PING ve ışık hızı

0
FZ
1983 yılının aralık ayında gözlerini hayata açan meşhur PING programı ile neler yapılmıyor neler!

Kim derdi ki fizik bölümü öğrencileri bilgisayarlarını ve ağ kablolarını ve de ping yazılımını kullanarak ışığın hızını ölçsünler?

Eğer fizikle ya da bilgisayarla veya her ikisi ile ilgili, meraklı bir şahıssanız yapmanız gereken bu makaleyi okuyup hatmettikten sonra kolları sıvamak ve ışığın hızı konusunda bugüne kadar okuduklarınızın doğru olup olmadığını kendi gözlerinizle test etmek! :) (Böyle eğlenceli yazdığıma bakmayın, söz konusu makale ve çalışma ABD'deki pek çok resmi kurumun desteğini almış bir çalışma)
Ve son olarak yine PING'in hikayesini okurken en çok hoşuma giden kullanım alanını burada sizinle paylaşmak istiyorum: Vakti zamanında, uzak çok uzak bir köydeki bir büyücü kontrolü altındaki sistemdeki bozuk bir Ethernet kartını bulmaya çalışıyormuş, derken aklına dahiyane bir fikir gelmiş, "neden vocoder yazılımımın çıktısını ofisteki teybin ses girişine yönlendirmiyorum?", ve etrafındaki ölümlülerin garipseyen bakışları altında komut satırına aşağıdaki komutu girmiş:

ping goodhost | sed -e 's/.*/ping/' | vocoder

Teybin sesini sonuna kadar açan büyücü, saniyede bir ortalığı çınlatan ping sesini duyar duymaz evi dolaşmaya ve tek tek ethernet adaptörlerini denemeye başlamış, ta ki içlerinden bir tanesine kabloyu takıp da birkaç saniye beklediği halde alışık olduğu sesi duyamayana dek. Büyücü bir kez daha problemini çözmüş olmanın verdiği huzur ile tapınağına geri dönmüş ve dudaklarından belli belirsiz XINU sihirli sözcüğü dökülür gibi olmuş...

Görüşler

0
conan
Sen bi de hping`i gor ;)

Kesinlikle en iyi firewall test araci :)

Hping should work without problems on the following unix-like systems: Linux, FreeBSD, NetBSD, OpenBSD, Solaris

0
FZ
Tek kelime : aşmışlar!

Saygılar üstad! :)
0
sametc
bu haber insana sunu soyluyor :

bilgisayarimin sinirlari hayallerimin sinirlaridir.

yalanmi sizce
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Donanım önerileri: Haziran sayısı

e2e

Son dönemlerde en çok sorulan sorular arasında "GNU/Linux'a geçmek istiyorum fakat donanım problemi yaşar mıyım?", ya da "Yeni bir makine almak istiyorum, ne tür bir donanım tercih etmeliyim" vb. sorular yer alıyor.

Linux.com'da yeralan bu makalede özellikle 2.6 kernel için donanım önerileri yer alıyor. Bilgisayarını yenilemek, ya da GNU/Linux'a geçmek isteyenlerin gözatmasında fayda var.

Compaq kabuk değiştiriyor, Intel palazlanıyor

larweda

Efsanevi Alpha mikroişlemci mimarisinin üreticisi Compaq "Big Q", 2004 yılı itibariyle tüm Tru64 Unix, OpenVMS ve NonStop işletim sistemli sunucu ürünlerini Intel Itanium tabanlı olarak sunacağını, 2004 yılına kadar da elindeki Alpha mimari teknolojisini ve işgücünü Intel`e devredeceğini açıkladı. Bu sayede Compaq artık mikroişlemci tasarlamaktan vazgeçip tamamen sunucu ve servis pazarına yönelirken Intel de rakipleri AMD ve Transmeta`ya karşı 64-bitlik Itanium mimarisinin gelişimini hızlandırarak büyük bir avantaj sağlamış oluyor. Öte yandan da yıllardır süregelen Intel - Microsoft evliliğine de yeni bir kuma geliyor. Hem de genç taze bir gelin yerine tecrübeli ve oturaklı bir ortak bu.

Konu hakkında The Inquirer`ın haberi, Compaq ve Intel`in duyuruları.

CD'lere Doping

yalcink01

Yazılabilir DVD formatları ve DVD yazıcılar rekabet için yavaş yavaş CD'lere yaklaşıyor olsalar da CD'ler mevcut popülerliklerini daha uzun süre koruyacak gibi görünüyor. CD'lerin mevcut kapasitelerini artırmada yapılan çalışmalardan bazıları oldukça ilginç sonuçlar doguruyor. Plextor ve Sanyo'nun birbirinden bağımsız yaptığı çalışmalar sonucu iki farklı CD yakma teknolojisi ortaya çıkmış durumda.

Sizin anahtarlığınız kaç MB`lik?

FZ

Anahtarlık gibi görünüyor ama değil, yani o boyutlarda, dışarıdan bakılınca minik bir çakmağı ya da feneri andırıyor.

Arkadaşlarınız böyle düşüne dursun, siz bu şirin aletin kapağını açıyor ve şaşkınlık dolu bakışlar altında soğukkanlı bir şekilde (fonda Mission Impossible müzikleri çalıyor) aleti PC'nizin USB portuna sokuyorsunuz, 128 MB'lık veriyi içine kopyalıyorsunuz. Sonra çekip çıkarıyor ve anahtarlarınızla birlikte arka cebinize yerleştiriyorsunuz. Görev tamamlandı!

Fantazi yaptığımı düşünenler, Targus Go-Anywhere USB Drive adlı garip alete bir göz atsınlar ;-) Geek forever!

"Lego"dan PC Kasası Olur mu?

FZ

Görülen o ki oluyor. Şimdiye kadar gördüğüm en şirin, en acayip bilgisayar kasaları! Lego çılgınlığının bir parçası: Lego ile yapılmış PC kasaları.