Türk Telekomdan Internet´e Yeni Zam

0
sametc
İnternet erişiminde kontür sürelerini kısaltan Türk Telekom, bu uygulamayla yüzde 17 oranında zam yapmış oldu.

31 Mart — Türk Telekom’dan yapılan açıklamaya göre, kurum, 145, 0822, 200’lü numaralarla başlayan dial-up erişimlerin kontör atış periyotlarını yeniden düzenledi. Yeni düzenlemeyle telefon hattı üzerinden normal saatlerde bir saatlik internet bağlantısı 943 bin TL’den, 1 milyon 100 bin TL’ye çıkmış oldu.
Telekom açıklamasına göre, aramalar, normal saatlerde 216 saniyede, 1. indirim uygulanan saatlerde 309 saniyede, 2. indirim uygulanan saatlerde ise 360 saniyede bir kontör atışı ile ücretlendirilecek. Uygulama, 1 Nisan günü saat 00.01’de başlayacak. Eski uygulamada, normal saatlerde 252 saniyede, 1. indirim uygulanan saatlerde 360 saniyede, 2. indirim uygulanan saatlerde ise 420 saniyede bir kontör atışı ile ücretlendirme yapılıyordu.

Hindistan, İsrail, Romanya ve Rusya gibi bilişim sektöründe gelişmekte olan ülkeler ve Kuzey Avrupa ülkeleri gibi bilginin hızlı yayılmasına önem veren gelişmiş ülkeler internet kullanımını desteklemek amacıyla bağlantı ücretlerini düşürürken, Türkiye’de bu ücretlerin zamlandırılması tercih ediliyor.

HEM TELEFONA HEM SERVİS SAĞLAYICIYA ÖDEME
Son zamla birlikte normal tarife saatlerinde günde iki saat internete bağlanan bir kullanıcının ödeyeceği aylık telefon faturası 66 milyon TL’ye ulaşıyor. Kullanıcıların bu faturanın yanı sıra internet servis sağlayıcılara da bağlantı ücreti ödedikleri göz önüne alındığında Türkiye’de internet bağlantısı oldukça pahalı bir servis halini alıyor. Türk telekom hatlarına alternatif bir hizmet olan Kablo net üzerinden internet bağlantısında ise, dial up internet bağlantısının 2 - 3 katı hızında bir servis, 24 saat kesintisiz olarak aylık 60 milyon TL ödenerek alınabiliyor. Ancak kablonet bağlantısı kablolu TV hizmetinin bulunmadığı bölgelere ulaşmıyor.

Yazarın Notu: Ben bir şey söyleyemiyorum ağzımdan kelime çıkamayacak neredeyse internet cafeden bile pahalı olmuş gerçekten bu hıza bu fiyatı ödemeyi kim göze alır :( tum bunlar komik

Kaynak:http://www.ntvmsnbc.com/news/208422.asp

Editörün Not: 1 Nisan geçti, bu bir şaka değil, buyrun buradan yakın... :(

Görüşler

0
o_ozardic
benzine zam geldi ya o yuzdendir· hani maliyetler arttı hesabı ;)
0
anonim
sanırım tt ip paketlerini karayoluyla getiriyor
gprs rullaZ ;)
0
yuxel
aslında bu eşek şakası kıvamındaki zam
$ava$ a hayır a gelen bi zam ..
bi müddet daha da gider bu zamlar ..
0
redial
Bu parayi da odeyelim bir sekilde ama, benim sinirime dokunan, bizden aldiklari bu para kesinlikle yatirim olarak geri donmuyor. Oturdugum yerde kablo tv sebekesi olmasina ragmen, ne kablonet, ne adsl, ne de isdn secenegim var. Ve bu bolgeye bunlarin hangisi gelirse gelsin, havada kapacak bir potansiyel var.
Alternatifsiz olmak cok sinir bozuyor...
0
sametc
redial işte ben buna sinirleniyorum gercekten işte bu yatırım olarak geri donmemesi doğru vallah benim bolgemde ne adsl kablonet ısdn var hiçbirşey :(
0
anonim
Walla yavaş falan ama galiba gprs le bağlancam bundan sonra öğrenci bütcesi kaldırmaz bukadar faturayı.
0
anonim
Bütçeden önce yürek kaldırmaz...
0
anonim
bu gprs'e ilgi duyanlar gittikçe artıyor nedense.
bu zamları yapıyorlar ama bize yönelikte bir yanırım yapsalar ya.
hem bu kadar pahalı hem de yavaşşş..

