Erişim Çözücü: Engelli Sitelere Erişim Problemi Çözücü

0
FZ
GÜNCELLEME (29 Şubat 2008): Kablosuz ağlar ve TreeWalk DNS sorunlarının çözümü için lütfen buraya, buraya ve de buraya bakın.

GÜNCELLEME (27 Şubat 2008): Dosyalar ZIP olarak arşivlendi. Başlık engelleme kararını uygulayan tüm ADSL erişim sağlayıcıları kapsayacak şekilde (Türk Telekom, Superonline, vs.) güncellendi

GÜNCELLEME (22 Şubat 2008): Şu anda MS Vista için çalışmamaktadır. Birkaç gün içinde gerekli güncellemeler yapılıp duyurulacaktır.

Wordpress.com ve muhtelif yerlerde karşımıza çıkan "bu siteye erişim mahkeme kararı ile... bla bla bla" sayfalarından bunalan, deliren bir insansanız size kalıcı bir çözüm sunuyorum. Eğer İngilizce Windows XP ya da Vista kullanıyorsanız Erişim Çözücü v. 0.1b bağlantısına sağ tıklayıp bilgisayarınızın masaüstüne kaydedin. Eğer Türkçe Windows XP kullanıyorsanız o zaman da Türkçe XP için Erişim Çözücü bağlantısına sağ tıklayıp tıklayıp kaydedin. Ardından...
Ardından, masaüstünüzdeki .zip dosyasını açıp baktığınızda erisim_cozucu ya da erisim_cozucu.vbs (duruma göre erisim_cozucu_tr yahut erisim_cozucu_tr.vbs) isimli bir dosya göreceksiniz. Bunun üstüne çift tıklayın ve arkanıza yaslayıp bekleyin biraz. İşlem birkaç saniye sürecek. Sonra çıkan penceredeki OK tuşuna basın.

Şimdi lütfen web tarayıcınızı yani Interner Explorer'ınızı (veya Firefox'u) kapatıp açın ve 'yasaklı' siteyi ziyaret etmeye çalışın. Sitenin düzgün şekilde geldiğini görün. Mutlu olun. Şikayetleri buraya, güzel dileklerinizi müdüriyete iletin. Terliyken soğuk su içmeyin.

NOT: Bu programı çekip kullanmak tamamen sizin kişisel sorumluluğunuzdadır. fazlamesai.net sitesi programa dair hiçbir garanti vermemektedir ve bilgisayarınızda oluşabilecek hasarlardan ötürü sorumlu tutulamaz.

Görüşler

0
Tarık
www.wordpress.com' u denedim fakat "Bu siteye erişimin mahkeme kararı ile engellendiğini" yine gördüm üzüldüm. :) Neden?
0
FZ
Web tarayıcınızı kapatıp açtınız mı? Daha garantili olsun diye bir de makinanızı kapatıp açın tekrar Windows ile. Gene erişemiyorsanız lütfen bir cmd komut satırı açıp aşağıdaki komutu verdiğinizde ekrana çıkanları tam olarak buraya yazabilir misiniz:

netsh interface ip show config
0
Tarık
Bilgisayarı kapatıp açtım ve hala erişemiyorum.

Ekran görüntüsü:
0
Tarık
Şimdi elle girdim dns leri düzeldiler. Sanırım sizin script sizin dns leri benim makinaya girmemiş.
0
FZ
Girmemiş çünkü girememiş. Çünküüüü... ben "Local Area Connection" diye sabit karakter dizisini yazmışım oraya ve sizin XP de Türkçe XP (benim test ettiğim makina ise ingilizce Win XP idi). Hemen şimdi "Yerel Ağ Bağlantısı" karakter dizisini de kapsayacak şekilde düzeltiyorum.
0
Tarık
Ne kadar ufakta olsa her yazılımın teste ihtiyacı vardır, doğal olarak test elemanlarına da ihtiyaç var :) saygılar sevgiler...
0
FZ
Programı güncelledim, şimdi eğer Win XP Türkçe ise ona göre DNS ayarı yapmaya çalışıyor, acaba sisteminizi eski haline getirip (yani mesela elle otomatik DNS al deyip Türk Telekom DNS alacak şekilde ayarlayıp) sonra benim haberdeki linke tıklayıp yeniden programı çekip çalıştırıp bu sefer işlerin yolunda gidip gitmediğini bildirebilir misiniz? Bunu yaparsanız çok makbule geçer.
0
Ono
Bence saglikli bir yazilim olmamis. Ag baglantisi adi bir degisken. Local Area Connection ve ya Yerel Ag Baglantisi gibi bir sabit degil. Bunun yerine dns sunucusu nasil degisilir diye anlatilsa daha saglikli olabilir.

