Eee PC Yarattığı Pazarda Diğer Markaları Peşinden Sürükledi

0
FZ
Asus'un 2007 yılında piyasaya sürerek miilyonlarca adet sattığı Eee Pc'nin ardından rakip markalar da teker teker benzer kategoride ürünler çıkarmaya başladı.
CES fuarında da birçok örneğiyle dikkat çeken bu gruptaki en yeni markalardan biri Dell oldu. Dell daha önce çıkardığı Mini 9 ve Mini 12 serisine ek olarak Mini 10 adlı, ABD’de 99 dolarlık etiketle satışa sunulacak 10 inçlik yeni bir modeli geçtiğimiz günlerde tanıttı. 16:9 formatını destekleyen ekranı, köşeden köşeye uzanan klavyesi ile Mini 10, 802.11N hızlı kablosuz ağ standartının yanı sıra dahili GPS, 3G üstünden internet erişimi , dahili TV alıcısına da sahip. Böylece bir paket fiyatıyla (AT&T firmasının kablosuz erişim paketi) da olsa Dell Mini 10 şu ana kadar satılan en ucuz etiketli taşınabilir bilgisayar unvanını da kazanmış olacak.

Benzer bir ürün serisi olan VaioP yi çıkararak pazara girmeye çalışan markalardan birisi de SONY. Mini 10 modeli gibi güç tasarrufu için Intel Atom işlemci kullanan SONY VaioP, 2 GB bellek, 60 GB’lık sabit disk sürücü, 1600 x 768 çözünürlüklü 8 inçlik ekran, Bluetooth, GPS, 3G gibi özelliklere sahip ve sadece 830 gram. VaioP yi bu kategoriden ayıran tek şey 1000 Euro ya ulaşan fiyatı. Ayrıca SONY şubat ayında aynı seriden 8 inch ekran boyutuna sahip, 20 santimetrelik ekrana ve yaklaşık 650 gram ağırlığa sahip olacak yeni modelini de piyasaya sürecek. Neredeyse bir cep telefonu kadar ince olacak olan bu model Windows Vista işletim sistemi ile çalışacak.

Benzer bir ürün çıkararak pazara girmesi beklenen bir diğer firma ise Samsung. Samsung Via Nano işlemcili 12 inçlik bir model üstündeki çalışmalarını uzun süredir sessizce yürütüyor.

Kaynak: TÜBİDER

Görüşler

0
auselen
Pazari yaratanin OLPC oldugunu dusunuyorum.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linux 2.6, Debian ve nVidia: Güzel Grafikler için Hacking

FZ

Debian GNU/Linux çalıştırıyorsunuz. Güzel bir nVidia grafik kartınız var. 2.6 sürüm numaralı çekirdeğe geçmek istiyorsunuz ama resmi nVidia sürücülerinin 2.6 çekirdeği ile uyumlu olmadığını öğreniyorsunuz. Peki üzülüyor musunuz? Hayır, çünkü biliyorsunuz ki Linux demek çözüm demek! Dünyanın diğer ucunda bir grup ``geek´´ size yardımcı olmak için çalışıyor ve 2.6 çekirdeği ile nasıl pırıl pırıl grafiklere kavuşacağınızı anlatıyor.

31 Aralık 2003 tarihli bu taze makale daima uç noktada yaşamayı seven keskin Debian GNU/Linux kullanıcıları için ;-)

VIA´nın DRM´li ESP7000 işlemcisi piyasaya sürüldü

murat09

VIA 19 Ağustos günü gömülü sistemler için x86 temelli yeni işlemcisi Eden ESP7000´i duyurdu. 733 Mhz saat hızında çalışan işlemci fansız çalışıyor ve set-top box, satış noktası terminali ve ince istemciler için dizayn edildi. En fazla 6W güç harcayan işlemciye genelde 1W yetiyor.

VIA nın Nenemiah işlemci çekirdeği temel alınarak geliştirilen ESP7000, donanımdan rasgele sayı üreticisi içeriyor. Bu Via PadLock data şifreleme sistemi, içerik için DRM (Digital Rights Management) kullanılarak yazılımlara donanımdan kilit oluşturmak isteyen üreticilerin işine yarıyor.

Çip, 64kb L2 cache bellek içeriyor ve Intel SSE multimedya komut setlerini de bulunduruyor.

Yürüyen CD-RW/DVD-ROM

cazz

21 ekimde Sony'den yeni bir haber gelmiş :
Öyle bir discman düşünün ki 24X CD-R ve 10X CD-RW yazsın, 24X CD-ROM ve 8X DVD-ROM okusun, ve üstelik USB ve memory stick desteği de olsun.
Tabii mp3 CD'leriyle uyumlu olduğunu söylemeye gerek yok...
Ne diyeyim abartılmış biraz diye düşünmemek elde değil..
Sony MPD-AP20U CD-RW/DVD-ROM

Sony Bilgisayarları PlayStation 3 Yongasını Kullanmaya Başlıyor

spiderman

Sony firması PlayStation 3 (PS3) konsolunda kullandığı yonganın (çip) aynısını kullanarak işlem yapabilen bir "prototip" bilgisayar geliştirdiğini açıkladı. IBM, Sony, Sony Computer Entertainment (SCEI) ve Toshiba işbirliğiyle üretilen yonga, her biri birbirinden ayrı dört adet yongadan oluşuyor ve saniye başına 230Gflops (floating point operations per second) büyüklüğünde işlemi gerçekleştirebiliyor.

Küçük Bir Kıyaslama

FZ

The Mythical Man-Month'ın yazarı Brooks'un iddiasına göre, yazılımla ilgili problemler yazılımla ilgili değil genellikle donanımla ilgili. Nasıl mı? Basit, donanım, tahmin edilenden çok daha fazla hızlı gelişiyor, maliyet feci şekilde düşerken, bilgi işlem kapasitesi ve verimlilik aşırı artıyor ve yazılım buna doğal olarak bir türlü yetişemiyor.