Bilişimciler ihracatı dörde katlayacak!

0
FZ
Bilgi teknolojileri alanında faaliyet gösteren yüzde 100 Türk sermayeli 8 şirket, stratejik işbirliğine giderek, bilgi birikimi, deneyim ve teknolojik güçlerini Platform 360 adını verdikleri yeni bir oluşumda birleştirdiler. Platform 360 çatısı altında, GVZ, Infotech, KoçSistem, Mobilera, Netsis, Obase, Prizma ve Soft şirketleri yer alıyor.

Türkiye’nin bilgi teknolojilerinde sahip olduğu entelektüel sermayeyi yurt dışına açmak vizyonuyla yol çıkan Platform 360, sektöre örnek bir işbirliği modeli oluşturuyor. Ortaklarının toplam bini aşkın çalışanı ve 170 milyon doların üzerinde cirosu bulunan Platform 360, ulusal ya da uluslararası pazarda faaliyet gösteren her sektördeki müşterisinin tüm bilgi sistemleri ihtiyaçlarını tek noktadan karşılamayı hedefliyor.

AB ve Dünya Bankası fonlu projelere verecekleri teklifler ve kazanacakları projelerle bilişim ihracatının artmasında öncülük yapmayı planlayan Platform 360’un ihracatta hedeflediği öncelikli ülkeler arasında Rusya, Kazakistan, Azerbaycan, Ukrayna, İran, Suudi Arabistan, Mısır, İsrail, Bulgaristan, Romanya, Yunanistan, Hollanda, KKTC, Afrika ülkeleri ve ABD yer alıyor.

Kaynak: http://www.ntvmsnbc.com

Görüşler

0
bm
toplam bini aşkın çalışanı ve 170 milyon doların üzerinde cirosu

Calisan basina $170k ciro bu. Ne kadari donanim, ne kadari MS/Oracle vs lisansi bunun acaba? Mevcut musteri portfoyleri nedir?

AB ve Dünya Bankası fonlu projelere verecekleri teklifler

Yukarki soruyu aklima getiren bu. Piyasa terbiyesine acik bir alanda mi o ciroyu yapiyorlar yoksa buyuk burokrasiden buyuk sirkete al gulum ver gulum mu bu bence cok onemli.
0
FZ
Yetti gari TC devletinden aldığımız, biraz da AB ve ABD devletinden alalım! ;-)

Şaka bir yana, işin içyüzünü bilmiyorum ama öğrenmek isterim tabii. Haberde çok bir detay ya da detaylı bir yere link göremedim.
0
abakana
Herhalde yakında platform360 isimli bir we sitesi görebiliriz...
0
FZ
O diil de ben şöyle bir seminerin verilmesini istiyorum:

Bilgisayarda kodlayarak nasıl Ferrari sahibi olursunuz.

Evet istiyorum böyle bir semineri. Yani futbol, talk-show, komedyenlik, vs. yaparak nasıl Ferrari sahibi olunabilir bunu milletimiz gördü. Biraz da bilgisayarcılar anlatsın, programcılar, mesela işte Jonh Carmack nasıl iş yapmış filan. Var mı bu tür seminer verebilecek birileri? Özgürlük de özgürlük deyip duruyoruz biraz da para pul, iş konuşalım ;-) (Sinsiden gündem değiştirme çabaları)
0
bm
Graham'in $50M'yi nasil kaptigini yayinladik ya? Hani once akademik burokratlari arge yaptigina ikna edeceksin Teknokent'e gideceksin, sonra TC devletinden yahut Dunya Bankasi ve AB fonu alacaksin diye baslayan bir yazi vardi ya, aklimdaki o.
0
FZ
Tamam, o da olur. HOW-TO-get-a-Ferrari (by coding, or whatever) ;-)

Evet, istiyorum ben öyle bir seminer (ironik ve ters köşeye yatırıcı bir şey de olabilir ;-)
0
bm
Semineri bilmem ama Paul bey yeni bir yazi yazmis:

http://paulgraham.com/start.html

Ey ahali, cevirttirelim mi?
0
FZ
Valla ben isterim, hatta:

"For example, dating sites currently suck far worse than search did before Google. They all use the same simple-minded model. They seem to have approached the problem by thinking about how to do database matches instead of how dating works in the real world. An undergrad could build something better as a class project. And yet there's a lot of money at stake. Online dating is a valuable business now, and it might be worth a hundred times as much if it worked."

paragrafını bizzat çevirmek isterim! Hatta birkaç kez çevirmek isterim, zevk olsun diye birkaç günde bir yeniden çevirmek isterim :)
0
bm
paragrafını bizzat çevirmek isterim! Hatta birkaç kez çevirmek isterim, zevk olsun diye birkaç günde bir yeniden çevirmek isterim :)

Ayni metinden bir kirpikla cevap veriyorum:

"There are few sources of energy so powerful as a procrastinating grad student."
0
FZ
http://ars.userfriendly.org/cartoons/?id=20050313
0
skoylu
İşte, bir bakışta doğru analizi yapmak diye buna derim..

AB'de teşvikler varmış, tek firmaya verilmiyormuş... Bakın üç kuruş para görünce nasıl biraraya geliveriyorlar..

Fakat sorun şudur, AB gerçekten icraat ister. Öyle, burada yaptığınız gibi al-satçılıkla pek iş yapamazsınız. CISCO (vs.) pazarlama broşürünü yollayarak "Requirement Analysis" diyemezsiniz.

Başarıya ulaşmasını dileriz. Dışarıdan gelecek her kuruş memlekete faydalı olacaktır. Gönlümüz ister ki, bu oluşum, AB Fonları ile Microsoft'un (veya Oracle vs.) kasası arasına döşenmiş bir hortumdan ibaret olmasın..