Neyse ben resolv.conf tan degiseyim en iyisi. :)
0
FZ
Merhaba,

Eğer resolv.conf'tan değiştirebilecek kadar teknik bilginiz, GNU/Linux ya da MS Win kullanımınız, makinayı "customize etme" beceriniz, vs. varsa zaten siz epey bir azınlığa dahilsiniz. Bu yazılımın hedefi ise standart ev/iş kullanıcısı yani XP'yi default şekilde yükleyip networke takıp bağlayan, default / otomatik ayarlarla kullanan insanlar.

Siz eğer o profildeki insanlara adım adım DNS sunucusu nasıl değiştirilir anlatılabilir ve insanlar da bunu kolayca uygular diye düşünüyorsanız o zaman bir kez daha düşünmenizi öneririm.

Teknik açıdan ise evet haklısınız, IP konfigürasyon bilgisini gösteren aşamadan sonra ele aldığım karakter dizisinin içinde kullanılan birincil ağ arayüzünün ismini öğrenip bunu da bir değişken kabul edip sonra da o değişkene göre DNS değiştirme komut karakter dizisini kurmam gerekirdi. Şu anda bunu yapmadığım için MS Windows kullanıcılarının küçük de olsa bir kısmına yardımcı olamıyor durumdayım sanırım, bu halini de en kısa sürede devreye sokup buradan duyurmayı planlıyorum. O zamana dek ise pek çok MS Windows kullanıcısının derdine çare olabileceğini düşünüyorum bu programın.
0
Tarık
Aynı sorun devam ediyor. DNS ler eklenmemişler.
0
Tarık
sorun if-else kullanımında sanırım. Zira bloğu kaldırdım sadece Türkçe' de sorunsuz eklendi.
0
Tarık
bloğun kaldırılmış son hali bu, siz bunu en iyisi tr, en sürümlerinde tekrar çıkartın :)

' yasaksavar.vbs

' VBScript file to be run in WSH

' To circumvent the ingenious t. telekom DNS problem

' Author FZ

' Version 0.1b - February 22nd 2007

' -----------------------------------------------------------------'


Option Explicit


Dim objShell, objScriptExec

Dim strIpConfig, intSleep


intSleep = 2000


Set objShell = CreateObject("WScript.Shell")


Set objScriptExec = objShell.Exec("netsh -c interface dump > c:\\ipconfig_backup.txt ")

Wscript.Sleep 700


Set objScriptExec = objShell.Exec("netsh interface ip show config")

strIpConfig = objScriptExec.StdOut.ReadAll

Wscript.Sleep 700


	Set objScriptExec = objShell.Exec("netsh interface ip set dns ""Yerel Ağ Bağlantısı"" static 208.67.222.222")

	strIpConfig = objScriptExec.StdOut.ReadAll

	Wscript.Sleep intSleep


	Set objScriptExec = objShell.Exec("netsh interface ip add dns ""Yerel Ağ Bağlantısı"" 208.67.220.220")

	strIpConfig = objScriptExec.StdOut.ReadAll

	Wscript.Sleep intSleep


Set objScriptExec = objShell.Exec("ipconfig /flushdns")

strIpConfig = objScriptExec.StdOut.ReadAll


WScript.Echo strIpConfig

0
FZ
Aslında sorun if else bloğundan ziyade o kontrolde kullanılan karakter dizisi ile ilgili sanırım, yani şu anda ben onu komut satırında "Yerel Ağ Bağlantısı" ve Notepad'le bakılınca da "Yerel A§ Ba§lant�s� " görünecek şekilde güncelledim, bu durumda da sorun çıkarıyorsa o zaman dediğim gibi vakit ayırıp ağ arayüz ismini regex ile yakayalan ve komut karakter dizisini ona göre dinamik olarak kuran bir şey yapıp koyacağım kalıcı çözüm için.
0
Tarık
O halde baya bir uğraşmanız gerekecek. Tabii aslında en güvenilir çözümde o olacaktır. Kolay gelsin :)
0
FZ
Tekrar güncelledim, şu anda o kısmı parametrik yapmadığım için sabit karakter dizisi Türkçe olunca Win cmd'deki Türkçe encoding ile Notepad'daki Türkçe encoding problemine takılıyordu sanırım.

