150$'a Laptop PC

0
Onur_Yerlikaya
Asus'un son günlerde dikkatleri üzerine topladığı minicik laptop'una dair haberi okurken Slashdot sitesinde dikkatimi çeken 150$ gibi bir fiyatta laptop oldugundan bahsediliyor.
Medison Celebrity adresinde satılan laptop bu bilgisayarın Asus marka o minik bilgisayarı almaktan caydıracağa benziyor.

Görüşler

0
pvc
İş görüyorsa alınabilir.
0
MrKeuner
Fason bir siteye benziyor bu Medison Celebrity, dikkatli olmakta fayda var. Zaten Slashdot da güncelleme yayımlamış bu haber hakkında, onlar da dikkatli olun diyorlar.
0
pvc
Evet galiba haklısınız. Bilgisayarın özelliklerini okudum 150$'lık bir bilgisayar için yüksek gibi geldi.
0
pvc
The phone lines are temporarly closed

E-mail (other matters):info@medisoncelebrity.com

Working hours:
Monday - Friday 08.00-16.30 (Mid European Time)
0
pvc
Anlasıldıgı üzere telefon numarası yok evet site sağlam değil. Teşekkürler.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Şişman kapasitörler

auselen

Uzun süredir kullandığınız bilgisayarınız tuhaflaşmaya başladı mı? Zamansız kilitlenmeler, sabit diskten gelen garip sesler yaşadınız mı? Herşeyi iki kez kontrol etmenize rağmen sorunu bir türlü bulamadığınız oldu mu? Belki de sorununuz kapasitörlerinizin şişmanlamasıdır :).

Compaq kabuk değiştiriyor, Intel palazlanıyor

larweda

Efsanevi Alpha mikroişlemci mimarisinin üreticisi Compaq "Big Q", 2004 yılı itibariyle tüm Tru64 Unix, OpenVMS ve NonStop işletim sistemli sunucu ürünlerini Intel Itanium tabanlı olarak sunacağını, 2004 yılına kadar da elindeki Alpha mimari teknolojisini ve işgücünü Intel`e devredeceğini açıkladı. Bu sayede Compaq artık mikroişlemci tasarlamaktan vazgeçip tamamen sunucu ve servis pazarına yönelirken Intel de rakipleri AMD ve Transmeta`ya karşı 64-bitlik Itanium mimarisinin gelişimini hızlandırarak büyük bir avantaj sağlamış oluyor. Öte yandan da yıllardır süregelen Intel - Microsoft evliliğine de yeni bir kuma geliyor. Hem de genç taze bir gelin yerine tecrübeli ve oturaklı bir ortak bu.

Konu hakkında The Inquirer`ın haberi, Compaq ve Intel`in duyuruları.

Donanımda yeni madde antimon-tellür

Soulblighter

Royal Philips Electronics araştırmacıları, mevcut belleklerin yerine geçebilecek yeni bir maddenin oluşturulduğunu açıkladı. Bu maddenin kullanıldığı teknik sayesinde DRAM ve flaş bellekler tarihe karışacak.

Philips laboratuvarlarında geliştirilen yeni madde antimon ve tellürün (tellurium) bileşiminden oluşuyor. CD’lerdeki düzeneğe benzer bir şekilde çalışan yöntemde, lazer, maddenin üzerinde bir noktaya yönlendiriliyor ve maddenin yüzeyi ışını geri yansıtıyor. Geri yansıma, lazerin değdiği yüzey noktasındaki moleküllerin dağılımına göre farklılık arzediyor. Molekül dağılımındaki farklar, bu yansımada da çeşitlilik yaratıyor. Lazer yansıması daha sonra, dijital dilde sıfır ve bire dönüştürülüyor.

Eskiden de bilgisayarlar varmış.

larweda

1969 yılında Apollo 11`i aya indiren de bir bilgisayardı. Aslında herkes Neil Armstrong`un "Bu benim için küçük ama insanlık için büyük bir adım." sözünü bilir. Ama Apollo 11`in iniş rutinlerini hesaplayan bilgisayar da kontrol bilimi açısından çok küçük ama büyük bir adım niteliğinde.

Matrox`dan Linux için yeni grafik konfigürasyon arayüzü

anonim

Şanlı grafik kartları üreticisi Matrox 31 Mayıs 2001 tarihinde Linux için yeni X konfigürasyon arayüzü olan PowerDesk'i Linux kullanıcılarının kullanımına sundu. Open Source olan bu yazılım sayesinde Linux kullanıcıları masaüstü ayarlarını rahatlıkla değişebilecekler. PowerDesk for Linux Xfree86 4.0.2 ve 4.0.3 versiyonları Matrox G200, G400 ve G450 kartları ile çalışabiliyor. Matrox'un yeni Linux sürücüsü burada.

www.matrox.com/mga/media_center/press_rel/2001/linux_powerdesk.cfm