Türkiye´nin İlk Bilgisayar Tarihi Sergisi

0
FZ
Rahmi M. Koç Müzesi'nde Türkiye'nin ilk bilgisayar tarihi sergisi açıldı.

Microsoft Bilgisayar Tarihi Sergisi, Microsoft Türkiye'nin sponsorluğunda Rahmi Koç Müzesi'nde açıldı. Bilgisayar ve yazılımın tarih boyunca gelişiminin anlatıldığı sergi sürekli olarak açık kalacak ve Rahmi Koç Müzesi'nin kapalı olduğu Pazartesi günü hariç haftanın tüm günleri ziyaret edilebilecek.
Altı aylık bir çalışmanın ürünü olan sergide, bilgisayarın fikir aşamasından bugünkü haline ulaşıncaya dek geçirdiği evrim, sanayileşme ve İkinci Dünya Savaşı gibi sosyolojik değişime yol açan olaylarla paralel olarak sunuluyor. Sergide; 1946 yılında Pennsylvania Üniversitesi tarafından geliştirilen ilk bilgisayar, 1970'lerdeki mikro bilgisayarlar, IBM'in Microsoft 16-bit işletim sistemi MS-DOS 1.0 kullanan kişisel bilgisayarı tanıtması, 80'li yıllardaki Spectrum, Commodore-64, Amiga gibi ev bilgisayarları, Windows'un gelişimi, 90'lardaki internet patlaması ve 2000'lerde mobil iletişimin hız kazanması bilişim tarihinin kilometre taşları olarak anlatılıyor.

Müzenin ikinci katında yer alan sergide; Apple Macintosh, IBM PC, Altair, Commodore 64, Spectrum gibi bilgisayar türlerinin yanı sıra, sabit disk gibi donanımlar da sergileniyor.

Görüşler

0
JvN
Çok iyi düşünülmüş. Geçen bahar döneminde İTÜ SDKM''de bu tarz bir segi yapılmıştı. Ancak hem tanıtım yetersizdi hem de çok de çok kısa sürmüştü o yüzden gidememiştim. Artık bunu kaçırmamak lazım!
0
anonim
gitmek isteriz ama giriş ücreti yüksek midir?
0
FZ
Öğrenci: 1.250.000 TL
Normal: 4.000.000 TL
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

320 gig Hard Disk!!!

larweda

Maxtor, 320 GB kapasiteli 5400 ve 7200 RPM'lik hard disklerinin kasım-aralık gibi piyasaya çıkacağını duyurdu. Fiyatları da başlangıç için yaklaşık 300-400$ olacakmış. Şimdi, bu durumda benim aklıma bir kaç soru geliyor, bu kadar veriyi nasıl backup'layacağız, backup'lamazsak, varımızı yoğumuzu içine gömer, sonra içindekileri kaybedersek bunun psikolojik şokunu nasıl atlatacağız, böyle bir aleti verimli kullanmak için kaç partition yapmak lazım? (M$ sistemler için söylüyorum) bi ton partition arasında yolumuzu nasıl bulacağız, vs. vs.

İşin güzel tarafı, piyasaya çıkan her yeni büyük hard disk, biraz daha küçük olanların fiyatını düşürüyor. Cümle aleme hayırlı olsun.

LUDWIG ve Robotların Neşeli Dünyası

FZ

LUDWIG ortalama bir insanın %80'i kadar bir hacme sahip, iki kollu (her biri üç serbestlik derecesine sahip), dönebilen kafası üzerinde stereoskopik kamera taşıyan insansı bir robot. Diğer insansı robot örneklerine kıyasla daha az serbestlik derecesine sahip çünkü geliştirilmesindeki esas amaç algılama, bilgiyi temsil etme ve tanıma problemleri üzerinde çalışan araştırmacıların bu konular üzerinde yoğunlaşmalarını sağlamak...

Geleceğin Bilgisayarları Türklerden

zorkun

Bilkent Üniversitesi geleceğin Bilgisayar teknolojisi olarak öngörülen nanooptik devreler geliştiriyor.

Bilkent Üniversitesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi ve NANOTAM Başkanı Prof. Dr. Ekmel Özbay, projenin Türkiye ayağının yürütücüsü olarak görev alıyor.

Ben bilgisayarımı kurcalamıyorum !!! diyorsanız

redogre

Bu yazıya bir göz atın.

Bir süredir "Artık bilgisayarımı açıp kurcalamaktan sıkıldım, efendi efendi oturup işimi yapacağım" diyordum taa ki o güne kadar....

Efendim, benim ekran kartım yandı, bende bir süre eski bir kartla idare ettikten sonra bilgisayar ürünü satan arkadaşlarımdan yeni bir ekran kartı aldım, geçici olarak kullandığım kartı da onlara iade edip hevesle eve döndüm.

Elektronik kağıt çok yakında marketlerde...

butch

Daha önce renksizi duyurulan, tamamen yansıma mantığıyla çalışan, haliyle arkasında bir ışık kaynağı gerektirmeyen, sadece görüntü oluşturulurken enerji gereksinimi duyan elektronik kağıtların renklilerini Boston´lu E Ink (Elektronik mürekkep) firması bir konferansta tanıttı ve iki yıla kadar bilgisayar marketlerinde elektronik kağıt kullanan dizüstü ve avuçiçi bilgisayarları göreceğimizin müjdesini verdi. Ayrıntılar için http://www.newscientist.com/.