Programı aynı adresten çekip tekrar deneyebilirsiniz. Eğer gene çalışmıyorsa tam parametrik hale getirmek için biraz süre talep edeceğim sizden.
0
Tarık
Malesef hala sonuc alamamış durumdayım. if-else yi kaldırdığımda normal çalıştığına şahit oldum.

Birde aşağıdaki satırda "c:\\" üzerinde bir txt oluşturması gerekmiyor mu?

Set objScriptExec = objShell.Exec("netsh -c interface dump > c:\\ipconfig_backup.txt ")
kolay gelsin...
0
talat
evet scripte cok degisebilecek parametee var acaba c:\\ yerine windows kurulu oldugu disk bolumunu tespit etmini bir yolu yok mu ?
0
Tarık
vbscript neler yapabilir sorusunun cevabını bilemediğim için birşey diyemiyorum ama api erişimi mevcutsa dediğiniz gibi kullanılabilir elbette.
0
Tarık
gerçi bu yasaksavar kodunda shellexecute kullanıldığına göre sanırım dediğiniz olacaktır. vbscript kullanımına dair hiçbir fikrim yok maalesef :)
0
FZ
Şu anda Türkçeye özgü kısımları çıkardım onun yerine makinadaki IP arayüz ismini regexp ile yakalayan ve komutu buna göre dinamik kuran hale getirdim; yani ağ arayüz isminiz "Benim Keyfi Yerel Ağ Bağlantım" gibi bir şey olsa dahi onu yakalamasını ve doğru olanı yapmasını bekliyorum (yine de işin içine RegExp girdiği ve şu anda Türkçe bir XP makinaya erişemediğim için %100 garanti veremiyorum). Üşenmeyen Türkçe Win XP kullanıcıları bir deneyip bana geribildirimde bulunabilirlerse süper olur. :)
0
FZ
Makinanızda C:\\ isimli sürücü yok mu bilmiyorum ama o satırı çok genel geçer yedek alma amaçlı koymuştum, muhtemelen ya kaldıracağım süreç içinde ya da dediğiniz türden parametrik bir şey yaparım. İngilizce yahut Türkçe, XP ya da Vista kullanan son kullanıcıların %95'inde filan C:\\ diye bir sürücü olduğunu var sayıyorum şu anda.
0
yilmaz
c:\\ipconfig_backup.txt yerine
%SystemDrive%\\ipconfig_backup.txt
yazıp windowsun kurulu olduğu sürücüyü alabilirsiniz.

netsh -c interface dump > %SystemDrive%\\ipconfig_backup.txt

bende windows yok o yüzden deneyemiyorum.
0
FZ
Çok teşekkürler. Bunu not ettim, Vista ile ilgili testleri yapma imkanı bulduktan sonra bunu da devreye sokacağım.
0
hurby
VBS ile yazılması ve windows komutları kullanılması kötü olmuş. Linux kullananlar için çözüm değil. (Ki linux kullanan birisinin nasıl böyle bir yasağı savabileceğini bilmemesi zaten pek normal değil.)
Bir de böyle bir programcığın verilmesi mahkemeler tarafından yasak olarak ta değerlendirilebilir(mi?).
0
FZ
VBScript kullanmamın sebebi bu kadar basit bir şey için MS Windows ortamındaki en basit çözüm platformundan biri olması (platform derken WSH'ı kast ediyorum, tüm Windowslar ile gelen ve .vbs dosyalarını tek tıklama ile çalıştırmayı sağlayan altyapı).

GNU/Linux kullanıcılarına gelince, şu anda sadece MS Windows kullanıcılarını hedefliyorum çünkü bana "filanca site mahkeme kararı ile kapatılmış" şikayeti ile gelen insanların hemen hepsi MS Windows kullanıcısı ve bilgisayardan pek anlamayan insanlar (ya da anladığı halde çok üşengeç olanlar).

Eğer bu programı yazdım diye birileri bana dava açacaksa, buyursunlar açsınlar.
0
LINDOWS
Standart bir windows kullanıcısı olarak denilenleri yaptım fakat ne Opera'da ne IE 7.0'da olmadı.
0
FZ
XP mi kullanıyorsunuz, Vista mı? Türkçe mi, İngilizce mi?

