Alcatel ADSL modem üretme işini devrediyor

0
larweda
Türkiye ADSL modem pazarının tek sahibi Alcatel, ADSL Modem üretim işini 388 milyon dolar karşılığında Fransız Thomson Multimedia şirketine devrediyor. Tamamen telekomünikasyon pazarına yönelmeyi hedefleyen Alcatel ile son kullanıcı geniş bant pazarında yerini sağlamlaştırmak isteye Thomson arasında alan memnun veren memnun şeklinde bir anlaşma olmuş bu. Şimdi merak edilen, Alcatel'in yeni yeni vermeye başladığı Linux desteğine Thomson'un devam edip etmeyeceği. Alcatel, mart 2001`de USB ADSL modemleri için Linux sürücüleri çıkarmış ve diğer modemler için de desteğini sürdüreceğine dair ipuçları vermişti. Alcatel'in basın bülteni.

Ekleme: 3COM da zarar ettiği DSL modem üretimini durdurma kararı aldı. Bu konuda Zdnet ve CNET haberleri.

İlgili Yazılar

Yeni Squeezebox : Ağ Radyosu

darkhunter

slimdevices'in squeezebox adlı ürünü bilgisayarınızdaki şarkılar için bir arayüz oluşturma kaygısı güdmekteydi. Bu arayüz sayesinde şarkılarınızı diğer dijital eğlence sistemlerine yönlendirebiliyordunuz. Bir tür müzikseti konforu...

VIA da sürücü kodlarını açıyor!

zentoo

Ne oluyoruz yahu, açılan açılana. :-]

VIA zaten çoğu kendi bünyesinde olmayan (freelance) sürücü geliştirenlerin çalışmalarını açık kaynak kod dünyasının kollarına bıraktı. Digitimes daki habere göre VIA toplamda 6 adet core logic vede Pro Savage serisi GPU ların sürücülerinin kaynak kodlarını açmış bulunuyor. VIA nın "core logic"lerindeki bir avantajda güney köprüsündeki network kontrol ünitesi de bu açılmayı kapsamakta.

Hardisk kapasitesi nasıl 10 kat genişletilir?

zentoo

Hitachi 2007 de 1TB disk üretmeyi planladığını açıklamıştı. Şimdi de bunu nasıl yapacağını bir flash animasyonla anlatmış. :-]

İTÜ Robot Olimpiyatları '08

FZ

İTÜ Robot Olimpiyatları, Kontrol ve Otomasyon Kulübü (OTOKON) tarafından düzenlenen, Türkiye’de özellikle lise ve üniversite düzeyinde robotik eğitiminin önemini ve verimini sorgulayan, dünyada olağanüstü hızda gelişme gösteren robotik alanında Türkiye’nin gücünü artırmayı hedefleyen bir organizasyonlar zinciridir. Bu amaçları doğrultusunda yapısında, tüm Türkiye’den öncelikle lise ve üniversitelerden olmak üzere öğrenci katılımlarına hitap eden yarışmalar, robotik konusunda uluslar arası arenada söz sahibi olan seçkin akademisyenlerin katıldığı seminerler-konferanslar, gerek öğrencilerin gerekse endüstri temsilcilerin çalışmalarının yer aldığı sergiler bulundurmaktadır. Ulusal nitelikte olan İTÜ Robot Olimpiyatları uzun vadede uluslar arası hale gelme amacındadır.

Optik Kamuflaj

anonim

Benim aklıma gelmişti bu denir ya hani hep. İşte, o projelerden biri...
Sitedede (böyle süper projeler yapıp böyle tasarımla sunmak nedir, ne değildir;bilahere tartışalım) belirtildiği gibi, optik kamuflajın arkasında yatan mantık basit: maskelemek istediğiniz nesnenin arka tarafına düşen görüntüyü üzerine düşürmek.
Fikir olarak bu kadar basit bir şeyi, toeride ve pratikte bu denli başarılı gerçeklemek için nasıl bir çalışma yapmak lazım, gerçekten merak ediyorum. Videoları izlemeden geçmeyin:1[915k], 2[1.26m], 3[1.66m].
Tachi Laboratuarlarının diğer muhteşem projelerine de buradan ulaşabilirsiniz. Özellikle senkronize hareketi ilgilendiren RobotPhone çok başarılı.