Yeni Squeezebox : Ağ Radyosu

0
darkhunter
slimdevices'in squeezebox adlı ürünü bilgisayarınızdaki şarkılar için bir arayüz oluşturma kaygısı güdmekteydi. Bu arayüz sayesinde şarkılarınızı diğer dijital eğlence sistemlerine yönlendirebiliyordunuz. Bir tür müzikseti konforu...
Şimdilerde bu alanda bir adım daha ileri gidilmiş. Yeni squeezebox ağ üzerinden (Wireless & Ehernet) yapılan yayınlara direkt erişebiliyor ve yine bu yayınları dijital eğlence araçlarına transfer ediyor. Sırf aqua LCD'si için bile yüzlerce dolar dökmeye hazır bir topluluğu da var. Ürünün ağ radyolarından faydalanmak konusundaki başarısı, Perl yüklenebilen bütün güncel işletim sistemleriyle uyumlu olmasıyla perçinlenmekte. Ben bu haberi pandora'nın blog'unda gördüm. Ürünü alanlara pandora da bir güzellik yapıyormuş.

İlgili Yazılar

Menuetos: Assembler programcısının rüyası

sundance

Eski güzel Amiga zamanlarında Seka ve türevleri vardı. Birsürü coder 68000 işlemcinin inceliklerini tapınırcasına bu programlarla keşfetmeye çalışırdık. O zamanlar MasterSeka gibi bir IDE mucize gibi geliyordu bize.

Zaman geçti, birileri Menuetos adında bir işletim sistemi yaptılar. Ne için ? Assembler programlamak için bir IDE olarak :) Hem de ne IDE... Herşeyden önce Menuetos bir real time OS yani ihtiyaca cevap vermek için minimum işlem yapıp, minimum tepki süresine sahip, deyim yerindeyse zero-fat bir işletim sistemi. Hem de bir tek 1.44 diske sığıyor. Fazla söze ne hacet...

Türkiye´nin İlk Bilgisayar Tarihi Sergisi

FZ

Rahmi M. Koç Müzesi'nde Türkiye'nin ilk bilgisayar tarihi sergisi açıldı.

Microsoft Bilgisayar Tarihi Sergisi, Microsoft Türkiye'nin sponsorluğunda Rahmi Koç Müzesi'nde açıldı. Bilgisayar ve yazılımın tarih boyunca gelişiminin anlatıldığı sergi sürekli olarak açık kalacak ve Rahmi Koç Müzesi'nin kapalı olduğu Pazartesi günü hariç haftanın tüm günleri ziyaret edilebilecek.

Dünyanın en küçük kişisel bilgisayarı Space Cube yenilendi

robmind

Japon firması Shimafuji, dünyanın en küçük kişisel bilgisayarı olarak sunulan Space Cube sistemini yenilemiş durumda. Bilgisayar, sadece 52 x 52 x 55mm boyutlarında minik ölçülerde. Bu küçük kasanın içinde NEC firması üretimi VR5701 serisinden 300MHz hızında bir işlemci ve 64MB SDRAM bellek var. Sistem dahili olarak 16MB flash bellek içeriyor, kapasite ayrıca Compact Flash kart takılarak arttırılabiliniyor. Kasanın üzerinde USB, Ethernet, Compact Flash kartı slotu, 1024x768 çözünürlükte VGA çıkışı, seri port, dijital ses çıkışı ve mikrofon girişi var. Devamı: http://sineklimeyhane.blogspot.com

Elektro-Çocuk Bilgisayarları Bozuyor

FZ

İlla ki hacker olmaya gerek yok!

Romanya'daki bir öğrenci, bilgisayarların ve diğer elektronik cihazların biraz yakınına geldiğinde bu aletleri otomatik olarak çalışamaz hale getiriyor.

Linux 2.6, Debian ve nVidia: Güzel Grafikler için Hacking

FZ

Debian GNU/Linux çalıştırıyorsunuz. Güzel bir nVidia grafik kartınız var. 2.6 sürüm numaralı çekirdeğe geçmek istiyorsunuz ama resmi nVidia sürücülerinin 2.6 çekirdeği ile uyumlu olmadığını öğreniyorsunuz. Peki üzülüyor musunuz? Hayır, çünkü biliyorsunuz ki Linux demek çözüm demek! Dünyanın diğer ucunda bir grup ``geek´´ size yardımcı olmak için çalışıyor ve 2.6 çekirdeği ile nasıl pırıl pırıl grafiklere kavuşacağınızı anlatıyor.

31 Aralık 2003 tarihli bu taze makale daima uç noktada yaşamayı seven keskin Debian GNU/Linux kullanıcıları için ;-)