Bir de eğer Windows ortamında bir cmd yani komut satırı penceresi açmayı biliyorsanız aşağıdaki komutu yazıp çalıştırıp çıkan satırları olduğu gibi seçip kopyalayıp buraya yapıştırabilir misiniz:

netsh interface ip show config

0
FZ
Şu anda Türkçeye özgü kısımları çıkardım onun yerine makinadaki IP arayüz ismini regexp ile yakalayan ve komutu buna göre dinamik kuran hale getirdim; yani ağ arayüz isminiz "Benim Keyfi Yerel Ağ Bağlantım" gibi bir şey olsa dahi onu yakalamasını ve doğru olanı yapmasını bekliyorum (yine de işin içine RegExp girdiği ve şu anda Türkçe bir XP makinaya erişemediğim için %100 garanti veremiyorum). Üşenmeyen Türkçe Win XP kullanıcıları bir deneyip bana geribildirimde bulunabilirlerse süper olur. :)
0
Tarık
üşenmedim denedim ama sonuç yok. dns lerimi değiştiremedi :D
0
FZ
Anlaşıldı benim bir Türkçe XP makina bulup denemem gerekecek. Şu anda bendeki İngilizce XP makinada çalışıyor çünkü. Teşekkür ederim.
0
FZ
Yahut yukarıda sizin önerdiğiniz kodu yasaksavar_tr.vbs diye kaydedip şimdilik insanları ona yönlendireceğim selobant çözüm kategorisinde (kalıcı çözüm bulana dek).
0
Tarık
Mümkündür fakat en kısa sürede tüm xp, vista sürümlerinde şıkır şıkır çalışacak yasaksavar' ı bekleme vaziyetindeyiz.Kolay gelsin size :)
0
FZ
Geçici çözüm olarak sizin "bu Türkçe XP'de hiç sorun çıkarmıyor" dediğiniz kodu aldım ve yasaksavar_tr.vbs olarak kaydettim. Acaba bunu bir indirip, sistemi eski haline getirdikten sonra bunu çalıştırıp DNS sunucu ayarlarını değiştirip değiştirmediğine bakar mısınız, eğer değiştiriyorsa o zaman özgün haber metnine bu linki de ekleyip Türkçe XP kullananlar bunu çekip çalıştırsın diyeceğim. Sizden haber bekliyorum.
0
Tarık
Sorunsuz çalıştı.
0
FZ
Çok teşekkürler, hemen haber metnine müdahale edip Türkçe XP için çalışan linki veriyorum.
0
agungor
google'da "vbscript dns change" diye aratınca aşağıdaki site çıktı.
http://extendedtools.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=135

burdaki scripti(WINS i çıkarıp) denedim ve çalıştı.

bu script'te Türkçe xp sorunu olmaz diye tahmin ediyorum. birileri denerse öğrenmiş oluruz.
(neden bir türlü yorum eklenmiyor?)
0
hakamaka
Program Türkçe XP'ler için sadece "Yerel Ağ Bağlantısı"nın TCP/IP'sini değiştiriyor. "Kablosuz Ağ Bağlantısı"nın TCP/IP dosyasına dokunmuyor.

Bunun için ben dosyadaki iki "Yerel Ağ Bağlantısı" bölümünün bir kopyasını o kısmın altına ekledim ve "Yerel Ağ Bağlantısı" yazılarını "Kablosuz Ağ Bağlantısı" şeklinde değiştirip kaydettim.

Daha sonra bu dosyayı çalıştırdığımda hem "Yerel Ağ Bağlantısı" hemde "Kablosuz Ağ Bağlantısı" ile wordpress'e erişebiliyorum.
0
FZ
İşe yaramasına sevindim.
0
hakamaka
Türkçe XP'de kablosuz ağlar için değiştirilmiş olan içeriği daha anlaşılır diye buraya ekliyorum
-------------------------------------------
-------------------------------------------
-------------------------------------------
Option Explicit

Dim objShell, objScriptExec
Dim strIpConfig, intSleep

intSleep = 2000

Set objShell = CreateObject("WScript.Shell")

Set objScriptExec = objShell.Exec("netsh -c interface dump > c:\\ipconfig_backup.txt ")
Wscript.Sleep 700

Set objScriptExec = objShell.Exec("netsh interface ip show config")
strIpConfig = objScriptExec.StdOut.ReadAll
Wscript.Sleep 700

