Türk Mühendislerden Hidrogaz Sistemi

0
FZ
Türk mühendisler geliştirdikleri 'hidrogaz' sistemiyle araçlarda yüzde 30 yakıt tasarrufu sağladıklarını söylüyor. Sistemin maliyeti 1000-1500 YTL.

Temiz ve çevreci özelliğiyle bilinen hidrojen enerjisi, Türk mühendislerinin geliştirdiği bir sistem sayesinde kamyondan belediye otobüsüne, ticari taksiye kadar 250'ye yakın araçta kullanılmaya başlandı. 'Hidrogaz yakıt tasarruf sistemi' adı verilen sistem üzerinde yaklaşık 15 yıldır Ar-Ge çalışması yürüten Eroğlu Mühendislik İnşaat Otomotiv Enerji İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited şirketi Genel Müdürü Fazlı Eroğlu, sistemin yararlarını değerlendirdi.

Kaynak: Radikal

Görüşler

0
mos
bu tip haberlerin fazla abartılmış bir sürü örneğini görmüş olmamıza rağmen hâla okudukça içim kıpır kıpır oluyor.


keşke sallasa dünyayı.. şöyle yabancı sitelerden okusak gerine gerine bu tip haberleri.
0
bio
Sadece yakit tasarrufu sagladigini soylese, inanasim var (%30 yine abarti ama hadi neyse). Ama su sekilde anlatilince insanin guveni sarsiliyor:

[...] yağın ömrünün arttığını, bujilerin değişim ve motorun yaşam süresinin uzadığı [...] monte edildiği araçta kullanılan fosil yakıtlarda yüzde 30 tasarruf sağlıyor [...] Motorun gücünü yüzde 4-13 artıran sistem, havayı kirletici emisyon gazlarını yüzde 60 azaltırken, motorun ömrünü yüzde 50 artırıyor. [...] Sistemin insan ve çevreye vereceği hiçbir zarar yok. [...] Sistem arıza da yapsa, yolunuza devam ediyorsunuz.
0
simor
Ben de kızacaktım fakat araya bi elektroliz vs sıkıştırmışlar . Patent alamadılar henüz heralde.
0
prometeus
Yalnız anlamadığım bir şey var:

Elektrolizle sudan hidrojen elde edildiği ve bu hidrojenin motorda fosil yakıta ek olarak, motorda yakıt olarak kullanıldığı yazılmış. Yani hidrojeni tekrar yakma(oksijen ile birleştirme) söz konusu.

Ben burada enerjiden bir kazanç göremedim çok basit bir kimya bilgisi ile. Belki verimliliğin yüksek olması ile bir kazanç vardır demek isterim fakat bildiğim kadarı ile motordaki yanma sırasında fosil yakıtın tam yanması için bile yeterli oksijen sağlanamamakta. Bu durumda gönderilen hidrojen tamamen yanmayacaktır. Yani verimliliği çok yüksek gibi değil sanki.

Yalnız bunları tamamen benim lise seviyesindeki kimya bilgim ve biraz araba merakım ile yaptığım yorumlar.

15 yıldır ar-ge çalışmalarının sürdüğü yazılı haberde. Demekki benim kimya bilgim yeterli değil veya haberde sistem tam olarak anlatılmamış. Belki dediğiniz gibi patent kaygıları vardır.
0
sleytr
İçinde habere konu olan sistemle ilgili hiç bir bilgi yok ama şirketin web sitesine eroglumuhendislik.com.tr adresinden erişilebilir.
0
darkBLACK
http://www.hidrogaz.com/
0
pvc
. Bence bu proje yatar.
0
nehuse
Dönergeç vardı bir ara ne oldu bilen varmı hala döndüremedilermi acaba ?
0
pvc
Evet ortada bir Gaz var ama bunun hidrogaz olduğunu hiç sanmıyorum. Bana Metan Gazıymış gibi geliyor. Hatta burnumun direği sızladı diyebilirim. Arada böyle vakalar olur. Birileri gaz verir ortama ve kokusu 700 km ilerden duyulur bende 700 km öteden kokuyu aldım. Fakat ben o gazın hidrogaz oldugunu pek sanmam. O olsa olsa hidrojen ve metan gazıdır.
0
3lobyte
açıkçası ben ilk okula gidiyordum bu cihazlardan türkiyey mersin gümrüğünden giriyordu mantık 2 tane kuvvetli mıknatıs var arasından benzin geçince verim artıyormuş TSE nin yaptığı testlerde müsbet bir sonuç alınamamıştı. türk icadı filan da değil...
0
pvc
Ben zaten daha önceki yazımda demiştim. Bu tip bir şeyi icad etmek çok zor. Yani yanlış anlaşılmasın, Türkler hiçbir şey icad edemez demiyorum. Fakat öyle devrim yaratacak bir buluşu gerçekleştirmek kolay değil.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Türkiye'de Açık Kaynaklı Biyoteknoloji

arikan

DNA koddur. Bilgisyar kodu birler ve sifirlardan olusurken, hayat bicimlerini tanimlayan DNA seker, fosfat ve A (Adenine), C (Cytosine), G (Guanine), ve T (Thymine) harfleriyle tanimlanan azotlu baz dizilerden olusmaktadir. DNA ile bilgisayar kodu arasindaki iliski su sekilde saglanmaktadir:

