4 çarpı sekiz bölü 2 kaç eder? CAPTCHA yerine DYPM

0
mow
Bu adresteki script sayesinde daha önce de tartışılan CAPTCHA sorunu belki de çözülüyor.
Kullanıcıya görüntüsü bozulmuş, değişik fontlarla yazılmış, arasına çizgiler çekilmiş resimlerin yerine, "5 artı dokuz kaç eder?" şeklinde sorular yönelterek otomatik yazılımları engelliyor.

Sanırım bunun sonu DYPM ve CAPTCHA yı beraber kullanarak, abuk subuk resimlerle iki artı yetmişdokuz kaç eder diye sormaya varacak :) belki içine kedi bile koyarlar.

Görüşler

0
FZ
Şablonsal yapıdan ziyade biraz daha doğal dil üretimine yönelik, yani dilin gramerini kodlayıp bunu çalıştıran bir sistem olsa çok daha sağlam bir SPAM ve robot engelleyici bir sistem olurdu.

Benzer bir işi yapan fonksiyonlar iki hafta önce Lisp Quiz sitesinin arşivinde yerlerini aldılar (oradakiler de şablonsal çözümler kullanıyorlar gramer tabanlı sistem yerine, oysa doğal dil işleme Lisp dünyasında en çok ele alınmış konulardan biri, yani epey kopya çekecek malzeme var ;-)
0
anonim
Merhaba. Korkarım o karma karışık resimler + matematiksel işlemler mevcut. http://www.egitimciyiz.com/v1/modules/xtremguestbook/sign.php Can sıkıcı olsa da, spam mesajlardan daha sıkıcı olmadığı kesin.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

FM Linux - Bölüm 2

SHiBuMi

Geçen haftaki hararetli FM Linux tartışmasında ortaya saçılanları derleyip toparlamak ve bir düzene sokmak için aşağıdaki listeyi oluşturdum. Gelen yorumları derledim ve objektif kalmaya çalıştım. İşte son durum:

trLFS açıldı... (Linux From Scratch)

Armish

LFS (Linux From Scratch) yani sıfırdan Linux adlı kendi Linux'unu kendin yap adlı projenin kitabının Türkçe ye çevirisi tamamlandı. Bu yeni projenin adı trLFS ve proje sayfası http://lfs.geleceklinux.org. . İlgilenenlere...

Ofis

redogre

Kitab-ül Sima

redogre

Mahkeme

butch