En Harbi Kişisel Bilgisayar

0
parsifal
Bir zamanlar Zihni Sinir vardı. Uçuk uçuk icatlar yapardı.
İşte böyle biri site yaparsa neler olur?
MetkuMods'da arkadaş bilgisayarımda ne gibi değişiklikler yapsamda daha eğlenceli ve verimli bir hale getirsem diye düşünmüş ve uyguladığı fikirleri teker teker şekil ve resimlerle açıklayarak anlatmış.
Matkap, led ve havyayı hazırlayın. Ders başlıyor...

Görüşler

0
redogre
Yarın annemlerden eski klavyelerimi,mouselarımı topluyorum, işe dalıyorum... plekside bulsam şahane olcak.
0
anonim
bu arada www.zihnisinir.com :DD
0
anonim
bide artık bilimteknik te çıkyo yaklaşık 6-8 aydan beri.. halen bir manyak adam..
vizontelede adamın emeği çokur bu arada deli emin(Yılmaz Erdoğanın) evindeki bi çok şey ona aittir.
bide istanbulda tam yerini anımsamıyorum proce adlı bir dükkana açtı uçuk kaçık fikirlerini orda hayata geçirior..
ehehhe dersime nasıl çalışmışım ama:DD
0
anonim
alla allaaaaa
gaza gelmisim

eve hemen gittim
bir de baktim ki power dugmem bozulmus
hic usenmedim
yardim kasayi(!)
tum dugmeleri soktum
ardindan ver elini ulus
elektrikcilerden 3-4 tane fiyakali switch aldim
bir de bunlara bir tabla uydurduk bitti
eve geldim
kasa uzerindeki dugme ve isiklari aynen ustunde stich bulunan plakaya yerlestirdim

artik bilgisayarimi acarken kendimi helikopter yada ucak kullaniyor gibi hissediyorum
tum switchleri teker teker sira ile aciyorum
power, ekran ardindan hoparlor ve eger istersem de masalambam ;)

herkese tavsiye derim acikcasi
ama biraz masrafli oldu
7-8 milyon falan
bir de kasanin on kapagi yok artik
ama olsun tam bir makina halini aldi
bence bole daha guzel...
0
conan
foto istiyoruz!!!!
0
anonim
tamam ok...
o zaman modifiye edilmis halini yollayayim ;)

bir kac eklenti daha yapacagim
bu cmt'si gunu ulusa gidip bir kac jumper switch falan daha alacagim...

bu arada ev atolyeye dondu
annem biraz (temizlik konusunda) hassas
o kadarki kitapliktaki eski kitaplari (sirf eski ve pis diye) atiyor...
o yuzden ev en fazla 1 gun atolye gibi kaliyor
aksam eve geldigimden annem hepsinin izini yok etmis oluyor
biraz zor olcak ama

bu ulke icin seve seve!

conan bey icq yada e-mail alabilir miyim?
0
larweda
niye icq veya email? bizlerden birine gönderirsen bizler de görebilir, buraya koyup herkesin de görmesini sağlayabiliriz, tabii sakıncası yoksa.
0
anonim
tamam resmi cektim
en kisa zamanda scan edip yollayacagim
(simdi de scanner sorunu cikti uff)
0
anonim
tum zorlulara karsin 1 ay sursede en sonunda resimlerin yarisini upload ettim
diger yarisini nerde mi?
vallaha bilgisayarcida windows'da disketten actik
ama eve gelicne benim SlackBox'da acilmadi
simdilik bu kadar o yuzden

http://www.geocities.com/pcc0d3r/my_pc/
0
anonim
aha buyrun elin adamı yerine turkten turkce okuyun
www.modelci.com

kendisini tebrik ediyorum
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Çift işlemcili XEON, ikili AMD? Kalsın, bende 12 işlemcili masaüstü PC var!

FZ

Çift işlemcili bilgisayar mı? Son teknoloji ha? "Dual-processor"? Hmm, evet belki sıradan insanlar, oyun oynayan ve ciddi işlerle uğraşmayan gençler için "idare edebilir". Ama gerçek hesap gücüne ihtiyaç duyan gerçek mühendisler ve gerçek bilimadamalarını "kesmez".

Masaüstü PC büyüklüğünde. Tam randımanla çalışırken 220 watt güç harcıyor. 12 işlemcili. 36 Gflop performansında. 24 GB DDR SDRAM ana hafıza ve 1 terabyte kapasitesinde hard diski var. Fiyatı 10.000$'ın biraz altından başlıyor. Optimize edilmiş sürücüleri barındıran bir GNU/Linux dağıtımı ile yüklü olarak geliyor. MPI ve benzeri yöntemlerle paralel programlama yapmanızı sağlayan araçlar da yanında.

