Her çocuğa bir dizüstü

0
cbc
Daha önce bahsettiğimiz laptop sonunda hazır. Prototipini görüp incelemiş birinin hazırladığı bu yazıdan cihaz üzerinde Red Hat çalışacağını, Squeak ve Logo barındıracağını öğrenebilirsiniz.

Ayrıca bu cihazı satın almak mümkün olmayacak, sadece öğrencilere dağıtılmak şartı ile piyasaya verilecek.

Kaynak: /.

Görüşler

0
butch
0
darkhunter
Geçenler de katıldığım bir sempozyum da intel türkiye genel müdürü, 100$'lık laptop'un "kaliteli" olamayacağını, zaten ortada bir render'den başka birşey olmadığını falan ima etmişti.

Alt seviye işlemcilerini bu fiyata satan firmaların bu alet hakkında olumlu görüş bildirmelerini beklemiyorum ama intel'in bu konuda çok eleştiri yediği ve yiyeceği de aşikar. AMD'nin halihazırda bir ucuz sistem projesi var, iyi kötü eleştirileri savuruyorlar bununla.

Intel de uluslararası arenanın "züppe" üreticisi olmaya devam ediyor. Anlaşılan celeron da kar etmiyor artık...
0
roktas
Umarım gelecekte hatırlanacak tarihi bir haber olur bu. Pilot bölgeler arasında Mısır, Tunus, Tayland vb ülkeler var. Türkiye'den bu konuda bir girişim yok sanıyorum. (Girişim olsa bile Türkiye'nin ekonomik şartları BM'nin öncelik kriterlerine uymayabilir.)
0
roktas
Kofi Annan'ın basın toplantısına göz atmayı ihmal etmeyelim...
0
roktas
Jim Gettys (önemli bir X Window geliştiricisi) günlüğünde bu dizüstü hakkında ilginç bilgiler vermiş:
  • AMD x86 Geode işlemci, asgari GX2 @ 500mhz
  • 128 MB RAM; yavaş, fakat ucuz
  • Asgari 512 MB Flash bellek
  • Dahili 802.11 kablosuz (muhtemelen) Atheros yongası
Gettys'in özgür/açık kaynak geliştiricilerine yönelik tavsiyeleri de var. Şu tespit çok çarpıcı: "Şansınız yaver giderse, dünyanın her yerinden geliştirdiğiniz yazılımları kullanmaya aday yeni bir kitle; 2007'ye kadar 100,000,000 mertebesinde"
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Hardisk kapasitesi nasıl 10 kat genişletilir?

zentoo

Hitachi 2007 de 1TB disk üretmeyi planladığını açıklamıştı. Şimdi de bunu nasıl yapacağını bir flash animasyonla anlatmış. :-]

Mikroişlemci Üzerinde Yumurta Pişirildi!

FZ

Yanlış okumadınız! İngiltere'deki bir bilgisayar meraklısı, Athlon mikroişlemcisi üzerinde yumurta pişirip, afiyetle yemiş.

11 dakika boyunca çalışan mikroişlemci, yaydığı termal enerjinin büyük bir kısmını üstündeki plakaya aktarmış ve bu sürecin sonunda kızaran işlemci değil yumurta olmuş.

En Eski PC Bulundu

tdeveci

Intel ve HP uzun zamandır sürdürdükleri bir arayışta sona ulaştılar. Halen kullanılmakta olan en eski PC'yi arayan ikili, aradığını Hollanda kökenli PHI Data adlı bir firmada buldu. Firmanın ödülüyse daha önceden duyurulan 18 bin Euro oldu. Sonuca göre şu anda çalışır durumda olan en eski PC, IBM'in Intel 8088 tabanlı 5160 modeli. 1983 yılında imal edilen bu bilgisayar yine IBM'in nokta matris yazıcısını kullanıyor. HP ve Intel, bu bilgisayarı hala kullanan Hollandalı firmaya 5 yeni Intel tabanlı HP bilgisayar hediye etmeyi de ihmal etmedi. Aynı yarışmayı 1999 yılında ABD'de gerçekleştiren Dell, 1960 model bir Altair 8800b'nin kullanıldığını bulmuş ve bizim gibi şoke olmuştu.

Kaynak : Radikal 19 ocak 2004

Guns, Lots of Guns (ama nereye kadar?)

parsifal

Teknolojiyi takip etmenin en üzücü özelliklerinden biride devamlı yenisinin çıkması ve elinizdekinin bir şekilde demode olmasıdır. TV alırsınız, hedelisi çıkar. Fotoğraf makinesi alırsınız hödölüsü çıkar.

Günümüzde ise bunu en çok çep telefonlarında yaşıyoruz. O kadar çok marka ve o kadar çok çeşit çıkar ki almaya kalktığınızda karşılaştıracak onlarca model ile karşı karşıya kalırsınız. Kamera, flaş, bluetooth, java, vs vs... Üstüne az biraz daha ekleseniz kolaylıkla dizüstü bilgisayar alacak kadar pahalıya satılan pek çok model.

Bamya boyutunda 1 GB`lık flash disk

larweda

Netac adında bir çin firması, 4,5x1,7x0.9 cm boyutunda USB arayüzlü flash diskler üretiyor. Bu ufacık şirin aletler, ki firma bunlara Onlydisk diyor, 8 MB - 1 GB arası kapasitede olabiliyor ve USB driver`ı yüklendikten sonra Windows ve MacOS ortamları için plug and play hale gelebiliyorlar. Linux için herhangi bir bilgiye rastlamadım ama eminim çok yakında linux desteği de çıkacaktır. Veri transfer hızının pek süper olmaması (750 KB/S okuma, 450 KB/S yazma) belki dayanılabilir bi kısıtlama, ama fiyatlar gözönüne alınırsa pek de o kadar ulaşılabilir olmuyor. 32 MB`lığı 120$, 64 MB`lığı 217$, 128 MB`lığı 361$, 256 MB`lığı 438$, 256 MB`lığı 810$ 1 GB`lığı da 1415$ fiyatında. Kimbilir, belki bigün fiyatları düşer de biz de hayallerini kurmaya başlarız.