Set objScriptExec = objShell.Exec("netsh interface ip set dns ""Yerel Ağ Bağlantısı"" static 208.67.222.222")
strIpConfig = objScriptExec.StdOut.ReadAll
Wscript.Sleep intSleep

Set objScriptExec = objShell.Exec("netsh interface ip add dns ""Yerel Ağ Bağlantısı"" 208.67.220.220")
strIpConfig = objScriptExec.StdOut.ReadAll
Wscript.Sleep intSleep

Set objScriptExec = objShell.Exec("netsh interface ip set dns ""Kablosuz Ağ Bağlantısı"" static 208.67.222.222")
strIpConfig = objScriptExec.StdOut.ReadAll
Wscript.Sleep intSleep

Set objScriptExec = objShell.Exec("netsh interface ip add dns ""Kablosuz Ağ Bağlantısı"" 208.67.220.220")
strIpConfig = objScriptExec.StdOut.ReadAll
Wscript.Sleep intSleep

Set objScriptExec = objShell.Exec("ipconfig /flushdns")
strIpConfig = objScriptExec.StdOut.ReadAll

WScript.Echo strIpConfig
-------------------------------------------
-------------------------------------------
-------------------------------------------
0
ersin2k
İngilizce Win XP de (Build 2600.xpsp_sp2_gdr.070227-2254 : Service Pack 2)


"Windows IP Configuration

Could not flush the DNS Resolver Cache: Function failed during execution."

şeklinde bir hata verdi.
Not: Bu arada daha önceden treewalkdns yüklemiştim.
0
hakamaka
Aynı şey bendede olmuştu. Önce görev yöneticinden named.exe isimli TreeWalkDNS programının çalışan dosyasını sonlandırmalısın sonra programın kendini program ekle kaldırdan kaldırabilirsin.

Bu işmelerden sonra bilgisayarı yeniden başlatıp açar ve çalışrıtırsan problem kalmayacaktır diye düşünüyorum. En azından bende öyle olmuştu.
0
desenturk
ben zamanında telekom'un dnsleri berbat iken kendi dns sunucumu şirkette kurmuştum. o zamandan bu zamana hiçbir sorun olmadan yaşıyorum. hatta sayfalara erişim engellemelerini ben buradan öğreniyordum.

Ayrıca FZ'nin yaptığı şey için kutlarım.
0
cfb
yanlış anlaşılmasın da, meraktan soruyorum. TC Anayasalarının ve/veya mahkemelerinin vermiş olduğu karara saygısızlık sayılmaz mı bu yazılım?
0
FZ
Tanıdığım tüm ADSL kullanıcıları her ay tıkır tıkır faturalarını ödüyorlar. Aynı kullanıcıların çoğu parasını ödedikleri bağlantı üzerinden mesela benim wordpress.com üzerindeki hiçbir suç unsuru içermeyen uzaktan eğitim bloguma bağlanamıyorlar. Adalet, meşruiyet, vb. kavramlar yalan olmuş durumda. Saygısızlığın dik alası her ay faturasını ödeyip Internet bağlantı hizmeti alan vatandaşlara karşı yapılıyor aylardır.
0
cfb
haklısınız, ona bir diyeceğim yok. ancak (teşbihte hata olmasın) evinizi soyan hırsızı takip edip onun evini de siz soyarsanız hırsızdan bir farkınız olmaz.
0
FZ
Hangi TC vatandaşına nasıl bir zarar veriyorum bu geliştirdiğim yazılımla? Lütfen "peki ama masum çocuklar ve yetişkiler bu sayede çocuk prn.sudan olumsuz etkilenirse..." demeyin çünkü benim programım imkansızı mümkün değil, 'biraz çaba gerektiren'i kolay kılıyor, hepsi bu. Engellenecekse suç unsuru teşkil eden siteler engellensin, hiçbir suç unsuru içermeyen binlerce site engellenip onbinlerce vatandaş ve belki de daha fazlası madur edilmesin. Bu bir temel özgürlükler ve haklar meselesidir, orta çağda yahut NAZI Almanya'sında yaşamıyoruz ki.
0
cfb
sanırım yanlış anlaşılmaya devam ediyorum. anlamak istediğim size tamamen katıldığım, ancak yaptığınızın yasalar boyutunda yanlış olabileceği ihtimali. bir hukuk uzmanı değilim, okurlar / üyeler arasında bu konuda eminim daha iyi şeyler söyleyebilecek arkadaşlar çıkacaktır.

