Bira göbek yapmıyor!

0
sundance
Register.com'un haberine göre, bira göbek yapmıyor! Bira, şarap, süt ve portakal suyunun karşılaştırmaları sırasıyla % 41 - 77- 64 ve 42 oranlarında kalori içerdiklerini belirlenmiş.

Öte yandan, bira ile birlikte kebap yemenin, özellikle de döner kebabın (aynen böyle yazıyor) ve körili sosların, kilo almaya yol açtığı ama öte yandan bunların da kelliği azalttığı ve Duracellvari bir performans artışına yol açtığı da belirtiliyor.
Yok abi ben bira içmiyorum artık, göbek yapıyor diyip ülkemizdeki IT sektörünün gelişmesinin önünü tıkayanlara önemle duyrulur ;)

Görüşler

0
o_ozardic
çay/kahve' ye kattığımız şekerlere ne demeli ?
örnek: 5 kahve x 4 şeker/kahve = 20 şeker
0
mfyz
gencim güzelim, hiçbirini tınmıyorum. daha etki etmedi bile hiçbiri. bi gün çöt gidecem :)
0
Teorisyen
Bira ile IT Sektörünün bağlantısını bir türlü anlayamadım...
Eğer bir ülkede ne kadar çok bira tüketiliyorsa o kadar bilişim sektörü gelişiyor türünden bir savınız var ise bilişim sektörünün çok geliştiği bir ülkede siroz hastalığının hortlama ihtimalini gözönüne alarak sağlık sektörünü geliştirmek zorunda olduğunu da söylememiz gerekmektedir....

Bir de biralı IT sektörü sadece bizim ülkemize mi özgüdür, yoksa tüm dünyada mı böyledir, bir cevaplayıverin abilerim...
0
Ragnor
"Linux ve Bira" başlıklı haberi aratıp bulursan cevabını haberden ve habere yapılan yorumlardan alabileceğine inanıyorum :).
0
Challenger
Bir de Stallman' ın cevabını okuyun.
0
FZ
Aklıma hep Miguel de Icaza'nın Bilgi Üniversitesi'ndeki konuşmasından sonra sorulan bir soruya cevabı geliyor (filanca mevzuya Stallman kızmayacak mı gibisinden bir soru gelmişti de)

- He's angry anyway.

(O zaten her halükarda kızgın) ;-)
0
FZ
O diil de sigara içmeyen bilgisayarcı olur mu onu söyleyin bana siz! ;-)
0
bahadirkandemir
Olur :)
0
Challenger
Soru: Sigara içer misin? İçkin, kumarın var mıdır oğlum?

Cevap: Hayır efendim. Sigara içmem. İçkim kumarım yoktur. Karıda kızda gözüm yoktur. İşten çıkar evime giderim.

Soru: Pek güzel evladım. Peki ne iş yaparsın?

Cevap: Yazılım geliştiricisiyim efendim. Yani bilgisayarcı diyebiliriz.

Tepki: Hadi oğlum hadi! Ben sizin ne mal olduğunuzu biliyorum! İçip içip azıtırsınız siz! Hadi, hadi. Bizim bilgisayarcıya verilecek kızımız yok!
0
irfaN
Sigara içmeyeni de olur, bira içmeyeni de olur.

Her yörenin iti de olur yiğidi de.. (-:

0
abakana
Evet var
0
Ansugo
Soruyu soyle degistirelim : Sigara icmeyen ama kilosu 0.1 tondan az olan bilisimci var midir?
0
eoy
benim durumumda... hmm sanırım yok! (çok dar bir açıdan mı bakıyorum acaba)
0
ebola
nesli tükenmek üzere olan bir tür olabilirim ama ben varım.
0
Challenger
Var 58kg ile Challenger :)
0
malkocoglu_2
||sırasıyla % 41 - 77- 64 ve 42 oranlarında kalori
||içerdiklerini belirlenmiş.

