exxonster

exxonster


0 takip ediyor | 0 takip ediliyor


Bilgi alanları


İlgi alanları

IBM'den Bedelsiz Ofis Paketi ( 3)

Bu civarlarda yalanlara karışmıştır:

This product is subject to strict US export control laws. Prior to providing access, we must validate whether you are eligible to receive it under an available US export authorization.
Your request is being reviewed.
Upon completion of this review, you will be contacted if we are able to give access. We apologize for any inconvenience.

Ne varsa "ofis uygulaması"nın içinde artık...

MEB’den şaşırtan cevap: Açık kaynak kodlu program kullanamazsınız! ( 10)

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Microsoft alımı yaptığı ihaleleri gören oldu mu hiç?

WordPress Sansürünün Arkasından Adnan Hoca Çıktı ( 8)

Adnan Bey'i saygı ve sevgiyle anmayanların listesini Türk Telekom'un DNS sunucularında tutuyorlar, o kişiler o kadar özel yani.

Pardus gerçekten... ( 91)

Kışkırtıcı olması için, bu sıcaklar dışında, bir neden göremiyorum, sadece konudan bağımsız klişeye parmak bastım. Onun dışındaki önermelerinizde haklısınız -- nasıl bir ressam resmine kendi imzasını atarsa, yazılımın imzası da bellidir.

Pardus gerçekten... ( 91)

Bir ürünün paylaşılmasına bilgisayar ortamında komünizm denmeyeli çok olmuştu, tebrik eder, bir sonraki yorumda da birilerini Hitler'e benzeterek klişeler literatürümüzü genişletmenizi beklerim.

Saçma internet yasakları başladı bile... ( 70)

Kesinlikle katılıyor, şu ana kadar olan tüm düzenlemelerin hukuk dışı olması, keyfi doğası ve herhangi bir karar/genelgeye dayanmamasından dolayı, bu sansür mekanizmalarını özenti küçük Hitlercik'lerin manipüle ettiğini düşündüğümü eklemek istiyorum.

Türkçe Bilişsel Bilim Sitesi ( 7)

Güzel bir niyet, fakat siteyi kimin yaptığı hakkında pek bir bilgi yok. Google'daki grubu da sadece duyuru grubu olarak kaydedilmiş. Keşke bir de "biz kimiz" bağı olsaymış...

OLPC (Her Çocuğa Bir Dizüstü) Projesi ( 12)

Hoş bir karikatür, eminim ki Hint hükümetine penguenler geçse böyle tartışırlardı :)

OLPC (Her Çocuğa Bir Dizüstü) Projesi ( 12)

Bilgisayar okuryazarlığının önemli olduğunu düşünüyorum ama OLPC'nin hedef kitlesi olan ülkelerde ona gelene kadar verilecek paranın beslenme, eğitim altyapısı, sağlık gibi yönlere kanalize olması gerektiği daha mantıklı bence. Keza, Hindistan hükümeti de öyle düşünmüş olmalı ki, OLPC'yi reddetti: http://www.theregister.co.uk/2006/07/26/india_says_no_to_olpc/. Pedagojik altyapı olmadan bilgisayar dağıtmanın pek bir anlamı yok, bunun en güzel örneğini bilgisayar laboratuvarlı okullarımızda görebilirsiniz.

XEROX'tan Tekrar Tekrar Yazılabilen Kağıt ( 20)

Y. Hakan Erdem'in "Zaman Çöktü" romanını okudunuz mu? Sanırım onda tüm medya buna benzer bir ortamda dağıtılıyordu.

Türkiye, tarihinde ilk kez 'Dünya Süperbilgisayar' listesine girdi ( 4)

İlk kez demek pek doğru olmaz sanırım. Zamanında ODTÜ de girmişti buna: http://www.top500.org/list/1994/11 376'ıncı sıraya bakın: http://www.top500.org/list/1994/11/400 Yakın tarihimizi de mi unutur olduk acaba? :)