Eee PC Yarattığı Pazarda Diğer Markaları Peşinden Sürükledi

0
FZ
Asus'un 2007 yılında piyasaya sürerek miilyonlarca adet sattığı Eee Pc'nin ardından rakip markalar da teker teker benzer kategoride ürünler çıkarmaya başladı.
CES fuarında da birçok örneğiyle dikkat çeken bu gruptaki en yeni markalardan biri Dell oldu. Dell daha önce çıkardığı Mini 9 ve Mini 12 serisine ek olarak Mini 10 adlı, ABD’de 99 dolarlık etiketle satışa sunulacak 10 inçlik yeni bir modeli geçtiğimiz günlerde tanıttı. 16:9 formatını destekleyen ekranı, köşeden köşeye uzanan klavyesi ile Mini 10, 802.11N hızlı kablosuz ağ standartının yanı sıra dahili GPS, 3G üstünden internet erişimi , dahili TV alıcısına da sahip. Böylece bir paket fiyatıyla (AT&T firmasının kablosuz erişim paketi) da olsa Dell Mini 10 şu ana kadar satılan en ucuz etiketli taşınabilir bilgisayar unvanını da kazanmış olacak.

Benzer bir ürün serisi olan VaioP yi çıkararak pazara girmeye çalışan markalardan birisi de SONY. Mini 10 modeli gibi güç tasarrufu için Intel Atom işlemci kullanan SONY VaioP, 2 GB bellek, 60 GB’lık sabit disk sürücü, 1600 x 768 çözünürlüklü 8 inçlik ekran, Bluetooth, GPS, 3G gibi özelliklere sahip ve sadece 830 gram. VaioP yi bu kategoriden ayıran tek şey 1000 Euro ya ulaşan fiyatı. Ayrıca SONY şubat ayında aynı seriden 8 inch ekran boyutuna sahip, 20 santimetrelik ekrana ve yaklaşık 650 gram ağırlığa sahip olacak yeni modelini de piyasaya sürecek. Neredeyse bir cep telefonu kadar ince olacak olan bu model Windows Vista işletim sistemi ile çalışacak.

Benzer bir ürün çıkararak pazara girmesi beklenen bir diğer firma ise Samsung. Samsung Via Nano işlemcili 12 inçlik bir model üstündeki çalışmalarını uzun süredir sessizce yürütüyor.

Kaynak: TÜBİDER

Görüşler

0
auselen
Pazari yaratanin OLPC oldugunu dusunuyorum.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Guns, Lots of Guns (ama nereye kadar?)

parsifal

Teknolojiyi takip etmenin en üzücü özelliklerinden biride devamlı yenisinin çıkması ve elinizdekinin bir şekilde demode olmasıdır. TV alırsınız, hedelisi çıkar. Fotoğraf makinesi alırsınız hödölüsü çıkar.

Günümüzde ise bunu en çok çep telefonlarında yaşıyoruz. O kadar çok marka ve o kadar çok çeşit çıkar ki almaya kalktığınızda karşılaştıracak onlarca model ile karşı karşıya kalırsınız. Kamera, flaş, bluetooth, java, vs vs... Üstüne az biraz daha ekleseniz kolaylıkla dizüstü bilgisayar alacak kadar pahalıya satılan pek çok model.

Çin Malı Süper-Bilgisayar

Challenger

Süper-bilgisayar dünyasında ABD’nin hakimiyetini Çin malı bir makine delecek. Çin yapımı Dawning 4000A’in dünyanın en güçlü süper-bilgisayarları listesine yüksek bir sıradan girmesi bekleniyor. Makinede 2 bin’den fazla AMD Opteron işlemci bulunuyor. Uzmanlar, Dawning 4000A’in en güçlü 15 bilgisayar arasına girmesine kesin gözüyle bakıyorlar. Çin yapımı Dawning 4000A’in daha önce saniyede 10 trilyon (10 teraflop) işlem sınırını aşacağı açıklanmıştı. Dünyada halen 10 teraflop sınırını aşan üç süper-bilgisayar bulunuyor.

Kaynak: NTVMSNBC

Dünyanın en hızlı CD-RW sürücüleri

larweda

Yamaha, CEBIT öncesi dünyanın ilk 20 hızlı CD-R (yazılabilir) ve CD-RW (tekrar yazılabilir) sürücülerini duyurdu.

Bilim Adamlarına Özel Bilgisayar Bağlantısı

malkocoglu

Amerikalı, Rus ve Çinli bilim adamlarını birbirlerine bağlayacak süper hızlı yeni bir bilgisayar şebekesinin gelecek ay devreye gireceği bildirildi. Kısa adı "Little GLORIAD" olan bilgisayar şebekesinin Chicago'dan başlayacağı, Amsterdam, Moskova, Sibirya, Pekin ve Hong Kong üzerinden tekrar Chicago'ya bağlanacağı ifade edildi.
Kaynak: www.hurriyetim.com.tr

Kuantum Noktaları ve Programlanabilir Madde

FZ

Başlık yeterince garip geldi ve dikkat çekti ise okumaya devam: "Programlanabilir madde," birkaç hareketle "kurşun" gibi davranan sonra yine birkaç parametresini değiştirebileceğiniz ve "altın" gibi davranmasını sağlayabileceğiniz bir madde. Bütün bunlar malzeme bilimleri ile ilgili ve kuantum mekaniği ile elektroniğin arakesitinde yer alıyor.

21. yüzyıla hoşgeldiniz! Kuantum noktaları etrafındaki küçük elektrik alanlarını kontrol ederek elektronlar içeri ya da dışarı pompalanabiliyor, birer birer, ikişer ikişer ya da bir seferde binlercesi. Bunların oluşturduğu bulutların boyunu ve şeklini kontrol etmek dahi mümkün. Böylece söz konusu yapının doğal atomları taklit etmesi sağlanabiliyor ya da doğada mevcut olmayan yapay maddeler oluşturmak mümkün olabiliyor.

Bu dudak uçuklatıcı makaleyi okuduktan sonra FAQ: Quantum Dots and Programmable Matter sayfasına göz atabilir ve Hacking Matter: Levitating Chairs, Quantum Mirages, And The Infinite Weirdness Of Programmable Atoms isimli kitabı ısmarlayabilirsiniz. Tüm bunlardan sonra da Wil McCarthy´nin O´Reilly bünyesinde vereceği konferansa katılabilir ve bu yüzyılı şekillendirecek teknolojilerden birini daha yakından tanıyabilirsiniz.