TTNet 145 servisi

0
anonim
Geçen gün internetteki yavaşlığın sebebini sormak için ttnet'in 444 0 145 destek servisini aradım. Karşıma çıkan bayanla aynen şu konuşma oldu:
-İyi günler, bölgemdeki bağlantıda yavaşlık var, genel bir sorun mu acaba?
-Bakalım... hayır genel bir sorun yok, bilgisayarınızda ne yüklü?
-Linux yüklü.
-Linux derken...?
-Windows olmayan bir işletim sistemi, Suse Linux.
-Win98 mi, WinMe mi?
-Peki teşekkürler...

TTnet'in destek telefonları artık meşgul çalmıyor ama bizi az tanıyorlar galiba??

Görüşler

0
anonim
:)
Bir kaç yıl önce, yaztatili için memlekete gitmiştim, evdeki telefon hattı ile interente baplanamayaınca, hememn arıza servisini aradım, ertesi gün kapı çaldı, iki tane adam;
-abi arıza vermişiniz , hattı kontrol ettik, sorun yok;
-Nasıl sorun yok?
-Abi biz dışarıyı aradık, merkezdeki arkadaşlarda burayı arıyo, çalışıyo yani...
-E zaten biz çalışmıyo demedikki?
-Ya neye cağırdınız bizi?
-Parazit var hatta, internete bağlanamıyoruz...
-Haaaaa, siz zaten öyle kafanıza göre internete bağlanamazsınız oyle,
- Yapma yaaa, nasıl olacak?
- Siz gidip bizim açma gapama servisine dilekçe verin, arkadaşlar gelip bağlar interneti...
-Haaa, (neyle savaştığımı anladım artık) Ama iyide, ben çok sık girip çıkarım,
-Nasıl yani?
-Yani arkdaşlarınız her seferinde gelip bağlayacakmı,
-Tabii abi, sen ucretini yatırdıkan sonra, onların işi bu...
-Oldu ozaman, teşekkür ederim...
-...

Aradan 3 yıl geçmiş, yukarıda bahsi geçen sesli yanıt sistemini işleten adamlar sanırım benim üç yıl önce karşılaştığım bu adamlar :)

0
anonim
siz yine sanslisiniz, bizim konusmamiz ise su sekilde gecmisti...

(zamaninda linux'u ilk kurdugumda dns ayarinin /etc/resolv.conf'dan yapilacagini bilmiyordum...)

_ merhaba, ben isp baglantim icin dns ayarlarini yapmak istiyordum ama isletim sistemim windows olmadigindan sorun yasiyorum yardim edebilir misiniz...
_ masaustundeki bilgisayarim ikonuna tiklayin
_ belirttigim uzre isletim sistemim windows degil o yuzden masaustunde bahsettiginiz turden bir ikon yok
_ himm, o zaman tweakui ile ikonlari re-generate etmemiz gerekecek
_ pardon ama anlayamadiniz beni ben windows kullanmiyorum.
_ o zaman sizi yetkili baska bir arkadasa baglayayim...

...

gidis o gidis 10dk bekledim, sadece bana telefon terminalindaki tum bekletme muziklerini caldilar...
0
tongucyumruk
Benzer bir olayı TTNet'in mail olayi icin smtp auth istemesinde yasamistim. Ben mutt kullaniyorum, eh mutt smtp bilmez diye atasozu var... Auth olayini postfix'te yapmaya calisirken hadi diyorum bir arayayim, belki bir bildikleri vardir serverdan server'a haberlesme icin.
-Simdi Outlook Express'ten hesaplar kismina gelin.
-Windows kullanmiyorum, siz bu isin admin'i falan varsa ona baglayin bir goruseyim kendisiyle.
-Outlook kullanmiyorsaniz yardimci olamayacagiz.
0
oktay
Burada bilinen birseydir. Asla Windows kullanmiyor oldugun soylemez.

