Eee PC Yarattığı Pazarda Diğer Markaları Peşinden Sürükledi

0
FZ
Asus'un 2007 yılında piyasaya sürerek miilyonlarca adet sattığı Eee Pc'nin ardından rakip markalar da teker teker benzer kategoride ürünler çıkarmaya başladı.
CES fuarında da birçok örneğiyle dikkat çeken bu gruptaki en yeni markalardan biri Dell oldu. Dell daha önce çıkardığı Mini 9 ve Mini 12 serisine ek olarak Mini 10 adlı, ABD’de 99 dolarlık etiketle satışa sunulacak 10 inçlik yeni bir modeli geçtiğimiz günlerde tanıttı. 16:9 formatını destekleyen ekranı, köşeden köşeye uzanan klavyesi ile Mini 10, 802.11N hızlı kablosuz ağ standartının yanı sıra dahili GPS, 3G üstünden internet erişimi , dahili TV alıcısına da sahip. Böylece bir paket fiyatıyla (AT&T firmasının kablosuz erişim paketi) da olsa Dell Mini 10 şu ana kadar satılan en ucuz etiketli taşınabilir bilgisayar unvanını da kazanmış olacak.

Benzer bir ürün serisi olan VaioP yi çıkararak pazara girmeye çalışan markalardan birisi de SONY. Mini 10 modeli gibi güç tasarrufu için Intel Atom işlemci kullanan SONY VaioP, 2 GB bellek, 60 GB’lık sabit disk sürücü, 1600 x 768 çözünürlüklü 8 inçlik ekran, Bluetooth, GPS, 3G gibi özelliklere sahip ve sadece 830 gram. VaioP yi bu kategoriden ayıran tek şey 1000 Euro ya ulaşan fiyatı. Ayrıca SONY şubat ayında aynı seriden 8 inch ekran boyutuna sahip, 20 santimetrelik ekrana ve yaklaşık 650 gram ağırlığa sahip olacak yeni modelini de piyasaya sürecek. Neredeyse bir cep telefonu kadar ince olacak olan bu model Windows Vista işletim sistemi ile çalışacak.

Benzer bir ürün çıkararak pazara girmesi beklenen bir diğer firma ise Samsung. Samsung Via Nano işlemcili 12 inçlik bir model üstündeki çalışmalarını uzun süredir sessizce yürütüyor.

Kaynak: TÜBİDER

Görüşler

0
auselen
Pazari yaratanin OLPC oldugunu dusunuyorum.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

İTÜ Robot Olimpiyatları '08

FZ

İTÜ Robot Olimpiyatları, Kontrol ve Otomasyon Kulübü (OTOKON) tarafından düzenlenen, Türkiye’de özellikle lise ve üniversite düzeyinde robotik eğitiminin önemini ve verimini sorgulayan, dünyada olağanüstü hızda gelişme gösteren robotik alanında Türkiye’nin gücünü artırmayı hedefleyen bir organizasyonlar zinciridir. Bu amaçları doğrultusunda yapısında, tüm Türkiye’den öncelikle lise ve üniversitelerden olmak üzere öğrenci katılımlarına hitap eden yarışmalar, robotik konusunda uluslar arası arenada söz sahibi olan seçkin akademisyenlerin katıldığı seminerler-konferanslar, gerek öğrencilerin gerekse endüstri temsilcilerin çalışmalarının yer aldığı sergiler bulundurmaktadır. Ulusal nitelikte olan İTÜ Robot Olimpiyatları uzun vadede uluslar arası hale gelme amacındadır.

Garibanın Wireless Projesi!

sundance

Son zamanların gözde konusu wireless ağlar ilginizi mi çekiyor? İki sokak ötedeki arkadaşınızla wireless bağlantı kurmak mı istiyorsunuz?

Bunun en kolay yolu, yaklaşık $100-$150 değerinde çekim gücü yüksek bir wireless kart almak.

Fakat kim buna bu kadar para ayırır ki? Bir usb wireless adaptör alıp, kendi antenini yapmak ve belki de kilometreler ötesi ile iletişime geçmek varken.

Eee, şimdi nasıl bilgisayar satacaksınız ?

sundance

Bilgisayar satışlarında geçen yıldan bu yana %30 oranında düşüşler yaşanmış (güvenilir fakat url olmayan kaynaklara göre :))

Her ne kadar piyasanın doyması ve recession olarak açıklasak da bunu aslında mesele 'bu kadar hıza ihtiyacımız var mı ?' ya takıldı kaldı sanırım. Şu anda en sağlam CPU gücü yiyen işin 3d render ve DivX yapmak olduğunu gözönüne alırsak, $60`lık GeForce2 kartının en son 3dfx oyunları bile kabul edilebilir hızlarda oynatabildiğini düşünürsek 'eee şimdi nasıl bir alicengiz oyunu bulunacak da makina satılacak' diye düşünmeden edemiyorum.

Google Search Appliance

FZ

Gene Google, gene güzel bir fikir. Adamlar Internet'i aradığınız hızda ve kalitede neden şirket ağınızdaki tüm HTML, Office, PDF, Postscript belgelerini ve daha bir sürü ıvır zıvırı arayamayasınız ki demişler ve şöyle hafif ancak marifetli bir alet yapmışlar adını da Google Search Appliance koymuşlar.

Intel tabanlı, Linux temelli bu şirin aleti fişe takıyor, networke bağlıyorsunuz ve sonra da bu alet 10 GB'a kadar olan veriyi (150.000 doküman!) arka planda sizi rahatsız etmeden indekslerken şirketinizdeki elemanlar da güzel güzel arama tarama yapabiliyorlar.

Game Boy Advance üzerinde UNIX

anonim

Köşedeki bakkaldan bir zaman makinası satın alıp 1970'lere bir yolculuk yaptığınızı düşünün. Orada üzerinde UNIX R5 çalşan 20mhz, 32bit işlemcili, 240x160 çözünürlükte renkli LCD ekrana sahip bilgisayarınızdan bahsettiğinizde büyük olasılıkla hiçkimse size inanmayacaktır, ne de olsa hiç kimse o kadar zengin olamaz. Fakat sanıyorum en büyük şoku bu bilgisayarı cebinizden çıkarttığınızda yaşayacaklardır.