Müslümanlar İçin Kutsal Bilgisayar Yapıldı

0
FZ
Müslümanlar için kutsal bilgisayar yapıldı. Hayır bu bir asparagas falan değil, Almanya'da yaşayan Mustafa Güner tarafından Segun şirketince çıkarılan KAABA (yani Kâbe) bilgisayarı siyah kasası, üzerindeki kutsal Arapça yazıları ve ilginç tasarımı ile görenlerde karmaşık duygulara yol açıyor.

Tabii bir süre sonra insanın aklına şu sorular geliyor: Kutsal gelenek ile teknolojik tasarımı birleştiren bu bilgisayar hangi işletim sistemini çalıştırmalı? Acaba kritik bir iş ortasında sistem göçerse ne olacak? Peki ya üzerinde kutsal yazılar bulunan bu bilgisayarı 5-6 yıl sonra çöpe atabilecek misiniz?

İlgili kişiler bu bilgisayarın distribütörlüğünü alma hayalleri kuradursun, FZ konu ile ilgili yol açacağı spekülasyonları şimdiden merak ediyor ;-)

Görüşler

0
anonim
Yazılana göre sadece bir uzaktan kumanda aleti ile açılıyor bilgisayırımız. Böylece güvenlik ortamı sağlanıyor ;-))

2. bir güvenlik önlemi olarak kasanın önü kıbleye dönük olmalı bence...
töbe töbe
0
conan
Eger kullanicidan baskasi acmaya kalkarsa carpiyor. PGP yerine kur`ana el basarak yeminle yolluyorsunuz dosyanizi, abi aazimi actirmayin benim. Bu din somurusu degildir de nedir allaskina ya! Kutsal seyler bu kadar da somurulur mu!
0
anonim
hmm bu bilgisayara sahip abinin virus koruma programıda boyle olur :)
http://www.programmarket.com/yazilimdunyasi/urun.asp?UrunNo=1429

ben de kullanıyorum gayet memnunum
0
FZ
Built-in holy security. Be careful! ;-)
0
anonim
peki yapimcisinin turk oldugunu biliyomuydunuz??
http://www.segun.de/Inventor_e.html
0
FZ
Mustafa Güner ismine sahip bir adamın Norveçli olmadığını tahmin ediyorduk ;-)
0
tongucyumruk
İşletim sistemi olarak neyle geliyor acaba? Görebildiğim tek bulanık ekran görüntüsü Windows'u andırıyordu ama KDE3'te olabilir. Almanya'da SuSe'nin yaygınlığını düşünürsek SuSe+KDE3 olmaması için hiçbir sebep yok. Ama KDE'nin arapça desteği varmıdırki?

Not: Debian'da arapça font desteği varmış bu arada.
0
ebola
Debian iyidir hostur ama bu şis icin zaten Haydar Linux diye bir dagitim var. (ciddiyim)
0
anonim
yapımcısının türk olduğuna şaşmamak gerekir bence bu bir çılgınlık şahsen bana bedava verseler bu bilgisayarı almazdım. bu teknoloji şurda burda dergah kuran insanlara sunulmalı ve işletim sistemi de onlara göre baştan kurulmalı başka kimsenin kullanacağını sanmıyorum
0
realist
Kasası Kâbe''nin modeli olan PC sizin şurda burda dergah kuran insanlar tabir ettiğiniz kesim için de büyük saygısızlık ve terbiyesizliktir. Mustafa Güner''in hedef kitlesini en çok ben merak ediyorum.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Donanım önerileri: Haziran sayısı

e2e

Son dönemlerde en çok sorulan sorular arasında "GNU/Linux'a geçmek istiyorum fakat donanım problemi yaşar mıyım?", ya da "Yeni bir makine almak istiyorum, ne tür bir donanım tercih etmeliyim" vb. sorular yer alıyor.

Linux.com'da yeralan bu makalede özellikle 2.6 kernel için donanım önerileri yer alıyor. Bilgisayarını yenilemek, ya da GNU/Linux'a geçmek isteyenlerin gözatmasında fayda var.