Su tusa bas, burayi cift tikla.. Registryi ac.. sunu sunu sil, 32 kere reboot et falan derken siz de karsida , aaaha.. tamam onu yaptiim.. evet.. tikliyorum.. *iki* kereydi degil mi?.. reboot a basiyorum simdi deyip windows acilip kapanma seslerini taklit edeceksiniz ki en sonunda size istediginiz DNS sunucumuzun IP''si sudur veya Malesef bu genel bir problem 10 tane router uctu cevabini versinler.

Linux kullaniyorum demek, al sana koz. Beni azarlayip bu telefon konusmasindan hemen kurtul demektir.

Eger ne yaptigini bilen bir kullanici iseniz yazdiklarimin ilk kismi WIndows kullanicilari icin de gecerli. Siz istediginiz kadar kendi kendinize sorunu analiz etmis, kontrol panellerin hepsine bakip herseyi 10 kere yeniden kurmus olun, yine de birinci seviye teknik destek elamani sizi ikinci ve daha yuksek seviyelere gecirmeden once ekranindaki yardimci programda izah edildigi sekilde butun basamaklari tek tek yapmaya zorlayacaktir.

Bu malesef teknik destek olayinin bir gercegi. Size aptal gibi gelen sorunlar - sorun o olsa ben kendim cozerdim - turu yaklasimlar size cok dogal geliyor olabilir. Fakat kullanici tabaninin yuzde 99''u teknik destek hattini ''elektrikler kesilince internet baglantim gidiyor'' veya ''aaa bunun calismasi icin bilgisayarin acik mi olmasi lazim'' turu sorularla aradigi icin onlar da mecburen saatine cuzzi bir ucret verip fazla sayida birinci seviye teknik destek elemani calistirmayi ve sadece bir iki isini bilen yuksek seviye teknik servis elamani ile islerini goturmey tercih ediyorlar. Tamamen ekonomi hesaplarina dayanan bir sistem.

Ben sahsen internet baglantim giderse once bir kendi kendine gelir belki seklinde bekliyorum. Cunku teknik destek hattini arayip saatlerce mono muzik dinleyip, ardindan da ayni konusmayi 9 milyonuncu kere yapan bir insanla konusup anlasamamaya ruhsal yapim musait degil.

Saygilar.

Oktay
0
anonim
Konuyla cok yakından alakalı olmasada yine de yazmak istedim.Superonline, netone, turknet, ihlasnet, işnet , atlas online (ve aklıma su an gelmeyen daha bir suru ) ve ttnet iss lerin urunlerini kullandım.Hepsinin teknik servisiyle internete baglanamıyorum diye telefon etmek zorunda kaldım (Bazılarını defalarca aradıgımı bilirim ) ama sadece TT dan beni arayıp ne yaptınız sorunu halledebildiniz mi? diye geri aramıslardı.Sasırtıcı ve bir o kadar da sevindirici bir olaydı.Ben Windows kullanıcıydım ,sorun mu modemim cakısıyormus :))
0
anonim
ben de ttnet'e ilk abone oldugumda adam ertesi gun arayip, ...cigim, senin kullanici adi varmis, ben de .... verdim diye izahat vermisti :-)
0
sametc
arkadaşlr kusura bakmayın şimdi cok ağır laflar atıcam TTnet hizmetini veren turk telekomdur ama turk telekomun gozu paradan başkasını gormuyor arkadaşlar turk telekom reklamlarında buyuyen turkiyenin habercisi diye tanıtıyor kendisini hayır siz turkiyeyi kuculten kurumsunuz nedeni ise interneti cok pahalıya satıyorsunuz ben ucuz yapın demiyorum ama altyapıyınızı diğer internet servis sağlıyıcılarına sorun cıkartmaadan verin servet istiyorsunuz altyapı için arkadaşlar turk telekom adsl ve daha cok ihaleleri iptal ettiler neden iptal ettiler eğer turk telekom ozelleştirilmediği,ne cok uzuldum arkadaşlar bir başkan yardımcısı ceza belirtildikten sonra 1 trilyonu cok kolay oderiz acıklamaları hanginiz olumlu bulursunuz diğer internet servis sağlıyıcıları bize en ucuz interneti ve tabiiiki en iyisini vermeye calışırken turk telekom varken ikiside mumkun değil arkadaşlar altyapı ya servet odenince tabiikli pahalıya gelir internet şimdi ttnet kullananlar konturlu sanırım kullanıyorlar eh gunde kac kere hattan duştukleri de belli... bir arkadaşım tavsiye etmişti ama ben diğerleri varken neden tekelcilik yapan kurumunkini kullanıyım.............:) yorum yazabilirsiniz
Şimdiden turk telekom yetkililerinden ozur dilerim ama bu konuda sessiz kalamazdım inanın lütfen artık kendinize gelin lüfen ......
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Google Groups Mahkeme Kararı İle Engellendi