TUXI
0
anonim
$aka gibi bir zam bukadarda milleti aptal yerine koymak olmaz! Daha zam yapılmasından 2 ay gecmeden tekrar yapılan sinsice oyunlar üstelik daha once promosyon indirim bahanesiyle milleti uyutup zam'a gelebilecek tepkileri unutturmak istediler.Buna bok yemekden başka bişey denmez.Ucuzlatacaklarına durmadan zam buna bir son vermeliyiz sesinizi çıkartın artık bole sessiz kalarak bu şerefsizler kanımızı emicek dıalup'a zam demek cablenet'ede zam demektir herkez bir şekilde tepkisini gostersin hatta propagandaya donuşturelim bunu ayrıca www.tuketicihaklari.com 'dan şikayet edin orda birikenler direk TT'ye gonderiliyor.
0
anonim

http://www.iad.org.tr/basinbulteni.html
0
anonim
Internet ucretini Ev Telefonu gibi ucretlendiren zihniyeti kiniyorum !
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bir MEB Okulundaki GNU/Linux Öyküsü...

FZ

FM Forum'dan ana sayfaya taşımak istedim, berker arkadaşımız yazmış: "Babam bir öğretmen ve bir okulda idareci olarak görev yapıyor. Bilgisayarlarla arası fena sayılmaz. Linux'a falan da ilgi duyar sempatik bakar.

Bir hafta sonu oturup okuldaki bigisayarına Debian kurduk. Güncellemeleri yaptık. Yazıcılarıı tanıttık. Diğer Windows'lar ile anlaşabilmek için SAMBA kullandık. Ofis paketi için OpenOffice kurduk. Firefox kurduk. Okullar, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri iletişim için gizlice kayıt tutup tutmadığı tatışılan MSN'yi kullandıklarından GAIM kurduk. Hesapları yapılandırdık. Velhasıl ihtiyaç olacak her şeyi ayarladık. Babamın Linux kullanmaması için hiç bir teknik neden kalmadı.

CD'sinin mi? CDsinin mi? Yoksa sidisinin mi?

sundance

Bir önceki haberde haberi yazan arkadaşımızın "Ben sidisinin yazmıştım, CDsinin diye yanlış olarak değiştirilmiş" demesi bayağıdır yapmayı düşündüğüm bir araştırmayı tetikledi. Zira genel kullanım "CD'sinin" olmasına rağmen, "CDsinin" ve hatta "CD sinin" yazanlar bile var (sidisinin lafını ilk kez duydum ama) Bunun üzerine, bu konuyu biraz araştırdım.

Bulabildiğim en iyi kaynak, Prof. Dr. Şükrü Halûk AKALIN 'ın Yabancı Kökenli Bilişim Terimlerinin Yazılışları makalesi. Bu makalede halihazırda yabancı dildeki kısaltmaların sonuna Türkçe ek geldiğinde bu ekin nasıl yazılacağı ile ilgili net bir kural bulunmadığı, fakat en yakın kullanımın CD'sinin şeklinde, yabancı dildeki isimlere Türkçe ekler gelmesindeki (Nice'li, Bordeaux'lu gibi) kullanım olduğu belirtiliyor. Yazıda bu konudaki birçok karmaşaya da açıklık getirilmiş.

Bir başka toplumsal sorumluluk projesi: Türk Telekom

FZ

Sosyal sorumluluk projeleri, kişilerin ya da kurumların yaşadıkları, gelirlerini kazandığı topluma karşı bir borç ödeme olarak düşünülebilir.

turk.internet.com geçen hafta İşte Sosyal Sorumluluk Projesi Böyle Olur başlıklı bir yazı yayınlamıştı.

Sitede son yayınlanan haberlerden birine göre Türk Telekom da benzer bir yoldan gidiyor...

22 Yıllık En Büyük E-Devlet Projesi Çöktü mü?

FZ

Türkiye’nin en büyük e-devlet projesi olan 22 yılın emeği MERNİS (Merkezi Nüfus İşletim Sistemi) adeta çöktü. 130 milyon kaydın yer aldığı ve yaklaşık 30 milyon dolara mal olan sistemde bulunan kayıtların yüzde 25’ten fazlası hata veriyor.

Skandal, Mersin’de meydana gelen sahtekarlık olayı ile ortaya çıktı. Emniyet Genel Müdürlüğü kayıtlarına da giren skandala konu olan ilde nüfus müdürlüğünde görevli bir personelin, hazırladığı nüfus kağıdına rahatlıkla TC Kimlik Numarası girebildiği ve bunu resmileştirebildiği fark edildi.

Kimlik Numarası ve Vergi Kimlik Numarası

BatoR

Bürokrasi, yol ve zaman sıkıntısı çekenler için paylaşayım istedim.

Kimlik Numarası sorgulama için : tckimlik.nvi.gov.tr
Vergi Kimlik sorgulaması için : vedop.mb-ggm.gov.tr
Not: Küçük bir tavsiye; numaralarınızı alın, PVC ile kaplatıp cüzdanınıza koyun. İllaki lazım olacak !