Lapis Linux Wiki Açıldı

0
Arkantos
İlk Türkçe Linux Özgür Linux Ansiklopedisi (wiki) açıldı. Henüz işin başında olduğumuz için içerik tamamlanmadı ve bazı eksiklikler var ama ileride sizin de katkılarınızla daha güzel olacak. Tüm penguenleri bekleriz.

Haydi koş koş ...

http://wiki.linux-sevenler.org

Görüşler

0
FZ
Ana sayfada Emacs ve GNUS ile USENET haber gruplarına dair başlık görmek sevindirici! Ben düzenlemek için el atmak isterdim ama benden çok daha yoğun ve yetkin şekilde GNUS kullanan kullanıcılar olduğunu biliyor ve bu zevki onlara bırakıyorum ;-)
0
Arkantos
Bence bunu Lisp konusunda tecrübeli birisi olarak siz hazırlamalısınız. Bu arada Emacs ve LISP hakkında; özellikle son kullanıcının LISP kullanarak Emacs altında günlük kullanımda işlerini kolaylaştıracak konularda yazılarınızı bekliyoruz :D
0
FZ
Valla FM'de 10-15 yıldır Lisp kullanan, UNIX ve GNU/Linux açtıktan hemen sonra Emacs açıp hayatını onun içinde sürdüren (news, e-mail, programlama, belge okuma, vs.) bilgisayarcılar varken benim gibi bir faniye laf düşer mi bilmiyorum ;-) Ben konuya hala çok yüzeysel bakıyorum, Common Lisp ve Scheme ile uğraştım biraz, Emacs Lisp ile hemen hemen hiç uğraşmadım (GNUS, vs. için konfigürasyon dosyalarında bir miktar bakmıştım Emacs Lisp'e, hepsi o).

Ancak tabii belirttiğiniz türden yazılar o sadece görünümlü canavarın (canavar? Emacs? :-P) ne kadar işlevsel olduğunu çok güzel gösterecektir, buna katılıyorum.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bir Çocuk Dünyayı Nasıl Değiştirdi?

FZ

Melih Yalçıneli'nin bir süre önce Yazılım İhracatı Yahoo! haberleşme grubuna yolladığı e-postayı paylaşmak ve FM camiası ile tartışmak istedim:

Can robotlara karsi buyuk bir ilgi duymaktadir. Can amcasi Mete ve dedesi Hasana yas gununde robot oyuncak almalarini soylemistir ve Can'in oyuncaklari arasinda zaten cok sayida robot vardir. Can gecenlerde tornavidayi alip bu robotlardan birkac tanesinin icini acip kurcalayarak bunlarin nasil calistigini merak ettigini gostermistir. Bu durum Can'in Annesi Zeynep Hanim'in gozunden kacmamistir ve annesi Can'in yaptigi resimlerde de bu ilgiyi uzun zamandir gozlemektedir. Bir gun Can televizyonda robotlarla ilgili bir bilimkurgu film seyreder. Can o gun aksam babasi Murat'a bir robot yapmak istedigini ve ilerde robotlar yapan bir muhendis olmak istedigini soyler.

HELIX: Hızlı Şifreleme ve Doğrulama

butch

Şifreleme üstadı Bruce Schneier ve Niels Ferguson tarafından geliştirilen HELIX sistemi hakkında detaylı bilgiyi bulabileceğiniz makale Emre Sevinç tarafından dilimize çevirildi. Hepimize hayırlı olsun. Makalenin orjinalini Dr.Dobb's Journal 2003, Kasım sayısında bulabilirsiniz.

An Istanbul breakfast with Tim O'Reilly

sundance

It all began with a tweet; "Just arrived in Istanbul for #occrp meeting. Staying at the lovely Antalya hotel with a view of the sea of marmara. Now out for a ramble Tim O'Reilly"

I asked if he would care for an interview, to my surprise he kindly accepted, even introduced us to OCCRP people, stating that we are from "Turkish Slashdot", which made us feel both proud and overinflated :)

Let me say that all the blunders are mine (especially not mentioning more about OCCRP guys who are doing a wonderful job) while all the provacative thoughts belong to Mr. O'Reilly (of course I do not refer to the Fox Tv Guy :)

We enjoyed talking with him, I hope you enjoy reading it. (Bu uzun röportajın deşifresini ancak bitirebildim, bu yüzden daha fazla bayatlamadan çevirmek için beklemeyip yayınlayalım istedik. Türkçe halini (referanslar eklenmiş olarak) kısa süre sonra yayınlamayı umuyoruz.)

Fazlamesai'nin en genç üyesi!

sundance

Fazlamesai.net bugün saat altı civarlarında en genç üyesine kavuştu!
Deniz bebeğe hoş geldin derken, Boran(Butch) ve Aylin'e (Mayli) mutluluklar dileriz.

Fazlamesai Ailesi

Ve Micros~1 bir firma daha satın alır...

butch