Gözlükte Monitör

0
anonim

İlgili Yazılar

Ecrix ve Exabyte Birleşti

anonim

Küçük ölçekli firmalar için backup çözümleri sunan ve bu konuda dünyanın önde gelen firmalarından Ecrix ve büyük ölçekli firmalara network storage çözümleri sunan Exabyte geçtiğimiz haftalarda güçlerini birleştirme kararı aldılar. HP ve Compaq Desktop ve Sunucularda standart olarak gelen Ecrix backup uniteleri, artık network storage piyasasında da kendini göstermeye başlayacak. Son aylardaki dünyadaki IT sektöründeki kriz bakalım başka hangi firmalarin evliliklerini karşımıza çıkaracak.

Bu tip güç birliğini ve evlilikleri bizim ülkemizdeki firmalar da başarabilse belki de ekonominin en azından IT Sektörünün gelişmesi ve IT sektöründeki işsizliğin bir nebze de azalmasına sebep olabilir.

Sihirli Küp İnternet için hazır...

parsifal

Intel işbirliği ile yüksek performanslı, düşük enerji tüketimli, internet aracı piyasaya çıktı. Windows CE veya Linux'u yüklenmiş CerfCube'ün boyutları sadece 7.6 cm x 7.6 cm x 7.6 cm.

Server gereçleri, bilgi toplama aygıtları, tarayıcılar için kusursuz bir çözüm. 32 MB Ram, 16 MB Flash, StrongARM 1110 işlemcili CerfCube'ün satış fiyatı 495$. Wİndows CE kurulumunda Bluetooth, Linux kurulumunda ise Apache web server mevcut.
İnanmazsanız:CerfCube™

AirTies Modemlerde Yazılım Sorunu Mu Var?

FZ

Az önce şöyle bir blog girdisi ile karşılaştım:

Eğer Linux üzerinde pidgin kullanıyorsanız, AirTies modem almayın! Neden mi? Çünkü pidgin kesinlikle GTalk’a bağlanamıyor. Daha önce sırf bu sebeple RT-204 bir modemi çöpe atıp bir Zyxel ile değiştirmiştim. AirTies müşteri hizmetlerine durumu bildirmiş ve kendilerine detaylı bir açıklama yazmıştım. Bugün bir mekan değişikliği yapıp yazlığa geldim ve bir baktım gtalk’a bağlanamıyorum. Sebep yine hatalı bir airties modem. Şimdi bunun da yenisini almak gerekecek. Biraz araştırdım. Birincisi, AirTies modemler, DHCP üzerinden DNS sunucularının IP numarasını alıyor ve sizin bunları değiştirmenize izin vermiyor. Örneğin, TTNET’in DNS sunucusunu değilde başka bir DNS sunucusu kullanmak isterseniz bunu yapamıyorsunuz. İkincisi, bu modemlerin üzerindeki DNS stack, bir şekilde SRV kayıtlarını anlamıyor. GTalk’a bağlanamamasının sebebi de bu.


Benzer problemi yaşayan var mı acaba?

Yazının devamı için kaynak: http://www.aklahizmet.com/2009/05/20/airties-modem-bug/

Türkiye İşlemcisini Tasarlıyor

FZ

Türkiye, son 25 yılda bilişim sektöründeki gelişmeler karşısında genel olarak "tüketici" konumunda kalmıştır. Aslen üniversitelerimiz ve diğer teknik okullarımız, bu süreci gerektiği gibi hem bilimsel hem de sanayi anlamında takip etmiş olmakla birlikte toplum, sadece teknolojiyi kullanan, bunun eğitimini alan ve veren konumda olmuştur. Teknolojik eğitimde, bir nebze olsun daha yaratıcı olabilmek adına ve doğrudan bilgisayar tasarımının kullanıcılar, teknik elemanlar ve mühendisler tarafından daha yakın irdelenmesi amacı ile bu yarışma düzenlemiştir. Türkiye'nin işlemcisini tasarım sürecinde insanların sayısal devrelere, bilgisayar organizasyonu ve mimarisine, işlemcilere daha ilgili olabilmeleri ve daha iyi bir eğitim amaçlanmıştır.

Eskiden de bilgisayarlar varmış.

larweda

1969 yılında Apollo 11`i aya indiren de bir bilgisayardı. Aslında herkes Neil Armstrong`un "Bu benim için küçük ama insanlık için büyük bir adım." sözünü bilir. Ama Apollo 11`in iniş rutinlerini hesaplayan bilgisayar da kontrol bilimi açısından çok küçük ama büyük bir adım niteliğinde.