Müslümanlar İçin Kutsal Bilgisayar Yapıldı

0
FZ
Müslümanlar için kutsal bilgisayar yapıldı. Hayır bu bir asparagas falan değil, Almanya'da yaşayan Mustafa Güner tarafından Segun şirketince çıkarılan KAABA (yani Kâbe) bilgisayarı siyah kasası, üzerindeki kutsal Arapça yazıları ve ilginç tasarımı ile görenlerde karmaşık duygulara yol açıyor.

Tabii bir süre sonra insanın aklına şu sorular geliyor: Kutsal gelenek ile teknolojik tasarımı birleştiren bu bilgisayar hangi işletim sistemini çalıştırmalı? Acaba kritik bir iş ortasında sistem göçerse ne olacak? Peki ya üzerinde kutsal yazılar bulunan bu bilgisayarı 5-6 yıl sonra çöpe atabilecek misiniz?

İlgili kişiler bu bilgisayarın distribütörlüğünü alma hayalleri kuradursun, FZ konu ile ilgili yol açacağı spekülasyonları şimdiden merak ediyor ;-)

Görüşler

0
anonim
Yazılana göre sadece bir uzaktan kumanda aleti ile açılıyor bilgisayırımız. Böylece güvenlik ortamı sağlanıyor ;-))

2. bir güvenlik önlemi olarak kasanın önü kıbleye dönük olmalı bence...
töbe töbe
0
conan
Eger kullanicidan baskasi acmaya kalkarsa carpiyor. PGP yerine kur`ana el basarak yeminle yolluyorsunuz dosyanizi, abi aazimi actirmayin benim. Bu din somurusu degildir de nedir allaskina ya! Kutsal seyler bu kadar da somurulur mu!
0
anonim
hmm bu bilgisayara sahip abinin virus koruma programıda boyle olur :)
http://www.programmarket.com/yazilimdunyasi/urun.asp?UrunNo=1429

ben de kullanıyorum gayet memnunum
0
FZ
Built-in holy security. Be careful! ;-)
0
anonim
peki yapimcisinin turk oldugunu biliyomuydunuz??
http://www.segun.de/Inventor_e.html
0
FZ
Mustafa Güner ismine sahip bir adamın Norveçli olmadığını tahmin ediyorduk ;-)
0
tongucyumruk
İşletim sistemi olarak neyle geliyor acaba? Görebildiğim tek bulanık ekran görüntüsü Windows'u andırıyordu ama KDE3'te olabilir. Almanya'da SuSe'nin yaygınlığını düşünürsek SuSe+KDE3 olmaması için hiçbir sebep yok. Ama KDE'nin arapça desteği varmıdırki?

Not: Debian'da arapça font desteği varmış bu arada.
0
ebola
Debian iyidir hostur ama bu şis icin zaten Haydar Linux diye bir dagitim var. (ciddiyim)
0
anonim
yapımcısının türk olduğuna şaşmamak gerekir bence bu bir çılgınlık şahsen bana bedava verseler bu bilgisayarı almazdım. bu teknoloji şurda burda dergah kuran insanlara sunulmalı ve işletim sistemi de onlara göre baştan kurulmalı başka kimsenin kullanacağını sanmıyorum
0
realist
Kasası Kâbe''nin modeli olan PC sizin şurda burda dergah kuran insanlar tabir ettiğiniz kesim için de büyük saygısızlık ve terbiyesizliktir. Mustafa Güner''in hedef kitlesini en çok ben merak ediyorum.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Eee PC Yarattığı Pazarda Diğer Markaları Peşinden Sürükledi

FZ

Asus'un 2007 yılında piyasaya sürerek miilyonlarca adet sattığı Eee Pc'nin ardından rakip markalar da teker teker benzer kategoride ürünler çıkarmaya başladı.

USB 3.0: 4.8 Gigabit/saniye

FZ

Intel, Microsoft, Hewlett-Packard, Texas Instruments, NEC ve NXP Semiconductors firmalarının üzerinde çalıştığı ve 2008 içinde tamamlanması planlanan USB 3.0 spesifikasyonuna göre yeni arayüz eskisi ile yani USB 2.0 ile uyumlu olacak, yaklaşık 4.8 Gigabit/saniye transfer hızı sunacak ve optik bileşenler içerecek.

Silikon Barut

FZ

Mission Impossible dizisi ve filminden aşina olmayanınız yoktur herhalde 'Bu bilgisayar 30 saniye içinde kendini yok edecektir' geyiklerine.

Laboratuvarda bir kaza sonucu, barutun 'silikon muadili'ni keşfeden araştırmacılar bu maddeyi silikon çiplere nano ölçekli patlayıcılar yerleştirerek mikroelektromekanik sistemleri geliştirebilmek için kullanabileceklerini belirtiyorlar.

California Üniversitesi kimyacıları tarafından geliştirilen bu malzemenin olası uygulama alanları: kendini yok eden sistemler, çüpe gömülü retro roketler ve tırnak büyüklüğünde kimsayasal analizörler.

Detaylı bilgi için kaynak : EETimes

Geleceğin Bilgisayarları Türklerden

zorkun

Bilkent Üniversitesi geleceğin Bilgisayar teknolojisi olarak öngörülen nanooptik devreler geliştiriyor.

Bilkent Üniversitesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi ve NANOTAM Başkanı Prof. Dr. Ekmel Özbay, projenin Türkiye ayağının yürütücüsü olarak görev alıyor.

Yükte Hafif, Depolamada Büyük

parsifal

Sabit disk kapasitelerinin başını alıp gittiği bugünlerde 2.5''lik sabit disklerde büyüklerini aratmayacak boyutlara gelmeye başladı. İlk ürün Western Digital'den harici 320 GB SATA. Ürün WDC'nin Passport ailesinde de yerini aldı.

Diğer ürün ise Hitachi Travelstar. Ürünler Şubat ayında piyasaya çıkacak. Bu modellerde ise 400 ve 500 GB kapasiteli ürünler var.