ÖSS Başvuru Sistemi Değişti! Yine e-devlet...

0
jfever
Geçtigimiz günlerde fm'de e-devlet stratejileri konuşuluyordu ve bugün bir haber gözümün içine battı. Bu kadar mı olur dedirten haberimiz şöyle..

Neden 10 trilyon? Neden randevu sistemi? Ve takip eden bir sürü neden..

Görüşler

0
resilence
Neden 10 trilyon kısmına takıldım biraz...
0
pirx
"Anadolu lisesi, teknik lise gibi aynı çatı altındaki okulları birleştirdik" yorumsuz.
0
nehuse
Burda söylenen şu aynı binada Anadolu teknik ve düz meslek liseleri oluyor.Bu okullar aynı çatı altında farklı okullar gibi gözüküyor.Sistem hakkında yorumlarım olumlu .Bir ton kağıt masrafından kurtulmak mümkün bu sistemle .Harcanan 10 trilyon bu masrafların yanında devede kulak kalır.Bizim okula kuruldu.Fazla inceleyemedim ama web tabanlı bir sistem fakat kullanacak öğretmenlerin yetiştirilmesi ile ilgili çekincelerim var malesef, öğretmenler teknolojide çok geri bir arkadaşın elindeki memory stick i görüp ne olduğunu öğrenince çok şaşıran hayretlere düşen öğretmenler var malesef başvurular başlayınca sıkıntılarda başlayacak birilerinin başı baya ağrıyacak tahminimce.
0
pirx
ben başka birşeyden bahsediyorum ama buradaki öss sistemindeki değişiklik konusuyla pek alakalı değil. "anadolu lisesi ve teknik lise gibi aynı çatı altındaki okulları birleştirdik" demek bana bir teknik lise mezunu , yaşanan garabetlerden payına düşeni fazlasıyla almış bir kişi olarak en kibar ifadesiyle "ayıp" geldi. gerçi buradaki teknik tartışmayı bölüp alakasız bir yere çekmek istemem , zaten o yüzden "yorumsuz" yazmıştım.
0
l_guzel
Ben bir devlet lisesinde öğretmenim ve bu öss başvurus sistemi oldukça ilginç. Okul olarak bir kullanıcı hesabı yaratabilmek için bir hafta uğraştık. Defalarca ösym nin teknik servisini (?) aramak zorunda kaldık. Sanırım bu olaya daha ösym de altyapı olarak pek hazır değil. İşin ilginç tarafı bu öss temsilcilerinde bulunacak sistemlerde birde web-kamera olma zorunluluğu var.

Okul birleştirme işine gelince benim çalıştığım okul çok programlı lise aynı müdürlüğe bağlı pek çok bölüm var. (Kız meslek, Muhasebe....) bu bölümler ayrı lise sayılıyor. Birleştirme derken kastedilen bu sanırım.
0
fsniper
Ben artık e-devlet olayına e(yuh artık)devlet demeye başladım. Öncelikle bilgiler bilgisayara kaydedilecek. Daha sonra çıktı alınıp imzalatılacak Artık "Bilgisayarda kaydınız var ama imzalar dolabın üzerinde kalmış, PARDON" denir. :)
0
nehuse
İmza adayın doğru bilgiler girildiğine dair onayı için ileride yapılacak itirazlar için.Ne kadar e devletleşsekte damga ve imzadan kurtulmak mümkün değil ..
0
euler
e-imza onu da mümkün kılacak bir süre(!) sonra.
0
jfever
ilk akla gelen fikir en iyi olan degildir ama ilk aklima gelen şu:

ogrenciler başvuru formunu internet uzerinden online olarak doldursalar ve iki nusha ciktisini alsalar, ogretmen arkadasta sadece kontrol edip damgayı basıp onaylasa mesele daha kolay ve daha masrafsız halledilemez miydi mesela?

0
kesken
Ulkenin tum koylerinde her cocugun bir bilgisayarinin oldugunu farzedersek evet
0
anonim
Ülkenin tüm köy okullarında bilgisayar olduğunu ve bu bilgisayarları "düzenli olarak çalıştıracak" elektrik olduğunu farzedersek hayır.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Durumu incelemek için de mi savcı lazım?

experience

Türkiye'de internet hakkında düşünceniz nedir bilmem ama belki şuna bi goz atmak istersiniz.(Ed: Tabi isteriz ama umarım bir dahaki sefere siz de Türkçe karakterlerle yazmak istersiniz :)
Gectigimiz ay dedicated sunucumuzun da barındığı serverlara DDOS saldirilari olmustu. Saldırılarda ortalık biraz karışmış ve bize de ISPmizden mailler gelmişti. Sistemini koruyun vs. tadinda. ve bize bazi loglar maillemişlerdi. Bariz syslog'ları idi, saldırılara yönelik. Yani bu logları ciddiye almışlardı.
Bundan yola çıkarak bizim serverımıza sürekli saldıran bir saldırgani logları ile beraber Türk Telekom'a bildirmeye karar verdim. Ve şu emaili yazdım.

WordPress Sansürünün Arkasından Adnan Hoca Çıktı

anonim

Bir süre önce mahkeme kararıyla engellenen wordpress sansürünün arkasından Adnan Oktar çıktı. Engellemeyle ilgili Blog Kazanı'na bir açıklama gönderen Adnan Oktar'ın savunması ise şöyle:

Tom Waits, Rain Dogs ve Arçelik

redogre

Bu aslında bir haber sayılmaz. Şarkı 1985 yılında yapılmış Rain Dogs albümünden "Jockey Full of Bourbon". Arçelik reklamında 1999-2000 yıllarında cingıl olarak kullanılmıştı. Hala da kullanılıyor arada bir. Bunun nesi ilginç? İlginç olan şarkının sözleri.
Nakarat kısmı şöyle:

Hey little bird, fly away home
Your house is on fire, children are alone

Türkçe meali ise:
Hey küçük kuş, haydi eve uç
Evinde yangın var, çocukların yanlız


Arçelik huzur dolu aile hayatını gösterirken kullanıyor bu müziği. Böyle bir ironi herhalde sadece biz Türklere özgü.
Şarkının tüm sözleri için: tom waits lyrics archive
Not: Konuya dikkatimi çeken Zoe'ye teşekkürler.

Milliyet'e göre telif hakkı ne demek?

mrtksn

Milliyet'teki haberleri okurken sağ tıkladığınızda fotoğraf ve metinlerin kopyalanamayacağına dair uyarı ile karşılaşırsınız. Bunun sebebinin telif hakları olduğunu tahmin etmek güç değil; peki Milliyet'in benim fotoğrafımı izin almaksızın kendininmiş gibi kullanması ve bir haberlerine yaptığım yorumun metnini resmin bana olduğunu belli etmeyecek şekilde değiştirmesi telif haklarına nekadar uygun?

Eylem 2.0 ile internet sansürcülüğüne son!

anonim

BarCamp İstanbul'un forumlarında bir beyin fırtınasıdır gidiyor. Türkiye'de son dönemde yaşanan internet sansürcülüğüne karşı bir tavır alınmasının tartışıldığı forumda ortaya atılan fikirler:

# izinli bir eylem yapılması,
# sahibi olduğumuz sitelerde eksisozluk gibi siyah kurdele uygulamasına geçilmesi (fazlamesai de bunu yapabilir)
# ve başka çözümlerin araştırılması.