Türkiye´nin İlk Bilgisayar Tarihi Sergisi

0
FZ
Rahmi M. Koç Müzesi'nde Türkiye'nin ilk bilgisayar tarihi sergisi açıldı.

Microsoft Bilgisayar Tarihi Sergisi, Microsoft Türkiye'nin sponsorluğunda Rahmi Koç Müzesi'nde açıldı. Bilgisayar ve yazılımın tarih boyunca gelişiminin anlatıldığı sergi sürekli olarak açık kalacak ve Rahmi Koç Müzesi'nin kapalı olduğu Pazartesi günü hariç haftanın tüm günleri ziyaret edilebilecek.
Altı aylık bir çalışmanın ürünü olan sergide, bilgisayarın fikir aşamasından bugünkü haline ulaşıncaya dek geçirdiği evrim, sanayileşme ve İkinci Dünya Savaşı gibi sosyolojik değişime yol açan olaylarla paralel olarak sunuluyor. Sergide; 1946 yılında Pennsylvania Üniversitesi tarafından geliştirilen ilk bilgisayar, 1970'lerdeki mikro bilgisayarlar, IBM'in Microsoft 16-bit işletim sistemi MS-DOS 1.0 kullanan kişisel bilgisayarı tanıtması, 80'li yıllardaki Spectrum, Commodore-64, Amiga gibi ev bilgisayarları, Windows'un gelişimi, 90'lardaki internet patlaması ve 2000'lerde mobil iletişimin hız kazanması bilişim tarihinin kilometre taşları olarak anlatılıyor.

Müzenin ikinci katında yer alan sergide; Apple Macintosh, IBM PC, Altair, Commodore 64, Spectrum gibi bilgisayar türlerinin yanı sıra, sabit disk gibi donanımlar da sergileniyor.

Görüşler

0
JvN
Çok iyi düşünülmüş. Geçen bahar döneminde İTÜ SDKM''de bu tarz bir segi yapılmıştı. Ancak hem tanıtım yetersizdi hem de çok de çok kısa sürmüştü o yüzden gidememiştim. Artık bunu kaçırmamak lazım!
0
anonim
gitmek isteriz ama giriş ücreti yüksek midir?
0
FZ
Öğrenci: 1.250.000 TL
Normal: 4.000.000 TL
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Geleceğin Bilgisayarları Türklerden

zorkun

Bilkent Üniversitesi geleceğin Bilgisayar teknolojisi olarak öngörülen nanooptik devreler geliştiriyor.

Bilkent Üniversitesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi ve NANOTAM Başkanı Prof. Dr. Ekmel Özbay, projenin Türkiye ayağının yürütücüsü olarak görev alıyor.

Bamya boyutunda 1 GB`lık flash disk

larweda

Netac adında bir çin firması, 4,5x1,7x0.9 cm boyutunda USB arayüzlü flash diskler üretiyor. Bu ufacık şirin aletler, ki firma bunlara Onlydisk diyor, 8 MB - 1 GB arası kapasitede olabiliyor ve USB driver`ı yüklendikten sonra Windows ve MacOS ortamları için plug and play hale gelebiliyorlar. Linux için herhangi bir bilgiye rastlamadım ama eminim çok yakında linux desteği de çıkacaktır. Veri transfer hızının pek süper olmaması (750 KB/S okuma, 450 KB/S yazma) belki dayanılabilir bi kısıtlama, ama fiyatlar gözönüne alınırsa pek de o kadar ulaşılabilir olmuyor. 32 MB`lığı 120$, 64 MB`lığı 217$, 128 MB`lığı 361$, 256 MB`lığı 438$, 256 MB`lığı 810$ 1 GB`lığı da 1415$ fiyatında. Kimbilir, belki bigün fiyatları düşer de biz de hayallerini kurmaya başlarız.

Dünya'nın İlk Ticari Süper Dizüstü Bilgisayarı

Soulblighter

AtomChip firması, Dünya'nın ilk ticari süper dizüstü bilgisayarını duyurdu: AtomChip SG220-2

Eee, şimdi nasıl bilgisayar satacaksınız ?

sundance

Bilgisayar satışlarında geçen yıldan bu yana %30 oranında düşüşler yaşanmış (güvenilir fakat url olmayan kaynaklara göre :))

Her ne kadar piyasanın doyması ve recession olarak açıklasak da bunu aslında mesele 'bu kadar hıza ihtiyacımız var mı ?' ya takıldı kaldı sanırım. Şu anda en sağlam CPU gücü yiyen işin 3d render ve DivX yapmak olduğunu gözönüne alırsak, $60`lık GeForce2 kartının en son 3dfx oyunları bile kabul edilebilir hızlarda oynatabildiğini düşünürsek 'eee şimdi nasıl bir alicengiz oyunu bulunacak da makina satılacak' diye düşünmeden edemiyorum.

Linus Torvalds´a Göre Itanium İşlemcisi: Kötü Tasarım!

FZ

GNU/Linux işletim sisteminin çekirdeğinin yaratıcısı Linus Torvalds'a göre Intel'in son işlemcisi Itanium çok kötü tasarlanmış durumda.