En Harbi Kişisel Bilgisayar

0
parsifal
Bir zamanlar Zihni Sinir vardı. Uçuk uçuk icatlar yapardı.
İşte böyle biri site yaparsa neler olur?
MetkuMods'da arkadaş bilgisayarımda ne gibi değişiklikler yapsamda daha eğlenceli ve verimli bir hale getirsem diye düşünmüş ve uyguladığı fikirleri teker teker şekil ve resimlerle açıklayarak anlatmış.
Matkap, led ve havyayı hazırlayın. Ders başlıyor...

Görüşler

0
redogre
Yarın annemlerden eski klavyelerimi,mouselarımı topluyorum, işe dalıyorum... plekside bulsam şahane olcak.
0
anonim
bu arada www.zihnisinir.com :DD
0
anonim
bide artık bilimteknik te çıkyo yaklaşık 6-8 aydan beri.. halen bir manyak adam..
vizontelede adamın emeği çokur bu arada deli emin(Yılmaz Erdoğanın) evindeki bi çok şey ona aittir.
bide istanbulda tam yerini anımsamıyorum proce adlı bir dükkana açtı uçuk kaçık fikirlerini orda hayata geçirior..
ehehhe dersime nasıl çalışmışım ama:DD
0
anonim
alla allaaaaa
gaza gelmisim

eve hemen gittim
bir de baktim ki power dugmem bozulmus
hic usenmedim
yardim kasayi(!)
tum dugmeleri soktum
ardindan ver elini ulus
elektrikcilerden 3-4 tane fiyakali switch aldim
bir de bunlara bir tabla uydurduk bitti
eve geldim
kasa uzerindeki dugme ve isiklari aynen ustunde stich bulunan plakaya yerlestirdim

artik bilgisayarimi acarken kendimi helikopter yada ucak kullaniyor gibi hissediyorum
tum switchleri teker teker sira ile aciyorum
power, ekran ardindan hoparlor ve eger istersem de masalambam ;)

herkese tavsiye derim acikcasi
ama biraz masrafli oldu
7-8 milyon falan
bir de kasanin on kapagi yok artik
ama olsun tam bir makina halini aldi
bence bole daha guzel...
0
conan
foto istiyoruz!!!!
0
anonim
tamam ok...
o zaman modifiye edilmis halini yollayayim ;)

bir kac eklenti daha yapacagim
bu cmt'si gunu ulusa gidip bir kac jumper switch falan daha alacagim...

bu arada ev atolyeye dondu
annem biraz (temizlik konusunda) hassas
o kadarki kitapliktaki eski kitaplari (sirf eski ve pis diye) atiyor...
o yuzden ev en fazla 1 gun atolye gibi kaliyor
aksam eve geldigimden annem hepsinin izini yok etmis oluyor
biraz zor olcak ama

bu ulke icin seve seve!

conan bey icq yada e-mail alabilir miyim?
0
larweda
niye icq veya email? bizlerden birine gönderirsen bizler de görebilir, buraya koyup herkesin de görmesini sağlayabiliriz, tabii sakıncası yoksa.
0
anonim
tamam resmi cektim
en kisa zamanda scan edip yollayacagim
(simdi de scanner sorunu cikti uff)
0
anonim
tum zorlulara karsin 1 ay sursede en sonunda resimlerin yarisini upload ettim
diger yarisini nerde mi?
vallaha bilgisayarcida windows'da disketten actik
ama eve gelicne benim SlackBox'da acilmadi
simdilik bu kadar o yuzden

http://www.geocities.com/pcc0d3r/my_pc/
0
anonim
aha buyrun elin adamı yerine turkten turkce okuyun
www.modelci.com

kendisini tebrik ediyorum
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Fazlamesai.net'e soralım: Özgür Dizüstü

tongucyumruk

Bu aralar hem avuçiçi bilgisayarım, hem de masaüstü bilgisayarım eskidiğinden ikisinin de yerini alacak bir dizüstü bilgisayar almayı düşünüyorum. Uzun araştırmalarım sonucunda tam ihtiyaçlarıma uygun, 12", ekranı dönebilen (e-kitap okumak için ideal), uygun fiyatlı bir model buldum. Tam hayallerimin bilgisayarını bulduğumu düşünürken özellikler listesindeki bir ibare dikkatimi çekti...

