Yunan Türk Dostlugu(!)

0
PCc0d3r
Akşama doğru canım çok sıkıldı şu eski hack siteleri vardı ya gardiyan.com cehennem.com gibi efsane diye nitelendirebileceğim siteler (yani en azından 4-5 sene önce benim gözümde öyleydiler) işte onlara bir göz atayım dedim. gördüğüm manzara şöyle; "yunanlılar turk sitelerini gün be gün hack`liyor". açıkçası çok canım sıkıldı. Bizimkiler de karşı tarafın sitelerini hacklemişler.
Bizimkilerin hacklediği sitelere baktım kısaca şöyle şeyler yer alıyor.

'savunmamız devam edecektir. türkler tarafından hacklenmistir. yaptıklarınıza karşılık devam edecektir.'

bunlar bir nebze. bir de yunanlıların hacklediği sitelerdeki sloganlardan birini aynen buraya kopyalıyorum:

'[ Fuckz ] : tele, Multisystem, TURKEY GOVERMENT, ALLAH, etc...'

tüm bunların yorumunu size birakıyorum

sorum ise şu: acaba neden bu kadar nefret ediliyoruz, ya da gerçekten bunları hak edecek bir şey yaptık mı? ben kendime, etrafıma bakıyorum haberler dışında asla yunan sözü bile gecmez aklımızdan yani onlara karşı bir garezimiz falan yok. ama karşı taraftakiler için ise kıyma makinesinin ağzında bekleyen et parçalarından farkımız yok

ne güzel değil mi yunan-türk dostluk ve barışı, daha nicelerine...

hacklenmiş sayfaların görüntüleri
etsun.com.tr (1)
etsun.com.tr (2)
bizim hacklediğimiz

Görüşler

0
larweda
Ben bizim yunanlılara karşı hiç garezimiz olmadığını, onların da tümünün bize kıyma makinesindeki et gibi baktılarına inanmıyorum. Hakikaten milliyetçilik, din, özgürlük, vs gibi konuları bahane ederek içlerindeki nefret duygusunu yunanlılara kanalize eden ve bunun sonucunda onlara garezi olan birçok insanlar var, ama bu insanlar yunanlılara karşı başka herhangi bir milletin insanından farklı bir şey hissetmeyenlerin arasında azınlıkta kalıyor. Yunanlı bir ton arkadaşım var, onların söylediklerine göre yunan milletinde de durum tamamiyle aynı.


Aslında iki millet arasında o kadar az fark var ki, müzik tiplerimiz birbirine benziyor, halkların kişilikleri birbirine benziyor, onlar da üçkağıtçılık yapmayı seviyorlar, biz türkler de. onlarda da zorunlu askerlik var (18 ay) hatta yunan gençleri de paralı askerlik hakkı kazanabilmek için tiril tiril yurtdışına kapağı atsam tribindeler, onlar da içki sofrasında saatlerce muhabbet etmeyi seviyorlar, onlarda da magazin/futbol karışımı soft-porn televizyon programları çok tutuyor vs. vs. sonuç olarak aradaki bazı ufak tefek farklılıkların çoğunluğu o ülkenin çoğunlukla hristiyan, Türkiyenin çoğunluğunun Müslüman olmasından kaynaklanıyor. Ama aradaki problemlerin ya da problem gibi görünen olayların tamamının temeli politik oyunlar.

Sonuçta bizimkiler onların sitelerini hacklemiş, onlar bizimkilerin sitelerini hacklemiş ne olacak ki. Bu işte belli bir amaç, belli bir mantık yok adamlar .tr uzantılı her siteye saldırırız diyorlar, bizimkiler de .gr uzantılı her siteye saldırırız diyorlar. Yani ne biliyim gömlek üretip satan bir yunan firmasının web sitesini açıkları var diye indirmek, ya da bir hastanenin, bir okulun web sitesini indirmenin nasıl bir anlamı olabilir ki?

Şöyle olsa anlarım: Gardiyan.com.tr elemanları Gardiyan.co.gr (Gardiyan dedim sallamacasına) sitesini indirmeye çalışır, onlar da Gardiyan.com.tr`yi indirmeye çalışırlar, bu durumda başarılı olan hakikaten başarılı olur. Bu işlem de bir nevi terörist eylem olmaktan çıkıp bir müsabaka haline dönüşür.

0
sundance
Yaw birakin iste, masturbasyon efsaneleri. Varsa, adam gibi hack edebiliyorlarsa buyursunlar firewall arkasinda, isin profesyonelleri tarafindan administre edilen bir siteyi indirsinler biz de buradan helal olsun diye reklamini yapalim.

