Kingstondan yeni bir bellek: HyperX

0
polat
En büyük bağımsız bellek ürünleri üreticisi KingstonTechnology Company, Inc. oyun tutkunlarına ve PC meraklılarına yönelik yüksek performanslı yeni HyperX™ ürün grubunu tanıttı

İlgili Yazılar

Geleceğin Bilgisayarları Türklerden

zorkun

Bilkent Üniversitesi geleceğin Bilgisayar teknolojisi olarak öngörülen nanooptik devreler geliştiriyor.

Bilkent Üniversitesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi ve NANOTAM Başkanı Prof. Dr. Ekmel Özbay, projenin Türkiye ayağının yürütücüsü olarak görev alıyor.

Mac CUBE özel bir makina mı?

anonim

Apple'ın daha doğrusu Steve Jobs'un "Next" zamanında içinde kalan bir diğer ukte ise Cube idi.

Cube bir tasarım harikası olarak lanse edildi. Gerçi halen tasarım konusunda bir firma ile mahkemelikler. Herneyse bir Apple PowerMac Cube aldığınız zaman makinaya herhangi bir kart takamıyorsunuz çünkü yer yok. :)
HDD upgrade'i yapmanız, yani yeni bir HDD takmanız gerektiğinde siz yada ürünü aldığınız Apple bayii bile bu işlemi yapamıyor. Türkiye'deki dağıtıcıda yapamıyor. Yapılır ama yapıldığı an garanti dışı kalıyor. Bu işlem için Cube'un Amerika'ya Apple'a gitmesi gerekiyor. Tabii ki sistemde hardware arıza olduğunda da. :) Almak bir dert almamak bir ukte. :)
inanmazsanız:http://www.apple.com/powermaccube

Resimli RAID Tanımı

parsifal

RAID; kimine göre Redundant Array of Inexpensive Disks kimine göre de Redundant Array of Independent Disks. Peki hangi RAID? İhtiyaca göre bunun cevabıda kolayca verilebilir. Ama akılda kalma açısından bu resim gerçekten başarılı.

Bios yazma ve Hotflash yöntemi!

sundance

Bu yazıda, anakart biosunun nasıl update edilmesi gerektiğini anlatıp, bu işlem bir şekilde başarısızlıkla sonuçlanırsa (virüs gibi veya başka bir sebeple) ana kartınız kullanılmaz olursa, ne gibi çözümler olabileceğine (hotflash) değineceğiz.

Hemen her bilgisayar konusunda olduğu gibi bios update etmek, hatta boot edemez hale gelmiş bir biosu hotflash yöntemi ile işler hale getirmek, aslında basit bir iş, kesinlikle öcü değil. Sadece gerektiği gibi bilgilenmek, özen ve biraz da dikkat istiyor...

En Harbi Kişisel Bilgisayar

parsifal

Bir zamanlar Zihni Sinir vardı. Uçuk uçuk icatlar yapardı.
İşte böyle biri site yaparsa neler olur?
MetkuMods'da arkadaş bilgisayarımda ne gibi değişiklikler yapsamda daha eğlenceli ve verimli bir hale getirsem diye düşünmüş ve uyguladığı fikirleri teker teker şekil ve resimlerle açıklayarak anlatmış.
Matkap, led ve havyayı hazırlayın. Ders başlıyor...