yaptığınız şey; dediğiniz gibi, bir işi kolaylaştırmak, ama anahtarın yerini bilen veya çok az çabayla bulabilecek olan bir hırsıza anahtarın yerini doğrudan söylemek pek yasalara uygun görünmüyor bana.

hala ve inatla söylüyorum: hazırladığınız uygulamayı tebrik ediyorum, ancak yasalar karşısında haksız duruma düşebileceğinizi de düşünmenizi istiyorum sadece.
0
Tarık
Hukuki açıdan temkinli yaklaşımınızı kutlarım o halde bu minik yazılıma "Otomatik DNS değiştirici" dersek sorun çıkmayacaktır.
0
desenturk
o zaman o yasalar benim dns sunucu kurmamada karşı olmalı, ki benim niyetim yasak delmek bile değil...
0
Ono
Her ay faturasini odedigim Turk Telekom'un ADSL hizmetinde istedigim DNS sunucusunu kullanamayacak miyim? Konunun yasaklara karsi gelme ile alakasi yok bence. Biz bize saglanan hizmeti kullaniyoruz. Yasaklamayi anca bu sekilde yapabiliyorlarsa bu da onlarin sorunu. Faturasini odedigim ADSL hizmetinde istedigim DNS sunucusunu kullanabilirim, kimsede bisey diyemez.
0
koraypeksayar
Kendi DNS sunucunuzu kurun. Az bir çaba gerektirir ama kurun...

Çoğu zaman TTNet DNS'lerinden daha hızlı çalışıyor benim 24 MB bellekli P3 350 MHz'lik, üzerinde bir ton daha yazılım çalışan fakir-adam-canavarı openSUSE makinem ;)
0
slaytanic
Eski isim daha güzeldi. Aklı evvelin biri yüzünden değişmiş.
0
ucetin
Halihazırda OpenDNS kullanan birinin "Erişim Çözücü" kullanarak sağlayacağı ekstra bir fayda var mı acaba?
0
FZ
Eğer "bu siteye erişim mahkeme kararı ile engellenmiştir..." türünden mesajlarla karşılaşmıyorsanız çeşitli yerlere bağlanmaya çalıştığınızda (misal wordpress.com) o zaman haberde adı geçen programa ihtiyacınız yok demektir, size ekstra bir fayda sağlamaz çünkü sizin zaten bir probleminiz yok demektir.
0
karatatar

Biraz arayınca şöyle kısa bir betik yazabildim ve hemen sanal makineyi açıp test ettim, sonuç olumlu (en azından XP SP2 için).


Set objNICs = GetObject("winmgmts://.").InstancesOf("Win32_NetworkAdapterConfiguration")

For Each objNIC In objNICs

    If objNIC.IPEnabled Then

        objNIC.SetDNSServerSearchOrder Array("208.67.222.222","208.67.220.220")

    End If

Next

Bunu kolayca çalıştırmak için, tek yapmanız gereken aşağıdakileri "dns-değiştir.vbs" adıyla kaydetmek (Not defteri için Dosya / Farklı Kaydet menüsünden tırnaklar dahil dosya adını yazın). Ardından betiği çalıştırıp tarayıcınızı kapatıp açarsanız özgürce dolaşabilmelisiniz.

0
FZ
Teşekkürler.

MS Windows Vista için de test edebilecek birileri var mı acaba yukarıdaki kodu bir .vbs dosyası içine yazıp sonra da çalıştırarak?
0
myavuzselim
Vista'da admin kullanicisi iken calistirdim. Degismiyor, ve SetDNSServerSearchOrder 91 degerini donduruyor (access denied).

0
koraypeksayar
Yani DNS'leri 208.67.222.222 ve 208.67.220.220 olarak değiştireceğiz kısaca ?

Non-authoritative answer:
220.220.67.208.in-addr.arpa name = resolver2.opendns.com.