0
FZ
Oradaki soft $u soft ise:

http://www.soft.com.tr/

O zaman belki de bu tür şirketlere danışmanlık yaparak Ferrari parası biriktirmeye başlayabiliriz!

Web sayfası = kocaman TEK bir .jpg dosyası! Bir imaj haritası! Voi la! Mükemmel! ;-)
0
Geryon
Koç Unisis (yada unisystem di? )
Eskiden emlak bankasının sistemini yapmışlardı, kendi yazdıkları bir OS'ları + otomasyon programları falan vardı 1 şubeyi sadece 1 tek 386 CPU idare ediyordu :)
Gerçekten hala aynı profili koruyorlarsa çok rahat açılabilirler diye düşünüyorum.

ama diğer şirketleri tanımıyorum FZ'nin verdiğin link'teki "soft"'un soft yaklaşımından pek haz ettmedim.
Ayrıca TR'de sürü ile trash yazılım firmasınında kol gezdiğini düşünürsek ... bilemiyorum ??
0
skoylu
386 CPU'yu küçümsememek gerekir. Maksat iş yapmak olunca, gerçekten bugün 4 Xeon CPU'lu sistemlerle yapılan "işleri" yapabilir o alet.

Ama genelde, maksat "iş" yapmak olmuyor. Ne oluyor bilmiyorum, ama yapılan "iş" e (koda vs. değil) bakıyorum, istenen donanıma bakıyorum, pes diyebiliyorum..

300 kayıt tutulan, içeriğinde 2 INSERT ve 4 tane select'ten (ki sıradan bir SELECT, JOIN vs. yok) başka tek satır veritabanı işi olmayan bir uygulama için, 17K Dolar verip ORACLE alan, bunu çalıştırmak içinde 2 CPU'lu sistem alan yerleri bilirim.

Evet, 386, mesela MSSQL çalıştırmayabilir. Ama iş yapmaya gelince, 130000 nüfuslu Kütahya belediyesinin işlerini, tek başına 26 terminale hizmet vererek, bunu da 10 MB RAM kullanarak yapabilir, yapmıştır, kullanmışızdır.
0
Geryon
Kesinlike katılıyorum ben zaten 386'yı küçümsüyor değilim. Bu bahsetiğim zaman bundan en az 10 yıl önce o zaman 386 kötü bir CPU değildi. Zaten ekranlar bile yeşildi.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Özel Sektör Bunu Yaparsa!

anonim

Bir haber sitesi köşe yazarı yarışması açmış. Yüksek katılımlı yarışmada yaşananlar, Türkçe içerikli yayın yapan ve bu alanda özel sektörün önemli bir parçası kabul edilen sitelerin teknik birikimleri konusunda acı bir gerçeği sergiliyor.

Bedavacılık, GPL, Efsaneler, Hurafeler

anonim

Barış Şimşek'in blogunda dolanırken çok ilginç bir yazıya denk geldim. Başlık "Bedavacılık, GPL, Efsaneler, Hurafeler"

http://www.enderunix.org/simsek/

Oldukça uzun ve etkileyici. Biraz insafsızca eleştirmiş ama doğruluk payı da yok değil.

Sanırım opensource geliştirmeden önce tartışacağımız çok konu var.

Siber Çete Çökertildi

FZ

İzmir'de son aylarda yüzlerce kişi banka internet hesaplarının kullanılarak dolandırıldıklarını belirterek savcılıklara suç duyurusunda bulundu. Polisin sürdürdüğü takip internetteki vurgunu ortaya çıkardı. Yaklaşık iki ay telefon dinleme, işlem yapılan bilgisayarların IP numaralarının takibi ve paraların aktarıldığı kişilerin kimliklerinin araştırılmasıyla şebekenin işleyişi ortaya çıkarıldı. Şebeke elemanlarının bağlantı kurduğu kişilerin tek tek belirlenmesinin ardından, önceki gün 'Papağan' adı verilen operasyon için düğmeye basıldı.

Satanistler Taktik Değiştirmişmiş

SHiBuMi

NTVMSNBC'de yer alan habere göre yeni öğretim yılının başlaması ile birlikte satanistler de eski örgütlenme alışkanlıklarından vazgeçip yeni taktiklere yönelmeye başlamışlar. Mesela artık siyah giymeyeceklermiş, saçlarını kısa keseceklermiş ve anormal barlara değil normal barlara takılacaklarmış, ayrıca satanist olduklarını belli edebilecek takılardan da uzak duracaklarmış. Böylece Türkiye'deki satanistler yalnızca dünya tarihindeki ilk siyah giymek, saçlarını uzatmak ve garip barlara gitmek eylemleriyle örgütlenebilen grup olmakla kalmadı, bu eylemlere son vererek bir anda bütün taktik anlayışı değişen ilk güruh olma ünvanını da kazanmış oldu. Öyle ki polis bu yeni örgütlenme taktiklerine karşı da yeni taktikler geliştirmiş. Saçını kesip beyaz t-shirt giyerek taktik değiştiren bir güruha karşı, nasıl karşı taktik geliştirilebilir o bizim yaratıcılığımıza bırakılmış olmalı ki alınan tedbirler hakkında bir açıklama yazılmamış.
Haydi satanist avına.

Internet'te 'Sıkıyönetim' e Geçildi

FZ

İnternet evlerinden ve toplu kullanım mekanlarından internete erişime 'olağanüstü' kısıtlayıcı tedbirler getiren yönetmelik Başbakanlık tarafından resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi. Artık 'mülki amir'den izin almadan toplu kullanım amaçlı internet mekanları açılamayacak. Yönetmelikten en fazla internet Kafeler etkilenecek.