Bilgiyasayar Endüstrisinin Şu Anki Kötü Çocuğu Kim?

0
anonim
Eğer Microsoft veya Apple veya Google diyorsanız yanılıyorsunuz. Kim mi? Devamını okuyun...
Tabii ki ASUS. Neden mi? İşte cevabı aşağıdaki makalede. ASUS yeni çıkardığı ve benzer modelli rakiplerinden çok daha ucuza sattığı Eee PC ile pek çok şirketin korkulu rüyası haline gelmiş bile.

ASUS'u şu anda destekleyen tek bir şirket olabilir, o da tabii ki INTEL:

The Most Hated Company In the PC Industry
http://itmanagement.earthweb.com/columns/executive_tech/article.php/3719776

Görüşler

0
redogre
Güzel bir şeye benziyor, acaba buralara gelir mi?
0
dasgin
http://www.nethaber.com/Haber/51185/Cok-kucuk-cok-ucuz-bir
http://eeepc.asus.com/tr/index.htm

Şubat ayında Türkiye'de de satışa çıkacağınından bahsediyorlar.
0
nehuse
Bence bu linux için büyük şans çünkü bu pc ipod larda olduğu gibi bir moda oluşturmaya başladı.İnsanlar çocuklarına alacaklarına kendileride alıp çantalarına bir ajanda gibi taşıyorlar.Günümüzde çoğu kullanıcı bilgisayarını internet ve office için kullanıyor. Bu pc de bunun için gayet yeterli.
Tr ye gelsede bir kurcalasak diyorum :)
0
FZ
Mesela Amazon Kindle gibi bir e-book reader alacağıma böyle bir PC alsam, hem kitap okuyucu hem de günlük bilgisayarsal-iletişimsel işlerim için kullansam, çok daha pratik olur gibi göründü şu anda bana ;-)
0
realist
İşte kullandığım bilgisayar yalnızca sunuculara uzaktan kumanda etme işine yaradığı için, bu mesajı yazdığım dualcore 1.86 laptoptan daha cazip geliyor. Küçük, hafif, flashdisk üstelik, daha ne isterim.
0
FZ
İçinde hiç hareketli parça olmaması büyük avantaj gibi görünüyor.
0
butch
Ama 7" ekran da biraz küçük gibi. İyice bozmayalım gözleri.
0
sleytr
Merak etmeyin çözünürlüğü o kadar yüksek değil, gözünüzü çok yormaz ancak ekranı dört yöne kaydırmaktan kafanızı yorabilir :)
Yıl sonunda bunun 10" i çıkacak gibi görünüyor. Zaten Asus'un açtığı yoldan başkalarıda gelmeye başladı bile. Ama eğer Şubat'ta ülkemize girdiğinde fiyatı makul seviyede olursa ben hiç beklemeyip bir tane almayı düşünüyorum. Ondan sonra 3kglık dizüstümü bir daha dizlerimi ısıtma şerefine nail olamayacak :P
0
Betelgeuse
Ben de uzun bir süredir bu cihazın Türkiye'ye gelmesini bekliyorum. Sırf Türkçe klavye sorunu yaşamamak için yurtdışına tatile giden arkadaşıma getirtmekten vazgeçmiştim. Ben bu cihazı sürekli yanımda taşıyacağım ve günlük işlerimde kullanacağım bir bilgisayar olarak istiyorum. Yaptığım işler için çok süper bir makinaya ihtiyacım yok, sürekli yanımda olsun, üzerinde linux çalışsın yeter. Zaten anladığım kadarıyla monitör çıkışı da varmış yani masamda normal çalışma mekanımda harici monitör ve usb klavye mouse taksam süper olacak. Şimdiki masaüstü makinamı da server yaparım, zaten yeni bir server ihtiyacım vardı, servera vereceğim parayla bundan alırım daha iyi olur. Zaten sürekli masabaşında çalışmaktan sıkılmıştım. Biraz gezip tozmak istiyorum ama bir yandan da çalışmam lazım yani tam benim gibiler için bu alet.
4 Ocak cuma günü Asus ithalatçısı Boğaziçi bilgisayar firmasını telefonla aradım, ne zaman gelecek diye sordum, Ocak ayının son haftası gelecek dediler. Daha önceleri de Asus Turkiye'de çalışan birine ulaşıp hangi modelleri gelecek diye sormuştum, sanırım 4G modelini alacağım.
www.eeeuser.com sitesinde birçok detay ve o sitenin forumlarında eline havya alıp alete güzel özellikler ekleyenlerin tarifleri var. Anakartın üzerindeki fazla usb veri yollarını bulup buralara bluetooth cihazı ekleyip internal bluetooth ekleme modu hoşuma gitmişti mesela.
0
sleytr
Evet cihaza dahili bluetooth eklemek çok hoş bir fikir ama benim dışarıdan almamamın en önemli nedeni olan garanti dışı kalma durumu yüzünden cep tel. vasıtasıyla nete girmek için muhtemelen harici adaptör ile idare edeceğim.

