Lapis Linux Wiki Açıldı

0
Arkantos
İlk Türkçe Linux Özgür Linux Ansiklopedisi (wiki) açıldı. Henüz işin başında olduğumuz için içerik tamamlanmadı ve bazı eksiklikler var ama ileride sizin de katkılarınızla daha güzel olacak. Tüm penguenleri bekleriz.

Haydi koş koş ...

http://wiki.linux-sevenler.org

Görüşler

0
FZ
Ana sayfada Emacs ve GNUS ile USENET haber gruplarına dair başlık görmek sevindirici! Ben düzenlemek için el atmak isterdim ama benden çok daha yoğun ve yetkin şekilde GNUS kullanan kullanıcılar olduğunu biliyor ve bu zevki onlara bırakıyorum ;-)
0
Arkantos
Bence bunu Lisp konusunda tecrübeli birisi olarak siz hazırlamalısınız. Bu arada Emacs ve LISP hakkında; özellikle son kullanıcının LISP kullanarak Emacs altında günlük kullanımda işlerini kolaylaştıracak konularda yazılarınızı bekliyoruz :D
0
FZ
Valla FM'de 10-15 yıldır Lisp kullanan, UNIX ve GNU/Linux açtıktan hemen sonra Emacs açıp hayatını onun içinde sürdüren (news, e-mail, programlama, belge okuma, vs.) bilgisayarcılar varken benim gibi bir faniye laf düşer mi bilmiyorum ;-) Ben konuya hala çok yüzeysel bakıyorum, Common Lisp ve Scheme ile uğraştım biraz, Emacs Lisp ile hemen hemen hiç uğraşmadım (GNUS, vs. için konfigürasyon dosyalarında bir miktar bakmıştım Emacs Lisp'e, hepsi o).

Ancak tabii belirttiğiniz türden yazılar o sadece görünümlü canavarın (canavar? Emacs? :-P) ne kadar işlevsel olduğunu çok güzel gösterecektir, buna katılıyorum.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Web 2.0: İçeriği biz üretelim, parayı onlar kazansın?

FZ

dsully: lütfen en fazla 2 cümle ile bana web 2.0'ı tarif et.
jwb: içeriği sen yaparsın. parayı onlar alır.

Acaba gerçekten böyle mi? Ya da bu noktaya nasıl gelindi? Internet, alışık olduğumuz anlamda Internet olmaktan çıkıyor mu? Mute'a InfoEnclosure 2.0 başlıklı bir makale yazan Dmytri Kleiner ve Brian Wyrick tam da bu konuyu ele alıyorlar.

Google toolbardan öte: Google Puffin

sundance

Pandia.com'da yeralan habere göre Google, kullanıcılarını daha da sadık kılmak için yaptığı Google toolbardan sonra şimdi de masaüstünde çalışacak ve hem harddiskinizi hem de Internet'i aynı anda tarayacak bir uygulama üzerinde çalışıyor.
İlginçtir, Microsoft ise Outlook ile uyumlu olarak çalışabilen Lookout programını ve şirketini satın almış :) Ve dahası bedava olarak downloada açmış. Heveslenenler için hem Outlook hem de .Net 1.1 gerektirdiğini belirtelim .

Linux Şenliği ve Fazlamesai.net Ekibi

FZ

Geriye sayım başladı. Yarından itibaren 4 gün boyunca dolu dolu geçecek bir Linux ve Özgür Yazılım Şenliği´ne hazır mısınız? Bu şenlikte Fazlamesai.net ile ilgili olarak sizi kimler ve neler bekliyor? Bakınız şunlar:
  • 1. Gün 10:45 (Perşembe) : Özgür Yazılımlar Yetersiz Mi? (sundance)
  • 1. Gün 13:30 (Perşembe) : Knoppix Linux Tanıtımı (sundance)
  • 2. Gün 13:30 (Cuma): Hacker Dosyası : Kötü Çocuklar Ne Kadar Kötü? (sundance)
  • 3. Gün 9:30 (Cumartesi): Knoppix Linux Tanıtımı (sundance)
  • 4. Gün 9:30 (Pazar): Netcat ve Reverse Telnet (sundance)
  • 4. Gün 16:30 (Pazar): Türkçe Dili, Belgelendirme, Yerelleştirme (FZ)
Bitti mi? Hayır!

Akademik Dürüstlük ve Ödevlerini Başkasına Yaptırmak Üstüne

FZ

Columbia Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri bölümünden Kenneth Ross, ACM Communications için yazdığı son yazıda Academic dishonesty and the Internet başlıklı yazısında verdiği B+ tree konusuyla ilgili ödevi ve bir öğrencisi üzerinden rentacoder bağlantılı macerasını anlatıyor. Aynı yazının PDF halini de okumak mümkün.

Internet üzerinden "ödev araştırması" yapanların kulaklarına küpe olabilecek türden bir ibret-i alem vakası...

Özgürlük hakkında...

pismikrop

Dün yaşadığım bir olay internet ve lisans özgürlükleri hakkında aklıma ciddi şüpheler getirdi. Dünyaca ünlü günlük yazılımı b2evolution'a birisi kürdistan bayrağı açıp, Türkiye'nin yarısından fazlasını içerisine alan Kürdistan haritası gösterdi.

Ben elimden geldiğince böyle bir ajitasyona kanmamaları gerektiğini söyledim. Ama nafile! Hesabımın kapatılacağını söylediler. Şimdi tüm fazlamesai.net okuyucularına soruyorum: Sizin yaptığınız özgür bir yazılıma birisi Türkiye'nin yarısını içerisine alan (?) Kürdistan yerelini koymasını isterse kabul eder misiniz?

Özgürlük bir terörist devletin eylemlerine yardım edecek kadar ileri gider mi?