Müslümanlar İçin Kutsal Bilgisayar Yapıldı

0
FZ
Müslümanlar için kutsal bilgisayar yapıldı. Hayır bu bir asparagas falan değil, Almanya'da yaşayan Mustafa Güner tarafından Segun şirketince çıkarılan KAABA (yani Kâbe) bilgisayarı siyah kasası, üzerindeki kutsal Arapça yazıları ve ilginç tasarımı ile görenlerde karmaşık duygulara yol açıyor.

Tabii bir süre sonra insanın aklına şu sorular geliyor: Kutsal gelenek ile teknolojik tasarımı birleştiren bu bilgisayar hangi işletim sistemini çalıştırmalı? Acaba kritik bir iş ortasında sistem göçerse ne olacak? Peki ya üzerinde kutsal yazılar bulunan bu bilgisayarı 5-6 yıl sonra çöpe atabilecek misiniz?

İlgili kişiler bu bilgisayarın distribütörlüğünü alma hayalleri kuradursun, FZ konu ile ilgili yol açacağı spekülasyonları şimdiden merak ediyor ;-)

Görüşler

0
anonim
Yazılana göre sadece bir uzaktan kumanda aleti ile açılıyor bilgisayırımız. Böylece güvenlik ortamı sağlanıyor ;-))

2. bir güvenlik önlemi olarak kasanın önü kıbleye dönük olmalı bence...
töbe töbe
0
conan
Eger kullanicidan baskasi acmaya kalkarsa carpiyor. PGP yerine kur`ana el basarak yeminle yolluyorsunuz dosyanizi, abi aazimi actirmayin benim. Bu din somurusu degildir de nedir allaskina ya! Kutsal seyler bu kadar da somurulur mu!
0
anonim
hmm bu bilgisayara sahip abinin virus koruma programıda boyle olur :)
http://www.programmarket.com/yazilimdunyasi/urun.asp?UrunNo=1429

ben de kullanıyorum gayet memnunum
0
FZ
Built-in holy security. Be careful! ;-)
0
anonim
peki yapimcisinin turk oldugunu biliyomuydunuz??
http://www.segun.de/Inventor_e.html
0
FZ
Mustafa Güner ismine sahip bir adamın Norveçli olmadığını tahmin ediyorduk ;-)
0
tongucyumruk
İşletim sistemi olarak neyle geliyor acaba? Görebildiğim tek bulanık ekran görüntüsü Windows'u andırıyordu ama KDE3'te olabilir. Almanya'da SuSe'nin yaygınlığını düşünürsek SuSe+KDE3 olmaması için hiçbir sebep yok. Ama KDE'nin arapça desteği varmıdırki?

Not: Debian'da arapça font desteği varmış bu arada.
0
ebola
Debian iyidir hostur ama bu şis icin zaten Haydar Linux diye bir dagitim var. (ciddiyim)
0
anonim
yapımcısının türk olduğuna şaşmamak gerekir bence bu bir çılgınlık şahsen bana bedava verseler bu bilgisayarı almazdım. bu teknoloji şurda burda dergah kuran insanlara sunulmalı ve işletim sistemi de onlara göre baştan kurulmalı başka kimsenin kullanacağını sanmıyorum
0
realist
Kasası Kâbe''nin modeli olan PC sizin şurda burda dergah kuran insanlar tabir ettiğiniz kesim için de büyük saygısızlık ve terbiyesizliktir. Mustafa Güner''in hedef kitlesini en çok ben merak ediyorum.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Gerçek Tesadüfi (!) Sayıların Peşinde.

FZ

Tayvan merkezli chipset, anakart, vs. üreticisi VIA Technologies firması tesadüfi (random) sayı üretilmesini donanımsal olarak sağlayan bir mekanızmayı son geliştirdiği C3 isimli mikroişlemcisine eklediğini açıkladı.

Kandaki Yakıt Hücreleri

vst

Slashdot'ta bildirildiğine göre, bir Japon araştırma grubu, kanda faaliyet gösteren bir yakıt hücresi geliştirmiş. Glikozdan elektronları çekip çıkartan hücrenin faaliyeti sonrasında toksin de açığa çıkmıyor. Belki de birgün insanları seri bağlayarak küçük bir şehrin elektrik gereksinimi karşılayabilir, ya da paralel bağlayarak, dizüstü bilgisayarımızı kesintisiz kullanabiliriz. İstihdamı arttırmak için başka önerisi olan?

Eski işlemcilerinizi yeniden değerlendirin

tongucyumruk

Herkesin dilinde, teknoloji çok hızlı gelişiyor. Peki teknoloji geliştikçe, siz daha yeni oyunları oynamak için geçen haftakinden daha kuvvetli işlemciler aldıkça eski donanımlar ne oluyor sizce? Hayır donanım cennetine gitmiyorlar, onun yerine gitgide büyüyen, silikon ve bakır ağırlıklı malzemelerden oluşan bir donanım çöplüğüne gidiyorlar.

Çevre kirliliğinin, küresel ısınmanın dilimizden düşmediği bu günlerde siz de eski donanımlarınızı yeniden değerlendirmeye ne dersiniz?

Compaq kabuk değiştiriyor, Intel palazlanıyor

larweda

Efsanevi Alpha mikroişlemci mimarisinin üreticisi Compaq "Big Q", 2004 yılı itibariyle tüm Tru64 Unix, OpenVMS ve NonStop işletim sistemli sunucu ürünlerini Intel Itanium tabanlı olarak sunacağını, 2004 yılına kadar da elindeki Alpha mimari teknolojisini ve işgücünü Intel`e devredeceğini açıkladı. Bu sayede Compaq artık mikroişlemci tasarlamaktan vazgeçip tamamen sunucu ve servis pazarına yönelirken Intel de rakipleri AMD ve Transmeta`ya karşı 64-bitlik Itanium mimarisinin gelişimini hızlandırarak büyük bir avantaj sağlamış oluyor. Öte yandan da yıllardır süregelen Intel - Microsoft evliliğine de yeni bir kuma geliyor. Hem de genç taze bir gelin yerine tecrübeli ve oturaklı bir ortak bu.

Konu hakkında The Inquirer`ın haberi, Compaq ve Intel`in duyuruları.

Yakmayan tungsten ampuller

m1a2

Malum olduğu üzere günümüzün en yaygın aydınlatma malzemesidir tungsten ampuller. Teknolojik açıdan Edison`dan bu güne çok fazla değişiklik de geçirmemiştir. Aydınlatma vazifesini görürken bir anda bozulan bir ampulü -bir keresinde benim yaptığım gibi- boş bulunup çıplak elle değiştirmeye kalkışırsanız bu teknolojinin en önemli zaafını da zor yoldan öğrenmiş olursunuz. Tungsten ampullerin verimi berbattır. Elektrik enerjisinin %5`ini ışık olarak verir, kalan %95 ise ısıya -oradan da bir `ah yandım!`a- dönüşür :)