Türk Telekomdan Internet´e Yeni Zam

0
sametc
İnternet erişiminde kontür sürelerini kısaltan Türk Telekom, bu uygulamayla yüzde 17 oranında zam yapmış oldu.

31 Mart — Türk Telekom’dan yapılan açıklamaya göre, kurum, 145, 0822, 200’lü numaralarla başlayan dial-up erişimlerin kontör atış periyotlarını yeniden düzenledi. Yeni düzenlemeyle telefon hattı üzerinden normal saatlerde bir saatlik internet bağlantısı 943 bin TL’den, 1 milyon 100 bin TL’ye çıkmış oldu.
Telekom açıklamasına göre, aramalar, normal saatlerde 216 saniyede, 1. indirim uygulanan saatlerde 309 saniyede, 2. indirim uygulanan saatlerde ise 360 saniyede bir kontör atışı ile ücretlendirilecek. Uygulama, 1 Nisan günü saat 00.01’de başlayacak. Eski uygulamada, normal saatlerde 252 saniyede, 1. indirim uygulanan saatlerde 360 saniyede, 2. indirim uygulanan saatlerde ise 420 saniyede bir kontör atışı ile ücretlendirme yapılıyordu.

Hindistan, İsrail, Romanya ve Rusya gibi bilişim sektöründe gelişmekte olan ülkeler ve Kuzey Avrupa ülkeleri gibi bilginin hızlı yayılmasına önem veren gelişmiş ülkeler internet kullanımını desteklemek amacıyla bağlantı ücretlerini düşürürken, Türkiye’de bu ücretlerin zamlandırılması tercih ediliyor.

HEM TELEFONA HEM SERVİS SAĞLAYICIYA ÖDEME
Son zamla birlikte normal tarife saatlerinde günde iki saat internete bağlanan bir kullanıcının ödeyeceği aylık telefon faturası 66 milyon TL’ye ulaşıyor. Kullanıcıların bu faturanın yanı sıra internet servis sağlayıcılara da bağlantı ücreti ödedikleri göz önüne alındığında Türkiye’de internet bağlantısı oldukça pahalı bir servis halini alıyor. Türk telekom hatlarına alternatif bir hizmet olan Kablo net üzerinden internet bağlantısında ise, dial up internet bağlantısının 2 - 3 katı hızında bir servis, 24 saat kesintisiz olarak aylık 60 milyon TL ödenerek alınabiliyor. Ancak kablonet bağlantısı kablolu TV hizmetinin bulunmadığı bölgelere ulaşmıyor.

Yazarın Notu: Ben bir şey söyleyemiyorum ağzımdan kelime çıkamayacak neredeyse internet cafeden bile pahalı olmuş gerçekten bu hıza bu fiyatı ödemeyi kim göze alır :( tum bunlar komik

Kaynak:http://www.ntvmsnbc.com/news/208422.asp

Editörün Not: 1 Nisan geçti, bu bir şaka değil, buyrun buradan yakın... :(

Görüşler

0
o_ozardic
benzine zam geldi ya o yuzdendir· hani maliyetler arttı hesabı ;)
0
anonim
sanırım tt ip paketlerini karayoluyla getiriyor
gprs rullaZ ;)
0
yuxel
aslında bu eşek şakası kıvamındaki zam
$ava$ a hayır a gelen bi zam ..
bi müddet daha da gider bu zamlar ..
0
redial
Bu parayi da odeyelim bir sekilde ama, benim sinirime dokunan, bizden aldiklari bu para kesinlikle yatirim olarak geri donmuyor. Oturdugum yerde kablo tv sebekesi olmasina ragmen, ne kablonet, ne adsl, ne de isdn secenegim var. Ve bu bolgeye bunlarin hangisi gelirse gelsin, havada kapacak bir potansiyel var.
Alternatifsiz olmak cok sinir bozuyor...
0
sametc
redial işte ben buna sinirleniyorum gercekten işte bu yatırım olarak geri donmemesi doğru vallah benim bolgemde ne adsl kablonet ısdn var hiçbirşey :(
0
anonim
Walla yavaş falan ama galiba gprs le bağlancam bundan sonra öğrenci bütcesi kaldırmaz bukadar faturayı.
0
anonim
Bütçeden önce yürek kaldırmaz...
0
anonim
bu gprs'e ilgi duyanlar gittikçe artıyor nedense.
bu zamları yapıyorlar ama bize yönelikte bir yanırım yapsalar ya.
hem bu kadar pahalı hem de yavaşşş..

