Türk Telekomdan Internet´e Yeni Zam

0
sametc
İnternet erişiminde kontür sürelerini kısaltan Türk Telekom, bu uygulamayla yüzde 17 oranında zam yapmış oldu.

31 Mart — Türk Telekom’dan yapılan açıklamaya göre, kurum, 145, 0822, 200’lü numaralarla başlayan dial-up erişimlerin kontör atış periyotlarını yeniden düzenledi. Yeni düzenlemeyle telefon hattı üzerinden normal saatlerde bir saatlik internet bağlantısı 943 bin TL’den, 1 milyon 100 bin TL’ye çıkmış oldu.
Telekom açıklamasına göre, aramalar, normal saatlerde 216 saniyede, 1. indirim uygulanan saatlerde 309 saniyede, 2. indirim uygulanan saatlerde ise 360 saniyede bir kontör atışı ile ücretlendirilecek. Uygulama, 1 Nisan günü saat 00.01’de başlayacak. Eski uygulamada, normal saatlerde 252 saniyede, 1. indirim uygulanan saatlerde 360 saniyede, 2. indirim uygulanan saatlerde ise 420 saniyede bir kontör atışı ile ücretlendirme yapılıyordu.

Hindistan, İsrail, Romanya ve Rusya gibi bilişim sektöründe gelişmekte olan ülkeler ve Kuzey Avrupa ülkeleri gibi bilginin hızlı yayılmasına önem veren gelişmiş ülkeler internet kullanımını desteklemek amacıyla bağlantı ücretlerini düşürürken, Türkiye’de bu ücretlerin zamlandırılması tercih ediliyor.

HEM TELEFONA HEM SERVİS SAĞLAYICIYA ÖDEME
Son zamla birlikte normal tarife saatlerinde günde iki saat internete bağlanan bir kullanıcının ödeyeceği aylık telefon faturası 66 milyon TL’ye ulaşıyor. Kullanıcıların bu faturanın yanı sıra internet servis sağlayıcılara da bağlantı ücreti ödedikleri göz önüne alındığında Türkiye’de internet bağlantısı oldukça pahalı bir servis halini alıyor. Türk telekom hatlarına alternatif bir hizmet olan Kablo net üzerinden internet bağlantısında ise, dial up internet bağlantısının 2 - 3 katı hızında bir servis, 24 saat kesintisiz olarak aylık 60 milyon TL ödenerek alınabiliyor. Ancak kablonet bağlantısı kablolu TV hizmetinin bulunmadığı bölgelere ulaşmıyor.

Yazarın Notu: Ben bir şey söyleyemiyorum ağzımdan kelime çıkamayacak neredeyse internet cafeden bile pahalı olmuş gerçekten bu hıza bu fiyatı ödemeyi kim göze alır :( tum bunlar komik

Kaynak:http://www.ntvmsnbc.com/news/208422.asp

Editörün Not: 1 Nisan geçti, bu bir şaka değil, buyrun buradan yakın... :(

Görüşler

0
o_ozardic
benzine zam geldi ya o yuzdendir· hani maliyetler arttı hesabı ;)
0
anonim
sanırım tt ip paketlerini karayoluyla getiriyor
gprs rullaZ ;)
0
yuxel
aslında bu eşek şakası kıvamındaki zam
$ava$ a hayır a gelen bi zam ..
bi müddet daha da gider bu zamlar ..
0
redial
Bu parayi da odeyelim bir sekilde ama, benim sinirime dokunan, bizden aldiklari bu para kesinlikle yatirim olarak geri donmuyor. Oturdugum yerde kablo tv sebekesi olmasina ragmen, ne kablonet, ne adsl, ne de isdn secenegim var. Ve bu bolgeye bunlarin hangisi gelirse gelsin, havada kapacak bir potansiyel var.
Alternatifsiz olmak cok sinir bozuyor...
0
sametc
redial işte ben buna sinirleniyorum gercekten işte bu yatırım olarak geri donmemesi doğru vallah benim bolgemde ne adsl kablonet ısdn var hiçbirşey :(
0
anonim
Walla yavaş falan ama galiba gprs le bağlancam bundan sonra öğrenci bütcesi kaldırmaz bukadar faturayı.
0
anonim
Bütçeden önce yürek kaldırmaz...
0
anonim
bu gprs'e ilgi duyanlar gittikçe artıyor nedense.
bu zamları yapıyorlar ama bize yönelikte bir yanırım yapsalar ya.
hem bu kadar pahalı hem de yavaşşş..