Cogu Unix nedir bilmiyor bile
0
FZ
You are not expected to understand this

A comment from The Source of UNIX 6th Edition, UNIX/Slp.C, Line 438
0
anonim
Bizim herkesten fazla barisa ihtiyacimiz var
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Matematiksiz Eğitim

FZ

Radikal'deki habere göre 2004 yılı Liselere Giriş Sınavı'yla ilgili 'skandallar' bitmek bilmiyor. 64 bin 598 öğrencinin 'sıfır' puan almasıyla Türk eğitim tarihine geçen bu sınav sonucunda, matematikten 'bir tek net bile yapamayan' öğrencilerin, Anadolu liselerine '1.' olarak girebildiği belirlendi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2004 yılı LGS sonuçlarına ilişkin istatistik çalışması, 'seçkin' sayılan bu liselere girmenin aslında sanıldığı kadar zor olmadığını gösterdi. Sınavda Türkçe (25), matematik (25), sosyal bilimler (25) ve fen bilimleri (25) dallarında toplam 100 soru soruldu.

Buna göre, Erzurum'un Hınıs, Afyon'un Çay, Bilecik'in Gölpazarı ve Van'ın Erciş ilçelerindeki Anadolu liselerine 'birinci' olarak giren öğrencilerin dördü de LGS'de matematik sorularından bir net bile çıkaramadı.

Taban puanı en düşük Anadolu Lisesi Çankırı'daki Çerkeş Anadolu Lisesi oldu. Bu okula son sıradan giren öğrencinin puanı 482.866. Bu öğrenci toplam 100 sorudan dört netle Anadolu lisesine kaydını yaptırdı. Öğrencinin matematik neti -5, Türkçe neti ise -2 olarak gerçekleşti.

Kaynak: Radikal

Vatandaşını Unutan Bilişim Sektörü

FZ

Radikal´in bilişim yazarı Serdar Kuzuloğlu Türkiye´deki bilişim sektörüne ateş püskürmeye devam ediyor:

``Bu köşeden yaklaşık bir yıldır, Technology Channel ekranındaki Technosohbet programında da haftalardır soruyorum (aslında sorguluyoruz): Türkiye'deki bilişim sektörü temsilcileri topumuzu aldatıyor olabilir mi? Dünyanın en büyük işlemci üreticisi ülkenin en büyük yerel bilgisayar markalarından biriyle bir olup bilgisayarlaşma oranına katkıda bulunmak için bir kampanya yapıp 5 (yazıyla beş) bilgisayar verebliyorsa, TÜBİSAD adıyla bilinen Türkiye Bilişim Hizmetleri Derneği'nin yönetim kurulunun çoğunluğu yabancı (Onlar da Amerikan. Uluslararası diyemiyorum bile) bilişim şirketlerinden oluşuyorsa aklıma ister istemez bunlar geliyor. Sizin gelmiyor mu?´´...

``Bilişim odaklı sivil toplum kuruluşlarının yaptıklarını burada uzun uzun anlatmak isterdim, orada da tökezliyor elim kolum. Bilgisayar okur yazarlığını geliştirme adı altındaki girişimler ücretsiz Microsoft kursuna dönüyor. Kimileri öte yanda kuraldı, kanundu, düzenlemeydi kaptırmış gidiyor. Şu anda derdi bilişim olan sivil toplum kuruluşlarının bu ülkeye ait bütün hayalleri gerçekleşse biz sıradan vatandaşların eline ne geçecek biliyor musunuz? HİÇ!´´...

ÖSS Başvuru Sistemi Değişti! Yine e-devlet...

jfever

Geçtigimiz günlerde fm'de e-devlet stratejileri konuşuluyordu ve bugün bir haber gözümün içine battı. Bu kadar mı olur dedirten haberimiz şöyle..

Neden 10 trilyon? Neden randevu sistemi? Ve takip eden bir sürü neden..

Bir Üniversite İlk 500'e Nobel'le mi Girer Rektörle mi?

FZ

Her zaman çok özel ve tartışmaya müsait olmayan koşullarda yaşayan TC'den SharpenLess bildiriyor:

ZAMAN gazetesinde 2 Ağustos 2007, Salı günü, Kemal Alemdaroğlu gitti, İstanbul Üniversitesi ilk 500'e girdi başlıklı bir haber çıktı. Haberde Türkiye'den İstanbul Üniversitesi'nin Dünyadaki En İyi 500 Üniversitesi listesine girmiş olduğu belirtiliyor ve başlıkta da olduğu gibi bu durum bir rektörün gidişi ve farklı bir rektörün gelişi ile yoğun şekilde ilişkilendiriliyor. Oysa...

Evet bizim başımız kel!

sundance

DistroWatch ana sayfasında gördüğüm bir haberi aynen çevirerek aktarıyorum.

Guadalinex (ispanyolca) Debian GNU/Linux altyapısı üzerine İspanya´ya bağlı Andolucia hükümeti tarafından geliştirilen bir GNU/Linux dağıtımı. Nihai versiyonu yayınlandığında Andolucia hükümeti 100,000 CD´i okullara ve toplum kuruluşlarına dağıtmayı hedeflemekte. Yerel dergi ve gazetelerle dağıtılacak olan cdlerin önümüzdeki birbuçuk yıl içinde iki milyon kullanıcıya hitap etmesi planlanıyor. Guadalinex 1.0´ın beşinci yayına aday sürümü 5 Şubat tarihinde downloada açıldı. guadalinex-1.0rc5.iso aynı zamanda boot edilebilir bir live CD:

Ne diyordum, ha evet başımız diyorum kel...