Menuetos: Assembler programcısının rüyası

0
sundance
Eski güzel Amiga zamanlarında Seka ve türevleri vardı. Birsürü coder 68000 işlemcinin inceliklerini tapınırcasına bu programlarla keşfetmeye çalışırdık. O zamanlar MasterSeka gibi bir IDE mucize gibi geliyordu bize.

Zaman geçti, birileri Menuetos adında bir işletim sistemi yaptılar. Ne için ? Assembler programlamak için bir IDE olarak :) Hem de ne IDE... Herşeyden önce Menuetos bir real time OS yani ihtiyaca cevap vermek için minimum işlem yapıp, minimum tepki süresine sahip, deyim yerindeyse zero-fat bir işletim sistemi. Hem de bir tek 1.44 diske sığıyor. Fazla söze ne hacet...

Görüşler

0
anonim
coook basarili, assembly nin gucu iste, bir floppy ve gui, helal olsun, biraz kurcuklayalim neler yapilabiliyor
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Sony Bilgisayarları PlayStation 3 Yongasını Kullanmaya Başlıyor

spiderman

Sony firması PlayStation 3 (PS3) konsolunda kullandığı yonganın (çip) aynısını kullanarak işlem yapabilen bir "prototip" bilgisayar geliştirdiğini açıkladı. IBM, Sony, Sony Computer Entertainment (SCEI) ve Toshiba işbirliğiyle üretilen yonga, her biri birbirinden ayrı dört adet yongadan oluşuyor ve saniye başına 230Gflops (floating point operations per second) büyüklüğünde işlemi gerçekleştirebiliyor.

Donanımda yeni madde antimon-tellür

Soulblighter

Royal Philips Electronics araştırmacıları, mevcut belleklerin yerine geçebilecek yeni bir maddenin oluşturulduğunu açıkladı. Bu maddenin kullanıldığı teknik sayesinde DRAM ve flaş bellekler tarihe karışacak.

Philips laboratuvarlarında geliştirilen yeni madde antimon ve tellürün (tellurium) bileşiminden oluşuyor. CD’lerdeki düzeneğe benzer bir şekilde çalışan yöntemde, lazer, maddenin üzerinde bir noktaya yönlendiriliyor ve maddenin yüzeyi ışını geri yansıtıyor. Geri yansıma, lazerin değdiği yüzey noktasındaki moleküllerin dağılımına göre farklılık arzediyor. Molekül dağılımındaki farklar, bu yansımada da çeşitlilik yaratıyor. Lazer yansıması daha sonra, dijital dilde sıfır ve bire dönüştürülüyor.

Toplama PowerPC

anonim

BPLAN isimli Alman firması, kısıtlı miktarlarda ve kayıtlı yazılım geliştiricilere, Pegasos PowerPC anakartlarını, G4 CPU card ve MORPH OS' u sunmaya başladı, ilgilenenler ,üye olmak isteyenler ve detaylı bilgi almak için www.bplan-gmbh.de/register_e.html

"Lego"dan PC Kasası Olur mu?

FZ

Görülen o ki oluyor. Şimdiye kadar gördüğüm en şirin, en acayip bilgisayar kasaları! Lego çılgınlığının bir parçası: Lego ile yapılmış PC kasaları.

Elektronik kağıt çok yakında marketlerde...

butch

Daha önce renksizi duyurulan, tamamen yansıma mantığıyla çalışan, haliyle arkasında bir ışık kaynağı gerektirmeyen, sadece görüntü oluşturulurken enerji gereksinimi duyan elektronik kağıtların renklilerini Boston´lu E Ink (Elektronik mürekkep) firması bir konferansta tanıttı ve iki yıla kadar bilgisayar marketlerinde elektronik kağıt kullanan dizüstü ve avuçiçi bilgisayarları göreceğimizin müjdesini verdi. Ayrıntılar için http://www.newscientist.com/.