Yeni Squeezebox : Ağ Radyosu

0
darkhunter
slimdevices'in squeezebox adlı ürünü bilgisayarınızdaki şarkılar için bir arayüz oluşturma kaygısı güdmekteydi. Bu arayüz sayesinde şarkılarınızı diğer dijital eğlence sistemlerine yönlendirebiliyordunuz. Bir tür müzikseti konforu...
Şimdilerde bu alanda bir adım daha ileri gidilmiş. Yeni squeezebox ağ üzerinden (Wireless & Ehernet) yapılan yayınlara direkt erişebiliyor ve yine bu yayınları dijital eğlence araçlarına transfer ediyor. Sırf aqua LCD'si için bile yüzlerce dolar dökmeye hazır bir topluluğu da var. Ürünün ağ radyolarından faydalanmak konusundaki başarısı, Perl yüklenebilen bütün güncel işletim sistemleriyle uyumlu olmasıyla perçinlenmekte. Ben bu haberi pandora'nın blog'unda gördüm. Ürünü alanlara pandora da bir güzellik yapıyormuş.

İlgili Yazılar

Gözlükte Monitör

anonim

Mercek ve aynalarını tasarladığım gözlük boyutuna yakın monitorün ilk prototipini bitirdik. Teknik detaylarına ve resimlerine şu sayfadan erişebilirsiniz:

http://students.creol.ucf.edu/ozan/eyeglass.html

Compaq kabuk değiştiriyor, Intel palazlanıyor

larweda

Efsanevi Alpha mikroişlemci mimarisinin üreticisi Compaq "Big Q", 2004 yılı itibariyle tüm Tru64 Unix, OpenVMS ve NonStop işletim sistemli sunucu ürünlerini Intel Itanium tabanlı olarak sunacağını, 2004 yılına kadar da elindeki Alpha mimari teknolojisini ve işgücünü Intel`e devredeceğini açıkladı. Bu sayede Compaq artık mikroişlemci tasarlamaktan vazgeçip tamamen sunucu ve servis pazarına yönelirken Intel de rakipleri AMD ve Transmeta`ya karşı 64-bitlik Itanium mimarisinin gelişimini hızlandırarak büyük bir avantaj sağlamış oluyor. Öte yandan da yıllardır süregelen Intel - Microsoft evliliğine de yeni bir kuma geliyor. Hem de genç taze bir gelin yerine tecrübeli ve oturaklı bir ortak bu.

Konu hakkında The Inquirer`ın haberi, Compaq ve Intel`in duyuruları.

USB Hafızalı Saat

tongucyumruk

USB yuvasından bağlanan flash hafıza kartları disketlerin pabucunu çoktan dama attı. Ufak boyutu, uyumluluğu ve bir okuyucuya ihtiyaç duymayan yapısı sayesinde bu ufak hafıza kartları herkes tarafından çok tutuldu. Ancak daha sonra bunları nasıl taşıyacağımız problemi ortaya çıktı. Her ne kadar küçük ve hafif olsalar da orada, burada unutabiliyorduk, üstelik zaten tıklım tıklım olan cebmize de fazladan bir alet daha koymamız gerekiyordu. Bunun üzerine anahtarlık, ufak fener gibi değişik biçimlerde USB hafıza ürünleri piyasaya çıktı. Ancak bu yeni ürün son noktayı koyacak gibi.

İlk USB Tabanlı GNU/Linux Veri Toplama Cihazı

anonim

USB ve linux'un artılarını bünyesinde birleştiren bu veri toplama cihazı, USB kullanan ilk veri toplama cihazı özelliğini taşıyor. Stirling Üniversitesi, INCITE grubu tarafından geliştirilen bu cihaz, USB'nin avantajlarını kullanarak kullanıcıları için birçok kolaylık sunuyor. Detaylar için http://www.linux-usb-daq.com/

Tom`s Hardware Guide Türkiye Açıldı

tongucyumruk

Donanım ile yakından ilgilenenlerin adını en azından bir kere duymuş olduğu, donanım üreticilerinin ürünlerinin prestijini sağlamak için ürünlerinin üzerine logosunu bastığı, çeşitli dillerde yayın yapan donanım sitesi Tom's Hardware Guide'ın türkçe versiyonu da 1 Haziran 2002 itibariyle açıldı.

Volkan Ersoy'un bu ayki PC Magazine dergisinde yaptığı açıklamaya bakılırsa çeviri incelemeler dışında kendi yaptıkları testleri de yayınlayacaklar. Bu da içerik açısından inanılmaz derecede zengin ve türkçe bir siteye kavuşmamız demek oluyor.