fazlamesai.net'e soralım: Büyük Firmalar, Websitesi Kıranlar ve Müşteriye Saygı

0
Ragnor
Büyük masaüstü frp oyun geliştiricilerinden WhiteWolf'un sitesi cracker'lar (Hayır hacker demeyeceğim işte :)) tarafından kırılmış. Ama bu haberi yazma nedenim bunu söylemek değil. Nedenim WhiteWolf'un örnek ve de beklenmedik davranışı.
Firmanın yaptığı açıklamaya göre siteyi kıranlar firmanın müşterilerinin kullanıcı adı, email adresleri ve şifrelenmiş (encrypted) parolalarına ulaşmışlar ama bildikleri kadarı ile kredi kartı bilgilerine ulaşamamışlar. Ve siteyi kıranlar bu bilgiler için firmadan para istemişler ama WhiteWolf para ödemeyeceğini ve olayla FBI'ın ilgilendiğini duyurmuş. Dahası aynı parolaları başka yerlerde kullanan müşterilerini şifrelerini değiştirmeleri yolunda uyarmayıda ihmal etmemiş.

Açıkcası bir firmanın ki sektörünün en büyük firmalarından biri olan bir firmanın bu şekilde firma imajına zarar verme ihtimali bulunmasına rağmen müşterilerini uyarması beni şaşırttı ve mutlu etti. Sonunda artık dürüst olmanın daha iyi olacağını anlamışlar mıydı? Yoksa firmalar uzun zamandır bu şekilde hareket ediyor da ben farkında değil miydim?

Sizin görüşleriniz nedir?

Görüşler

0
sefalet
Siteyi kıranlar edindikleri bilgi karşılığında para istemese yine aynı "cracker" sıfatını mı alırlardı acaba diye eski tartışmaları düşünmeden edemedim.

Aslında artık verilen örnekteki davranış biçimi kıriz anlarında yapılması gereken olağan bir davranış olmaya başladı.Bugüne kadar ki örneklere bakınca bunun aksinin yapıldığını ve kullanıcı menfaati yerine firma ünü ön pilanda kaldığı zaman, aslında firma için hiç de iyi olmadığı bol bol tecrübe edildi.

Kısacası geçmişten ders alma her eve lazım.
0
sundance
Bildiğim kadarıyla -California eyaletinde mesela- müşterinin kişisel bilgilerinin kaybı bir başkasının eline geçmiş olma ihtimali olması durumunda bunu gizlemeniz yasadışı (son birkaç yıldır yanlış hatırlamıyorsam).

Geçtiğimiz altı ay içinde mesela, Citibank benzer şekilde kargo firmasına taşıttığı backup tapelerini ve 4 küsur milyon müşterisinin kredi bilgilerini kaptırdı ve bunu birkaç gün içinde açıkladı. Aynı banka 90'larda Vlademir Levin'in yaptığı milyon dolarlık büyük kırışı açıklamamıştı.

Yavaş yavaş kanunlar da Internet'e yetişiyor. En azından birkaç yıl geriden de olsa.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

``Az´´ daha mı iyi?

cbc

Web 2.0'da yapılan konuşmalardan birisinin konusu "Az"ın iyiliği. Konuşmacı rakiplerinizle giriştiğiniz yarışı kazanmanın yolunun ondan bir ya da daha fazla işi yapabilmekten ziyade "az"lıktan geçtiğini savunuyor.

Anladığım kadarı ile özetleyeceğim bu maddeler ile ilgili fazlamesai.net ne düşünüyor?

E-MBA?

ninja-g

Hadi hep beraber bilgisayarların başına, açın quicktime'ları ders başlıyor. Ding doong, işte hoca konuşmaya başladı. O da ne hiç susmuyor! Hemen pause. Başa al, bi daha. Offf hala anlamadım. En iyisi e-mail atayım, ya da chat mi yapsam hocayla. Dur şu forumlara bakayım belki anlayan biri vardir. Geçen gün Aslı "Pazarlama Erişimi" dersindeki "intervizyonel senkronizasyonu" anlatmıştı, çok zeki kız vallaa. Hahahaha çok zeki çoook..
THIS IS $7000!
content + e-mail + forum + chat + video + "Master yaptım ben" belgesi
Hiç para kullanmadan bilgiyi paylaşırken, WHAT IS THIS?

Bloguma Ses Ver!

redogre

Bloguma Ses Ver!

An Gelir...

butch

IExplorer kullanmayın da ne kullanırsanız...2

sundance

Distrowatch'un haberine göre Internet tarayıcıları arasındaki rekabette, Mozilla/Firefox ciddi bir avantaj yakalamış durumda
US-CERT'in IE'deki açıkların ciddi risk oluşturduğunu belirtmesi ve başka tarayıcıların kullanılmasını güvenlik açısından tavsiye etmesinin ardından Mozilla ve Firefox downloadlarında ciddi bir artış yaşandığı, Linux dağıtımlarının buluşma noktası olan Distrowatch'da üç yıl öncesinde %60ların üstünde olan MSIE kullanımının ise günümüzde %25'in altına düştüğü belirtilmekte ve bir değişiklik yapmanın zamanı geldiği vurgulanmakta.
Rage Against The Machine'in Guerilla Radio'su aklıma geldi.

It has to start somewhere,
It has to start sometime.
What better place than here,
what better time than NOW?