Hardisk kapasitesi nasıl 10 kat genişletilir?

0
zentoo
Hitachi 2007 de 1TB disk üretmeyi planladığını açıklamıştı. Şimdi de bunu nasıl yapacağını bir flash animasyonla anlatmış. :-]

Görüşler

0
simor
IBM de halihazırda probe disk denilen türde 1tb lık disk/çip üretmiş. 1inch kare.
http://www.zurich.ibm.com/st/storage/millipede.html

milipede nin teknolojisi ise yanılmıyorsam yine IBM in olan atomik mikroskoplarda kullanılan piezo tahrikli prob teknlojisinden alınmış. Bilgileri oyarak kaydediyor ve 4096 adet kafası var.

Hadi artık kurtulalım gerçekten şu hantal disklerden ama ya. Çoktan pazara çıkmış olmalıydı bence bu tür ürünler.
0
zentoo
Ahhh evet artık "dönen" mekaniklerden kurtulmalıyız. Ancak ticaret anlayışı değişmedikçe bu çok yavaş oluyor. Hitachi nin "dikey duruş" teknolojisinde neden 20, 50 değilde sadece 10 katı hedeflenmiş?

En son model chipsetlerde SATA2 yani 300MB/s bantgenişliği varken en hızlı disk tek kanalda 100 MB/s yani SATA1(150MB/s) bile değil. Protokol gereği bantgenişliğin belli bir kısmı "antlaşmalara" ayrıldğından tek kanalda 150 yi görmek imkansız ancak günümüzde işlemciden hafızaya aktarım çift kanal kontrolcu ile 10 GB/s yi geçmiş durumda. Dolayısıyla diskler oldukça yavaş kaldılar. Üzerine düşülmesi gereken konu hız olmalı ki Hitachi disk üzerindeki yoğunluğu arttıdığında bu bir nebze sağlanmış olacak.

Millipede halen geliştirilmekte. Daha çok yolu var. İlk örnekleri 1024 kafalısı 3mm kareye yaklaşık 500 MB olacakmış. Daha sonra 7mm kareye 4096 kafalı sığdırma imkanı olabilecekmiş. Hadi hayırlısı :-]
Millipede [domino.research.ibm.com]
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linus Torvalds´a Göre Itanium İşlemcisi: Kötü Tasarım!

FZ

GNU/Linux işletim sisteminin çekirdeğinin yaratıcısı Linus Torvalds'a göre Intel'in son işlemcisi Itanium çok kötü tasarlanmış durumda.

Game Boy Advance üzerinde UNIX

anonim

Köşedeki bakkaldan bir zaman makinası satın alıp 1970'lere bir yolculuk yaptığınızı düşünün. Orada üzerinde UNIX R5 çalşan 20mhz, 32bit işlemcili, 240x160 çözünürlükte renkli LCD ekrana sahip bilgisayarınızdan bahsettiğinizde büyük olasılıkla hiçkimse size inanmayacaktır, ne de olsa hiç kimse o kadar zengin olamaz. Fakat sanıyorum en büyük şoku bu bilgisayarı cebinizden çıkarttığınızda yaşayacaklardır.

AMD`den geri adım.

conan

AMD 2003'ün ikinci çeyreğinde yaklaşık 2000 çalışanını işten çıkaracağını açıkladı. Bu AMD'nin çalışanlarının %15'i demek oluyor. Açıklamaya göre işten çıkarılanlarla 2003 masraflarında 350 Milyon $ azalma olacakmış. İşten çıkarılanlar arasında şirketin ABD, Avrupa ve Asya çalışanları da bulunuyor. AMD CEO'su Hector Ruiz'e gore "AMD'nin başarısı ancak çok güçlü bir finansal taban oluşturmakla sağlanabilir'miş. 3. Çeyrekte beklenen satışı yapamayan AMD'yi zor günler mi bekliyor acaba :(

Dünya'nın İlk Ticari Süper Dizüstü Bilgisayarı

Soulblighter

AtomChip firması, Dünya'nın ilk ticari süper dizüstü bilgisayarını duyurdu: AtomChip SG220-2

Alet Çantası Şeklinde PC

anonim

Alet çantası ama içinde ingiliz anahtarı, tornavida falan yok, tıkır tıkır çalışan bir PC var. Gerektiğinde kapat alet kutusunu, al taşı, istediğin yere götür orada çalıştır. Şirin mi şirin ;-) Ne kadar işe yarar bilemem ama hoşluklar evreninde hak ettiği yere alacağa benzer.