

Güzel ve faydalı bir veri görselleştirme örneği ile karşılaştım dün.

Aşağıdaki grafik çeşitli ülkelerin parlamenterlerinin performanslarını ölçüyor. Grafiği oluşturmak için GSMH ile İyi Yönetişim İndeksi kullanılmış (demokrasi indeksi, BM insani gelişim ve yolsuzluk indeksinin bir karışımı). Kısaca bir ülke merkezdeki sarı artı sembolünden ne kadar uzaksa o ülkenin parlamenterleri o kadar çok para kazanıyor ve ülkenin çizgisinin saatin tersi yönünde yaptığı açı ne kadar büyükse o ülkedeki yönetim o kadar kötü.

Politikacılar Kaç Para Alıyor ve Ne Kadar İyi Yönetiyor?

imdb.com Yasaklandı... Pardon imbd.com Yasaklandı... Pardon, Pardon!

FZ

İnternetteki en büyük film veri tabanı imdb.com için erişim engelleme kararı verilmesine rağmen, yazım hatası sonucu halen erişime açık olduğu ortaya çıktı. Yönetmen Mahsun Kırmızıgül’ün çekmiş olduğu “Beyaz Melek” isimli filmin kopyalarının yasalara aykırı olarak internetten dağıtıldığı bilgisine ulaşan Boyut Müzik’in İstanbul Başsavcılığı’na yapmış olduğu başvuruda, imbd.com, torrentturk.com, frmdivx.com, divxcity.org, turkdivx.net sitelerinin kapatılması istenmişti.

Devamı: http://turk.internet.com/haber/yazigoster.php3?yaziid=20372

Not: Konu ile ilgili FM'deki bu, şu ve de şu haberler ile yorumlara bakılabilir.

Cumhurbaşkanı Sezer İnternete Sansürü Onayladı

FZ

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, 5651 sayılı "İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun" ile 5652 sayılı "Yaş Sebze ve Meyve Ticaretinin Düzenlenmesi ve Toptancı Halleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin Bazı Maddelerinin Değiştirilerek Kabulüne İlişkin Kanun"u onayladı.

Kurunun yanında yaş da yanar mı desek, Internet'i sebze meyve gibi gören zihniyet ile daha nereye kadar mı desek, ne desek?

Playchess Türkçe ve Ücretsiz

meddah

220.000 üyeye sahip, dünyanın en büyük satranç portalı olan Playchess ile İş Bankası bir anlaşma yaptı. Bu anlaşma ile Playchess ücretsiz ve türkçe olarak satranç severlere http://www.satrancoyna.com.tr/ adresinden hizmet vermeye başladı.