HP Hatalı Dizüstü Bilgisayar Pillerini Toplatıyor

0
vst
HP 2004 yılında üretilen bir grup dizüstü bilgisayar pilinde görülen hata nedeniyle geri toplama kampanyası başlattı. HP'nin web sitesinde yer alan formu doldurarak sizde de bu hatanın olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

Görüşler

0
ttk
Teşekkürler bu çok faydalı haber için. İşyerinde kullandığımız laptoplardan en az birisi listede yer verilen modellerden, adresten ayrıntılı kontrolü yaptırdım şükür bir şey çıkmadı.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Eee PC Yarattığı Pazarda Diğer Markaları Peşinden Sürükledi

FZ

Asus'un 2007 yılında piyasaya sürerek miilyonlarca adet sattığı Eee Pc'nin ardından rakip markalar da teker teker benzer kategoride ürünler çıkarmaya başladı.

Çin Malı Süper-Bilgisayar

Challenger

Süper-bilgisayar dünyasında ABD’nin hakimiyetini Çin malı bir makine delecek. Çin yapımı Dawning 4000A’in dünyanın en güçlü süper-bilgisayarları listesine yüksek bir sıradan girmesi bekleniyor. Makinede 2 bin’den fazla AMD Opteron işlemci bulunuyor. Uzmanlar, Dawning 4000A’in en güçlü 15 bilgisayar arasına girmesine kesin gözüyle bakıyorlar. Çin yapımı Dawning 4000A’in daha önce saniyede 10 trilyon (10 teraflop) işlem sınırını aşacağı açıklanmıştı. Dünyada halen 10 teraflop sınırını aşan üç süper-bilgisayar bulunuyor.

Kaynak: NTVMSNBC

Alet Çantası Şeklinde PC

anonim

Alet çantası ama içinde ingiliz anahtarı, tornavida falan yok, tıkır tıkır çalışan bir PC var. Gerektiğinde kapat alet kutusunu, al taşı, istediğin yere götür orada çalıştır. Şirin mi şirin ;-) Ne kadar işe yarar bilemem ama hoşluklar evreninde hak ettiği yere alacağa benzer.

AirTies Modemlerde Yazılım Sorunu Mu Var?

FZ

Az önce şöyle bir blog girdisi ile karşılaştım:

Eğer Linux üzerinde pidgin kullanıyorsanız, AirTies modem almayın! Neden mi? Çünkü pidgin kesinlikle GTalk’a bağlanamıyor. Daha önce sırf bu sebeple RT-204 bir modemi çöpe atıp bir Zyxel ile değiştirmiştim. AirTies müşteri hizmetlerine durumu bildirmiş ve kendilerine detaylı bir açıklama yazmıştım. Bugün bir mekan değişikliği yapıp yazlığa geldim ve bir baktım gtalk’a bağlanamıyorum. Sebep yine hatalı bir airties modem. Şimdi bunun da yenisini almak gerekecek. Biraz araştırdım. Birincisi, AirTies modemler, DHCP üzerinden DNS sunucularının IP numarasını alıyor ve sizin bunları değiştirmenize izin vermiyor. Örneğin, TTNET’in DNS sunucusunu değilde başka bir DNS sunucusu kullanmak isterseniz bunu yapamıyorsunuz. İkincisi, bu modemlerin üzerindeki DNS stack, bir şekilde SRV kayıtlarını anlamıyor. GTalk’a bağlanamamasının sebebi de bu.


Benzer problemi yaşayan var mı acaba?

Yazının devamı için kaynak: http://www.aklahizmet.com/2009/05/20/airties-modem-bug/

PING ve ışık hızı

FZ

1983 yılının aralık ayında gözlerini hayata açan meşhur PING programı ile neler yapılmıyor neler!

Kim derdi ki fizik bölümü öğrencileri bilgisayarlarını ve ağ kablolarını ve de ping yazılımını kullanarak ışığın hızını ölçsünler?

Eğer fizikle ya da bilgisayarla veya her ikisi ile ilgili, meraklı bir şahıssanız yapmanız gereken bu makaleyi okuyup hatmettikten sonra kolları sıvamak ve ışığın hızı konusunda bugüne kadar okuduklarınızın doğru olup olmadığını kendi gözlerinizle test etmek! :) (Böyle eğlenceli yazdığıma bakmayın, söz konusu makale ve çalışma ABD'deki pek çok resmi kurumun desteğini almış bir çalışma)