Bir Tabak Aşure ( Akademik Bilişim 2003 )

0
anonim
Akademik Bilişim 2003 Şubat ayında Çukurova Üniversitesi´nde yapıldı. Konferansın ardından biz katılamayanlar için geride konferansta sunulan bildiriler kalmış. Hemen her konuda referans olabilecek bildiriler için, bu adrese bir göz atmak bilgi meraklılarının yararına olacaktır.

İlgili Yazılar

Panic Attack!

sundance

Dün gece Fazlamesai.net, servis sağlayıcısı, PhpNuke yazarları ve MySQL firmasının DDOS saldırısı sonucu yaklaşık iki saat kadar offline kaldı :)))

1) Servis sağlayıcımız, öyle çat diye hiç haber vermeden gece yarısı bir gibi MySQL sunucularını update etti.
2) PhpNuke `FULLTEXT` gibi gayet genel bir ismi tablolarından birine alan ismi olarak kullanmış.
3) MySQL`de yeni versionunda FULLTEXT`i reserved word yapıp, buna bir fonksiyon yüklemiş.

Sonuç olarak dün gece Fazlamesai sayfaları okunmaz oldu, yaklaşık bir buçuk saat boyunca ne backuplardan geri dönebildik, ne de php scriptlerinde bir hata bulabildik. Fakat Butch`un ısrarlı takibi sonunda, iki saatin bitiminde `ulan bu da değildir herhalde` yaklaşımı ile field ismini değiştirmesi ile sorun çözüldü.

Bu sinsi komployu şiddetle kınıyoruz :))

Bir Çocuk Dünyayı Nasıl Değiştirdi?

FZ

Melih Yalçıneli'nin bir süre önce Yazılım İhracatı Yahoo! haberleşme grubuna yolladığı e-postayı paylaşmak ve FM camiası ile tartışmak istedim:

Can robotlara karsi buyuk bir ilgi duymaktadir. Can amcasi Mete ve dedesi Hasana yas gununde robot oyuncak almalarini soylemistir ve Can'in oyuncaklari arasinda zaten cok sayida robot vardir. Can gecenlerde tornavidayi alip bu robotlardan birkac tanesinin icini acip kurcalayarak bunlarin nasil calistigini merak ettigini gostermistir. Bu durum Can'in Annesi Zeynep Hanim'in gozunden kacmamistir ve annesi Can'in yaptigi resimlerde de bu ilgiyi uzun zamandir gozlemektedir. Bir gun Can televizyonda robotlarla ilgili bir bilimkurgu film seyreder. Can o gun aksam babasi Murat'a bir robot yapmak istedigini ve ilerde robotlar yapan bir muhendis olmak istedigini soyler.

Gözlem: Ne zamandır birşey yazmamıştım ama gene

cayfer

Tipik bir "Windows power user" ortalama günde iki saatini boşa harcıyor...
Kendi çevremde "bilgisayar işini bilen" ve XP gibi güncel Windows işletim sistemi kullanan insanların ortalama günde iki saatlerini sistemlerine "ilgi" göstermekle geçirdiğini gözlüyorum.

Bu gözlem herhangi bir bilimsel yönteme dayanmıyor. Ölçmedim, hesaplamadım. Baştan belirteyim de metodoloji konusunda eleştiriler almayayım.

Fazlamesai.net Radyoda

sundance

Bugün (20 Şubat 2002) Saat 14:30`da Burç FM`de küçük bir söyleşiye Fazlamesai ekibi olarak katılacağız.

\r Eğer ilginizi çekerse bulunduğunuz bölgedeki Burç FM frekanslarından radyo ile ya da online olarak dinleyebilirsiniz.

FM`nin dünya üzerinde yeri.

anonim

Dünya üzerinde sitelerin ziyaret ediliş sayılarına göre FM'nin yeri aşağıdaki linkte:

\r Alexa