Stiquito (Dünyanın En Ucuz Robotu)

0
FZ
Yıllar önce Kadıköy'deki bir elektronik dükkanından hevesle aldığım ama nedense sonra uğraşmadığım çok acayip bir robot kiti vardı. Hazır robot haberleri gelmeye başlamışken bunu da tanıtayım dedim.

Stiquito isimli bu şirin alet bir hexapod yani altı bacaklı böcek gibi bir şey. Söz konusu bacaklar nitinol denilen çok özel bir malzemeden yapılma. İletken olan bu tel üzerinden akım geçip ısınınca diğer iletkenlerin aksine uzamak yerine kısalıyor ve akım durup da soğuyunca da eski boyuna dönüyor yani uzuyor.
Söz konusu şirin robotun üst kısmına anten tarzı teller ve ucuna da sensörler konabiliyor, ucuz olduğu için bunlardan bir sürü yapılıp koloni davranış simülasyonu gerçekleştirilebiliyor ve abartılıp bilgisayarın seri portundan da kontrol edilebiliyor.

Şimdiye dek pek çok amatörün gözdesi olan bu robot aynı zamanda okullarda, üniversitelerde mühendislik, malzeme bilimleri ve robotik alanında deneysel olarak kullanılmakta.

Görüşler

0
anonim
ben bu robotu yapmak istiyorum. Ancak Turkiye de nitinol tel bulamadım. Bu teli nereden bulabileceğimi söyleyebilirseniz sevinirim.

e-mail adresim:
ogulluk@email.com

ilginize simdiden tesekkur ederim
0
FZ
Ben bir bakayim eger elimde varsa robot kitini sana ulaştırmaya çalışırım, olmadı hala Türkiye'de bir yerde satılıyorsa onun yerini öğrenmeye çalışırız, olmadı başka bir şey deneriz.
0
anonim
hocam size mail adresinizde ulaşamıyorum.stiquito hakkında size danışıcaklarım var. mail adresinize mailim ulaşmıyor.bana çalışan adresi tam olarak verir veya bana ulaşırsanız sevinirim(demirel81@mynet.com)
0
anonim
hocam nitinol teli nerede buluruz bir bilgi edinirseniz bana da haber verirmisiniz, bende araştırıyorum ama henüz sonuç yok.(demirel81@mynet.com)
0
anonim
Banada nitinol teli nerede bulacağımı mail atarsanız sevinirim...
yada Kit'i...
duncan_felix@hotmail.com
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

HP Hatalı Dizüstü Bilgisayar Pillerini Toplatıyor

vst

HP 2004 yılında üretilen bir grup dizüstü bilgisayar pilinde görülen hata nedeniyle geri toplama kampanyası başlattı. HP'nin web sitesinde yer alan formu doldurarak sizde de bu hatanın olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

AMD`den geri adım.

conan

AMD 2003'ün ikinci çeyreğinde yaklaşık 2000 çalışanını işten çıkaracağını açıkladı. Bu AMD'nin çalışanlarının %15'i demek oluyor. Açıklamaya göre işten çıkarılanlarla 2003 masraflarında 350 Milyon $ azalma olacakmış. İşten çıkarılanlar arasında şirketin ABD, Avrupa ve Asya çalışanları da bulunuyor. AMD CEO'su Hector Ruiz'e gore "AMD'nin başarısı ancak çok güçlü bir finansal taban oluşturmakla sağlanabilir'miş. 3. Çeyrekte beklenen satışı yapamayan AMD'yi zor günler mi bekliyor acaba :(

Lego Mindstorms NXT

tongucyumruk

Sizin de her yılbaşında size ne hediye alacağını bilemeyen "non-geek" arkadaşlarınız var mı? Eğer varsa, onlara şimdiden iyi haberi iletebilirsiniz. Bilgisayar dünyasındaki pek çok iyi şey (Linux, Dijkstra, Tanenbaum vs...) gibi bu haber de kuzey ülkelerinden. Danimarka'lı Lego firması 1998'den beri bilgisayar düşkünlerinin hayallerini süsleyen oyuncağı Lego Mindstorms'un yeni versiyonunu duyurdu.

Gözlükte Monitör

anonim

Mercek ve aynalarını tasarladığım gözlük boyutuna yakın monitorün ilk prototipini bitirdik. Teknik detaylarına ve resimlerine şu sayfadan erişebilirsiniz:

http://students.creol.ucf.edu/ozan/eyeglass.html

Silikon Barut

FZ

Mission Impossible dizisi ve filminden aşina olmayanınız yoktur herhalde 'Bu bilgisayar 30 saniye içinde kendini yok edecektir' geyiklerine.

Laboratuvarda bir kaza sonucu, barutun 'silikon muadili'ni keşfeden araştırmacılar bu maddeyi silikon çiplere nano ölçekli patlayıcılar yerleştirerek mikroelektromekanik sistemleri geliştirebilmek için kullanabileceklerini belirtiyorlar.

California Üniversitesi kimyacıları tarafından geliştirilen bu malzemenin olası uygulama alanları: kendini yok eden sistemler, çüpe gömülü retro roketler ve tırnak büyüklüğünde kimsayasal analizörler.

Detaylı bilgi için kaynak : EETimes