PING ve ışık hızı

0
FZ
1983 yılının aralık ayında gözlerini hayata açan meşhur PING programı ile neler yapılmıyor neler!

Kim derdi ki fizik bölümü öğrencileri bilgisayarlarını ve ağ kablolarını ve de ping yazılımını kullanarak ışığın hızını ölçsünler?

Eğer fizikle ya da bilgisayarla veya her ikisi ile ilgili, meraklı bir şahıssanız yapmanız gereken bu makaleyi okuyup hatmettikten sonra kolları sıvamak ve ışığın hızı konusunda bugüne kadar okuduklarınızın doğru olup olmadığını kendi gözlerinizle test etmek! :) (Böyle eğlenceli yazdığıma bakmayın, söz konusu makale ve çalışma ABD'deki pek çok resmi kurumun desteğini almış bir çalışma)
Ve son olarak yine PING'in hikayesini okurken en çok hoşuma giden kullanım alanını burada sizinle paylaşmak istiyorum: Vakti zamanında, uzak çok uzak bir köydeki bir büyücü kontrolü altındaki sistemdeki bozuk bir Ethernet kartını bulmaya çalışıyormuş, derken aklına dahiyane bir fikir gelmiş, "neden vocoder yazılımımın çıktısını ofisteki teybin ses girişine yönlendirmiyorum?", ve etrafındaki ölümlülerin garipseyen bakışları altında komut satırına aşağıdaki komutu girmiş:

ping goodhost | sed -e 's/.*/ping/' | vocoder

Teybin sesini sonuna kadar açan büyücü, saniyede bir ortalığı çınlatan ping sesini duyar duymaz evi dolaşmaya ve tek tek ethernet adaptörlerini denemeye başlamış, ta ki içlerinden bir tanesine kabloyu takıp da birkaç saniye beklediği halde alışık olduğu sesi duyamayana dek. Büyücü bir kez daha problemini çözmüş olmanın verdiği huzur ile tapınağına geri dönmüş ve dudaklarından belli belirsiz XINU sihirli sözcüğü dökülür gibi olmuş...

Görüşler

0
conan
Sen bi de hping`i gor ;)

Kesinlikle en iyi firewall test araci :)

Hping should work without problems on the following unix-like systems: Linux, FreeBSD, NetBSD, OpenBSD, Solaris

0
FZ
Tek kelime : aşmışlar!

Saygılar üstad! :)
0
sametc
bu haber insana sunu soyluyor :

bilgisayarimin sinirlari hayallerimin sinirlaridir.

yalanmi sizce
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Dijital Kamera, MP, Objektif

parsifal

Dijital görünteleme zımbırtısı, yazıcı, veya tarayıcı almaya kalktığımızda ilk olmazsa olmazlar arasında MP (megapixel) değeri gelir. Peki bu kadar önemli bir şey mi bu MP? Lens kalitesi, büyüklüğü önemli değil mi? Cep telefonuna kadar giren görünteleme cihazları hergün MP oranları artarak aramıza katılıyor.

Bir araç takip cihazının anatomisi

auselen

Geçtiğimiz günlerden birinde karşılaştığım arvento firmasının araç takip cihazının içini açma şansını yakalayınca - gördüklerimi sizinle paylaşmak istedim.

Intel Açılış Süresini Kısaltıyor!

ersin2k

Intel, Robson adını verdiği teknoloji ile bilgisayarların açılış süresini kısaltmayı amaçlıyor.

Robson teknolojisi ile PC açılış kodunu hard disk yerine daha hızlı olan flash bellekten alıyor. Bir Robson Kartı 64 Mb ile 4 Gb arasında kapasite sağlıyor. Ayrıca bu teknoloji ile notebook kullanıcılarının oldukça güç tüketen sabit disk yerine flash kullanımı sonucu pil tasarrufu sağlayacağı belirtiliyor.

Buna benzer uygulamalar uzun süredir Router ve benzeri cihazlarda vardı. Sanırım yakında İşletim sistemimizi flash a yükleyip harddisklerimizi sadece veri depolamak için kullanacağız. Belki de olması gereken bu...

VIA da sürücü kodlarını açıyor!

zentoo

Ne oluyoruz yahu, açılan açılana. :-]

VIA zaten çoğu kendi bünyesinde olmayan (freelance) sürücü geliştirenlerin çalışmalarını açık kaynak kod dünyasının kollarına bıraktı. Digitimes daki habere göre VIA toplamda 6 adet core logic vede Pro Savage serisi GPU ların sürücülerinin kaynak kodlarını açmış bulunuyor. VIA nın "core logic"lerindeki bir avantajda güney köprüsündeki network kontrol ünitesi de bu açılmayı kapsamakta.

Matrox`dan Linux için yeni grafik konfigürasyon arayüzü

anonim

Şanlı grafik kartları üreticisi Matrox 31 Mayıs 2001 tarihinde Linux için yeni X konfigürasyon arayüzü olan PowerDesk'i Linux kullanıcılarının kullanımına sundu. Open Source olan bu yazılım sayesinde Linux kullanıcıları masaüstü ayarlarını rahatlıkla değişebilecekler. PowerDesk for Linux Xfree86 4.0.2 ve 4.0.3 versiyonları Matrox G200, G400 ve G450 kartları ile çalışabiliyor. Matrox'un yeni Linux sürücüsü burada.

www.matrox.com/mga/media_center/press_rel/2001/linux_powerdesk.cfm