Aslında o kadar çeşidini yapmışken altı üstü 15 liralık (maliyeti herhalde 2-3 lirayı geçmiyordur :) bir bluetooth özelliğini neden koymamışlar hiç anlamıyorum. Gerçi bazı 700-800$lık dizüstülerinde dahi olmayabiliyor ya neyse... Zaten Asus şu haliyle bile bazılarının planlarını fazlasıyla bozmuş görünüyor.

Boğaziçi'ni bende aramayı düşünüyordum ama işten güçten fırsat olmamıştı, paylaştığınız için teşekkür ederim.
0
theapache
Kessinlikle katiliyorum. 1 hafta kadar once yurtdisinda bir arkadasima 4G siyah modelini aldirdim. Alet resimlerde gorundugunden daha guzel. Pili Internet radyousunu son seste calarak 3 saatten fazla dayandi. Ekran cozunurlugu tatmin edici seviyede (800x400) . Adaptoru nokia sarjindan biraz daha buyuk.
Bu alet tam manasiyla mobil sistem adminleri icin tasarlanmis sanki. Ustundeki isletim sistemi Xandros , asus kullanimi kolay , cep telefonu menusune benzer bir menu tasarlamis, kullanimi gayet kolay.
Debian tabanli oldugu icin debian veya ubuntu repolarini ekleyerek istediginiz programi apt-get ile kurabiliyorsunuz.
Hoparlorleri gayet iyi ses veriyor , ustundeki webcam de sorunsuz calisiyor. SD kart veya USB CD den de boot edilebiliyor.
Bir insan daha ne ister :)
0
Betelgeuse
Bir insan daha ne ister demişsiniz. Böyle bir cihaza sahip olduktan sonra bulunduğum her yerde bedava wifi bağlantısı isterim. :)) En azından makul fiyata çay kahve satan ve düzgün kablosuz interneti olan sakin bir kafe ararım.
0
theapache
Evet evet, hatta yaninda birde yuksek kapasiteli pil oldummu tadindan yenmez. soyle 6-7 saat gitsin yeter.
0
realist

Asus RAM slotlarını kapatan, "sökülürse garanti dışı kalır" çıkartmasını "donanım değişikliklerinde oluşabilecek hatalardan sorumlu değiliz" şeklinde değiştirme kararı almış.

0
FZ
ASUS'u sevmeye mi başladık ne? ;-)
0
erika
EeePC satış rekorları kırıyor. İnanılmaz bir talep var alete. Demek ki insanlar böyle bir subnotebooka açlarmış... :) Neyse. Yaşasın Linux...
0
slaytanic
Bilgisayarın eksileri

1) Ekran 7 inch. Çözünürlük ekrana uygun fakat yinede çok küçük. Başkalarını rahatsız eder mi bilmem ama beni çok rahatsız eder.

2) İşlemci 900 mhz değil 600 küsür mhz'de çalışıyor. (Default olarak bu şekilde geliyor) Eğer siz 900'e çıkarırsanız overclock etmiş oluyorsunuz.

3) Harici Disk kullanmak zorundasınız. Harici Disk'den okurken USB'nin yavaşlığına katlanmak gerekiyor. Tabi ki o fiyata kocaman SSD verecek değiler. Ama bu benim için bir dezavantaj. Her ne kadar sistemin başladıgı disk SSD olsa verileri harici disk'de depolamak gerekse bile örneğin bir yere giderken arabada Film izlemek istesem salkım saçak kablolar filan. Herkes için dezavantaj olmayabilir ama benim için dezavantaj.


4) 7 inch'lik ekranın kenarlarındaki genişlik çok fazla. O bölgeye hoparlör monte etmişler. Ekranın kenarlarındaki bu kalın boşluk beni rahatsız ediyor. Cihaza tuhaf ve adi bir görüntü veriyor. Tabi buda benim değer yargılarıma göre olan bir şey başkalarını bilemem.