TUXI
0
anonim
$aka gibi bir zam bukadarda milleti aptal yerine koymak olmaz! Daha zam yapılmasından 2 ay gecmeden tekrar yapılan sinsice oyunlar üstelik daha once promosyon indirim bahanesiyle milleti uyutup zam'a gelebilecek tepkileri unutturmak istediler.Buna bok yemekden başka bişey denmez.Ucuzlatacaklarına durmadan zam buna bir son vermeliyiz sesinizi çıkartın artık bole sessiz kalarak bu şerefsizler kanımızı emicek dıalup'a zam demek cablenet'ede zam demektir herkez bir şekilde tepkisini gostersin hatta propagandaya donuşturelim bunu ayrıca www.tuketicihaklari.com 'dan şikayet edin orda birikenler direk TT'ye gonderiliyor.
0
anonim

http://www.iad.org.tr/basinbulteni.html
0
anonim
Internet ucretini Ev Telefonu gibi ucretlendiren zihniyeti kiniyorum !
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

CD-Rom 48x Media Yalanı

sundance

Uzun süredir merak ediyordum, bu CD-Writerların yazma hızı nereye gidecek diye. En son 40x çıkınca, fiyatı da makul olunca hemen aldım. Tabi ki ilk iş son hızla cd yazmak. Fakat hayretle gördüm ki 40x cdwriter, 24x cdwriterdan pek de hızlı yazmıyordu. Windows altında Nero ile denedim, Linux altında Xcdroast ile sonuç aynı.

Ne demiş atalarımız, en doğrusu her zaman komut satırıdır bu yüzden en son Linux altında Cd-record ile cd yazmaya kalktım ve hayretle gördüm ki, üstünde 48x yazan cd max 24 hızlı, genelde de 16 hızlı yazıyor. Sanırım yeni nesil CDR mediasının özelliği, siz 40 hızlı yaz deseniz de, media buna izin vermezse, cd yanmıyor, sadece yazma hızını düşürüyor. Ve anladığım kadarıyla piyasada 40`ı boşverin 24 üstü yazılabilen CDR yok.

Türkün Matematikle İmtihanı

FZ

Aziz Nesin'in ruhu aramızda yaşıyor. Üniversiteli gençlere yönelik bir matematik yaz okulu düzenleyen Prof. Dr. Ali Nesin'in başına gelenler herhalde pişmiş tavuğun başına gelmemiştir.

Bu sayede yurdumuzdaki savcılık, jandarma ve orman görevlilerinin de matematiğe ne denli meraklı olduklarını ve halk sağlığını ne kadar ciddiye aldıklarını bir kez daha görmüş olduk.

Son iş güzarlık: Blogger.com yasaklandı!

ali_deren

En yaygın blog hizmeti sağlayan sistemlerden birisi olan blogger.com da inanılmaz sansür uygulamalarının son kurbanı oldu.

Playchess Türkçe ve Ücretsiz

meddah

220.000 üyeye sahip, dünyanın en büyük satranç portalı olan Playchess ile İş Bankası bir anlaşma yaptı. Bu anlaşma ile Playchess ücretsiz ve türkçe olarak satranç severlere http://www.satrancoyna.com.tr/ adresinden hizmet vermeye başladı.

Kızların Chat Kurşunları ve Dumurun Ötesinde Bir Vaka!

FZ

Haber şöyle başlıyor: Sedat Şahin'in çete operasyonunda gözaltına alınan İbrahim Paksen'in 17 yaşındaki kızı S.A.P, Internette chat yaparken küfürleştiği iki kızı, dün gece 01.30 sıralarında Kadıköy Mc Donalds’ın önüne çağırıp, tabancayla bacaklarından vurdu.