Lapis Linux Wiki Açıldı

0
Arkantos
İlk Türkçe Linux Özgür Linux Ansiklopedisi (wiki) açıldı. Henüz işin başında olduğumuz için içerik tamamlanmadı ve bazı eksiklikler var ama ileride sizin de katkılarınızla daha güzel olacak. Tüm penguenleri bekleriz.

Haydi koş koş ...

http://wiki.linux-sevenler.org

Görüşler

0
FZ
Ana sayfada Emacs ve GNUS ile USENET haber gruplarına dair başlık görmek sevindirici! Ben düzenlemek için el atmak isterdim ama benden çok daha yoğun ve yetkin şekilde GNUS kullanan kullanıcılar olduğunu biliyor ve bu zevki onlara bırakıyorum ;-)
0
Arkantos
Bence bunu Lisp konusunda tecrübeli birisi olarak siz hazırlamalısınız. Bu arada Emacs ve LISP hakkında; özellikle son kullanıcının LISP kullanarak Emacs altında günlük kullanımda işlerini kolaylaştıracak konularda yazılarınızı bekliyoruz :D
0
FZ
Valla FM'de 10-15 yıldır Lisp kullanan, UNIX ve GNU/Linux açtıktan hemen sonra Emacs açıp hayatını onun içinde sürdüren (news, e-mail, programlama, belge okuma, vs.) bilgisayarcılar varken benim gibi bir faniye laf düşer mi bilmiyorum ;-) Ben konuya hala çok yüzeysel bakıyorum, Common Lisp ve Scheme ile uğraştım biraz, Emacs Lisp ile hemen hemen hiç uğraşmadım (GNUS, vs. için konfigürasyon dosyalarında bir miktar bakmıştım Emacs Lisp'e, hepsi o).

Ancak tabii belirttiğiniz türden yazılar o sadece görünümlü canavarın (canavar? Emacs? :-P) ne kadar işlevsel olduğunu çok güzel gösterecektir, buna katılıyorum.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

İyi yıllar

butch

Malum, birkaç saat sonra 2002 yolcu. Birbirimizi tebrik edelim, coşalım. Bu sene hayatlarımızın en güzel yılı olsun. Seneye yine fazlamesai.net'de görüşelim. Sağlık ve sevgiyle kalın.

FM`de yeni bir editör!

sundance

Kurulduğu günden beri Fazlamesai.net`in en büyük destekçilerinden olan, yazarlar sıralamasında ikinci, yorumlar sıralamasında açık ara birinci olan, sevgili arkadaşımız, değerli insan, cryptoloji aşığı matematikçimiz, FZ; bugünden itibaren, Fazlamesai.net`in editörlerinden biri olmuştur.

Kendisine bir kez daha hoşgeldin diyor, arkadaşlığından dolayı tekrar teşekkür ediyoruz.

Paylaştıkça daha eğlenceli hale gelen fazlamesailerimiz için...

FM Linux - Bölüm 2

SHiBuMi

Geçen haftaki hararetli FM Linux tartışmasında ortaya saçılanları derleyip toparlamak ve bir düzene sokmak için aşağıdaki listeyi oluşturdum. Gelen yorumları derledim ve objektif kalmaya çalıştım. İşte son durum:

Vikipedi: Silinmeye aday maddeler ve Fazlamesai.net

butch

Bir sebeple Wikipedia fazlamesai.net maddesine göz atmak istedim az önce. Silindiğini biliyordum ancak birçok kullanıcının katkısıyla oluşturulmuş bu maddeye sistemin derinliklerinde de olsa ulaşabileceğimi umuyordum. Fakat öyle olmadı. Bu vesile ile de iki konuyu tartışmaya açmak istiyorum.

fazlamesai.net'e soralım: Para karşılığı ödev yapıyor ya da yaptırıyor musunuz?

FZ

Geçenlerde okuduğum bir Language Log yazısı uzun zamandır aklımda olan bir konuya dikkatimi çekti.

Bir üniversite hocası verdiği bilgisayar ödevinin öğrenciler tarafından değil de para karşılığı rentacoder.com sitesinden birilerine yaptırıldığını düşündüğünü ve bunu nasıl engelleyebileceğini sormuş. Bir başka hoca ise "rentacoder sitesine üye olur, kendini öğrencinin talebini karşılayabilecek bir programcı olarak tanıtır ve sonra da en düşük bedeli önererek işi alırsın, sonra da öğrenciye 'sen gel bakayım buraya' dersin" gibi bir yöntem önermiş. Ancak bu da garantili bir yöntem değil, kimlik gizlemesi durumlarında filan...