HD DVD Kapımızıda

St

PCWorld'ün haberine göre NEC CD, DVD, ve HD DVD entegrasyonunu gerçekleştiren ilk okuyucuyu geliştirdi. Ülkemizde henüz yeterince yaygınlaşma imkanı bile bulamayan DVD teknolojisinden HD DVD teknolojisine yumuşak bir geçiş için üretilen okuyucu, üç kuşak optik diski desteklemesi sayesinde kullanıcılar için büyük kolaylık sağlayacak.

Orjinal Haber: http://www.pcworld.com/news/article/0,aid,118976,00.asp

Gözlükte Monitör

anonim

Mercek ve aynalarını tasarladığım gözlük boyutuna yakın monitorün ilk prototipini bitirdik. Teknik detaylarına ve resimlerine şu sayfadan erişebilirsiniz:

http://students.creol.ucf.edu/ozan/eyeglass.html

Çift işlemcili XEON, ikili AMD? Kalsın, bende 12 işlemcili masaüstü PC var!

FZ

Çift işlemcili bilgisayar mı? Son teknoloji ha? "Dual-processor"? Hmm, evet belki sıradan insanlar, oyun oynayan ve ciddi işlerle uğraşmayan gençler için "idare edebilir". Ama gerçek hesap gücüne ihtiyaç duyan gerçek mühendisler ve gerçek bilimadamalarını "kesmez".

Masaüstü PC büyüklüğünde. Tam randımanla çalışırken 220 watt güç harcıyor. 12 işlemcili. 36 Gflop performansında. 24 GB DDR SDRAM ana hafıza ve 1 terabyte kapasitesinde hard diski var. Fiyatı 10.000$'ın biraz altından başlıyor. Optimize edilmiş sürücüleri barındıran bir GNU/Linux dağıtımı ile yüklü olarak geliyor. MPI ve benzeri yöntemlerle paralel programlama yapmanızı sağlayan araçlar da yanında.

Tabii eğer biraz daha sofistike işlerle uğraşan bir analist, mühendis ya da bilimadamı iseniz o zaman 96 işlemcili 300 Gflop kapasitesinde olan model de var. O da bir masaüstü PC büyüklüğünde. 192 GB ana hafıza ve 96 terabyte hard disk depolama alanı.

Eylül'ün sonuna doğru Orion Multisystems tarafından satışa sunulacak ve bir hayli fırtına koparacağa benzeyen bu sistemlerle ilgili detaylar için buraya bakabilirsiniz.

Disket Sürücüsü Olmadan BIOS Güncellemesi Yapmak

tongucyumruk

Evdeki dosya sunucu olarak kullandığım bilgisayarın 80GB sabit diski son zamanlarda yetmemeye başlamıştı. Sonuçta kendisi bir dosya sunucu olduğu için tüm müziklerimi, videolarımı ve dijital fotoğraflarımı orada depoluyordum. Sonunda gidip şöyle geniş kapasiteli bir disk almaya karar verdim. 200GB kapasiteli bir diski bilgisayarıma taktıktan sonra farkettim ki anakartımın üzerindeki CMD-648 ATA66 denetçisi meşhur 137GB sınırına takılıyor ve sistem açılmayı reddediyordu. Sonunda şansımı hala bir ASUS CUBX sahibi olan ve bu anakartı hala kullanan bir grup insanın takip ettiği ASUS CUBX sevenler sitesinden bulduğum resmi olamayan bir BIOS yükleyerek şansımı denemeye karar verdim. İşte o anda kafamdan bir "ping" sesi geldi ve BIOS güncellemeleriyle ilgili bir detayı hatırladım. BIOS güncellemesi yapmak için bir disket sürücüsüne veya anakart üreticinizin ürettiği "Live Update" tarzı bir yazılımı kullanmak için MS Windows'a ihtiyacınız vardı. Rastlantıya bakın ki bende bunların hiçbiri yoktu!