HD DVD Kapımızıda

0
St
PCWorld'ün haberine göre NEC CD, DVD, ve HD DVD entegrasyonunu gerçekleştiren ilk okuyucuyu geliştirdi. Ülkemizde henüz yeterince yaygınlaşma imkanı bile bulamayan DVD teknolojisinden HD DVD teknolojisine yumuşak bir geçiş için üretilen okuyucu, üç kuşak optik diski desteklemesi sayesinde kullanıcılar için büyük kolaylık sağlayacak.

Orjinal Haber: http://www.pcworld.com/news/article/0,aid,118976,00.asp

İlgili Yazılar

Donanım önerileri: Haziran sayısı

e2e

Son dönemlerde en çok sorulan sorular arasında "GNU/Linux'a geçmek istiyorum fakat donanım problemi yaşar mıyım?", ya da "Yeni bir makine almak istiyorum, ne tür bir donanım tercih etmeliyim" vb. sorular yer alıyor.

Linux.com'da yeralan bu makalede özellikle 2.6 kernel için donanım önerileri yer alıyor. Bilgisayarını yenilemek, ya da GNU/Linux'a geçmek isteyenlerin gözatmasında fayda var.

Gözlükte Monitör

anonim

Mercek ve aynalarını tasarladığım gözlük boyutuna yakın monitorün ilk prototipini bitirdik. Teknik detaylarına ve resimlerine şu sayfadan erişebilirsiniz:

http://students.creol.ucf.edu/ozan/eyeglass.html

Hacker: Canı sıkılan bilgisayarcı

sundance

Sanırım 1990-91`de, Commodore Dergisi`nin bize tahsis ettiği Dungeon adını verdiğimiz bir bodrum katında, Melih bana en son yaptığı Commodore 64 hackini gösteriyordu. C-64`ün sadece siyah beyaz olan 320x200`lük ekran modunda, 120x200`lük bir alan içinde 16 renk gösterebilen bir ekran moduydu bu.

O zamandan beri düşünürüm, bir insanı hacker olmaya nasıl başlar...(burada hacker, sıkça kullanıldığının tersine, sistem kıran, cracker anlamında değil, sistemleri kurcalayan, tembellik yapabilmenin yollarını bulabilmek için geceli gündüzlü çalışan bilgisayar hastası anlamında kullanılmaktadır :)

Türkiye İşlemcisini Tasarlıyor

FZ

Türkiye, son 25 yılda bilişim sektöründeki gelişmeler karşısında genel olarak "tüketici" konumunda kalmıştır. Aslen üniversitelerimiz ve diğer teknik okullarımız, bu süreci gerektiği gibi hem bilimsel hem de sanayi anlamında takip etmiş olmakla birlikte toplum, sadece teknolojiyi kullanan, bunun eğitimini alan ve veren konumda olmuştur. Teknolojik eğitimde, bir nebze olsun daha yaratıcı olabilmek adına ve doğrudan bilgisayar tasarımının kullanıcılar, teknik elemanlar ve mühendisler tarafından daha yakın irdelenmesi amacı ile bu yarışma düzenlemiştir. Türkiye'nin işlemcisini tasarım sürecinde insanların sayısal devrelere, bilgisayar organizasyonu ve mimarisine, işlemcilere daha ilgili olabilmeleri ve daha iyi bir eğitim amaçlanmıştır.

Nokia N-Gage Kopya Koruması Kırıldı

murat09

Dünyanın en büyük mobil iletişim cihazı üreticisi Nokia, en yeni ürünlerinden N-Gage'nin web üzerinden oyun download edilerek kullanımını engelleyen kopya korumasının kırıldığını açıkladı. Nokia'nın büyük umutlar beslediği N-Gage oyun konsol-telefonunda artık özel programlar yardımıyla "kişiselleştirilmiş" arayüzler ve oyunlar kullanılabiliyor. Bu kilit aynı Series 60 işletim sistemi'ni kullanan Siemens SX-1 lerde de paralel olarak aşıldı.
Nokia sözcüsü Damian Stathonikos cihazın ileriki versiyonlarında geliştirilerek bu kilidi aşmayı daha zor hale getirmeye çalışacaklarını belirtti.
Geniş bilgi: Reuters