slaytanic

slaytanic


0 takip ediyor | 0 takip ediliyor


Bilgi alanları


İlgi alanları

Erişim Çözücü: Engelli Sitelere Erişim Problemi Çözücü ( 68)

Eski isim daha güzeldi. Aklı evvelin biri yüzünden değişmiş.

Bilgiyasayar Endüstrisinin Şu Anki Kötü Çocuğu Kim? ( 18)

Bilgisayarın eksileri

1) Ekran 7 inch. Çözünürlük ekrana uygun fakat yinede çok küçük. Başkalarını rahatsız eder mi bilmem ama beni çok rahatsız eder.

2) İşlemci 900 mhz değil 600 küsür mhz'de çalışıyor. (Default olarak bu şekilde geliyor) Eğer siz 900'e çıkarırsanız overclock etmiş oluyorsunuz.

3) Harici Disk kullanmak zorundasınız. Harici Disk'den okurken USB'nin yavaşlığına katlanmak gerekiyor. Tabi ki o fiyata kocaman SSD verecek değiler. Ama bu benim için bir dezavantaj. Her ne kadar sistemin başladıgı disk SSD olsa verileri harici disk'de depolamak gerekse bile örneğin bir yere giderken arabada Film izlemek istesem salkım saçak kablolar filan. Herkes için dezavantaj olmayabilir ama benim için dezavantaj.


4) 7 inch'lik ekranın kenarlarındaki genişlik çok fazla. O bölgeye hoparlör monte etmişler. Ekranın kenarlarındaki bu kalın boşluk beni rahatsız ediyor. Cihaza tuhaf ve adi bir görüntü veriyor. Tabi buda benim değer yargılarıma göre olan bir şey başkalarını bilemem.


Artıları

1) Cihaz küçük ve taşınabilir
2) Cihazın dizaynı o ekran kenarlarındaki kalın boşluklar dışında mükemmele yakın.

Bence eksileri artılarından daha fazla. Taşınabilirlikse olay 12 inch bir makineyi tercih ederim. 12 inch PC yada Mac A4 kağıt boyutlarında oluyor hemen hemen. A4 kağıt bana çok büyük gelmiyor. Şahsen taşımak için mutlaka laptop çantası gerkmez. 12 inch bir bilgisayar da pekala herhangi bir çantanın içine atılabilri. 1.8 kg yada 2 kg. Evet bu alete göre ağır. Ama o 7 inch'lik küçücük ekran beni çok sıkar başkasını bilmem.

Açık kaynak kodlu amiga os AROS ( 5)

Download ettim ve CD'ye yazdım. X64 Intel versionunu denedim. No boot disk found instert a boot disk gibilerden bir hata mesajıyla karşılaştım ve kuruluma filan girilmedi.

Diskim Sata DVD-R sürücüm sata bunlarla ilgili olabilir mi acaba? Bilemiyorum... Yani CD boot etmedi sanırım benim donanımla ilgili bir problem olabilir bu.

EnderUNIX 7. yaşında ( 1)

Free BSD konusunda yayınladıkları dökümanlar işime yaramıştı. O açıdan kendilerine teşekkür etmek isterim.

Pardus ( 89)

Ben işin içinde para olmayınca gerekli özenin gösterilmeyeceğini düşünüyorum. Evet çok kaliteli açık kaynak yazılımlar var ama bir elin parmakları kadar. Microsoft olmasaydı belki mecburi olarak geliştirilirdi desek yok sanmam. Bence MS olmasaydı IBM piyasaya hakim olabilirdi. Bu sefer insanlar IBM'in işletim sistemine program yazarlardı. Ve PC'lerin %99'un da IBM'in üreteceği kapalı kaynak kodlu bir işletim sistei çalışabilirdi. Bunların hiçbiri olmasaydı PC tamamen açık kaynak koda sahip bir platform olsaydı belkide insanlar para kazanmak için bu sefer Apple platformuna yazılım geliştirirlerdi. Sonuçta mutlaka birileri bu işlerden para kazanmak isteyecektir. Para kazanmak isteyenler, para kazanmadan program yazanlara göre daha fazla olacağından mutlaka MS yerine geçecek başka bir tekel firma olurdu. Yani aslında Microsoft'un bu işlere hakim olması tesadüf filan değil. O yüzden Microsoft hiçbir zaman çökmez ve Windows'un ölmesi ise çok büyük bir hayal. Bunların hiçbirisi tesadüf değil. Aslında bence herşey tamamen doğal bir şekilde rayında gidiyor. Olması gerektiği gibi...

Pardus ( 89)

Kullandığım eski nick'i kendi isteğimle değiştirdim. Site yönetiminden gelen herhangi bir yamuk durum olmadı.

Aslına benim açımdan bu konu kapanmıştı hala birileri birilerine yalakalık yapmaya çalışsa bile. Ama ne var ki, sen bu tartışmada yeni birisin sana bu yüzden yanıt verelim. Sen Linux'de benim Windows'da yaptıklarımı yapamazsın. Bak sana linux kullanmamak için en güzel nedenlerimden birini söyleyeyim.

