Müslümanlar İçin Kutsal Bilgisayar Yapıldı

0
FZ
Müslümanlar için kutsal bilgisayar yapıldı. Hayır bu bir asparagas falan değil, Almanya'da yaşayan Mustafa Güner tarafından Segun şirketince çıkarılan KAABA (yani Kâbe) bilgisayarı siyah kasası, üzerindeki kutsal Arapça yazıları ve ilginç tasarımı ile görenlerde karmaşık duygulara yol açıyor.

Tabii bir süre sonra insanın aklına şu sorular geliyor: Kutsal gelenek ile teknolojik tasarımı birleştiren bu bilgisayar hangi işletim sistemini çalıştırmalı? Acaba kritik bir iş ortasında sistem göçerse ne olacak? Peki ya üzerinde kutsal yazılar bulunan bu bilgisayarı 5-6 yıl sonra çöpe atabilecek misiniz?

İlgili kişiler bu bilgisayarın distribütörlüğünü alma hayalleri kuradursun, FZ konu ile ilgili yol açacağı spekülasyonları şimdiden merak ediyor ;-)

Görüşler

0
anonim
Yazılana göre sadece bir uzaktan kumanda aleti ile açılıyor bilgisayırımız. Böylece güvenlik ortamı sağlanıyor ;-))

2. bir güvenlik önlemi olarak kasanın önü kıbleye dönük olmalı bence...
töbe töbe
0
conan
Eger kullanicidan baskasi acmaya kalkarsa carpiyor. PGP yerine kur`ana el basarak yeminle yolluyorsunuz dosyanizi, abi aazimi actirmayin benim. Bu din somurusu degildir de nedir allaskina ya! Kutsal seyler bu kadar da somurulur mu!
0
anonim
hmm bu bilgisayara sahip abinin virus koruma programıda boyle olur :)
http://www.programmarket.com/yazilimdunyasi/urun.asp?UrunNo=1429

ben de kullanıyorum gayet memnunum
0
FZ
Built-in holy security. Be careful! ;-)
0
anonim
peki yapimcisinin turk oldugunu biliyomuydunuz??
http://www.segun.de/Inventor_e.html
0
FZ
Mustafa Güner ismine sahip bir adamın Norveçli olmadığını tahmin ediyorduk ;-)
0
tongucyumruk
İşletim sistemi olarak neyle geliyor acaba? Görebildiğim tek bulanık ekran görüntüsü Windows'u andırıyordu ama KDE3'te olabilir. Almanya'da SuSe'nin yaygınlığını düşünürsek SuSe+KDE3 olmaması için hiçbir sebep yok. Ama KDE'nin arapça desteği varmıdırki?

Not: Debian'da arapça font desteği varmış bu arada.
0
ebola
Debian iyidir hostur ama bu şis icin zaten Haydar Linux diye bir dagitim var. (ciddiyim)
0
anonim
yapımcısının türk olduğuna şaşmamak gerekir bence bu bir çılgınlık şahsen bana bedava verseler bu bilgisayarı almazdım. bu teknoloji şurda burda dergah kuran insanlara sunulmalı ve işletim sistemi de onlara göre baştan kurulmalı başka kimsenin kullanacağını sanmıyorum
0
realist
Kasası Kâbe''nin modeli olan PC sizin şurda burda dergah kuran insanlar tabir ettiğiniz kesim için de büyük saygısızlık ve terbiyesizliktir. Mustafa Güner''in hedef kitlesini en çok ben merak ediyorum.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

İşlemci pazarında sıcak rekabet

larweda

Geçen hafta Intel'in ardından AMD de silikon mikroişlemci fiyatlarını düşürdüğünü açıkladı. Geçen haftasonu Intel P4, PIII, Celeron ve düşük voltajlı işlemcilerinin fiyatlarını ortalama %23 oranında düşürmüştü, iki gün sonra da AMD, Athlon ve Duron serisi işlemcilerini ortalama %31 oranında düşürdü. Keşke kriz devalüasyon vs. olmasaydı, o zaman belki sevinebilirdik.

Nokia N-Gage Kopya Koruması Kırıldı

murat09

Dünyanın en büyük mobil iletişim cihazı üreticisi Nokia, en yeni ürünlerinden N-Gage'nin web üzerinden oyun download edilerek kullanımını engelleyen kopya korumasının kırıldığını açıkladı. Nokia'nın büyük umutlar beslediği N-Gage oyun konsol-telefonunda artık özel programlar yardımıyla "kişiselleştirilmiş" arayüzler ve oyunlar kullanılabiliyor. Bu kilit aynı Series 60 işletim sistemi'ni kullanan Siemens SX-1 lerde de paralel olarak aşıldı.
Nokia sözcüsü Damian Stathonikos cihazın ileriki versiyonlarında geliştirilerek bu kilidi aşmayı daha zor hale getirmeye çalışacaklarını belirtti.
Geniş bilgi: Reuters

Apollo I'i Kontrol Eden Bilgisayarı Sıfırdan Yapmak İster Misiniz?

FZ

Evet, insanoğlunu Ay'a taşıyan uzay aracını kontrol eden uçuş kontrol sistemi. userfriendly.org sitesinin günün linki bölümüne bakarken gördüm bu fantastik siteyi.

AGC (Apollo Guidance Computer) sistemini yeniden inşa etmeye dair olarak proje sahibi şunları diyor:

İlk geliştirilmiş bilgisayarlar ilginçtir. Çünkü basit cihazlardır, dolayısı ile tüm bilgisayarı donanımdan yazılıma dek tamamen anlayabilirsiniz.

AGC ilk geliştirilmiş bilgisayarlar arasında en ilgincidir çünkü Ay'a insan taşıyan ilk uzay aracında kullanılmıştır ve ilginç mimari özellikleri vardır.

320 gig Hard Disk!!!

larweda

Maxtor, 320 GB kapasiteli 5400 ve 7200 RPM'lik hard disklerinin kasım-aralık gibi piyasaya çıkacağını duyurdu. Fiyatları da başlangıç için yaklaşık 300-400$ olacakmış. Şimdi, bu durumda benim aklıma bir kaç soru geliyor, bu kadar veriyi nasıl backup'layacağız, backup'lamazsak, varımızı yoğumuzu içine gömer, sonra içindekileri kaybedersek bunun psikolojik şokunu nasıl atlatacağız, böyle bir aleti verimli kullanmak için kaç partition yapmak lazım? (M$ sistemler için söylüyorum) bi ton partition arasında yolumuzu nasıl bulacağız, vs. vs.

İşin güzel tarafı, piyasaya çıkan her yeni büyük hard disk, biraz daha küçük olanların fiyatını düşürüyor. Cümle aleme hayırlı olsun.

En Harbi Kişisel Bilgisayar

parsifal

Bir zamanlar Zihni Sinir vardı. Uçuk uçuk icatlar yapardı.
İşte böyle biri site yaparsa neler olur?
MetkuMods'da arkadaş bilgisayarımda ne gibi değişiklikler yapsamda daha eğlenceli ve verimli bir hale getirsem diye düşünmüş ve uyguladığı fikirleri teker teker şekil ve resimlerle açıklayarak anlatmış.
Matkap, led ve havyayı hazırlayın. Ders başlıyor...