Müslümanlar İçin Kutsal Bilgisayar Yapıldı

0
FZ
Müslümanlar için kutsal bilgisayar yapıldı. Hayır bu bir asparagas falan değil, Almanya'da yaşayan Mustafa Güner tarafından Segun şirketince çıkarılan KAABA (yani Kâbe) bilgisayarı siyah kasası, üzerindeki kutsal Arapça yazıları ve ilginç tasarımı ile görenlerde karmaşık duygulara yol açıyor.

Tabii bir süre sonra insanın aklına şu sorular geliyor: Kutsal gelenek ile teknolojik tasarımı birleştiren bu bilgisayar hangi işletim sistemini çalıştırmalı? Acaba kritik bir iş ortasında sistem göçerse ne olacak? Peki ya üzerinde kutsal yazılar bulunan bu bilgisayarı 5-6 yıl sonra çöpe atabilecek misiniz?

İlgili kişiler bu bilgisayarın distribütörlüğünü alma hayalleri kuradursun, FZ konu ile ilgili yol açacağı spekülasyonları şimdiden merak ediyor ;-)

Görüşler

0
anonim
Yazılana göre sadece bir uzaktan kumanda aleti ile açılıyor bilgisayırımız. Böylece güvenlik ortamı sağlanıyor ;-))

2. bir güvenlik önlemi olarak kasanın önü kıbleye dönük olmalı bence...
töbe töbe
0
conan
Eger kullanicidan baskasi acmaya kalkarsa carpiyor. PGP yerine kur`ana el basarak yeminle yolluyorsunuz dosyanizi, abi aazimi actirmayin benim. Bu din somurusu degildir de nedir allaskina ya! Kutsal seyler bu kadar da somurulur mu!
0
anonim
hmm bu bilgisayara sahip abinin virus koruma programıda boyle olur :)
http://www.programmarket.com/yazilimdunyasi/urun.asp?UrunNo=1429

ben de kullanıyorum gayet memnunum
0
FZ
Built-in holy security. Be careful! ;-)
0
anonim
peki yapimcisinin turk oldugunu biliyomuydunuz??
http://www.segun.de/Inventor_e.html
0
FZ
Mustafa Güner ismine sahip bir adamın Norveçli olmadığını tahmin ediyorduk ;-)
0
tongucyumruk
İşletim sistemi olarak neyle geliyor acaba? Görebildiğim tek bulanık ekran görüntüsü Windows'u andırıyordu ama KDE3'te olabilir. Almanya'da SuSe'nin yaygınlığını düşünürsek SuSe+KDE3 olmaması için hiçbir sebep yok. Ama KDE'nin arapça desteği varmıdırki?

Not: Debian'da arapça font desteği varmış bu arada.
0
ebola
Debian iyidir hostur ama bu şis icin zaten Haydar Linux diye bir dagitim var. (ciddiyim)
0
anonim
yapımcısının türk olduğuna şaşmamak gerekir bence bu bir çılgınlık şahsen bana bedava verseler bu bilgisayarı almazdım. bu teknoloji şurda burda dergah kuran insanlara sunulmalı ve işletim sistemi de onlara göre baştan kurulmalı başka kimsenin kullanacağını sanmıyorum
0
realist
Kasası Kâbe''nin modeli olan PC sizin şurda burda dergah kuran insanlar tabir ettiğiniz kesim için de büyük saygısızlık ve terbiyesizliktir. Mustafa Güner''in hedef kitlesini en çok ben merak ediyorum.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Ben bilgisayarımı kurcalamıyorum !!! diyorsanız

redogre

Bu yazıya bir göz atın.

Bir süredir "Artık bilgisayarımı açıp kurcalamaktan sıkıldım, efendi efendi oturup işimi yapacağım" diyordum taa ki o güne kadar....

Efendim, benim ekran kartım yandı, bende bir süre eski bir kartla idare ettikten sonra bilgisayar ürünü satan arkadaşlarımdan yeni bir ekran kartı aldım, geçici olarak kullandığım kartı da onlara iade edip hevesle eve döndüm.

Beynin Depolama Kapasitesi Üzerine!

sundance

İlgi ile takip ettiğimiz www.kuro5in.org`da yayınlanan bu makale insan beyninin kapasitesini tartışıyor (tabi geek yöntemiyle ;)

Sıkılganlar için tahmini rakamın 11,621Tb (10^14) olduğunu belirtelim. Enteresan bir okuma...

Tom`s Hardware Guide Türkiye Açıldı

tongucyumruk

Donanım ile yakından ilgilenenlerin adını en azından bir kere duymuş olduğu, donanım üreticilerinin ürünlerinin prestijini sağlamak için ürünlerinin üzerine logosunu bastığı, çeşitli dillerde yayın yapan donanım sitesi Tom's Hardware Guide'ın türkçe versiyonu da 1 Haziran 2002 itibariyle açıldı.

Volkan Ersoy'un bu ayki PC Magazine dergisinde yaptığı açıklamaya bakılırsa çeviri incelemeler dışında kendi yaptıkları testleri de yayınlayacaklar. Bu da içerik açısından inanılmaz derecede zengin ve türkçe bir siteye kavuşmamız demek oluyor.

Guns, Lots of Guns (ama nereye kadar?)

parsifal

Teknolojiyi takip etmenin en üzücü özelliklerinden biride devamlı yenisinin çıkması ve elinizdekinin bir şekilde demode olmasıdır. TV alırsınız, hedelisi çıkar. Fotoğraf makinesi alırsınız hödölüsü çıkar.

Günümüzde ise bunu en çok çep telefonlarında yaşıyoruz. O kadar çok marka ve o kadar çok çeşit çıkar ki almaya kalktığınızda karşılaştıracak onlarca model ile karşı karşıya kalırsınız. Kamera, flaş, bluetooth, java, vs vs... Üstüne az biraz daha ekleseniz kolaylıkla dizüstü bilgisayar alacak kadar pahalıya satılan pek çok model.

NEC dünyanın en hızlı bilgisayarını yaptı!

FZ

Meşhur Japon bilgisayar firması NEC, Earth Simulator adlı yazılımı 36.500 Gigaflop (flop : floating operations per second) hızında çalıştıran dünyanın en hızlı bilgisayarını geliştirdi.

Bu yarıştaki en önemli oyuncu IBM'in şimdiye dek geliştirdiği en hızlı makina (ASCI projesi bağlamında) 12.000 Gigaflop hızda çalışabiliyor.