Intel Açılış Süresini Kısaltıyor!

0
ersin2k
Intel, Robson adını verdiği teknoloji ile bilgisayarların açılış süresini kısaltmayı amaçlıyor.

Robson teknolojisi ile PC açılış kodunu hard disk yerine daha hızlı olan flash bellekten alıyor. Bir Robson Kartı 64 Mb ile 4 Gb arasında kapasite sağlıyor. Ayrıca bu teknoloji ile notebook kullanıcılarının oldukça güç tüketen sabit disk yerine flash kullanımı sonucu pil tasarrufu sağlayacağı belirtiliyor.

Buna benzer uygulamalar uzun süredir Router ve benzeri cihazlarda vardı. Sanırım yakında İşletim sistemimizi flash a yükleyip harddisklerimizi sadece veri depolamak için kullanacağız. Belki de olması gereken bu...

Görüşler

0
conan
Peki ya BIOS?

Linux BIOS projesine bir goz atin derim.

Bir baska ornek: 3 saniyede boot

0
OnTEC
bu teknoloji 1980lerden beri Amiga ve Maclerde kullanılıyor... intel amerikayı yeniden keşfediyor vede sanki yeni birşeymiş gibi gösteriyorlar....
0
simor
Eh işte pazarı tüketemediler ya. micros.. ile birleşip teknolojiyi bi 20 sene geriye almışlardı. Bir yanda 4096 renkli, animasyon çipli amiga kullanırken, bir yandan herkül ?? :) kartlı mono video çıkışlı bilgisayarlar kullanıyorduk. Belki de bazı teknolojiler zamanının ilerisinde olunca yerini bulamıyor.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

USB'den Şarj Edilen Kalem Piller

butch

Teknolojinin çevreye en önemli hediyelerinden biri olan şarj edilebilen kalem piller, aynı zamanda insanlığa yapılmış en büyük işkencelerden biridir.

/.'daki habere göre soruna en ideal çözüm bulunmuş gibi. USB'den şarj edilen piller ile ilgili detaylı bilgi burada.

Cep Telefonları Aklandı! (şimdilik)

anonim

13 ayrı ülkede, ülke çapında yapılan araştırmalar sonucunda cep telefonlarının 10 yıllık kullanımının beyin kanseri oluşturma riski olmadıgı kanıtlandı: http://www.newscientist.com/news/news.jsp?id=ns99994624

Google Search Appliance

FZ

Gene Google, gene güzel bir fikir. Adamlar Internet'i aradığınız hızda ve kalitede neden şirket ağınızdaki tüm HTML, Office, PDF, Postscript belgelerini ve daha bir sürü ıvır zıvırı arayamayasınız ki demişler ve şöyle hafif ancak marifetli bir alet yapmışlar adını da Google Search Appliance koymuşlar.

Intel tabanlı, Linux temelli bu şirin aleti fişe takıyor, networke bağlıyorsunuz ve sonra da bu alet 10 GB'a kadar olan veriyi (150.000 doküman!) arka planda sizi rahatsız etmeden indekslerken şirketinizdeki elemanlar da güzel güzel arama tarama yapabiliyorlar.

Eski işlemcilerinizi yeniden değerlendirin

tongucyumruk

Herkesin dilinde, teknoloji çok hızlı gelişiyor. Peki teknoloji geliştikçe, siz daha yeni oyunları oynamak için geçen haftakinden daha kuvvetli işlemciler aldıkça eski donanımlar ne oluyor sizce? Hayır donanım cennetine gitmiyorlar, onun yerine gitgide büyüyen, silikon ve bakır ağırlıklı malzemelerden oluşan bir donanım çöplüğüne gidiyorlar.

Çevre kirliliğinin, küresel ısınmanın dilimizden düşmediği bu günlerde siz de eski donanımlarınızı yeniden değerlendirmeye ne dersiniz?

Sizin anahtarlığınız kaç MB`lik?

FZ

Anahtarlık gibi görünüyor ama değil, yani o boyutlarda, dışarıdan bakılınca minik bir çakmağı ya da feneri andırıyor.

Arkadaşlarınız böyle düşüne dursun, siz bu şirin aletin kapağını açıyor ve şaşkınlık dolu bakışlar altında soğukkanlı bir şekilde (fonda Mission Impossible müzikleri çalıyor) aleti PC'nizin USB portuna sokuyorsunuz, 128 MB'lık veriyi içine kopyalıyorsunuz. Sonra çekip çıkarıyor ve anahtarlarınızla birlikte arka cebinize yerleştiriyorsunuz. Görev tamamlandı!

Fantazi yaptığımı düşünenler, Targus Go-Anywhere USB Drive adlı garip alete bir göz atsınlar ;-) Geek forever!