Altından Anakart :-P

0
TiberiusKirk
Allısı, morlusu, fosforlusu derken şimdi bide, "altın" mainboard çıktı başımıza... www.donanimhaber.com

İlgili Yazılar

fazlamesai.net'e soralım: Özgür yazılım için neden GNU/Linux?

numb

Öncelikle, makalenin orjinali için buraya göz atabilirsiniz.

Makalede genel olarak birçok önemli özgür yazılımın [1] Microsoft Windows versiyonları da olduğundan ve ne yazık ki bunları MS Windows üzerinde konfigüre etmenin ve kurmanın çok çok daha kolay olduğundan bahsedilmiş.

Online Seçim

cryptoNIX

Slashdot'daki habere göre Kuzey Amerikada bugün gerçekleşecek belediye başkanlığı seçimlerine, oy verenler telefon ve internet aracılığı ile katılabilecekler.

CanVote ismindeki bir şirketin alt yapsını ayarladığı sisteme şu ana kadar 100 bin kişi online oy kullanmak için başvurmuş durumda. Şirket kendilerine başvuranlar bir PIN numarası veriyor ve bu numara ile birden fazla oy kullanılmasını engelliyor, gerçi slashdot'ta yapılan yorumlarda çok ilginç komplo teorileri üretilmiş ama bakalım bir ilk olan bu online oy verme işlemi nasil sonuçlanacak.
Detaylli bilgi için ...

Yılbaşı Hediyesi

redogre

Bir Çocuk Dünyayı Nasıl Değiştirdi?

FZ

Melih Yalçıneli'nin bir süre önce Yazılım İhracatı Yahoo! haberleşme grubuna yolladığı e-postayı paylaşmak ve FM camiası ile tartışmak istedim:

Can robotlara karsi buyuk bir ilgi duymaktadir. Can amcasi Mete ve dedesi Hasana yas gununde robot oyuncak almalarini soylemistir ve Can'in oyuncaklari arasinda zaten cok sayida robot vardir. Can gecenlerde tornavidayi alip bu robotlardan birkac tanesinin icini acip kurcalayarak bunlarin nasil calistigini merak ettigini gostermistir. Bu durum Can'in Annesi Zeynep Hanim'in gozunden kacmamistir ve annesi Can'in yaptigi resimlerde de bu ilgiyi uzun zamandir gozlemektedir. Bir gun Can televizyonda robotlarla ilgili bir bilimkurgu film seyreder. Can o gun aksam babasi Murat'a bir robot yapmak istedigini ve ilerde robotlar yapan bir muhendis olmak istedigini soyler.

GPL Uygulamaları Windows'da paralı mı olsun?

sundance

Linux üstünde en sevilen IRC istemcilerinden biri X-Chat Windows için derlenmiş halini $20'a satmaya başladı.

Uzun süredir tartışmak istediğim bir konu.X-Chat bunun tek örneği de değil, bir çok yazılımcı "GNU/Linux üstünde ürünü geliştirirken, Linux camiasına da bir şeyler geri veriyor gibi hissediyoruz ve bu bize yetiyor. Fakat eğer bunu Windows altında kullanmak istiyorsanız para ödemek zorundasınız, ya da oturun kendiniz derleyin" diyor.

Merak ediyorum acaba FM okurları bu konuda ne düşünüyor?