1 Tbyte File Server < $5000

0
sundance
Siz de mi NetApp ve Compaq disk kutularının maliyetinden rahatsızsınız ? İnsaf be bu kadar binlerce dolar verilir mi diyorsunuz ?

Gözünüz aydın Terabyte File Server Under $5000 Project başarıya ulaştı.

Bu makalede adım adım bu işin nasıl yapılacağı anlatılıyor.

Görüşler

0
conan
Hmm durdum durdum ama not etmeden de gecmedim :) Yazinin basligi yanlis olmus iste napim :)

1 Tbyte File Server > $5000 degil de 1 Tbyte File Server olmasi gerekiyo. Under ya.. :)

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

İlk YZ Hızlandırıcı Çip: Intia Processor

FZ

Grafik hızlandırıcı mikroçipleri barındıran video grafik kartları artık bir PC kullanıcısı için sıradan ürün kategorisinde.

Peki ya oyunlar başta olmak üzere pek çok program için önemli olan yapay zeka (YZ) algoritmalarını hızlandıracak özel bir mikroişlemcinin, YZ kartlarının zamanı gelmedi mi?

AIseek isimli bir şirket dünyanın ilk YZ işlemcisini çıkardığını duyurdu. Intia Processor isimli YZ çipi şu anda oyunlardaki etmenlerin (agent) daha akıllıca ve hızlı hareket edebilmesi için kullanılıyor. Şirketin açıklamasına göre Intia YZ hızlandırıcısı düşük seviyeli YZ işlerini normal bir işlemciye kıyasla 200 kat daha hızlı gerçekleştirebiliyor.

Seksi Bilgisayar Kasaları (yakıyor ;-)

FZ

Şimdiye dek eminim pek çok ilginç bilgisayar kasası görmüşsünüzdür. Etrafınızdaki dükkanlarda ya da Apple'ın, IBM'in tasarladığı bazı modellerde falan.

Ancak bir de şu modellere bakmanızda fayda var, şimdiye dek gördüğüm en seksi, en yakıcı bilgisayar kasaları sanki desktop themes fiziksel dünyaya girmiş gibi ;-)

Türkiye'de de bu tip fantastik tasarımları üretip ciddi ciddi satan bir yer biliyor musunuz?

Elektro-Çocuk Bilgisayarları Bozuyor

FZ

İlla ki hacker olmaya gerek yok!

Romanya'daki bir öğrenci, bilgisayarların ve diğer elektronik cihazların biraz yakınına geldiğinde bu aletleri otomatik olarak çalışamaz hale getiriyor.

Avustralya`da 50 yıldır çalışmakta olan bilgisayar!

conan

Avustralya'da bir müzede hala hayatta ve çalışmakta olan elli üç yaşındaki bir bilgisayarı ziyaret etmek ister misiniz? :) Eh, uçak paramız yetiştiğinde neden olmasın? :) Şaka bir yana 1949 yılında üretilmiş olan ve dünyanın 4. bilgisayarı olma ünvanını taşıyan bu yaşayan efsane hala işler durumdaymış. Bilgisayarın 0.001 Mhz işlemci ve 2000 bayt hafıza ve 2500 bayt da sabit disk (şüpheliyim bu konuda) alanı bulunmakta ve ismi de CSIRAC. CSIRAC hala elle karta basılmış müzikler çalabilmekte ve hatta çaldığı müziği de bu linkten dinleyebiliyoruz. (Dünyanın bilgisayarla üretilen ilk müziği olduğu iddia ediliyor)

Şu anda milisaniyelerle yapılabilen hesapları yaklaşık 1 saatte bitirebilen bu makina o zamanın insanları için bir mucizeymiş. Bu işlemler 20 kişi birleştiğinde yaklaşık bir haftada bitirilebilen işlemler unutmayın! :)

CSIRAC bir kac ton ağırlığındaymış ve bir mahalleyi aydınlatabilecek elektrikle çalışıyormuş. Ayrıca Amerika ve İngiltere dışında üretilen ilk bilgisayarmış.

Bu linkte bilgisayarın resimlerini ve de tarihçesini bulabilirsiniz. Daha da detaylı bilgi isterim derseniz işte buraya bakın.

LIRC İle GNU/Linux´a Uzaktan Kumanda Edin

FZ

GNU/Linux çalıştıran sisteminiz üzerinde müzik dinlerken bir uzaktan kumanda ile ona hükmetmeye ne dersiniz? Peki ya elinizdeki uzaktan kumandayı fare gibi kullanmaya? Bilgisayarınızın sadece IR sinyalleri almakla yetinmeyip aynı zamanda bunları gönderebileceğini de biliyor muydunuz?

Kalbi daha hızlı çarpmaya başlayanların yapması gerekenler belli: Önce LIRC (Linux Infrared Remote Control) sitesi ziyaret ediliyor. Oradaki dokümantasyon hatmediliyor. Ardından da `seri porta bağlayacağım bir IR alıcı devresini nasıl yaparım?´ sorusuna verilmiş en güzel cevaplardan biri olan bu site ziyaret ediliyor. (Sitenin Cocoon ile hazırlanmış sürümü biraz daha şık). Fazla söze ne hacet. Bir yandan program derlenirken diğer yandan havyayı lehim işleri için ısıtmaya başlayın ;-)