Atomik Duvar Saati

0
tongucyumruk
Duvarınızda asılı olan o eski, kolu bir sağa bir sola sallanan, yüz yıllık saat ne kadar hassas? New Scientist'in dediğine bakılırsa Rob Youngs'ınki bir atom saati kadar hassas... Düzenek bir adet duvar saati, bir kızılötesi algılayıcı ve bir adet atom saati alıcısı ve bir adet itici koldan oluşuyor. Kızılötesi alıcı duvar saatinin salınımlarını ölçer, atom saatinden alınan zamanla duvar saatinin salınımını karşılaştırır. Duvar saati geri kalmaya başladığında itici kol duvar saatinin kolunu hafifçe itekleyerek düzgün şekilde salınımını sürdürmesini sağlar.

Görüşler

0
anonim
1- zaman var olan birşeymidir?
2- bu kadar goncuklamanın ne alemi vardır ? :)
0
anonim
zaman hücrelerimizin (yani hayat kaynağı) değişimi yenilenmesi v.s. ile ortaya çıkan bir yakınsama kavramdır...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

While My Guitar Gently Beeps

FZ

Intel®/Fender Telecaster® gitarı ile kulaklığınızı gitarınıza takıp favori parçalarınızı dinleyebilir, demo kayıtlarınızı anında arkadaşlarınıza yollayabilir, Internet'e bağlanıp istediğiniz parçaların notalarını indirebilir, arkadaşlarınızla anında mesajlaşabilir ve webcam ile hayranlarınıza seslenebilirsiniz.

Ve tabii blues, rock filan da çalmanız mümkün bunların yanısıra ;-) Daha detaylı bilgiye INTEL basın duyurusundan erişebilirsiniz. (Haber için Ercümend'e teşekkürler.)

Amiga One - Geliyor mu ?

sundance

OS News haberine göre yeni Amiga yakında çıkıyor.

\r\r \r\r Özelliklere bakarsak:

\r\r -AmigaOne ATX motherboards 600 MHz G3 PowerPC CPU
\r -10/100 ethernet
\r -USB
\r -AGP (2xSpeed), AC97 Soundchip, MC97 modem
\r -UDMA100 IDE controller
\r -600 Euro fiyat (Amigacıların saçları beyazlamadan çıkartsalar iyi olur demekten başka bir şey gelmiyor elimizden :)

TCP/IP destekleyen Lego!

FZ

Efsanevi Lego'nun efsanevi robotu Lego Mindstorms ile bir ilke daha imza atıldı ve söz konusu sistemin TCP/IP destekleyen bir versiyonu gerçekleştirildi.

Gayet minik bir TCP/IP stack uygulaması olan "uIP TCP/IP stack" sistemini Lego Mindstorms bilgisayarına entegre eden Olaf Christ'in anlattıklarına bakılacak olursa şu anda ancak sisteme ping çekebiliyoruz ancak Olaf, en kısa sürede basit bir web sunucuyu Lego Mindstorms bilgisayarı üzerinde çalıştırabileceğini iddia ediyor.

Nerede O Eski Telefonlar

tongucyumruk

Önce telefonu açıp sonra numarayı çevirdiğimiz günleri hatırlayan var mı? Peki ya telefonların adres defterinin olmadığı, onca numarayı aklımızda tutup kendimiz çevirdiğimiz zamanları? Belki telefon ahizesine yaklaştırıp bir tuşuna basınca çıkarttığı DTMF tonları ile numara çeviren kol saatlerini hatırlayanlar dahi vardır? Peki "numara çevirmek" fiilinin kaynağı olan o eski trrrt, trrrt diye ses çıkaran telefonları hatırlayan, kullanmış olan var mı? Anlaşılan yalnız değilsiniz...

GameBoy ile Web Server?

FZ

Donanım kategorisinde veriyorum ama yazılım mı desem ne desem? Yani şu el kadar oyuncak GameBoy üzerinden çalışan bir web server. Neden, niçin, nasıl? Susuyorum ve derin bir tefekküre dalıyorum ;-)