4 çarpı sekiz bölü 2 kaç eder? CAPTCHA yerine DYPM

0
mow
Bu adresteki script sayesinde daha önce de tartışılan CAPTCHA sorunu belki de çözülüyor.
Kullanıcıya görüntüsü bozulmuş, değişik fontlarla yazılmış, arasına çizgiler çekilmiş resimlerin yerine, "5 artı dokuz kaç eder?" şeklinde sorular yönelterek otomatik yazılımları engelliyor.

Sanırım bunun sonu DYPM ve CAPTCHA yı beraber kullanarak, abuk subuk resimlerle iki artı yetmişdokuz kaç eder diye sormaya varacak :) belki içine kedi bile koyarlar.

Görüşler

0
FZ
Şablonsal yapıdan ziyade biraz daha doğal dil üretimine yönelik, yani dilin gramerini kodlayıp bunu çalıştıran bir sistem olsa çok daha sağlam bir SPAM ve robot engelleyici bir sistem olurdu.

Benzer bir işi yapan fonksiyonlar iki hafta önce Lisp Quiz sitesinin arşivinde yerlerini aldılar (oradakiler de şablonsal çözümler kullanıyorlar gramer tabanlı sistem yerine, oysa doğal dil işleme Lisp dünyasında en çok ele alınmış konulardan biri, yani epey kopya çekecek malzeme var ;-)
0
anonim
Merhaba. Korkarım o karma karışık resimler + matematiksel işlemler mevcut. http://www.egitimciyiz.com/v1/modules/xtremguestbook/sign.php Can sıkıcı olsa da, spam mesajlardan daha sıkıcı olmadığı kesin.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Hamburgerimden Spyware Çıktı

butch

Mozilla Dükkan Kuruyor

vst

Mozilla Vakfı şirket kurmaya karar verdi. MozillaZine'de de duyurulan haberin ardından, vakfın şirket kurma fikrinin sebepleri de ortaya çıktı:

En güzel başlangıç sitesi

sundance

Digg.com son zamanlarda görmeye başladığımız, RSS, blog, social bookmarking gibi teknolojileri birleştiren bir site.

Beğenilen makaleler/haberler mantığı ile çalışıyor ve oldukça ilginç şeyler bulmak mümkün. Bu mantıkta Reddit.com'a da benzemekte. Oldukça başarılı, tavsiye ederim.

Ama benim kişisel tercihim, yıllardır DailyRotation.com

`Bilgisayar Bilimleri'nin Başarısı´ ya da `Kaplanın Çizgilerinin Oluşumu´

butch

Bilgisayar Bilimleri'nin aslında masamızdaki (ya da cebimizdeki) küçük makineyle sadece dolaylı bir bağı var. Temel ve geniş bir bilim alanı. 60 dakika içinde felsefeden cinsiyete, cinsellikten siyasete, sosyolojiden tarihe ve nihayet kaplanın çizgilerine varan bir yolculuk yapacağız. Sizi şaşırtacak en az bir şey öğreneceğinizin garantisini veriyoruz.

2006 SourceForge.net Community Choice Awards

anhanguera

"2006 SourceForge.net Community Choice Awards"´a 14 farklı katagoride toplam 40 adet proje sourceforge tarafından aday gösterilmiş ve 17 Martta sonuçlanan ilk ön eleme gerçekleştirilmişti. Şimdi sıra asıl oylamada.

Aday gösterilen 40 proje arasında Türkiye`den iki adet proje de yer alıyor, Xynth, ve F4L.