Damlaya Damlaya Göl Olur - FlashMob

0
malkocoglu
Ufak bilgisayarlardan süper bilgisayar yapmak için yeni bir deneme: San Francisco Üniversitesinde FlashMob adlı bir şenliğe çoğunluğu dizüstü bilgisayar olan 660 bilgisayar katıldı. Şenlik programına göre, Linpack adlı test programı öbekte işletildi, ve 180 gigaflop'luk bir tavan bulundu. Amaç 500 gigaflop'a erişmek olduğu için, bu başarı kabul edilmedi, fakat denemelerin tekrar olması umuluyor. Programın detayı, karşılaşılan problemler için bağlantılara bakabilirsiniz.

PC World
FlashMob SSS

İlgili Yazılar

LUDWIG ve Robotların Neşeli Dünyası

FZ

LUDWIG ortalama bir insanın %80'i kadar bir hacme sahip, iki kollu (her biri üç serbestlik derecesine sahip), dönebilen kafası üzerinde stereoskopik kamera taşıyan insansı bir robot. Diğer insansı robot örneklerine kıyasla daha az serbestlik derecesine sahip çünkü geliştirilmesindeki esas amaç algılama, bilgiyi temsil etme ve tanıma problemleri üzerinde çalışan araştırmacıların bu konular üzerinde yoğunlaşmalarını sağlamak...

Gerçek Tesadüfi (!) Sayıların Peşinde.

FZ

Tayvan merkezli chipset, anakart, vs. üreticisi VIA Technologies firması tesadüfi (random) sayı üretilmesini donanımsal olarak sağlayan bir mekanızmayı son geliştirdiği C3 isimli mikroişlemcisine eklediğini açıkladı.

Pentium´un Sahte MHZ´leri!!!

Evil_Empire

Pentium 4'ün yavaş kalmasının sebebi pipeline sayısının iki kat olması sonucu tahmin algoritmalarının işleri biraz karıştırması. Ayrıca MHZ bazındaki aldatmaca.

Garibanın Wireless Projesi!

sundance

Son zamanların gözde konusu wireless ağlar ilginizi mi çekiyor? İki sokak ötedeki arkadaşınızla wireless bağlantı kurmak mı istiyorsunuz?

Bunun en kolay yolu, yaklaşık $100-$150 değerinde çekim gücü yüksek bir wireless kart almak.

Fakat kim buna bu kadar para ayırır ki? Bir usb wireless adaptör alıp, kendi antenini yapmak ve belki de kilometreler ötesi ile iletişime geçmek varken.

Matrox`dan Linux için yeni grafik konfigürasyon arayüzü

anonim

Şanlı grafik kartları üreticisi Matrox 31 Mayıs 2001 tarihinde Linux için yeni X konfigürasyon arayüzü olan PowerDesk'i Linux kullanıcılarının kullanımına sundu. Open Source olan bu yazılım sayesinde Linux kullanıcıları masaüstü ayarlarını rahatlıkla değişebilecekler. PowerDesk for Linux Xfree86 4.0.2 ve 4.0.3 versiyonları Matrox G200, G400 ve G450 kartları ile çalışabiliyor. Matrox'un yeni Linux sürücüsü burada.

www.matrox.com/mga/media_center/press_rel/2001/linux_powerdesk.cfm