Pentium 4 HyperThreading Performans Problemi

anonim

Pentium4 işlemcilerde hyperthreading özelliği ilk lanse edildiğinde performans artışları olacağı söylenmişti, fakat geçen günlerde ZDNet Hyperthreading hurts server performance konulu bir makale yayınladı. Bu makaleye göre, BIOS seviyesinde hyperthreading'i kapatan geliştiriciler ciddi bir şekilde performans artışından bahsediyorlar.

Bunu takiben Rick Ross bir yazısında hyperthreading'in bu performans kaybının sunucularda çalışan JAVA programlarına ne derecede etti yaptığını sorguluyor.

HP Hatalı Dizüstü Bilgisayar Pillerini Toplatıyor

vst

HP 2004 yılında üretilen bir grup dizüstü bilgisayar pilinde görülen hata nedeniyle geri toplama kampanyası başlattı. HP'nin web sitesinde yer alan formu doldurarak sizde de bu hatanın olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

Kuantum Noktaları ve Programlanabilir Madde

FZ

Başlık yeterince garip geldi ve dikkat çekti ise okumaya devam: "Programlanabilir madde," birkaç hareketle "kurşun" gibi davranan sonra yine birkaç parametresini değiştirebileceğiniz ve "altın" gibi davranmasını sağlayabileceğiniz bir madde. Bütün bunlar malzeme bilimleri ile ilgili ve kuantum mekaniği ile elektroniğin arakesitinde yer alıyor.

21. yüzyıla hoşgeldiniz! Kuantum noktaları etrafındaki küçük elektrik alanlarını kontrol ederek elektronlar içeri ya da dışarı pompalanabiliyor, birer birer, ikişer ikişer ya da bir seferde binlercesi. Bunların oluşturduğu bulutların boyunu ve şeklini kontrol etmek dahi mümkün. Böylece söz konusu yapının doğal atomları taklit etmesi sağlanabiliyor ya da doğada mevcut olmayan yapay maddeler oluşturmak mümkün olabiliyor.

Bu dudak uçuklatıcı makaleyi okuduktan sonra FAQ: Quantum Dots and Programmable Matter sayfasına göz atabilir ve Hacking Matter: Levitating Chairs, Quantum Mirages, And The Infinite Weirdness Of Programmable Atoms isimli kitabı ısmarlayabilirsiniz. Tüm bunlardan sonra da Wil McCarthy´nin O´Reilly bünyesinde vereceği konferansa katılabilir ve bu yüzyılı şekillendirecek teknolojilerden birini daha yakından tanıyabilirsiniz.

Türk gider krize, gavur gider tersine

sundance

Biz makinaları nasıl upgrade edecez diye kasalım, bir cd-writer daha alıp seri DivX imalatına mı geçsek diye cebelleşelim, bütün donanımların fiyatı olmuş iki kat, aldığımız maaş yarıya inmiş, off da off... (iki aydır işsizim, pardon kendimin patronuyum)

Ne diyordum biz bu sıkıntıları yaşayalım elin gavuru otursun `Ulaaa bunun kasası magnezyumdan, ben lise de gördüydüm magnezyum süper yanıyordu ` diyip keyif diye canım NeXT CUBE`u asetilen kaynağı ile yaksın. Yok kardeşim yok, bu gavurlardan özellikle de Amerika`lılardan adam olmaz, neyse, ne de olsa kaça kaça Hindistan ve Türkiye`de adam kalmadı, yakında istila edecez koca ABD`i de görecekler israf ne demekmiş :)