Bana Linux ortamında ciddi manada iyi iş çıkaran bir Video Editing yazılımı önerebilir misin? Mesela Kino ile Premiere ya da Power Director'ü karşılaştırabilir misin? Peki GIMP ile Adobe Photoshop'ı? Peki D4X ile Flashget'i? Bu programların Open Source alternatifleri diğerlerinden daha iyidir diyebilir misin? Bu Linux'un suçu olmasa bile Linux kullanmamak ya da sistemde Windows bulundurmak için çok iyi bir neden. MAC OS X'e Linux kadar karşı değilim mesela çünkü o programların hemen hepsinin OS X versionları var. Olmasa bile alternatifler gayet kaliteli. Ayrıca OS X'in kullanımı MS Win'den bile daha kolay ve pratik. Birileri çıkıp bana o programların Open Source alternatiflerini önerirse ben o kişiye kahkalalarla gülerim mesela. Bu sana/size ukalalık olarak gelmesin. Gerçek budur. Wine önerenlere de ayrıca gülüyorum çünkü neden native çalıştırmak dururken emulator kullanayım? Her şeyin yeri ayrı. Linux server bazında iyi olabilir. Örneğin bir çok kişi RedHat kullanıyor server bazında. Fakat RedHat'ın ne berbat bir dağıtım olduğu ayrı bir konu. Server tarafında Unix'e filan karşı değilim. PIII makine olayına gelince PIII çok eski hurda bir işlemci sayılmaz. Ben P3 866 ve 512 MB RAm üzerinde süper XP çalıştırıyordum. 256 MB bir ram bulmak çok mu zor? Bir işletim sistemi buna ihtiyaç duyuyor diye ram satın almak neden size çok ters geliyor? Eski parçalar satan PC dükkanlarında bulunabilir ve çok ucuz olması gerekiyor. Yani bu Linux'u övmek için sürekli donanım yetersizliğinden vs. bahsediyorsunuz. Hiç inandırıcı değil bunlar. O KDE'nin Gnome'un sistem gereksinimleri öyle az buz değildir yani. Hurda bir makineye Linux yükleyip Fluxbox çalıştırınca dünyayı yeniden keşfetmiş gibi mi oluyorsunuz?

Ben masaüstünde Linux kullanmam... Benim işimi görmüyor. En azından benim Premiere kullanmam lazım. Benim Power Director kullanmam lazım. Benim Photoshop kullanmam lazım. Benim Corel Draw ile grafik tasarlamam lazım. Benim sık kullandıgım programların kaliteli alternatifleri linux için yok. Ben Windows'da herşeyi yapabiliyorum. Aklına gelebilecek herşey. Film izlemek, müzik dinlemek, Internet'e bağlanmak + ve Lİnux'un yapamadıgı şeyler. (Arada bir de olsa oyun oynamak) Benim MS Win ortamında yapamadıgım hiçbir şey yokken, senin Linux ortamında yapmak için kulagımı tersten göstermem gereken yığınla iş var. Sizlerin iddialarından birine değinmeden edemeyeceğim. Sizler mesela Ubuntu yüklenince hiçbir şey yapmak gerekmediğini, işletim sisteminin işe yarayan programlarla geldiğini filan iddia ediyorsunuz. .Ama en basitinden ubuntu'ya codec yüklemek, ntfs partitionlarına yazabilmek için Read&Write sürücülerini indirmek, ATI ekran kartı için fglrx ile filan uğraşmak Nvidia ekran kartı olan makinelerde o tuhaf NVidia sürücüsünü kurmaya çalışırken kernel ile ilgili bir takım hata mesajları almak vs. vs. vs bunlardan hiç bahsedilmiyor. Ben bunların üstesinden gelebiliyorum ama herkes bunlarla uğraşmaz. Sıradan bir kullanıcı için ATI sürücüsüne çift tıklayıp kalan herşeyi Windows'a bırakmak varken ya da MAC OS'in otomatik olarak APPLE donanımdaki ekran kartını tanıma özelliği dururken, Linux kesinlikle Mac OS X ya da MS Windows kadar pratik ve kolay değil hala.


Üreticilerin desteklemedigi bir platform ayrıca. Her donanımın sürücüsü yok. Her programın Linux versionu yok. Ben virüs olayından korkmuyorum ve inan bana eğer abuk sabuk web siteleriyle uğraşmıyorsan zararlı program kapma olasılıgın XP'de bile minimuma iniyor. Ben bunu uzun yıllar boyunca XP kullanmış biri olarak söylüyorum. Herneyse yani demek istediğim Windows ile işini gören insanları Linux tarafına saçma sapan iddialar ile çekmeye kalkanlara sinir oluyorum. Bütün mesele burada. Çünkü bunların hemen hepsi çarpıtılmış iddialar. Örneğin ben her işimi Win ortamında görebiliyorken MS Windows XP 2002 yılında çıkmış Pentium 4 hatta 2000 yılında çıkan P3 işlemcilerde ram takviyesi ile iyi çalışabiliyorken (XP'nin çıkış tarihi 2001) neden Linux kullanayım? Mantıklı bir sebep var mı? Nedir yani? Open Source ruhu mu? Virüs kapmama derdi mi? Bunları önemsemiyorum cidden önemsemiyorum. Önemsemek zorunda oldugumu da hiç düşünmüyorum. Ne isterseniz söyleyin. Benim gibi düşünen tonla insan var buda zaten ayrı bir konu. Ben yazılarımları parasıyla ücretiyle satın almaya razıyım. Bunun ters bir olay olduğunu düşünmüyorum. Bir tane program yazılıp her kopya başına ücret istemek saçmadır diyorlar. Ama bence zaten asıl mesela o ilk kopyayı üretebilmek. Bence yazılım donanımdan bile daha değerlidir. Donanımı üretmek aksine daha kolay. Senede 1 yeni model işlemci üretiliyor mesela eksileri göreceli olarak çöp olup gidiyor.