4 çarpı sekiz bölü 2 kaç eder? CAPTCHA yerine DYPM

0
mow
Bu adresteki script sayesinde daha önce de tartışılan CAPTCHA sorunu belki de çözülüyor.
Kullanıcıya görüntüsü bozulmuş, değişik fontlarla yazılmış, arasına çizgiler çekilmiş resimlerin yerine, "5 artı dokuz kaç eder?" şeklinde sorular yönelterek otomatik yazılımları engelliyor.

Sanırım bunun sonu DYPM ve CAPTCHA yı beraber kullanarak, abuk subuk resimlerle iki artı yetmişdokuz kaç eder diye sormaya varacak :) belki içine kedi bile koyarlar.

Görüşler

0
FZ
Şablonsal yapıdan ziyade biraz daha doğal dil üretimine yönelik, yani dilin gramerini kodlayıp bunu çalıştıran bir sistem olsa çok daha sağlam bir SPAM ve robot engelleyici bir sistem olurdu.

Benzer bir işi yapan fonksiyonlar iki hafta önce Lisp Quiz sitesinin arşivinde yerlerini aldılar (oradakiler de şablonsal çözümler kullanıyorlar gramer tabanlı sistem yerine, oysa doğal dil işleme Lisp dünyasında en çok ele alınmış konulardan biri, yani epey kopya çekecek malzeme var ;-)
0
anonim
Merhaba. Korkarım o karma karışık resimler + matematiksel işlemler mevcut. http://www.egitimciyiz.com/v1/modules/xtremguestbook/sign.php Can sıkıcı olsa da, spam mesajlardan daha sıkıcı olmadığı kesin.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Geocities tekrar yayında!

sundance

Aslında doğru ifade yayında değil de çevrim içinde olacaktı.

Bildiğiniz gibi geçen sene Geocities'in sahibi olan Yahoo, operasyonu durdurma kararı aldığından beri bu sitelere ulaşılamıyordu.

Çoğu bir hevesle hazırlanmış ve sonra tozlanmaya bırakılmış binlerce sitenin Internet tarihi için önemli bir belge niteliği taşıdığı ise su götürmez.

Eğer siz de böyle düşünüyorsanız, 652 GB'lık bir torrent indirmeye hazır olun; Geocities artık torrentte yaşıyor!

Web Sitelerini Dinliyorum Gözüm Kapalı (ya da FM nasıl tınlıyor)

FZ

Web sitenizin nasıl tınladığını merak ettiniz mi? Pekiyi ya sinestezi diye bir şeyden haberiniz var mı? Görüntüler ses, sesler tad olarak algılanabilir mi, Beethoven'ın bir senfonisi size "tuzlu" gelebilir mi?

fazlamesai.net nasıl tınlıyor diye merak ettim, böyle tınlıyormuş. Benim günlük ise böyle tınlarken, cazci.com, pek de cazvari gelmiyor kulağa! ;-)

Eben Moglen Türkiye'de

butch

100$'a ne?

butch

Luminocity

cbc

OpenGL tabanlı bir pencere yöneticisine eklenen yay tabanlı modellenmiş pencereler ve ötesi. Geleceğin pencere yöneticisi karşınızda: Luminocity