Creative Sound Blaster Live Value Muamması

0
mambo
Creative'in ses ve grafik kartlarında ileri noktada olduğu herkes tarafından biliniyor. Ama Creative'in en iddalı olduğu Sound Blaster Live Value eğer yüklenebilirse(!) gerçekten çok kaliteli bir ses kartı ve size kartın sürücüsü ile birlikte verdikleri LAVA programı mp3 formatındaki müzik dosyalarının sıkıştırılmasından kaynaklanan ses kayıplarını en aza indirmesi ve şu anki bilgisayarda müzik dinleme ortamında en çok kullanılan format olan mp3 için gerçektende çok güzel bir olay ama ne varki sürücü ile birlikte verdikleri lava programına karşı Creative Sound Blaster Live Value sürücüsü Windows 98 ve Windows 98SE için yeterli değil.
Kartı sadece kendi sürücüsü ile yüklediğiniz zaman hata veriyor yeni kartın yanında alınan sürücü Windows'lara yüklemek için yeterli değil. Çoğu kullanıcı bunu Windows'un hatası olarak görse de olay tamamen Creative'in yanlışlığı. Kartın sürücüsünü yükledikten sonra uzun aramalar sonucunda Sound Blaster Live'ın güncelleme dosyasını bulmanız gerekiyor. SB1199 adını taşıyan bu güncellemeyi bulmak sanıldığı kadar kolay değil ve bu da bazen tek başına yeterli olmuyor. SB1199 un yetmediği zamanlar da ise www.creativehelp.com dan kendi bilgisayarınıza uygun güncelleme dosyasını bulup indirmeniz gerekiyor. Bu güncelleme dosyaları sanılanın aksine bir iki MB de değil, en küçük update yaklaşık 7 mb civarında. Bazen bunların 2 yada 3 ünü de indirmeniz gerekiyor. Bu da Türkiye telefon hatlarını göz önünde bulundurursak en az yarım saatinizi bunları indirmek için ayırmanız anlamına geliyor. Piyasada yaklaşık 49$ civarında olan bu kart için bence bu kadar uğraşmak çok gereksiz o kadar para veriyorsunuz ve sorun çıkarıyor. Tamamen Creative e ait olan bu hata hala giderilmiş değil. Siz kartı alırken ne kutunun üzerinde böyle bir hata olduğuna dair bir yazı görüyorsunuz nede satıcı firma bunun hakkında bir bilgi veriyor.Sonra uğraşmak tamamen size kalıyor. İlk zamanlar makinenizin bozuk olduğunu dahi düşünebilirsiniz ama heyecana mahal yok hata tamamen Creative'in SB1199 adlı dosyası şu an yok, aramalarım devam ediyor yada site sahipleri ile görüştükten sonra eğer izin verirlerse dosyayı burdanda indirebileceksiniz. Sound Blaster muammasında sizlere başarılar..........

Görüşler

0
anonim
Merhaba;
Soundblasterla ilgili sorunlar sadece driver yetersizliği değil, aynı zamanda çok ciddi bir dip gürültü sorunu var..Bir SBLive Platinum sahibi olarak Ensoniq chipsetin getirdiği wave synth. güzelliklerini de gölgede kaldığını söylemeden geçemeyeceğim..Keşke Creative Ensoniq'i satın almasaydı...Çünkü Ensoniq rocks, Creative Sucks!!
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Parity Mucidi de Sizlere Ömür...

FZ

Sayısal bilgisayarların geliştirilmesinde büyük katkıları olan Richard Bloch 78 yaşında yakalandiğı kanser hastalığından ötürü öldü.

VIA´nın DRM´li ESP7000 işlemcisi piyasaya sürüldü

murat09

VIA 19 Ağustos günü gömülü sistemler için x86 temelli yeni işlemcisi Eden ESP7000´i duyurdu. 733 Mhz saat hızında çalışan işlemci fansız çalışıyor ve set-top box, satış noktası terminali ve ince istemciler için dizayn edildi. En fazla 6W güç harcayan işlemciye genelde 1W yetiyor.

VIA nın Nenemiah işlemci çekirdeği temel alınarak geliştirilen ESP7000, donanımdan rasgele sayı üreticisi içeriyor. Bu Via PadLock data şifreleme sistemi, içerik için DRM (Digital Rights Management) kullanılarak yazılımlara donanımdan kilit oluşturmak isteyen üreticilerin işine yarıyor.

Çip, 64kb L2 cache bellek içeriyor ve Intel SSE multimedya komut setlerini de bulunduruyor.

100$'dan Ucuz Laptop

FZ

ABD'de MIT Media Laburatuarının kurucusu ve başkanı Prof. Dr. Nicolas Negroponte 100$'a çıkacak bir PC üzerinde çalıştığını açıkladı.

Negroponte, gelişmekte olan ülkelerde çocukların eğitimi için bilgisayarın yaşamsal önemde olduğu belirti. Maine ve Kamboçya'da yapılan bir pilot projenin başarısı üzerine bu proje başladı. Kamboçya'daki pilot Proje Negroponte ve eşi iki okulda bilgisayarları sağladı, 2 okulda da laptoplar kullanıldı. Ögrenciler, laptopları ders kitabı olarak kullandı. Negroponte, bilgisayarın çocukların yanında ailer, tüm köy ve çevresinin gelişimi için önemli olduğunu belirtti. Kamboçyada ögrenciler bilgisayarları aynı zamanda TV, telefon ve oyun için kullandı. 100$lık laptopların gerekli olmayan uygulamaların ve özellliklerin çıkartıldığı, GNU/linux temelli bir işletim sistemi olacak. Bilgisayarı basitleştirerek, daha basit işlemci ve göreli olarak biraz daha düşük hafıza ile çalışabilecegini belirten Negroponte, bu makinaları 2006 sonunda dağıtmaya başlamayı umuyor.

Editörün Notu: Biz de herhalde o süre içinde MS Winblows yüklü pek bir ucuz (!) dizüstü bilgisayarları sevgili öğretmenlerimize dağıtmış (!) oluruz.

İlk YZ Hızlandırıcı Çip: Intia Processor

FZ

Grafik hızlandırıcı mikroçipleri barındıran video grafik kartları artık bir PC kullanıcısı için sıradan ürün kategorisinde.

Peki ya oyunlar başta olmak üzere pek çok program için önemli olan yapay zeka (YZ) algoritmalarını hızlandıracak özel bir mikroişlemcinin, YZ kartlarının zamanı gelmedi mi?

AIseek isimli bir şirket dünyanın ilk YZ işlemcisini çıkardığını duyurdu. Intia Processor isimli YZ çipi şu anda oyunlardaki etmenlerin (agent) daha akıllıca ve hızlı hareket edebilmesi için kullanılıyor. Şirketin açıklamasına göre Intia YZ hızlandırıcısı düşük seviyeli YZ işlerini normal bir işlemciye kıyasla 200 kat daha hızlı gerçekleştirebiliyor.

"Lego"dan PC Kasası Olur mu?

FZ

Görülen o ki oluyor. Şimdiye kadar gördüğüm en şirin, en acayip bilgisayar kasaları! Lego çılgınlığının bir parçası: Lego ile yapılmış PC kasaları.