Kalori hesabi yapan diyet metotlari temelden yanlistir. Unlu Fransiz diyetisyen Montignac'in yazdiklarini okumanizi oneririm, sismanlik yaratan sey tek basina yag, fazla kalori degil, nisasta/seker iceren yiyeceklerin yag ile birlikte yenmesidir.

Yani seker ile yag, ates ve barut gibi oluyor. Sekerli maddeler yenince vucutta kan sekeri artiyor, kan sekeri artinca insulin salgilanir, ve insulinin yan etkisi o anda kanda bulunan yaga 'kendini depola' emrini vermesidir. Sebze kan sekerini dusurucu etki yapar.

Amerika'lilarin niye fazla sisman olduklari da bu aciklama ile daha iyi anlasilabilir, cunku sekerli seyleri cok, sebzeyi de az yiyorlar. Sonra zavallilar oralari buralari sisince zayiflamak icin yagi kesiyorlar, bu da ise yaramiyor tabii (hem de sagliksiz), ve sonra basliyorlar kosmaya...

Yukarida bahsedilen turden bir arastirmanin afise etmesi gereken, bence, bira "kan sekerini cok arttiriyor mu" sorusunun cevabidir, eger cevap hayir ise, demek ki bira gobek yapmiyordur.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Soul, blues, GNU/Linux, BASH ve script-fu üzerine bir deneme

FZ

Birkaç gün önce, Joss Stone´a ilgimi, alakamı ve bu genç sese olan hayranlığımı bilen bir dostum sanatçının bir albümün parçalarının bulunduğu bir sitenin adresini verdi (korsan! korsan! diye bağırıp beni RIAA´nın köpekbalığı avukatlarına teslim etmeden önce yazıyı sonuna dek okuyun). Daha doğrusu ilgili parçaların URL´lerinin bulunduğu bir forum mesajının adresini. Gidip forumdaki mesaja baktığımda şu şekilde listelenen adresler gördüm:

Neden Ordu Parası ile Araştırma Yapılmaz?

FZ

Benjamin Kuipers, MIT'de, Tufts'ta ve University of Texas'ta çalışmış, AAAI ve IEEE üyesi bir bilgisayar bilimleri profesörü. Uzmanlık alanları arasında yapay zekâ, bilişsel haritalar, kalitatif simülasyon gibi konular mevcut.

Kuipers, Why don't I take military funding? (Neden askeri fonlardan faydalanmıyorum?) başlıklı yazısında araştırma ödenekleri söz konusu olduğunda neden kesinlikle askeri araştırmalardan yahut ordu tarafından desteklenen kurumların araştırmalarından ve paralarından uzak durduğunu anlatıyor.

Java Gelmiştir

butch

Güzel Siteler - 2: Aftermath2000.org

sundance

Kelime anlamı "Savaş, yıkım sonrası" olan aftermath2000.org ülkemizde eksikliğini çektiğimiz kaliteli Internet haberciliği konusunda ciddi bir eksiği kapatıyor.

Gerek tasarımı, gerek yorumların kalitesi ve gelir geçer olmaktan uzaklığı ile bize ilham veren, keyifle izlediğimiz bir site.

Herkese tavsiye ederiz. Bu ortam hakkında söyleyecek sözü olanlara özellikle...

İxir Strikes Back

sundance

Türk Internet aleminde bir ilke imza atan İxir, iki-ayda-bir'sel hale getirdiği işten çıkartma festivalinin üçüncüsünü gerçekleştirdi.

Kabul ediyoruz o kadar alıştık ki "Nasıl olsa kadrolu değil bunlar, savalım gitsin" yaklaşımına ve bunun artık pek de bir haber değeri kalmamasına, ama yine de bu sefer önemli.

Çünkü çıkartılan yaklaşık 100 kişi ile birlikte İxir`de işten çıkartılacak ADAM kalmadı.