CHDK ile Canon Fotograf Makinanızı Hayata Döndürün

0
auselen
CHDK yanı Canon Hacker's Development Kit ile Canon marka fotograf makinanız için ödediğiniz paranın karşılığını daha fazla alabilirsiniz.

CHDK bazı Canon fotograf makinaları için bir 'firmware' güçlendiricisi. CHDK ilk açılış sonrası makinanızın belleğine yerleşerek halihazırda bulunan özelliklere daha fazlasını ekleyen bir yazılımdır. (kaynak CHDK wiki)

Daha fazla bilgi için: http://chdk.wikia.com/wiki/CHDK

Görüşler

0
hayalci
Şirketlerin pazarlama yöntemlerinden ötürü, parasını verdiğiniz donanımın nasıl "yazılım aracılığıyla daha az özellikli" hale getirildiğini anlatan bir yazı, CHDK'den ve bu azaltılmış özellikleri nasıl geri alabileceğinizden bahsediyor.

http://www.fsf.org/blogs/community/antifeatures
0
auselen
"Coders Humiliate DSLR Kiddies"
0
sundance
Yaklaşık altı aydır Canon IXY 800 makinamda bu firmware'i kullanıyorum.

Resmen enfes. Cihazın özellikleri ve üzerindeki kontrolüm ciddi şekilde arttı.

Bu tür hareketleri ve buna imkan tanıyan cihazları her zaman destekliyoruz. Zaten hepsi de zaman içinde efsane oluyor:

Linksys WRT-54 : DD-WRT, OPEN WRT
$100'lık kablosuz erişim noktası, $1000'lık Cisco cihazların yapamadığı işleri yapabilir hale geldi. http://dd-wrt.com/dd-wrtv3/index.php

Wii : Homebrew:
Üstünde DVD olmasına rağmen, dvd oynatmanıza izin vermeyen Wii, Homebrewcular sayesinde, tam bir multimedya cihazı oldu (Merak edenler için söyleyeyim, üstünde Mplayer çalışıyor)
http://wiibrew.org/wiki/Main_Page


C-64DTV: Commodore 64 bağımlıları, direkt olarak televizyona bağlanabilen bu joystick'in içini açıp, onu dört dörtlük bir C-64 haline getirdiler.
http://picobay.com/dtv_wiki/index.php?title=C64_DTV_Hacking_Wiki

Bir ürünü piyasaya sürenlerin, nadir olarak o üründen maksimum faydalanılması kaygıları vardır. Önemli olan kar maksimizasyonudur. Bu yüzden de kullanıcıların davranışları, o ürüne gönül vermeleri bir ürünü efsane yapar.

Bir düşünün, eğer Internet bir şirketin icadı olsaydı, ya da e-mail. Nasıl olurdu sizce? (Ipucu: WAP ve SMS)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Avustralya`da 50 yıldır çalışmakta olan bilgisayar!

conan

Avustralya'da bir müzede hala hayatta ve çalışmakta olan elli üç yaşındaki bir bilgisayarı ziyaret etmek ister misiniz? :) Eh, uçak paramız yetiştiğinde neden olmasın? :) Şaka bir yana 1949 yılında üretilmiş olan ve dünyanın 4. bilgisayarı olma ünvanını taşıyan bu yaşayan efsane hala işler durumdaymış. Bilgisayarın 0.001 Mhz işlemci ve 2000 bayt hafıza ve 2500 bayt da sabit disk (şüpheliyim bu konuda) alanı bulunmakta ve ismi de CSIRAC. CSIRAC hala elle karta basılmış müzikler çalabilmekte ve hatta çaldığı müziği de bu linkten dinleyebiliyoruz. (Dünyanın bilgisayarla üretilen ilk müziği olduğu iddia ediliyor)

Şu anda milisaniyelerle yapılabilen hesapları yaklaşık 1 saatte bitirebilen bu makina o zamanın insanları için bir mucizeymiş. Bu işlemler 20 kişi birleştiğinde yaklaşık bir haftada bitirilebilen işlemler unutmayın! :)

CSIRAC bir kac ton ağırlığındaymış ve bir mahalleyi aydınlatabilecek elektrikle çalışıyormuş. Ayrıca Amerika ve İngiltere dışında üretilen ilk bilgisayarmış.

Bu linkte bilgisayarın resimlerini ve de tarihçesini bulabilirsiniz. Daha da detaylı bilgi isterim derseniz işte buraya bakın.

While My Guitar Gently Beeps

FZ

Intel®/Fender Telecaster® gitarı ile kulaklığınızı gitarınıza takıp favori parçalarınızı dinleyebilir, demo kayıtlarınızı anında arkadaşlarınıza yollayabilir, Internet'e bağlanıp istediğiniz parçaların notalarını indirebilir, arkadaşlarınızla anında mesajlaşabilir ve webcam ile hayranlarınıza seslenebilirsiniz.

Ve tabii blues, rock filan da çalmanız mümkün bunların yanısıra ;-) Daha detaylı bilgiye INTEL basın duyurusundan erişebilirsiniz. (Haber için Ercümend'e teşekkürler.)

Ağ Cihazlarının Öntanımlı Parola Listesi

Soulblighter

Bu adreste birçok ağ cihazının üretici tarafından tanımlanan parolalarını bulabilirsiniz.

Creative Sound Blaster Live Value Muamması

mambo

Creative'in ses ve grafik kartlarında ileri noktada olduğu herkes tarafından biliniyor. Ama Creative'in en iddalı olduğu Sound Blaster Live Value eğer yüklenebilirse(!) gerçekten çok kaliteli bir ses kartı ve size kartın sürücüsü ile birlikte verdikleri LAVA programı mp3 formatındaki müzik dosyalarının sıkıştırılmasından kaynaklanan ses kayıplarını en aza indirmesi ve şu anki bilgisayarda müzik dinleme ortamında en çok kullanılan format olan mp3 için gerçektende çok güzel bir olay ama ne varki sürücü ile birlikte verdikleri lava programına karşı Creative Sound Blaster Live Value sürücüsü Windows 98 ve Windows 98SE için yeterli değil.

USB Hafızalı Saat

tongucyumruk

USB yuvasından bağlanan flash hafıza kartları disketlerin pabucunu çoktan dama attı. Ufak boyutu, uyumluluğu ve bir okuyucuya ihtiyaç duymayan yapısı sayesinde bu ufak hafıza kartları herkes tarafından çok tutuldu. Ancak daha sonra bunları nasıl taşıyacağımız problemi ortaya çıktı. Her ne kadar küçük ve hafif olsalar da orada, burada unutabiliyorduk, üstelik zaten tıklım tıklım olan cebmize de fazladan bir alet daha koymamız gerekiyordu. Bunun üzerine anahtarlık, ufak fener gibi değişik biçimlerde USB hafıza ürünleri piyasaya çıktı. Ancak bu yeni ürün son noktayı koyacak gibi.