Authoritative answers can be found from:
220.67.208.in-addr.arpa nameserver = auth1.opendns.com.
220.67.208.in-addr.arpa nameserver = auth2.opendns.com.
220.67.208.in-addr.arpa nameserver = auth3.opendns.com.
auth1.opendns.com internet address = 208.69.39.2
auth2.opendns.com internet address = 208.67.219.54
auth3.opendns.com internet address = 208.69.39.2

ve

Authoritative answers can be found from:
220.67.208.in-addr.arpa nameserver = auth3.opendns.com.
220.67.208.in-addr.arpa nameserver = auth1.opendns.com.
220.67.208.in-addr.arpa nameserver = auth2.opendns.com.
auth1.opendns.com internet address = 208.69.39.2
auth2.opendns.com internet address = 208.67.219.54
auth3.opendns.com internet address = 208.69.39.2


Başarılı bir VB Script denemesi. Bravo...
0
FZ
Yani DNS'leri 208.67.222.222 ve 208.67.220.220 olarak değiştireceğiz kısaca?

Sizin için ve benim için 'kısaca'. Bilgisayardan anlamayan insanlar için bu laflar hemen hemen hiçbir şey ifade etmiyor yahut korkutucu teknik laf salatası görünümünde. Yukarıdaki tartışmalarda belirttiğim gibi maksat o profildeki insanlara "git şunu indir çift tıkla, tarayıcını kapatıp aç, konu hallolur" diyebilmek.
0
koraypeksayar
Anlıyorum.
Takdir ettim. Yanlış anlaşılmasın.
0
robertosmix
Yaklaşık olarak 2001'den beri 217.146.139.5 ve 62.157.101.211 dns'lerini kullanıyorum.. hiç bir yasak işlemiyor. :))) Bunları da script'e ekleseniz iyi olur aslında.
0
Tarık
FZ nin scriptindeki DNS' ler Türkiye' den bazı sitelere girerken ve birde google.com' da ilk denemede sorun çıkarıyordu. Bu sizin DNS' ler gayet hızlı çalışıyor.
0
robertosmix
OpenDNS demokrasi ise ORSN cumhuriyettir. :))) Bkz: http://european.nl.orsn.net/
0
anonim
En başta şunu söyleyeyim ki, bir problemi çözme açısından FZ abimin yaptığı işi takdirle karşılıyorum. Hiç bilmeyen bir kişi bu VBS e tıkladığı zaman makinasındaki problemi halledecek..
Ama benim kafama takılan bir iki şey var, onları belirtmeden geçmeyeceğim..
Mesela bir kullanıcı, XP makinasını sınırlı kullancı hesabı ile kullanıyor ise, belki bu vbs i çalıştıramayabilecektir. Bu olay test edildi mi acaba ?
Bir de vbs kasana kadar https://www.opendns.com/start/windows_xp.php sayfasının türkçesini yapsak daha iyi olmaz mıydı acaba ?

Not: yorumlarda < a > tagı çalışmıyor galiba.. Yönetiiim, fazlamesai nin elden geçmesi gerekiyooor.. duyy sesimiziii :)
0
FZ
Ama benim kafama takılan bir iki şey var, onları belirtmeden geçmeyeceğim.. Mesela bir kullanıcı, XP makinasını sınırlı kullancı hesabı ile kullanıyor ise, belki bu vbs i çalıştıramayabilecektir. Bu olay test edildi mi acaba ?

Edemedim henüz. Bunu not ettim, ayrıca yukarıda shell'den netsh çalıştırmaya kıyasla daha sağlıklı olabileceğini tahmin ettiğim birkac vbs kod örneği vardı, onları da test edip devreye sokmayı planlıyorum ilk fırsatta.

Bir de vbs kasana kadar https://www.opendns.com/start/windows_xp.php sayfasının türkçesini yapsak daha iyi olmaz mıydı acaba ?

Kasmamın gerekçelerini yukarıda açıkladım. Hedeflediğim profildeki insanlar ya o sayfadakileri (Türkçesi olsa dahi) yapmaya üşenir yahut çekinir. Bi tık tık yapmaya ise yıllardır çok alışıklar ve eğer bi tık tık ile (download edilecek .vbs dosyasını saymazsak) insanların derdine devam olabiliyorsak neden yapmayalım bunu?

Not: yorumlarda < a > tagı çalışmıyor galiba.. Yönetiiim, fazlamesai nin elden geçmesi gerekiyooor.. duyy sesimiziii :)

Var sayılan hali 'Metin Biçimli'dir, HTML Biçimli diye seçip yollarsanız çalışır.
0
anonim
Öncelikle yasağı Türk Telekom koymuyor. Bundan dolayı olay baştan yanlış zaten. Başlık neden Superonline Erişim Engeli Çözücü değil? İkinci olarak artık yasaklamalar dns bazlı değil de IP bazlı yapılıyor. onu nasıl çözeceksiniz?
0
FZ
Öncelikle yasağı Türk Telekom koymuyor.

