Gözlükte Monitör

0
anonim

İlgili Yazılar

Cep Telefonları Aklandı! (şimdilik)

anonim

13 ayrı ülkede, ülke çapında yapılan araştırmalar sonucunda cep telefonlarının 10 yıllık kullanımının beyin kanseri oluşturma riski olmadıgı kanıtlandı: http://www.newscientist.com/news/news.jsp?id=ns99994624

Kandaki Yakıt Hücreleri

vst

Slashdot'ta bildirildiğine göre, bir Japon araştırma grubu, kanda faaliyet gösteren bir yakıt hücresi geliştirmiş. Glikozdan elektronları çekip çıkartan hücrenin faaliyeti sonrasında toksin de açığa çıkmıyor. Belki de birgün insanları seri bağlayarak küçük bir şehrin elektrik gereksinimi karşılayabilir, ya da paralel bağlayarak, dizüstü bilgisayarımızı kesintisiz kullanabiliriz. İstihdamı arttırmak için başka önerisi olan?

Robotlar Yarışıyor - Ödül: Bir Milyon Dolar

malkocoglu

İleri Savunma Araştırma Proje Bürosu DARPA, Internet'ten sonra yapay şöförlerde mi sanayiye kazandıracak? Umarız öyle olur. Şu bir gerçek ki, bir yarışma ve hedef kadar mühendisleri motive eden bir şey olamaz. DARPA'nın koyduğu yeni hedef, 300 millik bir arazinin bir robot araç tarafından kendi başına geçmesini öngörüyor.

Türkiye´nin İlk Bilgisayar Tarihi Sergisi

FZ

Rahmi M. Koç Müzesi'nde Türkiye'nin ilk bilgisayar tarihi sergisi açıldı.

Microsoft Bilgisayar Tarihi Sergisi, Microsoft Türkiye'nin sponsorluğunda Rahmi Koç Müzesi'nde açıldı. Bilgisayar ve yazılımın tarih boyunca gelişiminin anlatıldığı sergi sürekli olarak açık kalacak ve Rahmi Koç Müzesi'nin kapalı olduğu Pazartesi günü hariç haftanın tüm günleri ziyaret edilebilecek.

Donanımda yeni madde antimon-tellür

Soulblighter

Royal Philips Electronics araştırmacıları, mevcut belleklerin yerine geçebilecek yeni bir maddenin oluşturulduğunu açıkladı. Bu maddenin kullanıldığı teknik sayesinde DRAM ve flaş bellekler tarihe karışacak.

Philips laboratuvarlarında geliştirilen yeni madde antimon ve tellürün (tellurium) bileşiminden oluşuyor. CD’lerdeki düzeneğe benzer bir şekilde çalışan yöntemde, lazer, maddenin üzerinde bir noktaya yönlendiriliyor ve maddenin yüzeyi ışını geri yansıtıyor. Geri yansıma, lazerin değdiği yüzey noktasındaki moleküllerin dağılımına göre farklılık arzediyor. Molekül dağılımındaki farklar, bu yansımada da çeşitlilik yaratıyor. Lazer yansıması daha sonra, dijital dilde sıfır ve bire dönüştürülüyor.