Creative Sound Blaster Live Value Muamması

0
mambo
Creative'in ses ve grafik kartlarında ileri noktada olduğu herkes tarafından biliniyor. Ama Creative'in en iddalı olduğu Sound Blaster Live Value eğer yüklenebilirse(!) gerçekten çok kaliteli bir ses kartı ve size kartın sürücüsü ile birlikte verdikleri LAVA programı mp3 formatındaki müzik dosyalarının sıkıştırılmasından kaynaklanan ses kayıplarını en aza indirmesi ve şu anki bilgisayarda müzik dinleme ortamında en çok kullanılan format olan mp3 için gerçektende çok güzel bir olay ama ne varki sürücü ile birlikte verdikleri lava programına karşı Creative Sound Blaster Live Value sürücüsü Windows 98 ve Windows 98SE için yeterli değil.
Kartı sadece kendi sürücüsü ile yüklediğiniz zaman hata veriyor yeni kartın yanında alınan sürücü Windows'lara yüklemek için yeterli değil. Çoğu kullanıcı bunu Windows'un hatası olarak görse de olay tamamen Creative'in yanlışlığı. Kartın sürücüsünü yükledikten sonra uzun aramalar sonucunda Sound Blaster Live'ın güncelleme dosyasını bulmanız gerekiyor. SB1199 adını taşıyan bu güncellemeyi bulmak sanıldığı kadar kolay değil ve bu da bazen tek başına yeterli olmuyor. SB1199 un yetmediği zamanlar da ise www.creativehelp.com dan kendi bilgisayarınıza uygun güncelleme dosyasını bulup indirmeniz gerekiyor. Bu güncelleme dosyaları sanılanın aksine bir iki MB de değil, en küçük update yaklaşık 7 mb civarında. Bazen bunların 2 yada 3 ünü de indirmeniz gerekiyor. Bu da Türkiye telefon hatlarını göz önünde bulundurursak en az yarım saatinizi bunları indirmek için ayırmanız anlamına geliyor. Piyasada yaklaşık 49$ civarında olan bu kart için bence bu kadar uğraşmak çok gereksiz o kadar para veriyorsunuz ve sorun çıkarıyor. Tamamen Creative e ait olan bu hata hala giderilmiş değil. Siz kartı alırken ne kutunun üzerinde böyle bir hata olduğuna dair bir yazı görüyorsunuz nede satıcı firma bunun hakkında bir bilgi veriyor.Sonra uğraşmak tamamen size kalıyor. İlk zamanlar makinenizin bozuk olduğunu dahi düşünebilirsiniz ama heyecana mahal yok hata tamamen Creative'in SB1199 adlı dosyası şu an yok, aramalarım devam ediyor yada site sahipleri ile görüştükten sonra eğer izin verirlerse dosyayı burdanda indirebileceksiniz. Sound Blaster muammasında sizlere başarılar..........

Görüşler

0
anonim
Merhaba;
Soundblasterla ilgili sorunlar sadece driver yetersizliği değil, aynı zamanda çok ciddi bir dip gürültü sorunu var..Bir SBLive Platinum sahibi olarak Ensoniq chipsetin getirdiği wave synth. güzelliklerini de gölgede kaldığını söylemeden geçemeyeceğim..Keşke Creative Ensoniq'i satın almasaydı...Çünkü Ensoniq rocks, Creative Sucks!!
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Enerji İsrafı, Google ve Dünya'nın Geri Kalanı...

darkhunter

ecoIron isimli blog'un sahibi, green computing'ci Mark Ontkush'un oldukça ilginç bir teorisi var: Google'ın arkaplan rengi siyah olsaydı, yılda 3000 Megawatt-Saat tasarruf edilecekti!

Derinlik sahibi videolar

tongucyumruk

3DV Systems tarafından duyurulan bir sisteme göre artık kameralarla kayıt yaparken derinlik bilgisini de görüntünün içine gömmek mümkün olacak. Belki henüz 3D filmler çekemiyor ama özellikle key framing konusunda bir devrim yaratmaya aday gözüküyor. JVC şimdiden bu sistemi kullanan bir kamerasını duyurdu.

Sistemin en önemli getirilerinden biri artık çekilen görüntüden bir kısmını ayırmak için görüntüyü tek renkli bir ekranın önünde çekmek zorunda olmamanız. Sistem görüntüdeki derinliği ölçmek için infrared ışınlardan faydalanıyor. Bu kızılötesi ışın yoluyla elde edilen derinlik bilgisi her frame için ekstra bir ZBuffer frame`inde tutuluyor. Şimdilik oldukça pahalı makinalarda ve profesyonel sistemlerde kullanılıyorsa da kullanıcı seviyesine inebilirse çok eğleneceğiz demektir.

Konuyla ilgili Slashdot`ta çıkan haber.

Amiga One - Geliyor mu ?

sundance

OS News haberine göre yeni Amiga yakında çıkıyor.

\r\r \r\r Özelliklere bakarsak:

\r\r -AmigaOne ATX motherboards 600 MHz G3 PowerPC CPU
\r -10/100 ethernet
\r -USB
\r -AGP (2xSpeed), AC97 Soundchip, MC97 modem
\r -UDMA100 IDE controller
\r -600 Euro fiyat (Amigacıların saçları beyazlamadan çıkartsalar iyi olur demekten başka bir şey gelmiyor elimizden :)

Hardisk kapasitesi nasıl 10 kat genişletilir?

zentoo

Hitachi 2007 de 1TB disk üretmeyi planladığını açıklamıştı. Şimdi de bunu nasıl yapacağını bir flash animasyonla anlatmış. :-]

VIA da sürücü kodlarını açıyor!

zentoo

Ne oluyoruz yahu, açılan açılana. :-]

VIA zaten çoğu kendi bünyesinde olmayan (freelance) sürücü geliştirenlerin çalışmalarını açık kaynak kod dünyasının kollarına bıraktı. Digitimes daki habere göre VIA toplamda 6 adet core logic vede Pro Savage serisi GPU ların sürücülerinin kaynak kodlarını açmış bulunuyor. VIA nın "core logic"lerindeki bir avantajda güney köprüsündeki network kontrol ünitesi de bu açılmayı kapsamakta.