Tabii eğer biraz daha sofistike işlerle uğraşan bir analist, mühendis ya da bilimadamı iseniz o zaman 96 işlemcili 300 Gflop kapasitesinde olan model de var. O da bir masaüstü PC büyüklüğünde. 192 GB ana hafıza ve 96 terabyte hard disk depolama alanı.

Eylül'ün sonuna doğru Orion Multisystems tarafından satışa sunulacak ve bir hayli fırtına koparacağa benzeyen bu sistemlerle ilgili detaylar için buraya bakabilirsiniz.

Mac CUBE özel bir makina mı?

anonim

Apple'ın daha doğrusu Steve Jobs'un "Next" zamanında içinde kalan bir diğer ukte ise Cube idi.

Cube bir tasarım harikası olarak lanse edildi. Gerçi halen tasarım konusunda bir firma ile mahkemelikler. Herneyse bir Apple PowerMac Cube aldığınız zaman makinaya herhangi bir kart takamıyorsunuz çünkü yer yok. :)
HDD upgrade'i yapmanız, yani yeni bir HDD takmanız gerektiğinde siz yada ürünü aldığınız Apple bayii bile bu işlemi yapamıyor. Türkiye'deki dağıtıcıda yapamıyor. Yapılır ama yapıldığı an garanti dışı kalıyor. Bu işlem için Cube'un Amerika'ya Apple'a gitmesi gerekiyor. Tabii ki sistemde hardware arıza olduğunda da. :) Almak bir dert almamak bir ukte. :)
inanmazsanız:http://www.apple.com/powermaccube

Sihirli Küp İnternet için hazır...

parsifal

Intel işbirliği ile yüksek performanslı, düşük enerji tüketimli, internet aracı piyasaya çıktı. Windows CE veya Linux'u yüklenmiş CerfCube'ün boyutları sadece 7.6 cm x 7.6 cm x 7.6 cm.

Server gereçleri, bilgi toplama aygıtları, tarayıcılar için kusursuz bir çözüm. 32 MB Ram, 16 MB Flash, StrongARM 1110 işlemcili CerfCube'ün satış fiyatı 495$. Wİndows CE kurulumunda Bluetooth, Linux kurulumunda ise Apache web server mevcut.
İnanmazsanız:CerfCube™

Robotlar Yarışıyor - Ödül: Bir Milyon Dolar

malkocoglu

İleri Savunma Araştırma Proje Bürosu DARPA, Internet'ten sonra yapay şöförlerde mi sanayiye kazandıracak? Umarız öyle olur. Şu bir gerçek ki, bir yarışma ve hedef kadar mühendisleri motive eden bir şey olamaz. DARPA'nın koyduğu yeni hedef, 300 millik bir arazinin bir robot araç tarafından kendi başına geçmesini öngörüyor.

Avustralya`da 50 yıldır çalışmakta olan bilgisayar!

conan

Avustralya'da bir müzede hala hayatta ve çalışmakta olan elli üç yaşındaki bir bilgisayarı ziyaret etmek ister misiniz? :) Eh, uçak paramız yetiştiğinde neden olmasın? :) Şaka bir yana 1949 yılında üretilmiş olan ve dünyanın 4. bilgisayarı olma ünvanını taşıyan bu yaşayan efsane hala işler durumdaymış. Bilgisayarın 0.001 Mhz işlemci ve 2000 bayt hafıza ve 2500 bayt da sabit disk (şüpheliyim bu konuda) alanı bulunmakta ve ismi de CSIRAC. CSIRAC hala elle karta basılmış müzikler çalabilmekte ve hatta çaldığı müziği de bu linkten dinleyebiliyoruz. (Dünyanın bilgisayarla üretilen ilk müziği olduğu iddia ediliyor)

Şu anda milisaniyelerle yapılabilen hesapları yaklaşık 1 saatte bitirebilen bu makina o zamanın insanları için bir mucizeymiş. Bu işlemler 20 kişi birleştiğinde yaklaşık bir haftada bitirilebilen işlemler unutmayın! :)

CSIRAC bir kac ton ağırlığındaymış ve bir mahalleyi aydınlatabilecek elektrikle çalışıyormuş. Ayrıca Amerika ve İngiltere dışında üretilen ilk bilgisayarmış.

Bu linkte bilgisayarın resimlerini ve de tarihçesini bulabilirsiniz. Daha da detaylı bilgi isterim derseniz işte buraya bakın.