Türkçe Bilişsel Bilim Sitesi

0
FZ
Bilişsel Bilim ülkemizde çok az sayıda kişinin farkında olduğu ve üzerinde çalıştığı bir bilim dalı. Tamamen bu konuya adanmış bu sitenin amacı hem bilişsel bilim konusunda çalışanları ve bu konuya ilgi duyanları bir araya getirerek birikimlerini paylaşacakları bir ortam oluşturmak hem de kamuoyuna bu yeni bilim dalını ve önemini anlatmak.
Sitede konuyla ilgili yüksek lisas ve doktora tezlerinin yanı sıra konferans bildirileri ve kitap tavsiyeleri de bulunuyor. Ayrıca yine bilişsel bilim perspektifinden değerlendirmelerin yapıldığı popüler bilim yazıları da mevcut.

Yayın hayatına kısa süre önce başlayan bu site bilişsel bilim ile ilgili her türlü öneriye, eleştiriye ve katkıya açık. Site yöneticileri ile iletişim kurmak isteyenler editor at bilissel . net adresine yazabilirler.

Görüşler

0
exxonster
Güzel bir niyet, fakat siteyi kimin yaptığı hakkında pek bir bilgi yok. Google'daki grubu da sadece duyuru grubu olarak kaydedilmiş. Keşke bir de "biz kimiz" bağı olsaymış...
0
FZ
Bildiğim kadarı ile sitenin kurucusu Boğaziçi'nde bilişsel bilim yüksek lisansını geçen sene tamamlamış olan bilg. müh. Hakan Ünlü. Süreç içinde başka insanlar da editöryel katkıda bulunacaklardır diye düşünüyorum.
0
Tex
Hangisi doğru? Editöryel mi? Editoryal mı?
0
Satanique
Bende Editoryal daha doğru. Editoryel değil o editoryal olmalıydı. Türkçe'ye dikkat lütfen. Türkçe'mizi düzgün kullanalım.
0
Satanique
Gerçi söz konusu kelime Türkçe bir kelime değil ancak sonradan Türkçe'ye eklenmiş olan ucube bir kelime olsa da, o ucube kelimeyi bile güzel Türkçe'miz namına düzgün kullanmalıyız.


Not: Bu siteye giriş yapılırken, Login ekranında iki adet ünlem mevcut. Bizim paralarımızla beslenen Türk Telekom 3 ünlem koyuyor da, FM neden 2 ünlem koymasın değil mi?

Hatta bence siz bu yazıyı silin ve hemen ünlemleri düzeltin ki, daha önce eleştirdiginiz Telekom gibi olmayın.

Size de zaten böylesi yakısır.
0
Satanique
Züper! Ama neden FZ beyin açtıgı başlıklara yorum yok? Hep belli kişiler yorum yazıyor. Biraz daha katılımcı olun lütfen.
0
Satanique
Beni seviyor musunuz? Bende sizi seviyorum. Gerçekten mükemmel bir site burası. Haberler mükemmel, kişiler mükemmel, herşey çok iyi.

Teşekkür ediyorum. Elimden geldigince katılımcı olmaya çalısacagım.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

İTÜ Vakfı Bilim Ödülü 2007

anonim

İTÜ Vakfı'nın 1995'ten beri her yıl verdiği bilim ödülü başvuruları başladı. 2007 yılı ödülü Temel Bilimler ve Mühendislik Bilimleri alanında seçilecek bir yapıta verilecek. Son başvuru tarihi 15 Şubat 2008. Ayrıntılı bilgi: http://www.ituvakif.org.tr

Ödülün değeri 10.000 YTL olup yalnızca bir kişiye verilmektedir. Ödülün duyurusunun yapıldığı afişe ise buradan ulaşabilirsiniz.

Türkiye'nin Nobel Ödülleri Sahiplerini Buldu

FZ

Kurulduğu 1963 yılından bu yana verilen 'TÜBİTAK Bilim, Hizmet ve Teşvik Ödülleri', bugün kurumun merkezi Ankara'daki Feza Fürsey Konferans Salonu'nda sahiplerini bulacak. Bu yıl bilim ödüllerini Harvard Üniversitesi Genetik ve Kompleks Hastalıklar Bölümü Başkanı Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil'le Koç Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği öğretim üyesi Prof. Dr. A. Murat Tekalp kazandı. Uluslararası buluşlarıyla tanınan Hotamışlıgil ve Tekalp, 10'ar milyar liralık para ödülünü de alacak.

1962'de Rize'nin Pazar ilçesinde doğan Hotamışlıgil, 1986'da Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. 1994'te Harvard Üniversitesi'nde 'Biyolojik Kimya ve Moleküler Genetik' konusunda doktorasını tamamladı. Hotamışlıgil, 1995'te Harvard Üniversitesi'nde yardımcı doçent, 1998'de doçent ve 2003 yılında profesör oldu. Hotamışlıgil, halen Harvard Üniversitesi J. S. Simsons Genetik ve Metabolizma Bölümü'nde profesör olarak bilimsel çalışmalarını sürdüyor.

Bilgi İşleyen Makine Olarak Beyin 2008

FZ

Daha önce üçüncüsünü duyurduğumuz [1, 2] Bilgi İşleyen Makine Olarak Beyin konferansının dördüncüsü bu sene 4 ve 5 Nisan 2008 tarihlerinde Boğaziçi Üniversitesi, Albert Long Hall'da gerçekleştirilecek. Katılım bedelsiz ve konu ile ilgilenen herkese açık.

Bilgisayarlar ve Ses Tanımada Gelinen Son Nokta

FZ

SRI International'dan Kemal Sönmez 20 Aralık 2006'da yani öbür gün Boğaziçi Elektrik Elektronik Mühendisliği binasındaki "EE Lounge"da saat 15:00 - 16:30 arasında konuşma ve konuşmacı tanıma konusunda bir seminer verecek. Konuşmanın İngilizce özeti haberin devamındadır...

Evrim insanlara ''iltimas'' mı geçti?

FZ

Beyin gelişimini ve işlevlerini kontrol eden genler insanlarda, türün maruz kaldığı doğal seleksiyon sayesinde diğer primatlara ve memelilere göre çok daha hızlı gelişti. Dr. Bruce Lahn ve ekibi, Cell dergisinin Aralık 2004 tarihli son sayısında yayınlanan makalelerinde konu ile ilgili detaylı bulguları yayınladı.

University of Chicago'da ve Howard Hughes Tıp Enstitüsünde insan genetiği üzerine çalışan Dr. Lahn'a göre, "insanların bilişsel yetenekleri birkaç mutasyon sayesinde değil bu tür zihinsel yeteneklerin önemli olduğu ve çok sofistikte durumlara adapte olmayı gerektiren doğal seçilim ortamlarında hayatta kalmayı kolaylaştıracak pek çok mutasyonun sonucunda ortaya çıktı."