A = 00
C = 10
G = 01
T = 11

Bugun birler ve sifirlar ile yaratilmis yazilimlar acik olarak dagitilabiliyorsa ayni durum DNA kodlari ile yaratilmis biyoteknolojik urunler icin de gecerli olmalidir. Turkiye'de bu durum nasil anlasiliyor?

Eski DMOZ Editörüne 10 Ay Hapis Cezası

FZ

Açık Internet Dizini Projesi (Open Directory Project) eski editörlerinden H. Ertaş, adı geçen sitede PKK ile ilgili bir düzenlemeden ötürü suçlu bulunarak 10 ay cezaya mahkum edildi. Ertaş'ın avukatı Suna Coşkun müvekkilinin DMOZ sitesi için gönüllü olarak çalıştığını ve Kürt kategorisinden sorumlu olduğunu belirtti. Coşkun, Ertaş'ın sadece DMOZ'a yollanan adresleri düzenlediğini, sıraladığını, içeriklerinden ve orada belirtilen görüşlerden sorumlu tutulamayacağını belirterek ortada herhangi bir suç olmadığını söyledi.

Mahkeme, silahlı terör örgütünün şiddet yollarına başvurmasını özendirici yönde propaganda yaptığı gerekçesiyle, 3713 sayılı Yasa'nın ”terör örgütleri” başlıklı 7/2. maddesi uyarınca 10 ay hapis, 416 milyon 666 bin lira da ağır para cezası verdi. Mahkeme, cezaları ertelemedi.

Anne Bana Bilgisayar Alsana

FZ

Bir etrafınıza bakın, bir de bana. Belki gücünüz yetmeyecektir ama umarım beni anlayışla karşılarsınız. Nasıl desem tanıdığım bazı arkadaşlarda, daha doğrusu yüzde seksen beşinde var bilgisayar (...) Sizlere söz veriyorum eğer bir bilgisayarım olursa ailemi, şehrimi, tüm Türk milletini, tüm dünyayı yani tüm insanları daha iyi tanıyıp kaynaşacağım. (S.Ö /Gaziantep)

Keşke bir bilgisayarım olsaydı. Fen ve matematik çalışırdım. Anneme yeni yemek tarifleri bakardım. Babamın iş çalışma programını hazırlardım. Bilgisayar dersime çalışırdım. Oyunlar oynardım. Erol abimin bilgisayarı açmaması için şifre koyardım. FİFA 2002, Kantır (Counter Strike demek istiyor) oynardım. Harçlığımın yarısıyla CD kiralardım (...) Kral TV'yi hiç açmazdım. Bilgisayarımın ekranına Galatasaray bayrağı yapardım. Galatasaray marşını dinlerdim (E.U. / İzmir)

Fazlamesai.net'e Soralım: 50 km Otoyol Yapmamak !

anonim

Akşam gazetesinden İsmail Küçükkaya'nın buradaki köşe yazısına göre Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Türksat Genel Müdürü Osman Dur arasında son derece ilginç bir diyalog geçiyor...

Dur, Yıldırım’a, “Sayın Bakanım, şu cari açık problemini çözelim” diyor.

İsrail - Türkiye Girişimcilik Kıyaslaması

FZ

IVC'ye göre İsrail'de: 4,563 yüksek teknoloji şirketi, 166 Risk Sermayesi Fonu ve 34 "incubator" varmış. 2005 yılında 1.2 milyar $ yatırım gerçekleştirilmiş.

Hangi alanlarda imiş bu girişimler, anahtar sözcükler nelermiş: yazılım geliştirme, web geliştirme, bloglar, sosyal ağlar, anında mesajlaşma, P2P, web servisleri, Wi-Fi teknolojileri, e-posta servisleri, hücresel ağ servisleri, açık kodlu yazılımlar, etkileşimli TV, VoIP.

Bir an Türkiye'deki durum nasıl acaba diye düşündüm. Çok kısa bir an. Çok kısa... Kaynak: Israil Envy