Dünya'nın İlk Ticari Süper Dizüstü Bilgisayarı

0
Soulblighter
AtomChip firması, Dünya'nın ilk ticari süper dizüstü bilgisayarını duyurdu: AtomChip SG220-2
Dizüstü bilgisayarda sabit disk sürücü bulunmuyor. Bilgisayar tamamen AtomChip'in Optoelektronik elemanlarından oluşuyor. Kablosuz çalışma özelliği, yüksek hızlı işlemci ve yüksek bellek kapasitesi sunan bilgisayar, çok düşük enerji tüketiyor.

Üründe 6.8 Ghz AtomChip Quantum II veya 1.7 Ghz 4 adet Intel Pentium M işlemci kullanılıyor. Sistem Linux ve Windows XP işletim sistemlerini sesli komutla yönetebiliyor. Bellek olarak 1TB Quantum-Optical non-volatile RAM kullanıyor ve depolama olarak ise disk yerine 2TB non-volatile Quantum RAM (NvIOpRAM-ATA IDE) kullanıyor.

Görüşler

0
bm
Satilik emlak: iki kita arasinda, yuksek, ferah, bogaz manzarali, park problemi yok. Kacmaz kelepir, cok iyi bir yatirim.
0
mow
bu gerçekmi ? sitenin görünümü pek güven vermiyorda :)
0
mrtksn
gerçek olma ihtimali var mı acaba?
0
iozeren
bence kasap bunlar...
0
sleytr
tamam bencede kesinlikle gercek olamayacak gibi duruyor. peki ama bu sitedemi sahte?
sahteysede bir bilen adresini versin 'aha şurda dönüyo bu sitenin geyiği' desin lütfen!
0
Soulblighter
Neden herkesin şaşırdığını ve inanmadığını anlamadım. Adamların işi optoelektronik ve optoelektronik kullanarak yüksek hızlı ve kapasiteli depolama aygıtları üretiyorlar. Bunları da bir araya getirip bir tane notebook yapmışlar. Olay bu. Bunlara alıştırın kendinizi yavaş yavaş. :)
0
anonim
Her $ey iyi ho$ ta... Win2003 enterprise edition bile 32 gb'den yukari ram adresleyemiyorken Xp pro'da 1 TB ram gormek bana pek gercekci gelmedi. 4gb'nin ustune cikabiliyor mu ki bu Xp?
0
mow
optoelektronik sende alışkanlık yapmış sanırım, bana maalesef inandırıcı gelmiyor ha olmaz diye birşey yok ama gözümle görmeden inanmam diye birşey var ;)

site resmen frontpage kullanılarak şarışın bir sekreter tarafından yapılmış izlenimini veriyor, alışılagelen optoelektroniği kullanarak 4 TB HDD yap kalk onu birde laptopa sığdır -ki desktopu yokken- sonra gel siteni eciş bücüş yap olacak birşey değil gibi.

hadi herşeyi geçelim biz faniler için değilmi bu teknolojiler, yani biz salakmıyız niye optoelektronik şeyler varken, hala megatronik tiptronik şeyleri kullanıyoruz ?
0
mow
ya da başka böyle extrem sistemler üreten 4-5 firma varmı ? varsa görmedende inanabilirim :)
0
Soulblighter
Böyle sistemler üreten bir AtomChip var, bir de ben :) Bu tarz başka uçuk sistemler veya donanımlar üreten firma bulursam haber veririm.
0
atillaefe
Bence gerçek adamlar patentini almışlar.
http://atomchip.com/_wsn/page2.html
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linux 2.6, Debian ve nVidia: Güzel Grafikler için Hacking

FZ

Debian GNU/Linux çalıştırıyorsunuz. Güzel bir nVidia grafik kartınız var. 2.6 sürüm numaralı çekirdeğe geçmek istiyorsunuz ama resmi nVidia sürücülerinin 2.6 çekirdeği ile uyumlu olmadığını öğreniyorsunuz. Peki üzülüyor musunuz? Hayır, çünkü biliyorsunuz ki Linux demek çözüm demek! Dünyanın diğer ucunda bir grup ``geek´´ size yardımcı olmak için çalışıyor ve 2.6 çekirdeği ile nasıl pırıl pırıl grafiklere kavuşacağınızı anlatıyor.

31 Aralık 2003 tarihli bu taze makale daima uç noktada yaşamayı seven keskin Debian GNU/Linux kullanıcıları için ;-)

Sizin anahtarlığınız kaç MB`lik?

FZ

Anahtarlık gibi görünüyor ama değil, yani o boyutlarda, dışarıdan bakılınca minik bir çakmağı ya da feneri andırıyor.

Arkadaşlarınız böyle düşüne dursun, siz bu şirin aletin kapağını açıyor ve şaşkınlık dolu bakışlar altında soğukkanlı bir şekilde (fonda Mission Impossible müzikleri çalıyor) aleti PC'nizin USB portuna sokuyorsunuz, 128 MB'lık veriyi içine kopyalıyorsunuz. Sonra çekip çıkarıyor ve anahtarlarınızla birlikte arka cebinize yerleştiriyorsunuz. Görev tamamlandı!

Fantazi yaptığımı düşünenler, Targus Go-Anywhere USB Drive adlı garip alete bir göz atsınlar ;-) Geek forever!

Game Boy Advance üzerinde UNIX

anonim

Köşedeki bakkaldan bir zaman makinası satın alıp 1970'lere bir yolculuk yaptığınızı düşünün. Orada üzerinde UNIX R5 çalşan 20mhz, 32bit işlemcili, 240x160 çözünürlükte renkli LCD ekrana sahip bilgisayarınızdan bahsettiğinizde büyük olasılıkla hiçkimse size inanmayacaktır, ne de olsa hiç kimse o kadar zengin olamaz. Fakat sanıyorum en büyük şoku bu bilgisayarı cebinizden çıkarttığınızda yaşayacaklardır.

Kandaki Yakıt Hücreleri

vst

Slashdot'ta bildirildiğine göre, bir Japon araştırma grubu, kanda faaliyet gösteren bir yakıt hücresi geliştirmiş. Glikozdan elektronları çekip çıkartan hücrenin faaliyeti sonrasında toksin de açığa çıkmıyor. Belki de birgün insanları seri bağlayarak küçük bir şehrin elektrik gereksinimi karşılayabilir, ya da paralel bağlayarak, dizüstü bilgisayarımızı kesintisiz kullanabiliriz. İstihdamı arttırmak için başka önerisi olan?

Sabit Sabit Disk

FZ

Bilgisayarlarımızdaki hareketli parça sayısı gittikçe azalıyor. SanDisk 2.5"lik ve 32 GB kapasiteli SSD SATA 5000 sabit diskini duyurdu. Bu sabit diskin özellikle dizüstü bilgisayarlarda ve diğerlerinde geleneksel sabit disklerin yerini alması bekleniyor.