Stiquito (Dünyanın En Ucuz Robotu)

0
FZ
Yıllar önce Kadıköy'deki bir elektronik dükkanından hevesle aldığım ama nedense sonra uğraşmadığım çok acayip bir robot kiti vardı. Hazır robot haberleri gelmeye başlamışken bunu da tanıtayım dedim.

Stiquito isimli bu şirin alet bir hexapod yani altı bacaklı böcek gibi bir şey. Söz konusu bacaklar nitinol denilen çok özel bir malzemeden yapılma. İletken olan bu tel üzerinden akım geçip ısınınca diğer iletkenlerin aksine uzamak yerine kısalıyor ve akım durup da soğuyunca da eski boyuna dönüyor yani uzuyor.
Söz konusu şirin robotun üst kısmına anten tarzı teller ve ucuna da sensörler konabiliyor, ucuz olduğu için bunlardan bir sürü yapılıp koloni davranış simülasyonu gerçekleştirilebiliyor ve abartılıp bilgisayarın seri portundan da kontrol edilebiliyor.

Şimdiye dek pek çok amatörün gözdesi olan bu robot aynı zamanda okullarda, üniversitelerde mühendislik, malzeme bilimleri ve robotik alanında deneysel olarak kullanılmakta.

Görüşler

0
anonim
ben bu robotu yapmak istiyorum. Ancak Turkiye de nitinol tel bulamadım. Bu teli nereden bulabileceğimi söyleyebilirseniz sevinirim.

e-mail adresim:
ogulluk@email.com

ilginize simdiden tesekkur ederim
0
FZ
Ben bir bakayim eger elimde varsa robot kitini sana ulaştırmaya çalışırım, olmadı hala Türkiye'de bir yerde satılıyorsa onun yerini öğrenmeye çalışırız, olmadı başka bir şey deneriz.
0
anonim
hocam size mail adresinizde ulaşamıyorum.stiquito hakkında size danışıcaklarım var. mail adresinize mailim ulaşmıyor.bana çalışan adresi tam olarak verir veya bana ulaşırsanız sevinirim(demirel81@mynet.com)
0
anonim
hocam nitinol teli nerede buluruz bir bilgi edinirseniz bana da haber verirmisiniz, bende araştırıyorum ama henüz sonuç yok.(demirel81@mynet.com)
0
anonim
Banada nitinol teli nerede bulacağımı mail atarsanız sevinirim...
yada Kit'i...
duncan_felix@hotmail.com
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Eee PC Yarattığı Pazarda Diğer Markaları Peşinden Sürükledi

FZ

Asus'un 2007 yılında piyasaya sürerek miilyonlarca adet sattığı Eee Pc'nin ardından rakip markalar da teker teker benzer kategoride ürünler çıkarmaya başladı.

Menuetos: Assembler programcısının rüyası

sundance

Eski güzel Amiga zamanlarında Seka ve türevleri vardı. Birsürü coder 68000 işlemcinin inceliklerini tapınırcasına bu programlarla keşfetmeye çalışırdık. O zamanlar MasterSeka gibi bir IDE mucize gibi geliyordu bize.

Zaman geçti, birileri Menuetos adında bir işletim sistemi yaptılar. Ne için ? Assembler programlamak için bir IDE olarak :) Hem de ne IDE... Herşeyden önce Menuetos bir real time OS yani ihtiyaca cevap vermek için minimum işlem yapıp, minimum tepki süresine sahip, deyim yerindeyse zero-fat bir işletim sistemi. Hem de bir tek 1.44 diske sığıyor. Fazla söze ne hacet...

Garibanın Wireless Projesi!

sundance

Son zamanların gözde konusu wireless ağlar ilginizi mi çekiyor? İki sokak ötedeki arkadaşınızla wireless bağlantı kurmak mı istiyorsunuz?

Bunun en kolay yolu, yaklaşık $100-$150 değerinde çekim gücü yüksek bir wireless kart almak.

Fakat kim buna bu kadar para ayırır ki? Bir usb wireless adaptör alıp, kendi antenini yapmak ve belki de kilometreler ötesi ile iletişime geçmek varken.

Dijital Kamera, MP, Objektif

parsifal

Dijital görünteleme zımbırtısı, yazıcı, veya tarayıcı almaya kalktığımızda ilk olmazsa olmazlar arasında MP (megapixel) değeri gelir. Peki bu kadar önemli bir şey mi bu MP? Lens kalitesi, büyüklüğü önemli değil mi? Cep telefonuna kadar giren görünteleme cihazları hergün MP oranları artarak aramıza katılıyor.

Intel Centrino İddialı

anonim

Intel’in geliştirdiği ilk bütünleşik mobil işlemci platformu olan Intel Centrino ile bireylerin ve toplumların ‘mobilleşme’ sürecinde 80’li yıllarda Walkman’in yarattığı ölçüde dramatik bir değişim bekleniyor.