Dünya'nın İlk Ticari Süper Dizüstü Bilgisayarı

0
Soulblighter
AtomChip firması, Dünya'nın ilk ticari süper dizüstü bilgisayarını duyurdu: AtomChip SG220-2
Dizüstü bilgisayarda sabit disk sürücü bulunmuyor. Bilgisayar tamamen AtomChip'in Optoelektronik elemanlarından oluşuyor. Kablosuz çalışma özelliği, yüksek hızlı işlemci ve yüksek bellek kapasitesi sunan bilgisayar, çok düşük enerji tüketiyor.

Üründe 6.8 Ghz AtomChip Quantum II veya 1.7 Ghz 4 adet Intel Pentium M işlemci kullanılıyor. Sistem Linux ve Windows XP işletim sistemlerini sesli komutla yönetebiliyor. Bellek olarak 1TB Quantum-Optical non-volatile RAM kullanıyor ve depolama olarak ise disk yerine 2TB non-volatile Quantum RAM (NvIOpRAM-ATA IDE) kullanıyor.

Görüşler

0
bm
Satilik emlak: iki kita arasinda, yuksek, ferah, bogaz manzarali, park problemi yok. Kacmaz kelepir, cok iyi bir yatirim.
0
mow
bu gerçekmi ? sitenin görünümü pek güven vermiyorda :)
0
mrtksn
gerçek olma ihtimali var mı acaba?
0
iozeren
bence kasap bunlar...
0
sleytr
tamam bencede kesinlikle gercek olamayacak gibi duruyor. peki ama bu sitedemi sahte?
sahteysede bir bilen adresini versin 'aha şurda dönüyo bu sitenin geyiği' desin lütfen!
0
Soulblighter
Neden herkesin şaşırdığını ve inanmadığını anlamadım. Adamların işi optoelektronik ve optoelektronik kullanarak yüksek hızlı ve kapasiteli depolama aygıtları üretiyorlar. Bunları da bir araya getirip bir tane notebook yapmışlar. Olay bu. Bunlara alıştırın kendinizi yavaş yavaş. :)
0
anonim
Her $ey iyi ho$ ta... Win2003 enterprise edition bile 32 gb'den yukari ram adresleyemiyorken Xp pro'da 1 TB ram gormek bana pek gercekci gelmedi. 4gb'nin ustune cikabiliyor mu ki bu Xp?
0
mow
optoelektronik sende alışkanlık yapmış sanırım, bana maalesef inandırıcı gelmiyor ha olmaz diye birşey yok ama gözümle görmeden inanmam diye birşey var ;)

site resmen frontpage kullanılarak şarışın bir sekreter tarafından yapılmış izlenimini veriyor, alışılagelen optoelektroniği kullanarak 4 TB HDD yap kalk onu birde laptopa sığdır -ki desktopu yokken- sonra gel siteni eciş bücüş yap olacak birşey değil gibi.

hadi herşeyi geçelim biz faniler için değilmi bu teknolojiler, yani biz salakmıyız niye optoelektronik şeyler varken, hala megatronik tiptronik şeyleri kullanıyoruz ?
0
mow
ya da başka böyle extrem sistemler üreten 4-5 firma varmı ? varsa görmedende inanabilirim :)
0
Soulblighter
Böyle sistemler üreten bir AtomChip var, bir de ben :) Bu tarz başka uçuk sistemler veya donanımlar üreten firma bulursam haber veririm.
0
atillaefe
Bence gerçek adamlar patentini almışlar.
http://atomchip.com/_wsn/page2.html
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Hardisk kapasitesi nasıl 10 kat genişletilir?

zentoo

Hitachi 2007 de 1TB disk üretmeyi planladığını açıklamıştı. Şimdi de bunu nasıl yapacağını bir flash animasyonla anlatmış. :-]

Enerji İsrafı, Google ve Dünya'nın Geri Kalanı...

darkhunter

ecoIron isimli blog'un sahibi, green computing'ci Mark Ontkush'un oldukça ilginç bir teorisi var: Google'ın arkaplan rengi siyah olsaydı, yılda 3000 Megawatt-Saat tasarruf edilecekti!

Cappuccino alırmısınız?

parsifal


Geçenlerde bir arkadaşımla eski dergileri karıştırırken 1994 yılından bir PC dergisi gözüme çarptı. Müthiş DX4-100'lerden bahsediyordu. Birde "docking station" denilen bir sistem ile ilgili özel bir araştırma vardı.

Neden günümüzde yok bu sistem? Yoksa laptop teknolojisi ile bu sistem çöpe mi atılmıştı?

Yeni Teknoloji Yazıcı ile Kartuşlara Son!

sefalet

Yazıcı kartuşlarına, şeritlere veya mürekkebe son. Yeni geliştirilen bir sistem ile artık bu malzemeler tarih olabilir. ZINK adı veirlen bu yeni teknoloji ile, eski tip malzemelerin yerini boyalı kıristaller alıyor.

Intel Centrino İddialı

anonim

Intel’in geliştirdiği ilk bütünleşik mobil işlemci platformu olan Intel Centrino ile bireylerin ve toplumların ‘mobilleşme’ sürecinde 80’li yıllarda Walkman’in yarattığı ölçüde dramatik bir değişim bekleniyor.