Türkiye´nin İlk Bilgisayar Tarihi Sergisi

0
FZ
Rahmi M. Koç Müzesi'nde Türkiye'nin ilk bilgisayar tarihi sergisi açıldı.

Microsoft Bilgisayar Tarihi Sergisi, Microsoft Türkiye'nin sponsorluğunda Rahmi Koç Müzesi'nde açıldı. Bilgisayar ve yazılımın tarih boyunca gelişiminin anlatıldığı sergi sürekli olarak açık kalacak ve Rahmi Koç Müzesi'nin kapalı olduğu Pazartesi günü hariç haftanın tüm günleri ziyaret edilebilecek.
Altı aylık bir çalışmanın ürünü olan sergide, bilgisayarın fikir aşamasından bugünkü haline ulaşıncaya dek geçirdiği evrim, sanayileşme ve İkinci Dünya Savaşı gibi sosyolojik değişime yol açan olaylarla paralel olarak sunuluyor. Sergide; 1946 yılında Pennsylvania Üniversitesi tarafından geliştirilen ilk bilgisayar, 1970'lerdeki mikro bilgisayarlar, IBM'in Microsoft 16-bit işletim sistemi MS-DOS 1.0 kullanan kişisel bilgisayarı tanıtması, 80'li yıllardaki Spectrum, Commodore-64, Amiga gibi ev bilgisayarları, Windows'un gelişimi, 90'lardaki internet patlaması ve 2000'lerde mobil iletişimin hız kazanması bilişim tarihinin kilometre taşları olarak anlatılıyor.

Müzenin ikinci katında yer alan sergide; Apple Macintosh, IBM PC, Altair, Commodore 64, Spectrum gibi bilgisayar türlerinin yanı sıra, sabit disk gibi donanımlar da sergileniyor.

Görüşler

0
JvN
Çok iyi düşünülmüş. Geçen bahar döneminde İTÜ SDKM''de bu tarz bir segi yapılmıştı. Ancak hem tanıtım yetersizdi hem de çok de çok kısa sürmüştü o yüzden gidememiştim. Artık bunu kaçırmamak lazım!
0
anonim
gitmek isteriz ama giriş ücreti yüksek midir?
0
FZ
Öğrenci: 1.250.000 TL
Normal: 4.000.000 TL
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Küresel Bilgisayar

tongucyumruk

Masaüstünüzde Slicker kullanmaya başladınız, peki sizce bu o bilim-kurgu filmlerindeki ortamı yakalamak için yeterli mi? PC'lerimiz için 4B tanımı (Big Boring Beige Boxes) geçerli olduğu sürece yeterince çekici olamayacağı kesin. Bu sorunu kısa yoldan bir Yeni iMac alarak halletmeniz mümkün tabiiki. Ancak Biz PC'cileri düşünen uzak doğulu arkadaşlar bu sorunun çözümünü bulmuşlar. (Sayfa Türkçe ya da İngilizce değil, ama resimler var)Arada bir masadan yuvarlanmasını saymazsak bence oldukça hoş bir icat.

Nerede O Eski Telefonlar

tongucyumruk

Önce telefonu açıp sonra numarayı çevirdiğimiz günleri hatırlayan var mı? Peki ya telefonların adres defterinin olmadığı, onca numarayı aklımızda tutup kendimiz çevirdiğimiz zamanları? Belki telefon ahizesine yaklaştırıp bir tuşuna basınca çıkarttığı DTMF tonları ile numara çeviren kol saatlerini hatırlayanlar dahi vardır? Peki "numara çevirmek" fiilinin kaynağı olan o eski trrrt, trrrt diye ses çıkaran telefonları hatırlayan, kullanmış olan var mı? Anlaşılan yalnız değilsiniz...

Hacker: Canı sıkılan bilgisayarcı

sundance

Sanırım 1990-91`de, Commodore Dergisi`nin bize tahsis ettiği Dungeon adını verdiğimiz bir bodrum katında, Melih bana en son yaptığı Commodore 64 hackini gösteriyordu. C-64`ün sadece siyah beyaz olan 320x200`lük ekran modunda, 120x200`lük bir alan içinde 16 renk gösterebilen bir ekran moduydu bu.

O zamandan beri düşünürüm, bir insanı hacker olmaya nasıl başlar...(burada hacker, sıkça kullanıldığının tersine, sistem kıran, cracker anlamında değil, sistemleri kurcalayan, tembellik yapabilmenin yollarını bulabilmek için geceli gündüzlü çalışan bilgisayar hastası anlamında kullanılmaktadır :)

Mac mi PC mi ?

anonim

Diyelim ki 128 mb ram, PIII 800, 20 gb hdd vb. bir PC'yi monitörü ile birlikte 1500 $'a satın alıyorsunuz. Ama 6 ay sonra almış olduğunuz bu PC, monitör hariç en fazla 700-800 $ ediyor. Çünkü P4 veya başka bir teknoloji çıkıyor. Üstelik MS Windows, durup dururken gereksiz yere göçebiliyor veya mavi ekran canavarı karşınıza çıkıyor.

Eskiden de bilgisayarlar varmış.

larweda

1969 yılında Apollo 11`i aya indiren de bir bilgisayardı. Aslında herkes Neil Armstrong`un "Bu benim için küçük ama insanlık için büyük bir adım." sözünü bilir. Ama Apollo 11`in iniş rutinlerini hesaplayan bilgisayar da kontrol bilimi açısından çok küçük ama büyük bir adım niteliğinde.