Lapis Linux Wiki Açıldı

0
Arkantos
İlk Türkçe Linux Özgür Linux Ansiklopedisi (wiki) açıldı. Henüz işin başında olduğumuz için içerik tamamlanmadı ve bazı eksiklikler var ama ileride sizin de katkılarınızla daha güzel olacak. Tüm penguenleri bekleriz.

Haydi koş koş ...

http://wiki.linux-sevenler.org

Görüşler

0
FZ
Ana sayfada Emacs ve GNUS ile USENET haber gruplarına dair başlık görmek sevindirici! Ben düzenlemek için el atmak isterdim ama benden çok daha yoğun ve yetkin şekilde GNUS kullanan kullanıcılar olduğunu biliyor ve bu zevki onlara bırakıyorum ;-)
0
Arkantos
Bence bunu Lisp konusunda tecrübeli birisi olarak siz hazırlamalısınız. Bu arada Emacs ve LISP hakkında; özellikle son kullanıcının LISP kullanarak Emacs altında günlük kullanımda işlerini kolaylaştıracak konularda yazılarınızı bekliyoruz :D
0
FZ
Valla FM'de 10-15 yıldır Lisp kullanan, UNIX ve GNU/Linux açtıktan hemen sonra Emacs açıp hayatını onun içinde sürdüren (news, e-mail, programlama, belge okuma, vs.) bilgisayarcılar varken benim gibi bir faniye laf düşer mi bilmiyorum ;-) Ben konuya hala çok yüzeysel bakıyorum, Common Lisp ve Scheme ile uğraştım biraz, Emacs Lisp ile hemen hemen hiç uğraşmadım (GNUS, vs. için konfigürasyon dosyalarında bir miktar bakmıştım Emacs Lisp'e, hepsi o).

Ancak tabii belirttiğiniz türden yazılar o sadece görünümlü canavarın (canavar? Emacs? :-P) ne kadar işlevsel olduğunu çok güzel gösterecektir, buna katılıyorum.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Mc Donald`s gibisi yok! (Yorumsuz)

parsifal

Tarih:20 Eylül 2001 Perşembe 22:30, Yer:Odakule Mc Donald's

Önce sipariş vermek için 5 dakika bekledik. Daha sonra kasalarda kimse kalmayınca heralde kapanıyor diye düşündük. Çıkarken açık olduğunu öğrenip sipariş vermeye karar verdik.
"2 Big Mac Menü lütfen. Normal seçim."
"4.900.000 TL. Yanında ketçap, mayonez istermisiniz? 25.000 TL"(salak bir gülümseme ile)
"Siparişleri iptal edelim"...

fazlamesai.net'e soralım: Özgürlük mü, kaliteli yazılım mı?

FZ

Günlüğüme girmiştim ama FM camiası ile de paylaşmadan edemedim.

Bu aralar iki yazılım kurcalıyorum iş için: Confluence ve JIRA. Her ikisi de kapalı kodlu, kaliteli ticari lisanslı yazılımlar.

Fark ettim ki ticari bir yazılım olan JIRA'yı Apache Foundation da tercih ediyor ve yoğun olarak kullanıyor. Neden tercih ettiklerini burada açıklamış. Gelelim FM camiasına sormak istediğime:

Alkolik bilgisayar geliyor

sametc

Mevcut laptoplarla da çalışacak yeni teknoloji methanolün parçalanarak enerji üretmesi tekniğine dayanıyor. Toshiba, alkol pillerinin dizüstü bilgisayarlara 5 saat yetecek güç verdiğini öne sürüyor.NTVMSNBC.com

Wright Kardeşler ve Patentlerin Kötüye Kullanımı

sundance

İlk rastladığım gün Sweet Sweet Unemployement yazısı ile manevi kardeş bellediğim Maciej Ceglowski'nin Wright Kardeşler üzerine bir yazısına rastladım.

Havadan ağır bir araçla ilk kontrollü uçuşu gerçekleştirip, patentini alan, daha sonra da ikibuçuk yıl boyunca patenti lisanslamak ya da geliştirmek için hiçbir şey yapmayıp sadece bu alanda deneme yapanları dava edip para kazanan Wright kardeşler de, Tesla'ya yaptırdığı (ve parasını ödemediği) direkt akım jeneratörleri ile "alternatif akım hepimizi yakacak" diyen, bir file alternatif akım verip öldüren ve akabinde de elektrikli sandalyenin icadına bile vesile olan Edison'un yanında yerlerini almışlar.

Ian Murdock Burada, Richard M. Stallman Burada FM Okurları Nerede?

FZ

Ziyaretçiler bir bir gelmeye başladı. Debian projesinin kurucusu Ian Murdock şu anda Bilgi Üniversitesi kampüsünü ziyaret ediyor. Diğer yabancı konuklar da gelmeye başladı. Richard Stallman da varmak üzere.

27 Şubat, yani Cuma, yani yarından itibaren İstanbul Bilgi Üniversitesi gümbür gümbür 3 günlük bir Özgür Yazılım ve Açık Kaynak etkinliğine ev sahipliği yapacak.

Gelebilecek tüm FM takipçilerine kapılar ardına dek açıktır, herkesi bekliyoruz. Gelmeyenleri kara listeye alıp dövücez :-P