yilmaz

Mantıkta sınır tanımayan mahkemelerimiz, bilgisizilikten midir bilinmez site engellemeye son hızla devam ediyor. Son olarak http://groups.google.com da engellenenler listesine eklendi.

Kaynak: http://shiftdelete.net/site/200804103666/Ve-Google-Kapandi.html

Milliyet'e göre telif hakkı ne demek?

mrtksn

Milliyet'teki haberleri okurken sağ tıkladığınızda fotoğraf ve metinlerin kopyalanamayacağına dair uyarı ile karşılaşırsınız. Bunun sebebinin telif hakları olduğunu tahmin etmek güç değil; peki Milliyet'in benim fotoğrafımı izin almaksızın kendininmiş gibi kullanması ve bir haberlerine yaptığım yorumun metnini resmin bana olduğunu belli etmeyecek şekilde değiştirmesi telif haklarına nekadar uygun?

Kusura bakmayın, anadilinizin sözcükleri lisanslı, veremeyiz!

FZ

Birkaç hafta önce Türk Dil Kurumu sitesine gidip bilgi formunu doldurmuş ve "Türkçe Sözlük"ün veritabanını istemiş, nereden ulaşabileceğimi sormuştum. Söz konusu veritabanına erişmenin doğal hakkım olduğunu düşünüyordum çünkü TDK bir devlet kurumu idi, bizim vergilerimizle maaşlarını alan devlet memurlarını bünyesinde barındırıyordu ve ortaya konan eser de görev bağlamında yapılmıştı.

Maalesef kendilerinden hiçbir ses seda çıkmadı. Ancak öğrendim ki bir başka araştırmacı da benzer başvuruda bulunmuş ve başvurusundan 1 yıl sonra şöyle bir cevap almış:

Derdini söylemeyen derman bulamaz!

demolish

Sophos Antivirus 9 Eylül 2004 tarihli makalesinde Türkiye kaynaklı bir bilgisayar kurtunun bulaştığı makinanın kullanıcısı ile konuştuğunu (Microsoft Speech Engine) bildiriyor.

Sophos Antivirus baş teknoloji uzmanı Graham Cluley, virüs yazarlarının Türkiye' de aktif olmalarının endişe virici olduğunu belirtiyor ve ekliyor: "Öyle görünüyor ki bu virüsü kim yazdıysa ülkesindeki bağlantı hızlarından pek memnun değil, fakat bu yol düşüncesini kabul ettirmek için doğru bir yol değil."

Kürtçe Yazılıma Soruşturma

FZ

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, bilgisayarlarında kullanmak üzere Kürtçe yazılım sistemi hazırlatan Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş hakkında soruşturma başlattı.

Edinilen bilgiye göre, savcılık, Sur Belediye Başkanı Demirbaş tarafından bir süre önce kamuoyuna tanıtılan ve bazı basın yayın organlarında yer alan haberin ardından "Ubuntu" adı verilen ilk Kürtçe yazılım sistemiyle ilgili olarak soruşturma başlattı.