TUXI
0
anonim
$aka gibi bir zam bukadarda milleti aptal yerine koymak olmaz! Daha zam yapılmasından 2 ay gecmeden tekrar yapılan sinsice oyunlar üstelik daha once promosyon indirim bahanesiyle milleti uyutup zam'a gelebilecek tepkileri unutturmak istediler.Buna bok yemekden başka bişey denmez.Ucuzlatacaklarına durmadan zam buna bir son vermeliyiz sesinizi çıkartın artık bole sessiz kalarak bu şerefsizler kanımızı emicek dıalup'a zam demek cablenet'ede zam demektir herkez bir şekilde tepkisini gostersin hatta propagandaya donuşturelim bunu ayrıca www.tuketicihaklari.com 'dan şikayet edin orda birikenler direk TT'ye gonderiliyor.
0
anonim

http://www.iad.org.tr/basinbulteni.html
0
anonim
Internet ucretini Ev Telefonu gibi ucretlendiren zihniyeti kiniyorum !
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

MEB İhbar Hattı Kurdu

nehuse

Meb bir ihbar hattı kurarak "İnternette; özellikle cinsellik, şiddet, kumar, ideolojik propaganda, bomba yapımı vb. konularda sizinle sohbet etmek isteyen yetişkin olduğunu anladığınız kişileri" bize ihbar edin diyor. İnternetin bilinçli kullanımı ve İnternet Güvenliği Projesi kapsamında yapılan bu hattın sizce faydası olur mu?

Güvenlik İçin Sisteminiz Kapalı Kodlu Olmalıdır

FZ

"İşletim sisteminin güvenliğinin sağlanabilmesi için işletim sistemi içine gömülü olarak güvenlik duvarı, gelişmiş erişim kontrol listeleri vb. sistemlerin olması istenmektedir. Sistemin kurum içinden gelebilecek hangi tehditlerden ne şekilde korunabileceğini belirtiniz. Güvenlik açısından, işletim sistemi açık kaynak kodlu olmamalıdır."

Yanlış okumadınız, yukarıdaki cümleler, Debian Türkçe yazışma e-posta listesinde Dr. Zeki Çatav tarafından aktarılmış bir şartnameden alıntı. Dr. Çatav haklı olarak şunu sormuş: "Kritik bir görevi 7/24 yürütecek sunucu için işletim sisteminin açık kaynak kodlu olması bir güvenlik açığı mıdır?"

Aşk Öldü mü?

murat09

Önce taş plaklar, sonra long play(LP) ler, daha sonra manyetik kasetler getirdi insanın en büyük keşiflerinden birini, müziği evimize. Daha sonra da, ışıl ışıl parıldayan yüzeyleriyle, bizlere bunun neresinde acaba müzik dedirten CD ler.

Kürtçe Yazılıma Soruşturma

FZ

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, bilgisayarlarında kullanmak üzere Kürtçe yazılım sistemi hazırlatan Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş hakkında soruşturma başlattı.

Edinilen bilgiye göre, savcılık, Sur Belediye Başkanı Demirbaş tarafından bir süre önce kamuoyuna tanıtılan ve bazı basın yayın organlarında yer alan haberin ardından "Ubuntu" adı verilen ilk Kürtçe yazılım sistemiyle ilgili olarak soruşturma başlattı.

Türk Mühendislerden Hidrogaz Sistemi

FZ

Türk mühendisler geliştirdikleri 'hidrogaz' sistemiyle araçlarda yüzde 30 yakıt tasarrufu sağladıklarını söylüyor. Sistemin maliyeti 1000-1500 YTL.

Temiz ve çevreci özelliğiyle bilinen hidrojen enerjisi, Türk mühendislerinin geliştirdiği bir sistem sayesinde kamyondan belediye otobüsüne, ticari taksiye kadar 250'ye yakın araçta kullanılmaya başlandı. 'Hidrogaz yakıt tasarruf sistemi' adı verilen sistem üzerinde yaklaşık 15 yıldır Ar-Ge çalışması yürüten Eroğlu Mühendislik İnşaat Otomotiv Enerji İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited şirketi Genel Müdürü Fazlı Eroğlu, sistemin yararlarını değerlendirdi.

Kaynak: Radikal