CHDK ile Canon Fotograf Makinanızı Hayata Döndürün

0
auselen
CHDK yanı Canon Hacker's Development Kit ile Canon marka fotograf makinanız için ödediğiniz paranın karşılığını daha fazla alabilirsiniz.

CHDK bazı Canon fotograf makinaları için bir 'firmware' güçlendiricisi. CHDK ilk açılış sonrası makinanızın belleğine yerleşerek halihazırda bulunan özelliklere daha fazlasını ekleyen bir yazılımdır. (kaynak CHDK wiki)

Daha fazla bilgi için: http://chdk.wikia.com/wiki/CHDK

Görüşler

0
hayalci
Şirketlerin pazarlama yöntemlerinden ötürü, parasını verdiğiniz donanımın nasıl "yazılım aracılığıyla daha az özellikli" hale getirildiğini anlatan bir yazı, CHDK'den ve bu azaltılmış özellikleri nasıl geri alabileceğinizden bahsediyor.

http://www.fsf.org/blogs/community/antifeatures
0
auselen
"Coders Humiliate DSLR Kiddies"
0
sundance
Yaklaşık altı aydır Canon IXY 800 makinamda bu firmware'i kullanıyorum.

Resmen enfes. Cihazın özellikleri ve üzerindeki kontrolüm ciddi şekilde arttı.

Bu tür hareketleri ve buna imkan tanıyan cihazları her zaman destekliyoruz. Zaten hepsi de zaman içinde efsane oluyor:

Linksys WRT-54 : DD-WRT, OPEN WRT
$100'lık kablosuz erişim noktası, $1000'lık Cisco cihazların yapamadığı işleri yapabilir hale geldi. http://dd-wrt.com/dd-wrtv3/index.php

Wii : Homebrew:
Üstünde DVD olmasına rağmen, dvd oynatmanıza izin vermeyen Wii, Homebrewcular sayesinde, tam bir multimedya cihazı oldu (Merak edenler için söyleyeyim, üstünde Mplayer çalışıyor)
http://wiibrew.org/wiki/Main_Page


C-64DTV: Commodore 64 bağımlıları, direkt olarak televizyona bağlanabilen bu joystick'in içini açıp, onu dört dörtlük bir C-64 haline getirdiler.
http://picobay.com/dtv_wiki/index.php?title=C64_DTV_Hacking_Wiki

Bir ürünü piyasaya sürenlerin, nadir olarak o üründen maksimum faydalanılması kaygıları vardır. Önemli olan kar maksimizasyonudur. Bu yüzden de kullanıcıların davranışları, o ürüne gönül vermeleri bir ürünü efsane yapar.

Bir düşünün, eğer Internet bir şirketin icadı olsaydı, ya da e-mail. Nasıl olurdu sizce? (Ipucu: WAP ve SMS)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Amd`nın İnanılmaz Performansı !!!

anonim

Evet başlıkta yazdığı gibi son zamanlarda Amd dünyanın gelmiş geçmiş en hızlı cpu`larını üretiyor. Bunlarin içinde Desktop Pc için olanlar Notebook için olanlar ve tabii ki server için olanlar var hepsi farklı özelliklere sahip. Ben kendi Desktop makinamda Amd 1.3 Ghz kullanıyorum, ve şu intel amcamları p-4 1.7 Ghz'ini havada karada bitiriyor, yeryüzünden siliyor. Ayrıca bu Amd Cpu`lar fiyat/performans konusunda çok hesaplı, 1.3 Ghz lik bir Amd Cpu'yı 180 $ + KDV gibi komik bir fiyata alabiliyorsunuz Intel`in P4 1.7 lerinin fiyatını yazmama gerek yok sanırım :) Neyse bütün testlerde Amd Intel`in önünde yer alıyor tek dezavantajları Cpu`larının daha fazla elektrikle çalışması, intel`inkilerin 2 katı. Bunun sonucuda alet çok daha fazla ısınıyor, bu yüzden de saglam bir soğutmaya ihtiyac duyuyor. Soğutma içinde adam gibi bir kasa , büyük sağlam cooler`lar ve fanlar şart. CPu'larla ilgili daha fazla bilgiyi http://www.amd.com`da bulabilirsiniz.

Bir araç takip cihazının anatomisi

auselen

Geçtiğimiz günlerden birinde karşılaştığım arvento firmasının araç takip cihazının içini açma şansını yakalayınca - gördüklerimi sizinle paylaşmak istedim.

Donanımda yeni madde antimon-tellür

Soulblighter

Royal Philips Electronics araştırmacıları, mevcut belleklerin yerine geçebilecek yeni bir maddenin oluşturulduğunu açıkladı. Bu maddenin kullanıldığı teknik sayesinde DRAM ve flaş bellekler tarihe karışacak.

Philips laboratuvarlarında geliştirilen yeni madde antimon ve tellürün (tellurium) bileşiminden oluşuyor. CD’lerdeki düzeneğe benzer bir şekilde çalışan yöntemde, lazer, maddenin üzerinde bir noktaya yönlendiriliyor ve maddenin yüzeyi ışını geri yansıtıyor. Geri yansıma, lazerin değdiği yüzey noktasındaki moleküllerin dağılımına göre farklılık arzediyor. Molekül dağılımındaki farklar, bu yansımada da çeşitlilik yaratıyor. Lazer yansıması daha sonra, dijital dilde sıfır ve bire dönüştürülüyor.

Conexant sorunu bitiyor

demonic

Eğer PCI modeminiz Conexant HSF ya da HCF çipsetli bir modemse dertleriniz bitiyor. http://www.linuxant.com kısıtlı sürücülerinin aksine vereceğim adresteki sürücüler modemin tüm hızını kullandırtıyor.

http://aslan.no-ip.com/~iphitus/linux/download.php?list.3 adresinden indireceğiniz sürücüler. Mandrake Users Board'a ve Freenode IRC sunucusunda #musb kanalındaki iphitus'a teşekkürler.

Eee, şimdi nasıl bilgisayar satacaksınız ?

sundance

Bilgisayar satışlarında geçen yıldan bu yana %30 oranında düşüşler yaşanmış (güvenilir fakat url olmayan kaynaklara göre :))

Her ne kadar piyasanın doyması ve recession olarak açıklasak da bunu aslında mesele 'bu kadar hıza ihtiyacımız var mı ?' ya takıldı kaldı sanırım. Şu anda en sağlam CPU gücü yiyen işin 3d render ve DivX yapmak olduğunu gözönüne alırsak, $60`lık GeForce2 kartının en son 3dfx oyunları bile kabul edilebilir hızlarda oynatabildiğini düşünürsek 'eee şimdi nasıl bir alicengiz oyunu bulunacak da makina satılacak' diye düşünmeden edemiyorum.