ÖSS Başvuru Sistemi Değişti! Yine e-devlet...

0
jfever
Geçtigimiz günlerde fm'de e-devlet stratejileri konuşuluyordu ve bugün bir haber gözümün içine battı. Bu kadar mı olur dedirten haberimiz şöyle..

Neden 10 trilyon? Neden randevu sistemi? Ve takip eden bir sürü neden..

Görüşler

0
resilence
Neden 10 trilyon kısmına takıldım biraz...
0
pirx
"Anadolu lisesi, teknik lise gibi aynı çatı altındaki okulları birleştirdik" yorumsuz.
0
nehuse
Burda söylenen şu aynı binada Anadolu teknik ve düz meslek liseleri oluyor.Bu okullar aynı çatı altında farklı okullar gibi gözüküyor.Sistem hakkında yorumlarım olumlu .Bir ton kağıt masrafından kurtulmak mümkün bu sistemle .Harcanan 10 trilyon bu masrafların yanında devede kulak kalır.Bizim okula kuruldu.Fazla inceleyemedim ama web tabanlı bir sistem fakat kullanacak öğretmenlerin yetiştirilmesi ile ilgili çekincelerim var malesef, öğretmenler teknolojide çok geri bir arkadaşın elindeki memory stick i görüp ne olduğunu öğrenince çok şaşıran hayretlere düşen öğretmenler var malesef başvurular başlayınca sıkıntılarda başlayacak birilerinin başı baya ağrıyacak tahminimce.
0
pirx
ben başka birşeyden bahsediyorum ama buradaki öss sistemindeki değişiklik konusuyla pek alakalı değil. "anadolu lisesi ve teknik lise gibi aynı çatı altındaki okulları birleştirdik" demek bana bir teknik lise mezunu , yaşanan garabetlerden payına düşeni fazlasıyla almış bir kişi olarak en kibar ifadesiyle "ayıp" geldi. gerçi buradaki teknik tartışmayı bölüp alakasız bir yere çekmek istemem , zaten o yüzden "yorumsuz" yazmıştım.
0
l_guzel
Ben bir devlet lisesinde öğretmenim ve bu öss başvurus sistemi oldukça ilginç. Okul olarak bir kullanıcı hesabı yaratabilmek için bir hafta uğraştık. Defalarca ösym nin teknik servisini (?) aramak zorunda kaldık. Sanırım bu olaya daha ösym de altyapı olarak pek hazır değil. İşin ilginç tarafı bu öss temsilcilerinde bulunacak sistemlerde birde web-kamera olma zorunluluğu var.

Okul birleştirme işine gelince benim çalıştığım okul çok programlı lise aynı müdürlüğe bağlı pek çok bölüm var. (Kız meslek, Muhasebe....) bu bölümler ayrı lise sayılıyor. Birleştirme derken kastedilen bu sanırım.
0
fsniper
Ben artık e-devlet olayına e(yuh artık)devlet demeye başladım. Öncelikle bilgiler bilgisayara kaydedilecek. Daha sonra çıktı alınıp imzalatılacak Artık "Bilgisayarda kaydınız var ama imzalar dolabın üzerinde kalmış, PARDON" denir. :)
0
nehuse
İmza adayın doğru bilgiler girildiğine dair onayı için ileride yapılacak itirazlar için.Ne kadar e devletleşsekte damga ve imzadan kurtulmak mümkün değil ..
0
euler
e-imza onu da mümkün kılacak bir süre(!) sonra.
0
jfever
ilk akla gelen fikir en iyi olan degildir ama ilk aklima gelen şu:

ogrenciler başvuru formunu internet uzerinden online olarak doldursalar ve iki nusha ciktisini alsalar, ogretmen arkadasta sadece kontrol edip damgayı basıp onaylasa mesele daha kolay ve daha masrafsız halledilemez miydi mesela?

0
kesken
Ulkenin tum koylerinde her cocugun bir bilgisayarinin oldugunu farzedersek evet
0
anonim
Ülkenin tüm köy okullarında bilgisayar olduğunu ve bu bilgisayarları "düzenli olarak çalıştıracak" elektrik olduğunu farzedersek hayır.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Türkün Matematikle İmtihanı

FZ

Aziz Nesin'in ruhu aramızda yaşıyor. Üniversiteli gençlere yönelik bir matematik yaz okulu düzenleyen Prof. Dr. Ali Nesin'in başına gelenler herhalde pişmiş tavuğun başına gelmemiştir.

Bu sayede yurdumuzdaki savcılık, jandarma ve orman görevlilerinin de matematiğe ne denli meraklı olduklarını ve halk sağlığını ne kadar ciddiye aldıklarını bir kez daha görmüş olduk.

Otomatik Sansür

Dite

Görünen o ki (benim anladığım kadarıyla) sansürüde otomatik hale getirmişiz. Buyrun Turkey censors Reg commentards

Gerçekten de yok mu Türk geliştirici?

FZ

Google'ın Summer of Code sonuçlarını açıklamasından sonra enteresan bir tartışma başladı.

En son Bahadır Kandemir'in blog ortamında gördüğüm Çok güldüm çok ve Neden enderunix'e ait seyler hep negatif bir psikoloji ile degerlendiriliyor? girdileri beni Barış Şimşek'in Neden Türk Geliştirici Yok? yazısına yönlendirdi.

Şimşek'in yazısı dikkat çekici, iddialı ve karamsar genellemeler ile dolu. Yazıdan birkaç örnek veriyor ve soruyoruz, Türkiye'deki durum gerçekten böyle mi?

Güvenlik İçin Sisteminiz Kapalı Kodlu Olmalıdır

FZ

"İşletim sisteminin güvenliğinin sağlanabilmesi için işletim sistemi içine gömülü olarak güvenlik duvarı, gelişmiş erişim kontrol listeleri vb. sistemlerin olması istenmektedir. Sistemin kurum içinden gelebilecek hangi tehditlerden ne şekilde korunabileceğini belirtiniz. Güvenlik açısından, işletim sistemi açık kaynak kodlu olmamalıdır."

Yanlış okumadınız, yukarıdaki cümleler, Debian Türkçe yazışma e-posta listesinde Dr. Zeki Çatav tarafından aktarılmış bir şartnameden alıntı. Dr. Çatav haklı olarak şunu sormuş: "Kritik bir görevi 7/24 yürütecek sunucu için işletim sisteminin açık kaynak kodlu olması bir güvenlik açığı mıdır?"

Türk Telekom ve Firefox

St

Limitli ADSL kullanıcıları birkaç gün öncesine kadar ADSL kota sayfalarını Mozilla Firefox ile ziyaret edemezken, artık bu mükemmel site biz Firefox kullanıcıları için de işlevsel hale getirildi.
Yalnız dikkatimizden kaçmayan nokta Türk Telekom'un açıklaması oldu: