Küresel Bilgisayar

0
tongucyumruk
Masaüstünüzde Slicker kullanmaya başladınız, peki sizce bu o bilim-kurgu filmlerindeki ortamı yakalamak için yeterli mi? PC'lerimiz için 4B tanımı (Big Boring Beige Boxes) geçerli olduğu sürece yeterince çekici olamayacağı kesin. Bu sorunu kısa yoldan bir Yeni iMac alarak halletmeniz mümkün tabiiki. Ancak Biz PC'cileri düşünen uzak doğulu arkadaşlar bu sorunun çözümünü bulmuşlar. (Sayfa Türkçe ya da İngilizce değil, ama resimler var)Arada bir masadan yuvarlanmasını saymazsak bence oldukça hoş bir icat.

Görüşler

0
tongucyumruk
Mini PC'ler gerçekten güzel... ama açıkçası küre şeklinde bir pc daha fantastik oluyor. özellikle CD için yukarı doğru açılması falan...

Birde şunu düşünün böyle bir PC'ye sahipsiniz tamamen kablosuz donanım kullanıyorsunuz, PC'de pille çalışabiliyor... O, evin orasında burasında yuvarlanırken siz işinize bakıyorsunuz.

Veya elektriğe bağlı, ama geri kalan donanımlar kablosuz, bu arkadaş salonunuzu süslüyor, siz aleti odanızdan kullanıyorsunuz.

Son olarak Mini PC'lerin üzerine gülen bir yüz çizdiğinizde bu toptaki kadar sevimli duracağını sanmıyorum.
0
anonim
O, evin orasında burasında yuvarlanırken siz işinize bakıyorsunuz.

:)) evinde kedi olanların kedileri yaşadı :) yeni bir oyuncak :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

3cm disk´e 1 GB

conan

Philips yeni ürettiği prototip CD`yi piyasaya tanıttı. Özellikle sayısal fotoğraf makinaları, mp3 çalıcıları gibi ufak alanda çok sığa gereksinimi olan aletler için tasarlanmış bu CD 3cm çapında bir yerde 1 GB bilgi depolayabiliyor. Yeni geliştirdikleri daha kısa dalgaboylu mavi lazer teknolojisi ile şu anda kullanılan kırmızı lazerlere göre daha az alanda daha çok bilgi depolama imkanına kavuşan şirketin bir diğer araştırması ise şu anki CD boyutlarına 27 GB depolayabilecek başka bir mavi lazer uygulaması. Şirket bu araştırmada yanlız başına da çalışmıyor. İçinde Hitachi, LG Electronics, Matsushita Electric Industrial, Pioneer, Samsung Electronics, Sharp, Sony ve Thomson Multimedia şirketlerini barındıran "Blu-ray Disc Founders" diye bir konsorsiyumla birlikte bu işe imzayı atmışlardı.

Linus Torvalds´a Göre Itanium İşlemcisi: Kötü Tasarım!

FZ

GNU/Linux işletim sisteminin çekirdeğinin yaratıcısı Linus Torvalds'a göre Intel'in son işlemcisi Itanium çok kötü tasarlanmış durumda.

NVIDIA

HoLY

NVIDIA linux icin ekran kartı driverlarının 1.0-2880 versiyonunu release etmiş.Yeni versiyonda GeForce4 and Quadro4 kartlar desteklenmiş,ve tabiki bazı bug fixler giderilmiş.Nvidia ekran kartınız var ve 3D oyunlarda sorunlar yaşıyo yada mesela xine de fullscreen supportu calışdıramıyorsanız hemen bu driverları yüklüyorsunuz.

Conexant sorunu bitiyor

demonic

Eğer PCI modeminiz Conexant HSF ya da HCF çipsetli bir modemse dertleriniz bitiyor. http://www.linuxant.com kısıtlı sürücülerinin aksine vereceğim adresteki sürücüler modemin tüm hızını kullandırtıyor.

http://aslan.no-ip.com/~iphitus/linux/download.php?list.3 adresinden indireceğiniz sürücüler. Mandrake Users Board'a ve Freenode IRC sunucusunda #musb kanalındaki iphitus'a teşekkürler.

Optik Kamuflaj

anonim

Benim aklıma gelmişti bu denir ya hani hep. İşte, o projelerden biri...
Sitedede (böyle süper projeler yapıp böyle tasarımla sunmak nedir, ne değildir;bilahere tartışalım) belirtildiği gibi, optik kamuflajın arkasında yatan mantık basit: maskelemek istediğiniz nesnenin arka tarafına düşen görüntüyü üzerine düşürmek.
Fikir olarak bu kadar basit bir şeyi, toeride ve pratikte bu denli başarılı gerçeklemek için nasıl bir çalışma yapmak lazım, gerçekten merak ediyorum. Videoları izlemeden geçmeyin:1[915k], 2[1.26m], 3[1.66m].
Tachi Laboratuarlarının diğer muhteşem projelerine de buradan ulaşabilirsiniz. Özellikle senkronize hareketi ilgilendiren RobotPhone çok başarılı.