Artıları

1) Cihaz küçük ve taşınabilir
2) Cihazın dizaynı o ekran kenarlarındaki kalın boşluklar dışında mükemmele yakın.

Bence eksileri artılarından daha fazla. Taşınabilirlikse olay 12 inch bir makineyi tercih ederim. 12 inch PC yada Mac A4 kağıt boyutlarında oluyor hemen hemen. A4 kağıt bana çok büyük gelmiyor. Şahsen taşımak için mutlaka laptop çantası gerkmez. 12 inch bir bilgisayar da pekala herhangi bir çantanın içine atılabilri. 1.8 kg yada 2 kg. Evet bu alete göre ağır. Ama o 7 inch'lik küçücük ekran beni çok sıkar başkasını bilmem.
0
FZ
Şu an o paraya ASUS Eee PC ideal. Mükemmel bir alet. Ben de bizzat inceleme imkanı buldum ve İstanbul'da yaşayıp günde 2.5-3 saati yolda geçen biri olarak sırf PDF, kitap, makale, vs. okumak, e-postalarıma yolda bakmak için filan bile o aleti seve seve alırım, yeter gider. O aletten daha dandik sadece e-book okuyucuları daha pahalıya satıyor mesela Amazon, Sony filan. Bu yüzden de ASUS Eee PC gerçekten bazılarımıza 'ilaç' gibi gelecek ;-)

Arabada giderken film izlemek konusuna ise bir şey diyemeyeceğim, o beni aşıyor. :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

199$'lık Asus EeePC Notebook PC Yakında Piyasalarda

anonim

İşletim sistemi olarak Xandros türevi özel bir işletim sistemi geliştirilmiş. Fiyat olarak oldukça uygun. Teknik özellikleri de alt kullanıcı grubu için fazlasıyla yeterli:

http://event.asus.com/eeepc/
http://www.desktoplinux.com/news/NS4576754329.html http://linuxdevices.com/news/NS9292516116.html

Ecrix ve Exabyte Birleşti

anonim

Küçük ölçekli firmalar için backup çözümleri sunan ve bu konuda dünyanın önde gelen firmalarından Ecrix ve büyük ölçekli firmalara network storage çözümleri sunan Exabyte geçtiğimiz haftalarda güçlerini birleştirme kararı aldılar. HP ve Compaq Desktop ve Sunucularda standart olarak gelen Ecrix backup uniteleri, artık network storage piyasasında da kendini göstermeye başlayacak. Son aylardaki dünyadaki IT sektöründeki kriz bakalım başka hangi firmalarin evliliklerini karşımıza çıkaracak.

Bu tip güç birliğini ve evlilikleri bizim ülkemizdeki firmalar da başarabilse belki de ekonominin en azından IT Sektörünün gelişmesi ve IT sektöründeki işsizliğin bir nebze de azalmasına sebep olabilir.

"Lego"dan PC Kasası Olur mu?

FZ

Görülen o ki oluyor. Şimdiye kadar gördüğüm en şirin, en acayip bilgisayar kasaları! Lego çılgınlığının bir parçası: Lego ile yapılmış PC kasaları.

Geleceğin Bilgisayarları Türklerden

zorkun

Bilkent Üniversitesi geleceğin Bilgisayar teknolojisi olarak öngörülen nanooptik devreler geliştiriyor.

Bilkent Üniversitesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi ve NANOTAM Başkanı Prof. Dr. Ekmel Özbay, projenin Türkiye ayağının yürütücüsü olarak görev alıyor.

Küresel Bilgisayar

tongucyumruk

Masaüstünüzde Slicker kullanmaya başladınız, peki sizce bu o bilim-kurgu filmlerindeki ortamı yakalamak için yeterli mi? PC'lerimiz için 4B tanımı (Big Boring Beige Boxes) geçerli olduğu sürece yeterince çekici olamayacağı kesin. Bu sorunu kısa yoldan bir Yeni iMac alarak halletmeniz mümkün tabiiki. Ancak Biz PC'cileri düşünen uzak doğulu arkadaşlar bu sorunun çözümünü bulmuşlar. (Sayfa Türkçe ya da İngilizce değil, ama resimler var)Arada bir masadan yuvarlanmasını saymazsak bence oldukça hoş bir icat.