Dünya'nın İlk Ticari Süper Dizüstü Bilgisayarı

0
Soulblighter
AtomChip firması, Dünya'nın ilk ticari süper dizüstü bilgisayarını duyurdu: AtomChip SG220-2
Dizüstü bilgisayarda sabit disk sürücü bulunmuyor. Bilgisayar tamamen AtomChip'in Optoelektronik elemanlarından oluşuyor. Kablosuz çalışma özelliği, yüksek hızlı işlemci ve yüksek bellek kapasitesi sunan bilgisayar, çok düşük enerji tüketiyor.

Üründe 6.8 Ghz AtomChip Quantum II veya 1.7 Ghz 4 adet Intel Pentium M işlemci kullanılıyor. Sistem Linux ve Windows XP işletim sistemlerini sesli komutla yönetebiliyor. Bellek olarak 1TB Quantum-Optical non-volatile RAM kullanıyor ve depolama olarak ise disk yerine 2TB non-volatile Quantum RAM (NvIOpRAM-ATA IDE) kullanıyor.

Görüşler

0
bm
Satilik emlak: iki kita arasinda, yuksek, ferah, bogaz manzarali, park problemi yok. Kacmaz kelepir, cok iyi bir yatirim.
0
mow
bu gerçekmi ? sitenin görünümü pek güven vermiyorda :)
0
mrtksn
gerçek olma ihtimali var mı acaba?
0
iozeren
bence kasap bunlar...
0
sleytr
tamam bencede kesinlikle gercek olamayacak gibi duruyor. peki ama bu sitedemi sahte?
sahteysede bir bilen adresini versin 'aha şurda dönüyo bu sitenin geyiği' desin lütfen!
0
Soulblighter
Neden herkesin şaşırdığını ve inanmadığını anlamadım. Adamların işi optoelektronik ve optoelektronik kullanarak yüksek hızlı ve kapasiteli depolama aygıtları üretiyorlar. Bunları da bir araya getirip bir tane notebook yapmışlar. Olay bu. Bunlara alıştırın kendinizi yavaş yavaş. :)
0
anonim
Her $ey iyi ho$ ta... Win2003 enterprise edition bile 32 gb'den yukari ram adresleyemiyorken Xp pro'da 1 TB ram gormek bana pek gercekci gelmedi. 4gb'nin ustune cikabiliyor mu ki bu Xp?
0
mow
optoelektronik sende alışkanlık yapmış sanırım, bana maalesef inandırıcı gelmiyor ha olmaz diye birşey yok ama gözümle görmeden inanmam diye birşey var ;)

site resmen frontpage kullanılarak şarışın bir sekreter tarafından yapılmış izlenimini veriyor, alışılagelen optoelektroniği kullanarak 4 TB HDD yap kalk onu birde laptopa sığdır -ki desktopu yokken- sonra gel siteni eciş bücüş yap olacak birşey değil gibi.

hadi herşeyi geçelim biz faniler için değilmi bu teknolojiler, yani biz salakmıyız niye optoelektronik şeyler varken, hala megatronik tiptronik şeyleri kullanıyoruz ?
0
mow
ya da başka böyle extrem sistemler üreten 4-5 firma varmı ? varsa görmedende inanabilirim :)
0
Soulblighter
Böyle sistemler üreten bir AtomChip var, bir de ben :) Bu tarz başka uçuk sistemler veya donanımlar üreten firma bulursam haber veririm.
0
atillaefe
Bence gerçek adamlar patentini almışlar.
http://atomchip.com/_wsn/page2.html
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Intel Açılış Süresini Kısaltıyor!

ersin2k

Intel, Robson adını verdiği teknoloji ile bilgisayarların açılış süresini kısaltmayı amaçlıyor.

Robson teknolojisi ile PC açılış kodunu hard disk yerine daha hızlı olan flash bellekten alıyor. Bir Robson Kartı 64 Mb ile 4 Gb arasında kapasite sağlıyor. Ayrıca bu teknoloji ile notebook kullanıcılarının oldukça güç tüketen sabit disk yerine flash kullanımı sonucu pil tasarrufu sağlayacağı belirtiliyor.

Buna benzer uygulamalar uzun süredir Router ve benzeri cihazlarda vardı. Sanırım yakında İşletim sistemimizi flash a yükleyip harddisklerimizi sadece veri depolamak için kullanacağız. Belki de olması gereken bu...

AMD, Transmeta elele

butch

CNN in haberine göre artık geleceğin işlemci mimarisine iki dev firma işbirliği yaparak yön verecekler. AMD ve bu pazarın yeni üyesi Transmeta. İşbirliği 64bit işlemci yarışını da oldukça hareketlendireceğe benzer. Bekleyelim görelim...

Bir araç takip cihazının anatomisi

auselen

Geçtiğimiz günlerden birinde karşılaştığım arvento firmasının araç takip cihazının içini açma şansını yakalayınca - gördüklerimi sizinle paylaşmak istedim.

Işıklı klavye - süper bir icat!!

larweda

Karanlıkta bilgisayarın başında oturmayı seviyor ve klavyenin tuşlarını görmekte zorluk çekiyorsanız, (ki aslında gece kıpkırmızı gözlerle bilgisayar başında oturmak gibi bir huyunuz varsa kesin 3-5 parmak daktilo yazmaya başlamışınızdır :-) Twenty-First Century Technologies adlı bir şirket ışıklandırmalı bir klavye üretmiş. Tuş takımının altına sıra sıra LED'ler dizip, tuşları şeffaf yapınca klavye de ışıklı oluyor. Nasıl göründüğünü merak edenler için adres burada.

CHDK ile Canon Fotograf Makinanızı Hayata Döndürün

auselen

CHDK yanı Canon Hacker's Development Kit ile Canon marka fotograf makinanız için ödediğiniz paranın karşılığını daha fazla alabilirsiniz.