1 Tbyte File Server < $5000

0
sundance
Siz de mi NetApp ve Compaq disk kutularının maliyetinden rahatsızsınız ? İnsaf be bu kadar binlerce dolar verilir mi diyorsunuz ?

Gözünüz aydın Terabyte File Server Under $5000 Project başarıya ulaştı.

Bu makalede adım adım bu işin nasıl yapılacağı anlatılıyor.

Görüşler

0
conan
Hmm durdum durdum ama not etmeden de gecmedim :) Yazinin basligi yanlis olmus iste napim :)

1 Tbyte File Server > $5000 degil de 1 Tbyte File Server olmasi gerekiyo. Under ya.. :)

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Şişman kapasitörler

auselen

Uzun süredir kullandığınız bilgisayarınız tuhaflaşmaya başladı mı? Zamansız kilitlenmeler, sabit diskten gelen garip sesler yaşadınız mı? Herşeyi iki kez kontrol etmenize rağmen sorunu bir türlü bulamadığınız oldu mu? Belki de sorununuz kapasitörlerinizin şişmanlamasıdır :).

Dünyanın en küçük kişisel bilgisayarı Space Cube yenilendi

robmind

Japon firması Shimafuji, dünyanın en küçük kişisel bilgisayarı olarak sunulan Space Cube sistemini yenilemiş durumda. Bilgisayar, sadece 52 x 52 x 55mm boyutlarında minik ölçülerde. Bu küçük kasanın içinde NEC firması üretimi VR5701 serisinden 300MHz hızında bir işlemci ve 64MB SDRAM bellek var. Sistem dahili olarak 16MB flash bellek içeriyor, kapasite ayrıca Compact Flash kart takılarak arttırılabiliniyor. Kasanın üzerinde USB, Ethernet, Compact Flash kartı slotu, 1024x768 çözünürlükte VGA çıkışı, seri port, dijital ses çıkışı ve mikrofon girişi var. Devamı: http://sineklimeyhane.blogspot.com

PING ve ışık hızı

FZ

1983 yılının aralık ayında gözlerini hayata açan meşhur PING programı ile neler yapılmıyor neler!

Kim derdi ki fizik bölümü öğrencileri bilgisayarlarını ve ağ kablolarını ve de ping yazılımını kullanarak ışığın hızını ölçsünler?

Eğer fizikle ya da bilgisayarla veya her ikisi ile ilgili, meraklı bir şahıssanız yapmanız gereken bu makaleyi okuyup hatmettikten sonra kolları sıvamak ve ışığın hızı konusunda bugüne kadar okuduklarınızın doğru olup olmadığını kendi gözlerinizle test etmek! :) (Böyle eğlenceli yazdığıma bakmayın, söz konusu makale ve çalışma ABD'deki pek çok resmi kurumun desteğini almış bir çalışma)

Çift işlemcili XEON, ikili AMD? Kalsın, bende 12 işlemcili masaüstü PC var!

FZ

Çift işlemcili bilgisayar mı? Son teknoloji ha? "Dual-processor"? Hmm, evet belki sıradan insanlar, oyun oynayan ve ciddi işlerle uğraşmayan gençler için "idare edebilir". Ama gerçek hesap gücüne ihtiyaç duyan gerçek mühendisler ve gerçek bilimadamalarını "kesmez".

Masaüstü PC büyüklüğünde. Tam randımanla çalışırken 220 watt güç harcıyor. 12 işlemcili. 36 Gflop performansında. 24 GB DDR SDRAM ana hafıza ve 1 terabyte kapasitesinde hard diski var. Fiyatı 10.000$'ın biraz altından başlıyor. Optimize edilmiş sürücüleri barındıran bir GNU/Linux dağıtımı ile yüklü olarak geliyor. MPI ve benzeri yöntemlerle paralel programlama yapmanızı sağlayan araçlar da yanında.

Tabii eğer biraz daha sofistike işlerle uğraşan bir analist, mühendis ya da bilimadamı iseniz o zaman 96 işlemcili 300 Gflop kapasitesinde olan model de var. O da bir masaüstü PC büyüklüğünde. 192 GB ana hafıza ve 96 terabyte hard disk depolama alanı.

Eylül'ün sonuna doğru Orion Multisystems tarafından satışa sunulacak ve bir hayli fırtına koparacağa benzeyen bu sistemlerle ilgili detaylar için buraya bakabilirsiniz.

Amd`nın İnanılmaz Performansı !!!

anonim

Evet başlıkta yazdığı gibi son zamanlarda Amd dünyanın gelmiş geçmiş en hızlı cpu`larını üretiyor. Bunlarin içinde Desktop Pc için olanlar Notebook için olanlar ve tabii ki server için olanlar var hepsi farklı özelliklere sahip. Ben kendi Desktop makinamda Amd 1.3 Ghz kullanıyorum, ve şu intel amcamları p-4 1.7 Ghz'ini havada karada bitiriyor, yeryüzünden siliyor. Ayrıca bu Amd Cpu`lar fiyat/performans konusunda çok hesaplı, 1.3 Ghz lik bir Amd Cpu'yı 180 $ + KDV gibi komik bir fiyata alabiliyorsunuz Intel`in P4 1.7 lerinin fiyatını yazmama gerek yok sanırım :) Neyse bütün testlerde Amd Intel`in önünde yer alıyor tek dezavantajları Cpu`larının daha fazla elektrikle çalışması, intel`inkilerin 2 katı. Bunun sonucuda alet çok daha fazla ısınıyor, bu yüzden de saglam bir soğutmaya ihtiyac duyuyor. Soğutma içinde adam gibi bir kasa , büyük sağlam cooler`lar ve fanlar şart. CPu'larla ilgili daha fazla bilgiyi http://www.amd.com`da bulabilirsiniz.