Hardisk kapasitesi nasıl 10 kat genişletilir?

0
zentoo
Hitachi 2007 de 1TB disk üretmeyi planladığını açıklamıştı. Şimdi de bunu nasıl yapacağını bir flash animasyonla anlatmış. :-]

Görüşler

0
simor
IBM de halihazırda probe disk denilen türde 1tb lık disk/çip üretmiş. 1inch kare.
http://www.zurich.ibm.com/st/storage/millipede.html

milipede nin teknolojisi ise yanılmıyorsam yine IBM in olan atomik mikroskoplarda kullanılan piezo tahrikli prob teknlojisinden alınmış. Bilgileri oyarak kaydediyor ve 4096 adet kafası var.

Hadi artık kurtulalım gerçekten şu hantal disklerden ama ya. Çoktan pazara çıkmış olmalıydı bence bu tür ürünler.
0
zentoo
Ahhh evet artık "dönen" mekaniklerden kurtulmalıyız. Ancak ticaret anlayışı değişmedikçe bu çok yavaş oluyor. Hitachi nin "dikey duruş" teknolojisinde neden 20, 50 değilde sadece 10 katı hedeflenmiş?

En son model chipsetlerde SATA2 yani 300MB/s bantgenişliği varken en hızlı disk tek kanalda 100 MB/s yani SATA1(150MB/s) bile değil. Protokol gereği bantgenişliğin belli bir kısmı "antlaşmalara" ayrıldğından tek kanalda 150 yi görmek imkansız ancak günümüzde işlemciden hafızaya aktarım çift kanal kontrolcu ile 10 GB/s yi geçmiş durumda. Dolayısıyla diskler oldukça yavaş kaldılar. Üzerine düşülmesi gereken konu hız olmalı ki Hitachi disk üzerindeki yoğunluğu arttıdığında bu bir nebze sağlanmış olacak.

Millipede halen geliştirilmekte. Daha çok yolu var. İlk örnekleri 1024 kafalısı 3mm kareye yaklaşık 500 MB olacakmış. Daha sonra 7mm kareye 4096 kafalı sığdırma imkanı olabilecekmiş. Hadi hayırlısı :-]
Millipede [domino.research.ibm.com]
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

İTÜ'de Süperbilgisayar Merkezi Kuruldu

FZ

İTÜ Ortadoğu'nun en büyük süper bilgisayarını geliştirmek için proje başlattı. Halen 300 işlemcili ve saniyede bir trilyon işlem yapabilen süper bilgisayara sahip olan İTÜ, Devlet Planlama Teşkilatı'ndan ayrılan ödenekle 22 milyon dolarlık bir proje yürütüyor. Bu ödeneğin 10 milyon dolarını Avrupa Yatırım Bankası karşılayacak. Yeni süper bilgisayar, 2500 merkezi işlemciden oluşacak ve Ortadoğu'nun en büyüğü olacak. Projenin 2007 yılında tamamlanması öngürülüyor.

22 Milyon Dolarlık Proje

Proje kapsamında 27-30 Haziran 2005 tarihleri arasında İTÜ'de gerçekleştirilen Uluslararası Hesaplamalı Bilim ve Mühendislik Konferansı'yla ilgili bilgi veren Bilişim Enstitüsü Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Dağ, konferansın sonunda yüksek başarımlı hesaplamanın bilimin ilerlemesi için kaçınılmaz olduğu sonucunun bir kez daha vurgulandığını söyledi. İTÜ'nün süper bilgisayar çalışmalarında DPT'nin desteğinin önemli olduğunu belirten Dağ, "Yeni bir süper bilgisayar geliştirilmesi için de 22 milyon dolarlık bir proje yürütülüyor. Bunun 10 milyon doları Avrupa Yatırım Bankası'ndan geliyor. Şu anda ihalesi yapılıyor. 2000-2500 civarında merkezi işlemciden oluşacak bir süper bilgisayar kurulacak. Şu an 300 bilgisayarlı sistemimiz de Ortadoğu'nun en büyüğü. 2007'de 2500 merkezi işlemciden oluşan süper bilgisayara ulaşılacak" diye konuştu.

Dual 800 MHZ, Power Mac P4 1.7 GHZ´i geçiyor

anonim

Apple'ın yeni Power Mac G4 Dual 800 MHZ'lik makinası New York'da ki Macworld'de yapılan test de, IBM Netvista Alta 1.7 GHZ Pentium 4 makinasından 2 kat daha hızlı çıkıyor. Eh tabi Mac ler hala 64 bit...

detaylı bilgi için...

En Harbi Kişisel Bilgisayar

parsifal

Bir zamanlar Zihni Sinir vardı. Uçuk uçuk icatlar yapardı.
İşte böyle biri site yaparsa neler olur?
MetkuMods'da arkadaş bilgisayarımda ne gibi değişiklikler yapsamda daha eğlenceli ve verimli bir hale getirsem diye düşünmüş ve uyguladığı fikirleri teker teker şekil ve resimlerle açıklayarak anlatmış.
Matkap, led ve havyayı hazırlayın. Ders başlıyor...

100$'dan Ucuz Laptop

FZ

ABD'de MIT Media Laburatuarının kurucusu ve başkanı Prof. Dr. Nicolas Negroponte 100$'a çıkacak bir PC üzerinde çalıştığını açıkladı.

Negroponte, gelişmekte olan ülkelerde çocukların eğitimi için bilgisayarın yaşamsal önemde olduğu belirti. Maine ve Kamboçya'da yapılan bir pilot projenin başarısı üzerine bu proje başladı. Kamboçya'daki pilot Proje Negroponte ve eşi iki okulda bilgisayarları sağladı, 2 okulda da laptoplar kullanıldı. Ögrenciler, laptopları ders kitabı olarak kullandı. Negroponte, bilgisayarın çocukların yanında ailer, tüm köy ve çevresinin gelişimi için önemli olduğunu belirtti. Kamboçyada ögrenciler bilgisayarları aynı zamanda TV, telefon ve oyun için kullandı. 100$lık laptopların gerekli olmayan uygulamaların ve özellliklerin çıkartıldığı, GNU/linux temelli bir işletim sistemi olacak. Bilgisayarı basitleştirerek, daha basit işlemci ve göreli olarak biraz daha düşük hafıza ile çalışabilecegini belirten Negroponte, bu makinaları 2006 sonunda dağıtmaya başlamayı umuyor.

Editörün Notu: Biz de herhalde o süre içinde MS Winblows yüklü pek bir ucuz (!) dizüstü bilgisayarları sevgili öğretmenlerimize dağıtmış (!) oluruz.

Cappuccino alırmısınız?

parsifal


Geçenlerde bir arkadaşımla eski dergileri karıştırırken 1994 yılından bir PC dergisi gözüme çarptı. Müthiş DX4-100'lerden bahsediyordu. Birde "docking station" denilen bir sistem ile ilgili özel bir araştırma vardı.

Neden günümüzde yok bu sistem? Yoksa laptop teknolojisi ile bu sistem çöpe mi atılmıştı?