4 çarpı sekiz bölü 2 kaç eder? CAPTCHA yerine DYPM

0
mow
Bu adresteki script sayesinde daha önce de tartışılan CAPTCHA sorunu belki de çözülüyor.
Kullanıcıya görüntüsü bozulmuş, değişik fontlarla yazılmış, arasına çizgiler çekilmiş resimlerin yerine, "5 artı dokuz kaç eder?" şeklinde sorular yönelterek otomatik yazılımları engelliyor.

Sanırım bunun sonu DYPM ve CAPTCHA yı beraber kullanarak, abuk subuk resimlerle iki artı yetmişdokuz kaç eder diye sormaya varacak :) belki içine kedi bile koyarlar.

Görüşler

0
FZ
Şablonsal yapıdan ziyade biraz daha doğal dil üretimine yönelik, yani dilin gramerini kodlayıp bunu çalıştıran bir sistem olsa çok daha sağlam bir SPAM ve robot engelleyici bir sistem olurdu.

Benzer bir işi yapan fonksiyonlar iki hafta önce Lisp Quiz sitesinin arşivinde yerlerini aldılar (oradakiler de şablonsal çözümler kullanıyorlar gramer tabanlı sistem yerine, oysa doğal dil işleme Lisp dünyasında en çok ele alınmış konulardan biri, yani epey kopya çekecek malzeme var ;-)
0
anonim
Merhaba. Korkarım o karma karışık resimler + matematiksel işlemler mevcut. http://www.egitimciyiz.com/v1/modules/xtremguestbook/sign.php Can sıkıcı olsa da, spam mesajlardan daha sıkıcı olmadığı kesin.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Açık Kaynak Kod Camiası Programcı Profili

FZ

Boston Consulting Group (BCG) ve OSDN tarafından sonuçları yeni açıklanan bir araştırmaya göre Açık Kaynak Kodlu Yazılım Geliştiriciler (open source software developers) grubunu oluşturan insanların çoğu yaklaşık 10 yıllık programlama deneyimine sahip, halihazırda bir şirkette profesyonel yazılım uzmanı olarak çalışan kişiler.

\r\r \r\r Popüler medya organlarındaki "lise mezunu, matematik ya da teknoloji meraklısı, işsiz güçsüz 16-22 yaş arası gençler" kanısının aksine açık kaynak kod hareketi için harıl harıl yazılım geliştiren insanların profili 22-37 yaş arası bir görünüm arz ediyor.\r\r \r

Patronlar ve çalışanlar....

anonim

Biraz önce bir yazıya yorum yazdım. "Bana mı ilerliyorsun ey teknoloji !" yazısına... Ama aslında yazdıklarım yeni bir yazı olmayı hakkediyor bence. Bu yüzden biraz daha detaylı olarak tekrar yazacağım affınıza sığınarak.
Sorun patronlar, çalışma saatleri, teknoloji geliştikçe niye daha az çalışmıyoruz sorunu...

5. Yılımız

sundance

Butch ile birlikte "Yahu bir site yapsak, bizim gibilere hitap eden" diye yola çıkıp, fazlamesai.net'in Internet camiası ile tanışmasının üstünden tam beş yıl geçmiş.

Bu süre içinde zaman zaman, "acaba kendimiz çalıp kendimiz mi oynuyoruz?" diye endişe ettiğimiz de oldu, hiç tahmin etmediğimiz ortamlarda "vaay sen Fazlamesai'den misin?" sorusuna maruz kaldığımız da.(bkz. Reina)

Üzüntüsüyle, sevinciyle ama çoğunlukla keyifle geçirdiğimiz bu beş yıl için bütün fazlamesai.net üyelerine çok çok teşekkürler. Hayal ettiğimiz ve çok daha fazlasını bize yaşattınız.

Bu yeni yılda Fazlamesai.net, Türkiye'de Özgür Yazılımlar ve Internet konusundaki duruşunu, yakında açıklayacağımız aktif projelerle de güçlendirecek.

Bu yolculukta bizi izlemediğiniz, bizle birlikte yürüdüğünüz için tekrar teşekkürler.

Belgeler.org´dan Fazlamesai.net´e Destek

oktay

belgeler-grubu@lists.sourceforge.net e-posta listesine gönderilen aşağıdaki e-posta ile belgeler.org, Fazlamesai.net'in Çeviri çabalarına verdiği desteği kendi üyelerine de duyurmuş oldu. Hepimiz adına başarılara imza atacak bir dayanışma olmasını temenni ederim.

Web Sitelerini Dinliyorum Gözüm Kapalı (ya da FM nasıl tınlıyor)

FZ

Web sitenizin nasıl tınladığını merak ettiniz mi? Pekiyi ya sinestezi diye bir şeyden haberiniz var mı? Görüntüler ses, sesler tad olarak algılanabilir mi, Beethoven'ın bir senfonisi size "tuzlu" gelebilir mi?

fazlamesai.net nasıl tınlıyor diye merak ettim, böyle tınlıyormuş. Benim günlük ise böyle tınlarken, cazci.com, pek de cazvari gelmiyor kulağa! ;-)