Nerede O Eski Telefonlar

0
tongucyumruk
Önce telefonu açıp sonra numarayı çevirdiğimiz günleri hatırlayan var mı? Peki ya telefonların adres defterinin olmadığı, onca numarayı aklımızda tutup kendimiz çevirdiğimiz zamanları? Belki telefon ahizesine yaklaştırıp bir tuşuna basınca çıkarttığı DTMF tonları ile numara çeviren kol saatlerini hatırlayanlar dahi vardır? Peki "numara çevirmek" fiilinin kaynağı olan o eski trrrt, trrrt diye ses çıkaran telefonları hatırlayan, kullanmış olan var mı? Anlaşılan yalnız değilsiniz...
Son zamanlarda ne zaman konuşacak başka konu kalmazsa yapılan standart diyalog malzemesi oldu "cep telefonu olmadan önce ne yapıyorduk", "internet olmadan önce ner yapıyorduk ki?" gibi konular. Gerçekten özellikle son 15 yılda kelimenin tam anlamıyla "patlayan" teknoloji sonucunda artık eskiden sadece Uzay Yolu'nda gödüğümüz teknolojileri hiç yadırgamadan kullanabiliyoruz.

Fakat bu arada bir de geçmişini unutmayanlar, unutamayanlar ve unutmak istemeyenler mevcut... Onlar da bir yandan günümüz teknolojisinin nimetlerinden faydalanırken bir yandan da eski araçlarının "sıcaklığını" yaşatmaya çalışıyorlar. Sonuçta ortaya ne mi çıkıyor? Cep telefonunuzun kulaklık yuvasına bağlanan eski tip telefon ahizesi Pokia ve daha da ilerlemiş retro düşkünleri için GSM hattını kullanan masa telefonu Port-O-Rotary gibi ilginç aletler.

Görüşler

0
bm
Mart 64'ten orjinal Bell Labs touch tone dokumani (djvu formatinda, debiancilar apt-get install djvulibre-plugin )

http://www.djvuzone.org/djvu/att/archives/touchtone/index.html
0
FZ
Yıllardır djvu diye çok sağlam bir sıkıştırma formatı varmış, tanıdık bildik pek çok formattan (GIF, PNG, JPG, PS, PDF, vs.) daha pratikmiş, tarayıcı eklentileri, kodlayıcıları, çözücüleri, görüntüleyicileri falan varmış ve ben ilk defa duyuyorum (bende kesinlikle deja vu etkisi yaratmadı yani! ;-)

Hemen gidip kurdum, Mozilla içinde gayet hızlı geldi ilgili dosya, çalıştı ve görüntü kalitesi de evet gerçekten iyi ve o kalite için gayet hızlı.

Bu formatı kullanan sistemlere göz atmak isteyenler şu adrese bakabilir:

http://www.djvuzone.org/links/index.html
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Stiquito (Dünyanın En Ucuz Robotu)

FZ

Yıllar önce Kadıköy'deki bir elektronik dükkanından hevesle aldığım ama nedense sonra uğraşmadığım çok acayip bir robot kiti vardı. Hazır robot haberleri gelmeye başlamışken bunu da tanıtayım dedim.

Stiquito isimli bu şirin alet bir hexapod yani altı bacaklı böcek gibi bir şey. Söz konusu bacaklar nitinol denilen çok özel bir malzemeden yapılma. İletken olan bu tel üzerinden akım geçip ısınınca diğer iletkenlerin aksine uzamak yerine kısalıyor ve akım durup da soğuyunca da eski boyuna dönüyor yani uzuyor.

Şöyle ortaya birbuçuk karışık Mouse / Klavye

butch

Slashdot a yollanmış ilginç bir klavye/mouse haberi daha emrinizde. Bu kez söz konusu şahış klavyeyi ikiye bölmüş ve sağdaki parçasına mouse özelliğini ekleyivermiş. Patent mevzusunu da ihmal etmemiş. Ne kadar nasıl yaptığını, verimli olduğunu gerek videolarla gerekse şemalarla anlatıyor. Buyrun inceleyin, oldukça eğlenceli...

Overclockda rekor 7.1GHz

melitical

Japon Memesana Intel Pentium 4 işlemciyi overclock ile şimdiye kadar gerçekleştirilmiş en yüksek hız olan 7.132 GHz'e ulaştırmayı başardı.

Kingstondan yeni bir bellek: HyperX

polat

En büyük bağımsız bellek ürünleri üreticisi KingstonTechnology Company, Inc. oyun tutkunlarına ve PC meraklılarına yönelik yüksek performanslı yeni HyperX™ ürün grubunu tanıttı

Alet Çantası Şeklinde PC

anonim

Alet çantası ama içinde ingiliz anahtarı, tornavida falan yok, tıkır tıkır çalışan bir PC var. Gerektiğinde kapat alet kutusunu, al taşı, istediğin yere götür orada çalıştır. Şirin mi şirin ;-) Ne kadar işe yarar bilemem ama hoşluklar evreninde hak ettiği yere alacağa benzer.