Google toolbardan öte: Google Puffin

0
sundance
Pandia.com'da yeralan habere göre Google, kullanıcılarını daha da sadık kılmak için yaptığı Google toolbardan sonra şimdi de masaüstünde çalışacak ve hem harddiskinizi hem de Internet'i aynı anda tarayacak bir uygulama üzerinde çalışıyor.
İlginçtir, Microsoft ise Outlook ile uyumlu olarak çalışabilen Lookout programını ve şirketini satın almış :) Ve dahası bedava olarak downloada açmış. Heveslenenler için hem Outlook hem de .Net 1.1 gerektirdiğini belirtelim .

Görüşler

0
conan
Google'dan baska bi atak da dijital fotograf marketine yonelik. Temmuz ortalarinda Picasa isimli sirketi satin aldilar. Ayni isimli urunleri baya guzel bu sirketin. Dijital fotolari siniflandirma, buyutme kucultme, emailleme gibi islemleri bir arada toplayan oldukca guzel bir arabirimi olan bir programlari var.

Daha fazla bilgi icin:
http://www.google.com/press/pressrel/picasa.html
http://www.picasa.com/picasa/
0
conan
Google IPO yapti hayirli olsun. Saldirin hisselerine! :P Yilin en sicak hisseleri gozuyle bakiliyorlar.
0
murat09
Tahmin edilen değerlerden 11.5 Milyar dolar gelir kaybı var.. IPO nun sitesi ise https://www.ipo.google.com .. U.S.A vatandaşıysanız bir göz atın :P
0
sundance
Sanırım bir yerlerde bir yanlışlı k var. Öncelikle Google'ın piyasaya sürdüğü hisse miktarı $1,3 milyar ve bu şimdiye kadarki en büyük halka açılmalardan biri.

Dahası %18 artış gerçekleşti ve birçok otorite çok başarılı bir halka arz olduğunu söylüyorlar.

http://news.com.com/Google+gouges+Wall+Street--and+lives/2100-1038_3-5317091.html?part=rss&tag=5317091&subj=news.1038.20

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Kimlik dediğin nedir ki?

parsifal

Eskiden tv programlarında görürdük yasadışı olayları... Ama bugün Butch ile tanık olduğumuz bir olay dumur sınırlarımızı aşarak bizi hayretlere düşürdü.

İstanbul, İstiklal Caddesi, Fransız Konsolosluğu önünde bir şahıs tezgah açmış bir şeyler satıyordu. İstiklal'de pek çok kişi, pek çok şey satıyor işporta tezgahlarında... Ama bahsettiğim şahıs hepsinden farklı bir sektöre hizmet ediyordu. Tezgahında pek çok boş kimlik duruyordu. Ehliyet, SSK vb. kimlikler. Artık ehliyet kursu veya devlet memuru olmaya gerek yok. Alıyorsun tezgahtan kimliği dolduruyorsun bilgilerini ve kullanmaya başlıyorsun.

Yakında otomatlarda satılmaya başlarsa şaşırmayın !!!

Açık kaynak ve Özgür yazılım hakkında bir anket

butch

İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde Açık kaynak ve Özgür yazılım hakkında akademik bir anket yapılıyor. Bu çalışmanın bizlere Türkiye'deki özgür yazılım bilincini göstermesi ve kullanımını doğru şekilde ölçmesi için katılım çok önemli. Aşağıdaki adresten sizde katılır ve paylaşırsanız seviniriz.

Anket (Google Docs)

FM'ye soralım : GNU/Linux uyumlu donanım seçmek

Betelgeuse

Yeni bir masaüstü bilgisayar toplamaya niyetim var. Linux kurarken sorun yaşamak istemediğim için donanımı seçerken emin olmak istiyorum. Ama bilgisayar malzemesi satıcıları sattıkları donanımlar hakkında linux uyumluluğu konusunda hiç bir şey söyleyemiyorlar. Ben de Fazla Mesai ortamına sorayım dedim. Belki yeni donanım almak isteyen başkalarına da yararlı olabilecek bir rehber oluşturabiliriz burada.

Bilen de bilişiyor bilmeyen de !

sundance

Bu sabah Yeni Şafak gazetesinin Bilişim bölümünde TÜBİTAK'a "CD'den çalışan yazılım"la övünmek yakışmaz! başlıklı bir makale okudum.

Açıkcası makaleyi okumanıza bile gerek yok, başlık makalenin yazarının temel derdini ortaya koyuyor. Uludağ ekibinin üstünde çalıştığının bir Live CD olmadığını mı anlatmak lazım, yoksa Live CD'nin bir ekstra olduğunu, LiveCD olan bir sistemi (birçok durumda) sadece dosyaları kopyalamakla bile harddisk üzerine kurabileceğinizi mi, yoksa "Alın işte bu işle uğraşan münafıklar bunlar" modunda bir içeriğin altına ekibin fotoğrafını koymaktaki yaklaşımın yanlışlığını mı? Ben bilemedim.

Ama Pardus hakkında en ufak bir heyecan bile duymadan söyleye söyleye bunu söyleyebilmek ya vicdansızlıktır, ya da birileri yazdıkları yazılar karşılığı barter yapmanın yöntemini bulmuş ;)

Fazlamesai'ye Soralım: log raporlama yazılımları

cbc

Gerek web, gerek ftp, gerekse e-posta sunucuları işledikleri her e-postanın, gösterdikleri her dosyanın kaydını tutarlar.

O ya da bu sebeple bir sorun olmadıkça bu dosyalar eskidikçe kaybolurlar ya da arşiv kasetleri arasında yerlerini alırlar.

Bu dosyalardan oldukça yararlı istatistik verileri çıkaran yazılımlar mevcut. awstats, lire, webalizer, analog bu yazılımlardan bazıları. Siz fazlamesai takipçileri ne kullanıyorsunuz ve neden?