Yasağı yani Internet'te özgürce dolaşmayı engelleyici eylemi (sadece) Türk Telekom'un kendi kafasına göre keyfi olarak gerçekleştirdiğini iddia yahut ima eden tek bir cümle yok.

Bundan dolayı olay baştan yanlış zaten.

Maddi hatanın ne olduğu gösterilirse hemen düzeltiriz. Bu arada başlığı tüm ISP'leri kapsayacak şekilde düzelttik. Onun dışında bir şey var görünmüyor şu anda.

Başlık neden Superonline Erişim Engeli Çözücü değil?

Türk Telekom bir engel uygulamıyor mu? Uyguluyor. Yani bu bilgide bir hata yok. Bu arada Türk Telekom ADSL pazar payı ne kadar? %99? %98? %97? "Başkaları da yapıyor" lafı doğru. Ama yazıda 'sadece' Türk Telekom yapıyor iddiası yok.

İkinci olarak artık yasaklamalar dns bazlı değil de IP bazlı yapılıyor. onu nasıl çözeceksiniz?

Teknik açıdan sevindirici ülkem adına ve özgürlük kavramı açısından ise utanç verici bir durum. Yani Türk Telekom'un teknolojiyi kullandığı için takdir eder ancak sonuç itibari ile ortada olduğumuz durumdan ötürü ciddi bir utanç duyarım. Bu hükümetin Internet'e yasal bakış açısı hakikaten de bizi çok farklı çok gerici bir lige sokmaktadır.

Nasıl çözeceğimize gelince, eh, elbet onun da bir yolu bulunur. Sonuçta Internet erişim hizmeti alan sivil bir vatandaşın fiziksel olarak fişi çekilmemiş ve askeri sırları, sınai sırları, vs. barındırmayan her web sitesine erişim hakkı vardır ve bu hakkını da kullanmak için elinden geleni yapmaya hakkı vardır. Hele de söz konusu olan binlerce vatandaşın pek çok konuda yazdığı ve yüzbinlerce vatandaşın okuduğu wordpress.com gibi kolektif blog host eden siteler, YouTube gibi içerik siteleri, vs. ise haydi haydi vardır.

ISP'ler nanik yaptıkça elbet vatandaş da karşı-nanik yapmanın yollarını keşfedecek ve bu bilgileri diğer vatandaşlar ile paylaşacaktır. Bunda bir kötülük yoktur. Düşünce ve ifade özgürlüğü bilgiye erişimi de kapsar.
0
auselen
http://www.ceviktavsan.com/index.php/yeni-youtube-erisim-yontemi
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Pardus 1.1 Alpha Çıkar

butch

Türkçe reddit

anonim

Fazlamesai'nin de uzun süre kendi sitesinde konu ettiği reddit.com sitesi artık Türkçe. Siteye http://tr.reddit.com adresinden erişebilirsiniz. Haberler eklemeyi, siteyi öksüz bırakmamayı unutmayın.

Fazlamesai'ye soralım: Do you seek ICQ?

sundance

15 Kasım 1996'da çıktığında kısa sürede fenomen olmuştu. Dört İsrail'li gencin ortaya attığı anında mesajlaşma sistemi ICQ, Internet'e bakış tarzımızı tek başına değiştirmişti. Öyle ki Internet'in e-mail, web, irc ve ICQ'dan oluştuğunu söyleyenler bile vardı.

Bu şaşırtıcı başarı kısa sürede en büyük Internet firması olan AOL'un para benim değil mi?® felsefesi doğrultusunda ICQ'u satın alması ile en başarılı startup satışlarından birine döndü.

Peki o ilk göz ağrımız ICQ nereye gitti?

FM Karma

butch

Fazlamesai.net'e 6 yıl önce, "keşke şöyle bir site olsa da okusak" diyerek başladık. Bütün bu süre içinde en büyük önceliğimiz paylaşımı maksimum düzeyde tutmak oldu; uzun süre yorum yapmak için üyeliği zorunlu tutmadık, hiçbir kullanıcıyı siteden atmadık, hakaret içeren yorumları silerken bile tereddüt ettik "acaba bir ufak bilgi kırıntısı dahi olsun yok ediyor muyuz?" diye.

Google Çekleri

butch