En Eski PC Bulundu

0
tdeveci
Intel ve HP uzun zamandır sürdürdükleri bir arayışta sona ulaştılar. Halen kullanılmakta olan en eski PC'yi arayan ikili, aradığını Hollanda kökenli PHI Data adlı bir firmada buldu. Firmanın ödülüyse daha önceden duyurulan 18 bin Euro oldu. Sonuca göre şu anda çalışır durumda olan en eski PC, IBM'in Intel 8088 tabanlı 5160 modeli. 1983 yılında imal edilen bu bilgisayar yine IBM'in nokta matris yazıcısını kullanıyor. HP ve Intel, bu bilgisayarı hala kullanan Hollandalı firmaya 5 yeni Intel tabanlı HP bilgisayar hediye etmeyi de ihmal etmedi. Aynı yarışmayı 1999 yılında ABD'de gerçekleştiren Dell, 1960 model bir Altair 8800b'nin kullanıldığını bulmuş ve bizim gibi şoke olmuştu.

Kaynak : Radikal 19 ocak 2004

İlgili Yazılar

Devler karşı karşıya: Dual Opteron vs Dual G5

sundance

Bu araştırmada şu anda masaüstündeki yegane 64 bitlik platform olan Opteron ve G5 bilgisayarlar çeşitli testlere tabi tutulmuşlar.

Benchmark testlerinin sentetikliği her zaman tartışılan konu olmakla birlikte hiçbir bilgilendirici yanları olmadığını iddia etmek de yanlış olur diye düşünüyorum.

Test sonuçları ilginç: Dual G5 her konumda Opteron´dan hızlı çıkmış, bir alan hariç : Photoshop 7 :)

LUDWIG ve Robotların Neşeli Dünyası

FZ

LUDWIG ortalama bir insanın %80'i kadar bir hacme sahip, iki kollu (her biri üç serbestlik derecesine sahip), dönebilen kafası üzerinde stereoskopik kamera taşıyan insansı bir robot. Diğer insansı robot örneklerine kıyasla daha az serbestlik derecesine sahip çünkü geliştirilmesindeki esas amaç algılama, bilgiyi temsil etme ve tanıma problemleri üzerinde çalışan araştırmacıların bu konular üzerinde yoğunlaşmalarını sağlamak...

Küresel Bilgisayar

tongucyumruk

Masaüstünüzde Slicker kullanmaya başladınız, peki sizce bu o bilim-kurgu filmlerindeki ortamı yakalamak için yeterli mi? PC'lerimiz için 4B tanımı (Big Boring Beige Boxes) geçerli olduğu sürece yeterince çekici olamayacağı kesin. Bu sorunu kısa yoldan bir Yeni iMac alarak halletmeniz mümkün tabiiki. Ancak Biz PC'cileri düşünen uzak doğulu arkadaşlar bu sorunun çözümünü bulmuşlar. (Sayfa Türkçe ya da İngilizce değil, ama resimler var)Arada bir masadan yuvarlanmasını saymazsak bence oldukça hoş bir icat.

Eskiden de bilgisayarlar varmış.

larweda

1969 yılında Apollo 11`i aya indiren de bir bilgisayardı. Aslında herkes Neil Armstrong`un "Bu benim için küçük ama insanlık için büyük bir adım." sözünü bilir. Ama Apollo 11`in iniş rutinlerini hesaplayan bilgisayar da kontrol bilimi açısından çok küçük ama büyük bir adım niteliğinde.

Optik Kamuflaj

anonim

Benim aklıma gelmişti bu denir ya hani hep. İşte, o projelerden biri...
Sitedede (böyle süper projeler yapıp böyle tasarımla sunmak nedir, ne değildir;bilahere tartışalım) belirtildiği gibi, optik kamuflajın arkasında yatan mantık basit: maskelemek istediğiniz nesnenin arka tarafına düşen görüntüyü üzerine düşürmek.
Fikir olarak bu kadar basit bir şeyi, toeride ve pratikte bu denli başarılı gerçeklemek için nasıl bir çalışma yapmak lazım, gerçekten merak ediyorum. Videoları izlemeden geçmeyin:1[915k], 2[1.26m], 3[1.66m].
Tachi Laboratuarlarının diğer muhteşem projelerine de buradan ulaşabilirsiniz. Özellikle senkronize hareketi ilgilendiren RobotPhone çok başarılı.