Türkiye´nin İlk Bilgisayar Tarihi Sergisi

0
FZ
Rahmi M. Koç Müzesi'nde Türkiye'nin ilk bilgisayar tarihi sergisi açıldı.

Microsoft Bilgisayar Tarihi Sergisi, Microsoft Türkiye'nin sponsorluğunda Rahmi Koç Müzesi'nde açıldı. Bilgisayar ve yazılımın tarih boyunca gelişiminin anlatıldığı sergi sürekli olarak açık kalacak ve Rahmi Koç Müzesi'nin kapalı olduğu Pazartesi günü hariç haftanın tüm günleri ziyaret edilebilecek.
Altı aylık bir çalışmanın ürünü olan sergide, bilgisayarın fikir aşamasından bugünkü haline ulaşıncaya dek geçirdiği evrim, sanayileşme ve İkinci Dünya Savaşı gibi sosyolojik değişime yol açan olaylarla paralel olarak sunuluyor. Sergide; 1946 yılında Pennsylvania Üniversitesi tarafından geliştirilen ilk bilgisayar, 1970'lerdeki mikro bilgisayarlar, IBM'in Microsoft 16-bit işletim sistemi MS-DOS 1.0 kullanan kişisel bilgisayarı tanıtması, 80'li yıllardaki Spectrum, Commodore-64, Amiga gibi ev bilgisayarları, Windows'un gelişimi, 90'lardaki internet patlaması ve 2000'lerde mobil iletişimin hız kazanması bilişim tarihinin kilometre taşları olarak anlatılıyor.

Müzenin ikinci katında yer alan sergide; Apple Macintosh, IBM PC, Altair, Commodore 64, Spectrum gibi bilgisayar türlerinin yanı sıra, sabit disk gibi donanımlar da sergileniyor.

Görüşler

0
JvN
Çok iyi düşünülmüş. Geçen bahar döneminde İTÜ SDKM''de bu tarz bir segi yapılmıştı. Ancak hem tanıtım yetersizdi hem de çok de çok kısa sürmüştü o yüzden gidememiştim. Artık bunu kaçırmamak lazım!
0
anonim
gitmek isteriz ama giriş ücreti yüksek midir?
0
FZ
Öğrenci: 1.250.000 TL
Normal: 4.000.000 TL
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Çift işlemcili XEON, ikili AMD? Kalsın, bende 12 işlemcili masaüstü PC var!

FZ

Çift işlemcili bilgisayar mı? Son teknoloji ha? "Dual-processor"? Hmm, evet belki sıradan insanlar, oyun oynayan ve ciddi işlerle uğraşmayan gençler için "idare edebilir". Ama gerçek hesap gücüne ihtiyaç duyan gerçek mühendisler ve gerçek bilimadamalarını "kesmez".

Masaüstü PC büyüklüğünde. Tam randımanla çalışırken 220 watt güç harcıyor. 12 işlemcili. 36 Gflop performansında. 24 GB DDR SDRAM ana hafıza ve 1 terabyte kapasitesinde hard diski var. Fiyatı 10.000$'ın biraz altından başlıyor. Optimize edilmiş sürücüleri barındıran bir GNU/Linux dağıtımı ile yüklü olarak geliyor. MPI ve benzeri yöntemlerle paralel programlama yapmanızı sağlayan araçlar da yanında.

Tabii eğer biraz daha sofistike işlerle uğraşan bir analist, mühendis ya da bilimadamı iseniz o zaman 96 işlemcili 300 Gflop kapasitesinde olan model de var. O da bir masaüstü PC büyüklüğünde. 192 GB ana hafıza ve 96 terabyte hard disk depolama alanı.

Eylül'ün sonuna doğru Orion Multisystems tarafından satışa sunulacak ve bir hayli fırtına koparacağa benzeyen bu sistemlerle ilgili detaylar için buraya bakabilirsiniz.

XGI Tech GNU/Linux'u anlamış donanım geliştirenlerden oldu.

zentoo

Core logic chipset üreticisi SIS in grafik yongası üreten firması XGI Technology bir basın açıklaması ile yeni yongalara ait GNU/Linux sürücülerinin kaynak kodlarını açtığını duyurdu.

Darısı Nvidia, ATI, Matrox ve S3 ün başına.

Bu yeni bir dönemin önünü açabilir. Hadi hayırlısı. :-]

Yükte Hafif, Depolamada Büyük

parsifal

Sabit disk kapasitelerinin başını alıp gittiği bugünlerde 2.5''lik sabit disklerde büyüklerini aratmayacak boyutlara gelmeye başladı. İlk ürün Western Digital'den harici 320 GB SATA. Ürün WDC'nin Passport ailesinde de yerini aldı.

Diğer ürün ise Hitachi Travelstar. Ürünler Şubat ayında piyasaya çıkacak. Bu modellerde ise 400 ve 500 GB kapasiteli ürünler var.

CHDK ile Canon Fotograf Makinanızı Hayata Döndürün

auselen

CHDK yanı Canon Hacker's Development Kit ile Canon marka fotograf makinanız için ödediğiniz paranın karşılığını daha fazla alabilirsiniz.

WI-FI nedir? yenir mi?

larweda

Son aylarda dünyada, özellikle Amerika'da iyice kızışan bir teknoloji wi-fi, wireless fidelity tanımının bir kısaltması. Wireless fidelity, kelime anlamıyla kablosuz gerçekçilik anlamına geliyor, aslıda yüksek kaliteli ses sistemlerine verilen isme (Hi-fi:high fidelity) gönderme yapılarak bu isim kullanılmış. Aslında IEEE 802.11b şeklinde anılan bir standartın daha insancıl bir karşılığı wifi, (aynı lşekilde IEEE 802.3'e de aramızda "ethernet" diyoruz :) İşte bu wi-fi, özellikle Amerika'da evlerde, parklarda, havaalanlarında kullanılmaya başlanan kablosuz ağ sistemlerinin genel bir adı oluyor. İşin keyifli yanı ise, taşınabilir wi-fi uyumlu bir cihazınızla (laptop, pda, tabletpc vs.) herhangi bir wi-fi network'ü kapsamındayken sürekli ağ'a (genelde internet'e) bağlı olmanız.