GNU/Linux Kullanışlılık Testi için Gönüllü Katılımcılar Aranıyor

0
gorkem
Coğrafi ve kültürel açıdan dağıtık bir yardımlaşma ve imece ortamında geliştirildikleri ve insan-bilgisayar etkileşimi İIBE) uzmanlarının bu sürece katılımlarının az olması nedeniyle Linux ve benzeri açık kaynak kodlu yaziımların kullanışlılık alanında diğer işletim sistemlerinin gerisinde kaldığı düşünülüyor.

Bu alanda yapılan laboratuvar testleri, şimdiye kadar çok kısıtılı imkanlarla gerçekleştirildi. Hazırlanan raporların nitelik ve nicelik açısından yeterli olmaması, bu çerçevede çalışma yapan yazılım geliştiricilerinin de referans alabileceği kaynakların sınırlı sayıda olmasına neden oluyor. Bu nedenle, İstanbul Bilgi Üniversitesi Dolapdere kampüsünde 10 Aralık - 31 Aralık tarihleri arasinda 12 test katılımcısının yer alacağı "Linux işletim sistemi kullanışlılık testi" yapılacaktır.
Test çalışmasında "Linux kullanışlılık testi yaparak" görev almak ve akademik katkıda bulunmak isteyen meraklı ve ilgili arkadaşların aşağıdaki özelliklere sahip olması gerekiyor:
  • 20 - 35 yas arası, en az lise mezunuz
  • Iyi derecede İngilizce bilen
  • Daha önce Linux kullanMAmış
  • MS Windows işletim sisteminde kurulum ve kullanım deneyimi sahibi
  • Günlük hayatta bilgisayarıyla Internete bağlanan, e-posta alıp gönderen, bilgisayarıyla müzik dinleyen, kelime işlemci kullanan, hızlı mesajlaşma sistemlerinden birisine üye (ICQ, Yahoo, MSN, Jabber vb)
Test yeri Bilgi Üniversitesi Dolapdere kampüsü, yaklaşık test süresi 1.5 saat olacaktır. Test sonunda küçük bir hediye verilecektir.

Gönüllülerin gorkem_at_gorkemcetin_nokta_com adresine bir e-posta ile başvurmaları rica edilir.

Görüşler

0
aragorntheelessar
bence güzel bir uygulama eğer daha önce GNU/linux kullanmamış olsaydım kesin katılırdım bu çalışmaya en azından artık win. mi uyoksa linux mu?? yarsiz tartışmaları engellenmiş olur bir bakıma herkes anlar ayrı kulvarlarda olduğunu.
0
FZ
Türkiye'de çok çok çok az işlenen, ele alınan bir konu kullanıcı bilgisayar etkileşimi, belki ondan daha az ele alınan konu olsa olsa programcı psikolojisidir (geyik olarak ya da işletmeci gözü ile değil, gerçekten bilimsel gözle, psikolojik bakış açısı ile, deneylerle, testlerle falan).

Bu tür bir çalışmanın bilimsel ölçülere ve dürüstlüğe sadık kalınarak titizlikle gerçekleştirilmesinin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Özellikle test edilen değişkenlere, korelasyonlara falan dikkat etmek şart. Tabii sayısal, istatistiksel sonuçların ötesinde bunların yorumlanması da çetrefilli ve yine çok hassasiyet gerektiren bir konu. Sonuçlar sadece akademik yayınlarda değil, özet ve kolay anlaşılır dille popüler büyük medyada da duyurulmalı.

Böyle deneyi gerçekleştirecek ekibe peşinen teşekkürlerimi sunuyor ve sonuçları büyük bir merakla beklediğimi beliriyorum. Bol şans!
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

E-ticaret sitelerinde hatalar

cs

ACM Istanbul Bölümü'nün Salı Günü gerçekleştirilen toplantısında bahsettiğimiz yeni projemiz, Türkiye'deki e-ticaret sistemlerinin genel durumunu açıkça gözler önüne serecek.

Odak noktamız e-ticaret web sistelerindeki bug ve hatalar.

Özellikle web arayüzlerinde karşılaşılan "internal" hata mesajları ve diğer bütün buglar geçerli.

Örneğin; "Error 500: The "xml" attribute illegally evaluated to "null" or "" in "

Geçtiğimiz hafta İGDAŞ, BEDAŞ; TTNet, Türk Telekom, İSKİ, Garanti Bankası, Migros Online, AtlasJet web sitelerinden örnekler bulduk.

Google toolbardan öte: Google Puffin

sundance

Pandia.com'da yeralan habere göre Google, kullanıcılarını daha da sadık kılmak için yaptığı Google toolbardan sonra şimdi de masaüstünde çalışacak ve hem harddiskinizi hem de Internet'i aynı anda tarayacak bir uygulama üzerinde çalışıyor.
İlginçtir, Microsoft ise Outlook ile uyumlu olarak çalışabilen Lookout programını ve şirketini satın almış :) Ve dahası bedava olarak downloada açmış. Heveslenenler için hem Outlook hem de .Net 1.1 gerektirdiğini belirtelim .

Yazılımcılar İnsan Beynini Anlama Konusunda Biyologlardan Daha Avantajlı (Mı?)

FZ

Sabah yolda gelirken ve insan sinir sistemini düşünürken aklımdan şunlar geçiyordu: "The most undocumented information processing system of all times."

Gün içinde, Redwood Neuroscience Institute bünyesinde çalışan Bill Softky´nin iki makalesini okuduktan sonra sabahki düşüncelerim aklıma geldi:

Google Çekleri

butch

New Kids On The Blog

butch