Her çocuğa bir dizüstü

0
cbc
Daha önce bahsettiğimiz laptop sonunda hazır. Prototipini görüp incelemiş birinin hazırladığı bu yazıdan cihaz üzerinde Red Hat çalışacağını, Squeak ve Logo barındıracağını öğrenebilirsiniz.

Ayrıca bu cihazı satın almak mümkün olmayacak, sadece öğrencilere dağıtılmak şartı ile piyasaya verilecek.

Kaynak: /.

Görüşler

0
butch
0
darkhunter
Geçenler de katıldığım bir sempozyum da intel türkiye genel müdürü, 100$'lık laptop'un "kaliteli" olamayacağını, zaten ortada bir render'den başka birşey olmadığını falan ima etmişti.

Alt seviye işlemcilerini bu fiyata satan firmaların bu alet hakkında olumlu görüş bildirmelerini beklemiyorum ama intel'in bu konuda çok eleştiri yediği ve yiyeceği de aşikar. AMD'nin halihazırda bir ucuz sistem projesi var, iyi kötü eleştirileri savuruyorlar bununla.

Intel de uluslararası arenanın "züppe" üreticisi olmaya devam ediyor. Anlaşılan celeron da kar etmiyor artık...
0
roktas
Umarım gelecekte hatırlanacak tarihi bir haber olur bu. Pilot bölgeler arasında Mısır, Tunus, Tayland vb ülkeler var. Türkiye'den bu konuda bir girişim yok sanıyorum. (Girişim olsa bile Türkiye'nin ekonomik şartları BM'nin öncelik kriterlerine uymayabilir.)
0
roktas
Kofi Annan'ın basın toplantısına göz atmayı ihmal etmeyelim...
0
roktas
Jim Gettys (önemli bir X Window geliştiricisi) günlüğünde bu dizüstü hakkında ilginç bilgiler vermiş:
  • AMD x86 Geode işlemci, asgari GX2 @ 500mhz
  • 128 MB RAM; yavaş, fakat ucuz
  • Asgari 512 MB Flash bellek
  • Dahili 802.11 kablosuz (muhtemelen) Atheros yongası
Gettys'in özgür/açık kaynak geliştiricilerine yönelik tavsiyeleri de var. Şu tespit çok çarpıcı: "Şansınız yaver giderse, dünyanın her yerinden geliştirdiğiniz yazılımları kullanmaya aday yeni bir kitle; 2007'ye kadar 100,000,000 mertebesinde"
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

1 Tbyte File Server < $5000

sundance

Siz de mi NetApp ve Compaq disk kutularının maliyetinden rahatsızsınız ? İnsaf be bu kadar binlerce dolar verilir mi diyorsunuz ?

Gözünüz aydın Terabyte File Server Under $5000 Project başarıya ulaştı.

Bu makalede adım adım bu işin nasıl yapılacağı anlatılıyor.

Kandaki Yakıt Hücreleri

vst

Slashdot'ta bildirildiğine göre, bir Japon araştırma grubu, kanda faaliyet gösteren bir yakıt hücresi geliştirmiş. Glikozdan elektronları çekip çıkartan hücrenin faaliyeti sonrasında toksin de açığa çıkmıyor. Belki de birgün insanları seri bağlayarak küçük bir şehrin elektrik gereksinimi karşılayabilir, ya da paralel bağlayarak, dizüstü bilgisayarımızı kesintisiz kullanabiliriz. İstihdamı arttırmak için başka önerisi olan?

"Lego"dan PC Kasası Olur mu?

FZ

Görülen o ki oluyor. Şimdiye kadar gördüğüm en şirin, en acayip bilgisayar kasaları! Lego çılgınlığının bir parçası: Lego ile yapılmış PC kasaları.

Pentium´un Sahte MHZ´leri!!!

Evil_Empire

Pentium 4'ün yavaş kalmasının sebebi pipeline sayısının iki kat olması sonucu tahmin algoritmalarının işleri biraz karıştırması. Ayrıca MHZ bazındaki aldatmaca.

Hacker: Canı sıkılan bilgisayarcı

sundance

Sanırım 1990-91`de, Commodore Dergisi`nin bize tahsis ettiği Dungeon adını verdiğimiz bir bodrum katında, Melih bana en son yaptığı Commodore 64 hackini gösteriyordu. C-64`ün sadece siyah beyaz olan 320x200`lük ekran modunda, 120x200`lük bir alan içinde 16 renk gösterebilen bir ekran moduydu bu.

O zamandan beri düşünürüm, bir insanı hacker olmaya nasıl başlar...(burada hacker, sıkça kullanıldığının tersine, sistem kıran, cracker anlamında değil, sistemleri kurcalayan, tembellik yapabilmenin yollarını bulabilmek için geceli gündüzlü çalışan bilgisayar hastası anlamında kullanılmaktadır :)