GNU/Linux Kullanışlılık Testi için Gönüllü Katılımcılar Aranıyor

0
gorkem
Coğrafi ve kültürel açıdan dağıtık bir yardımlaşma ve imece ortamında geliştirildikleri ve insan-bilgisayar etkileşimi İIBE) uzmanlarının bu sürece katılımlarının az olması nedeniyle Linux ve benzeri açık kaynak kodlu yaziımların kullanışlılık alanında diğer işletim sistemlerinin gerisinde kaldığı düşünülüyor.

Bu alanda yapılan laboratuvar testleri, şimdiye kadar çok kısıtılı imkanlarla gerçekleştirildi. Hazırlanan raporların nitelik ve nicelik açısından yeterli olmaması, bu çerçevede çalışma yapan yazılım geliştiricilerinin de referans alabileceği kaynakların sınırlı sayıda olmasına neden oluyor. Bu nedenle, İstanbul Bilgi Üniversitesi Dolapdere kampüsünde 10 Aralık - 31 Aralık tarihleri arasinda 12 test katılımcısının yer alacağı "Linux işletim sistemi kullanışlılık testi" yapılacaktır.
Test çalışmasında "Linux kullanışlılık testi yaparak" görev almak ve akademik katkıda bulunmak isteyen meraklı ve ilgili arkadaşların aşağıdaki özelliklere sahip olması gerekiyor:
  • 20 - 35 yas arası, en az lise mezunuz
  • Iyi derecede İngilizce bilen
  • Daha önce Linux kullanMAmış
  • MS Windows işletim sisteminde kurulum ve kullanım deneyimi sahibi
  • Günlük hayatta bilgisayarıyla Internete bağlanan, e-posta alıp gönderen, bilgisayarıyla müzik dinleyen, kelime işlemci kullanan, hızlı mesajlaşma sistemlerinden birisine üye (ICQ, Yahoo, MSN, Jabber vb)
Test yeri Bilgi Üniversitesi Dolapdere kampüsü, yaklaşık test süresi 1.5 saat olacaktır. Test sonunda küçük bir hediye verilecektir.

Gönüllülerin gorkem_at_gorkemcetin_nokta_com adresine bir e-posta ile başvurmaları rica edilir.

Görüşler

0
aragorntheelessar
bence güzel bir uygulama eğer daha önce GNU/linux kullanmamış olsaydım kesin katılırdım bu çalışmaya en azından artık win. mi uyoksa linux mu?? yarsiz tartışmaları engellenmiş olur bir bakıma herkes anlar ayrı kulvarlarda olduğunu.
0
FZ
Türkiye'de çok çok çok az işlenen, ele alınan bir konu kullanıcı bilgisayar etkileşimi, belki ondan daha az ele alınan konu olsa olsa programcı psikolojisidir (geyik olarak ya da işletmeci gözü ile değil, gerçekten bilimsel gözle, psikolojik bakış açısı ile, deneylerle, testlerle falan).

Bu tür bir çalışmanın bilimsel ölçülere ve dürüstlüğe sadık kalınarak titizlikle gerçekleştirilmesinin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Özellikle test edilen değişkenlere, korelasyonlara falan dikkat etmek şart. Tabii sayısal, istatistiksel sonuçların ötesinde bunların yorumlanması da çetrefilli ve yine çok hassasiyet gerektiren bir konu. Sonuçlar sadece akademik yayınlarda değil, özet ve kolay anlaşılır dille popüler büyük medyada da duyurulmalı.

Böyle deneyi gerçekleştirecek ekibe peşinen teşekkürlerimi sunuyor ve sonuçları büyük bir merakla beklediğimi beliriyorum. Bol şans!
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Güzel Siteler - 2: Aftermath2000.org

sundance

Kelime anlamı "Savaş, yıkım sonrası" olan aftermath2000.org ülkemizde eksikliğini çektiğimiz kaliteli Internet haberciliği konusunda ciddi bir eksiği kapatıyor.

Gerek tasarımı, gerek yorumların kalitesi ve gelir geçer olmaktan uzaklığı ile bize ilham veren, keyifle izlediğimiz bir site.

Herkese tavsiye ederiz. Bu ortam hakkında söyleyecek sözü olanlara özellikle...

Astala Vista 2

redogre

Sesle Kumanda Edilen Arabalar, Gizli Silahlar!

FZ

Konu altında konu, yorum altında yorum ve bambaşka dünyalar yaratmada bir eşi daha bulunmayan bir camia FM camiası. Değerli ve saygıdeğer üyelerimizden feran'ın açtığı mevzu üstüne detaylı bir tartışma başlayınca dayanamadım, konu ile ilgili dikkatleri tehlikeli bir şahsiyet olan Lemonodor'un Telematics 2.0 başlıklı blog girdisine yönlendireyim dedim. Bakın şimdi şöyle...

Fazlamesai'den Bir Serzeniş Aldım

anonim

Hayatın karmaşası içinde bazı şeyleri unutsam bile, bazı şeylerin beni unutmadığını geçen haftalardan bir gün e-posta kutuma düşen bir e-posta bana bildirdi.

Fazlamesai.net'e soralım: Google'ın bu seferki bombası ne?

cbc

Google, GMail'ı 1 Nisan'da duyurduğunda, herkesin şaka olarak algılamasını sağlamıştı. Peki ya bu sefer?