GNU/Linux Kullanışlılık Testi için Gönüllü Katılımcılar Aranıyor

0
gorkem
Coğrafi ve kültürel açıdan dağıtık bir yardımlaşma ve imece ortamında geliştirildikleri ve insan-bilgisayar etkileşimi İIBE) uzmanlarının bu sürece katılımlarının az olması nedeniyle Linux ve benzeri açık kaynak kodlu yaziımların kullanışlılık alanında diğer işletim sistemlerinin gerisinde kaldığı düşünülüyor.

Bu alanda yapılan laboratuvar testleri, şimdiye kadar çok kısıtılı imkanlarla gerçekleştirildi. Hazırlanan raporların nitelik ve nicelik açısından yeterli olmaması, bu çerçevede çalışma yapan yazılım geliştiricilerinin de referans alabileceği kaynakların sınırlı sayıda olmasına neden oluyor. Bu nedenle, İstanbul Bilgi Üniversitesi Dolapdere kampüsünde 10 Aralık - 31 Aralık tarihleri arasinda 12 test katılımcısının yer alacağı "Linux işletim sistemi kullanışlılık testi" yapılacaktır.
Test çalışmasında "Linux kullanışlılık testi yaparak" görev almak ve akademik katkıda bulunmak isteyen meraklı ve ilgili arkadaşların aşağıdaki özelliklere sahip olması gerekiyor:
  • 20 - 35 yas arası, en az lise mezunuz
  • Iyi derecede İngilizce bilen
  • Daha önce Linux kullanMAmış
  • MS Windows işletim sisteminde kurulum ve kullanım deneyimi sahibi
  • Günlük hayatta bilgisayarıyla Internete bağlanan, e-posta alıp gönderen, bilgisayarıyla müzik dinleyen, kelime işlemci kullanan, hızlı mesajlaşma sistemlerinden birisine üye (ICQ, Yahoo, MSN, Jabber vb)
Test yeri Bilgi Üniversitesi Dolapdere kampüsü, yaklaşık test süresi 1.5 saat olacaktır. Test sonunda küçük bir hediye verilecektir.

Gönüllülerin gorkem_at_gorkemcetin_nokta_com adresine bir e-posta ile başvurmaları rica edilir.

Görüşler

0
aragorntheelessar
bence güzel bir uygulama eğer daha önce GNU/linux kullanmamış olsaydım kesin katılırdım bu çalışmaya en azından artık win. mi uyoksa linux mu?? yarsiz tartışmaları engellenmiş olur bir bakıma herkes anlar ayrı kulvarlarda olduğunu.
0
FZ
Türkiye'de çok çok çok az işlenen, ele alınan bir konu kullanıcı bilgisayar etkileşimi, belki ondan daha az ele alınan konu olsa olsa programcı psikolojisidir (geyik olarak ya da işletmeci gözü ile değil, gerçekten bilimsel gözle, psikolojik bakış açısı ile, deneylerle, testlerle falan).

Bu tür bir çalışmanın bilimsel ölçülere ve dürüstlüğe sadık kalınarak titizlikle gerçekleştirilmesinin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Özellikle test edilen değişkenlere, korelasyonlara falan dikkat etmek şart. Tabii sayısal, istatistiksel sonuçların ötesinde bunların yorumlanması da çetrefilli ve yine çok hassasiyet gerektiren bir konu. Sonuçlar sadece akademik yayınlarda değil, özet ve kolay anlaşılır dille popüler büyük medyada da duyurulmalı.

Böyle deneyi gerçekleştirecek ekibe peşinen teşekkürlerimi sunuyor ve sonuçları büyük bir merakla beklediğimi beliriyorum. Bol şans!
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Python İle Java Applet'i Yazmak Caiz Midir?

pismikrop

'One Ring to rull them all, one Ring to find them, one Ring to bring them all and in the Darkness bind them' (Tolkien)

İşte bu yüzük bir programlama dili olsaydı; şüphesiz o python olurdu. Python ile java, .NET, PE (Portable Executable) programlar oluşturabilirsiniz. Zaten yazdığınız kod hiçbir değişikliğer uğramadan. Linux, Mac ve Windows'ta çalışabilmektedir. Linux ise ARM, SPARC, Intel, AMD, PowerPC gibi bir çok işlemcide çalışabildiğine göre varın gerisini siz düşünün.

Kâtibim: ASCII dosyanızı MP3 yapın (abc ve mp3 ilişkisi)

misafir

Kâtibim türküsünün piyano ile 'çalınmış' kısa bir versiyonunu mp3 çalarınızda dinlemek ister misiniz? Hayır, size mp3 indirebileceğiniz bir link vermeyeceğim. Bu yazıdan kopyalayıp yapıştırarak oluşturacağınız kısa bir metin dosyasını ve bazı programları kullanarak söz konusu mp3'ü nasıl oluşturabileceğiniz anlatacağım.

FM ne kadar teknik ?

sundance

FM yayına başladığından bu yana yaklaşık üç yıl geçti. Bu süre içinde, hayatımızda bir çok değişiklikler oldu, birçoğumuzun evine Internet girdi, yeni teknolojiler gelişti, cep telefonlarımız, cep bilgisayarlarına dönüştü vs.

Bu hal ve gidişat içinde, FM okurlarının sitenin mevcut yapısını nasıl bulduklarını merak ettik. Sizce FM gerektiği kadar detaylı ve teknik bir şekilde, Internet ve insan konularına eğiliyor mu ? Yoksa aşırı teknik bir şekilde antin-kuntin mevzularda kayıp mı oluyor ? :)

Bush Anti Virus

redogre

E-ticaret sitelerinde hatalar

cs

ACM Istanbul Bölümü'nün Salı Günü gerçekleştirilen toplantısında bahsettiğimiz yeni projemiz, Türkiye'deki e-ticaret sistemlerinin genel durumunu açıkça gözler önüne serecek.

Odak noktamız e-ticaret web sistelerindeki bug ve hatalar.

Özellikle web arayüzlerinde karşılaşılan "internal" hata mesajları ve diğer bütün buglar geçerli.

Örneğin; "Error 500: The "xml" attribute illegally evaluated to "null" or "" in "

Geçtiğimiz hafta İGDAŞ, BEDAŞ; TTNet, Türk Telekom, İSKİ, Garanti Bankası, Migros Online, AtlasJet web sitelerinden örnekler bulduk.