`Pokemon kalksın yerine robotek gelsin´

0
butch
Birkaç hafta önce bir arkadaşımdan çok ilginç bir icq mesajı geldi. Mesaj şöyleydi: 'pokemon kalksın yerine robotek gelsin bir nesil daha embesil yetişmesin kampanyası'. O anda gerçekten ya dedim. Bir zamanlar hayranlıkla izlediğimiz genele saçmalık gibi gelen çizgi filmlerden biriydi bu ama o ve benzerleri bir neslin daha açık fikirli ve kıvrak zekalı yetişmesine sebep olmuşlardı.
Bugün güzel bir gelişme oldu. Slashdot.org'da bir haber yayınlandı. Bu haber iki sevindirici haberi içeriyor aslında. Bunlardan birincisi şu bize çok şey kattığını söylediğimiz Robotek serileri artık DVD ortamına aktarılıyormuş. Hemde 15$ gibi gayet mantıklı fiyatlara. İkinci haber de en az ilki kadar sevindirici. Daha önce de fazlamesai.net e konu olmuş Ghost In The Shell filminin 2.sinin çekildiği haberi. Yani bahar güzel başladı, umarım böyle devam eder.

Ghost In The Shell Haberi
http://www.aint-it-cool-news.com/

Robotek Haberi
http://www.robotech.com/news/viewarticle.php?id=11

Görüşler

0
anonim
ewt ewt ewet
yane slogana hayran kaldım. pokiman gittsin robotech gelsin

bu msg bana icqdan gelmedi keşke gelseydi neyse pokemon kadar aptalca yapılmış çizgi flimler bizim zamanımızdada wardı örneğin: musti, yakari... ama ama bunlar tabe piyasada bulunan diğer çizgi filmler arasında ezilip gittiler. misal bir çizgi film wardıki...esteban dı baş karakterin adı... kayıp altın şehir yada ööle bişiydi ismi neyse abartmiiim.pokimonlar bir an önce imha edilmeli :)
teşekkürler

dookie@music.com
0
anonim
Pokemonlar kaLktI..digimon geldi ehhe
Robotech guzeldI..estabanda guzeldi..
ghost in the shell e hayran kaldIk
GiTS2 de geliyormu$
fatal fury , street fighter ve x-man de var ortaLarda ..
sonu yok bu I$In.. :)
0
anonim
Forumda da bununla ilgili bir başlık var. alıp insanı şocukluk yıllarına götürüyor. gerçekten bize ümitli olmayı,bilginin değerini,azmi ve gayreti öğreten çizgi filmlerdi.. http://www.fazlamesai.org/forum/viewtopic.php?t=130
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

MS Windows kullananlar daha mı özgürlükçü? Programcılar çok mu korkak?

FZ

Bir durum saptaması: Etrafımdaki bilgisayarcıların bir kısmı hayatlarının %99'unu MS Windows üzerinde, çoğunlukla kapalı kodlu sistemler kullanarak ve yazılım geliştirerek geçiriyorlar. Bir kısmı ise tamamen açık kodlu GNU/Linux sistemleri üzerinde yine açık kodlu araçlar ile programlar geliştirerek hayatlarını kazanıyorlar. Kapalı kodlu ve birtakım firmaların fikri mülkiyetinde olan sistemleri kullanan ve etrafımda bulunan bilgisayarcıların önemli bir kısmının son yıllarda şu tür cümleler kurduğunu duyuyorum:

RadyoODTÜ: Cybercafe

postexitus

Yaklaşık 5 haftadır RadyoODTÜ'deki bilişim haberleri programı CyberCafe'yi sunuyorum (daha doğrusu sunmaya çalışıyorum). Program cumartesi günleri 17.00-18.00 arasında 103.1 Mhz frekansında RadyoODTÜ'de yayınlanıyor. Programda elimden geldiğince özgür yazılımdan (özellikle Firefox'tan) bahsetmeye çalışıyorum, ancak sizin de tavsiyelerinize ihtiyacım var.

Neden Ordu Parası ile Araştırma Yapılmaz?

FZ

Benjamin Kuipers, MIT'de, Tufts'ta ve University of Texas'ta çalışmış, AAAI ve IEEE üyesi bir bilgisayar bilimleri profesörü. Uzmanlık alanları arasında yapay zekâ, bilişsel haritalar, kalitatif simülasyon gibi konular mevcut.

Kuipers, Why don't I take military funding? (Neden askeri fonlardan faydalanmıyorum?) başlıklı yazısında araştırma ödenekleri söz konusu olduğunda neden kesinlikle askeri araştırmalardan yahut ordu tarafından desteklenen kurumların araştırmalarından ve paralarından uzak durduğunu anlatıyor.

Bilimin Sanata Yansıması

sefalet

Fazlamesai yapanlar arasında çeşitli yöntemler ile yapılmış grafik tasarımlardan hoşlananlar olduğunu tahmin ediyorum.

Princeton Üniversitesi'nin 2005 "Bilimin Sanatı" (art of science) yarışması sonuçları açıklandı, bu adresten sonuçlara bakabilirsiniz;

http://www.princeton.edu/~artofsci/gallery/

fazlamesai'ye soralım: Site'de yenilik istiyor musunuz?

murat

Tekrar ve tekrar...

Geçmişi kurcalarken şu post'a denk geldim. -> https://fazlamesai.net/posts/fazlamesai-ye-soralim-site-de-yenilik-istiyor-musunuz

Bu soruyu günümüz için de sormak istedim.